reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

czołem Mamcie...

ja wpadam jak po ogień,bo mam w domu weekendowy kocioł mały

mam pytanko bardzo dla mnie ważne i bardzo poproszę o odpowiedz:
otóż kupiłam wczoraj w aptece maść pulmex baby dla Marcelka,bo kuzynka mi poleciła na kaszel dla malutkiego
no i nasmarowałam go wieczorem
a rano dopiero zauważyłam ze na opakowaniu jest napisane powyżej 7mc:szok::szok::szok:
czy wiecie dlaczego nie mozna stosować go u młodszych dzieci??
Ponieważ zawierają olejki eteryczne, które mogą być dość silnym alergenem a dwa to
że maleńkie dzieci nie mają wykształconego odruchu kaszlu i przy używaniu takich maści może dojść do odoskrzelikowego zapalenia płuc.Można użyć tej maśći najpierw smarująć plecki i klatkę piersiową wazeliną albo zwykłym kremem nivea a następnie cieniutką warstewką Pulmexu.Potem po jakimś czasie oklepywać aby nie doszło do zastoju wydzieliny:tak:

reklama
dziekuje bardzo za zyczonka dla synusia, mam nadzieje ze szybko wyzdrowieje, bo nie moge sie patrzec jak cierpi :-(
teraz siedzi czy spi caly czas w foteliku samchodowym, bo wtedy tak mocno mu sie nie kaszle.

Aluska dziekuje za sliczny obrazek :))

kathe zajrzyj na top secret :tak:

kurde dobrze ze istnieje taki wynalazek jak laktator bo nie wiem co bym zrobila, maly mi dzis prawie nic nie je ze piersi jak kamien mi sie zrobily. wlasnie siedze i sciagam i nawet nie wiecie jaka ulge poczulam :-)

Jejku u mnie beznadziejne popołudnie było:wściekła/y: Przyjechali teściowie w odwiedziny.A moje dziecko ma teraz etap bania sie wszsytkich. Istnieją tylko mamusia i tatuś. A jak ktos obcy pojawi sie na horyzoncie i w dodatku bierze ją na rece to wpada w histerie. I tak właśnie wystraszyła sie rodziców R.-tak strasznie płakała jak ich widziała ze szok. Jak sie od nich odwrociłam i nie widziała ich to spokoj. W koncu głupio mi sie zrobiło ze tak na nich reaguje, wiec poszłam ja wykapać i uspać. Oni pojechali do domu zniesmaczeni...mam nadzieje ze nie obrazili sie:baffled:

Ponieważ zawierają olejki eteryczne, które mogą być dość silnym alergenem a dwa to
że maleńkie dzieci nie mają wykształconego odruchu kaszlu i przy używaniu takich maści może dojść do odoskrzelikowego zapalenia płuc.Można użyć tej maśći najpierw smarująć plecki i klatkę piersiową wazeliną albo zwykłym kremem nivea a następnie cieniutką warstewką Pulmexu.Potem po jakimś czasie oklepywać aby nie doszło do zastoju wydzieliny:tak:
Beata mam pytanie, kim jestes z zawodu??:-)bo juz drugi raz widze ze wykazujesz sie nie mala wiedza:tak:czyzbysmy mialy lekarza na forum??;-)

Dobry wieczór.

Witaj Beata.

Jagoda nie masz się czym przejmować, jeśli teściowie nie rozumieją zachowania Twojego dziecka, to już ich problem.

Lecę synka karmić i kąpać.

no juz zajrzalam na top sicret:-):tak::-)

jagoda tesciowie na pewno rozumieja ze dziecko to nie maszyna-nie da jej sie ustawic na usmiech:tak:a jaknie rozumieja to juz ich problem;-)

Kochane moje dziękuje za pomoc:tak:;-)

Beata34...witaj wśród Nas.
Dziękuję za info o pulmexie;-):happy2:
śliczne masz dzieciaczki.Gratuluję

wisienko...ja też życzę Davidkowi duzo zdróweczka
widzę ze ma ten sam problem co Marcelinek:-(
u Nas syropki nie pomogły zbytnio
teraz synka wysmarowałam tak jak Beatka zaleciła i plecki oklepałam
udało się i teraz smacznie śpi:happy2:

Jagoda...ja myślę jak jolie,jeżli teściowie nie rozumieją zachowania malutkiej to ich problem.
Nie martw się Kochana
;-):tak:

reklama
Wisienka zdroofka Davidkowi:-)
Jagoda nie przejmujj sie mój Kapik tez jest czasami na NIE ...
Dołączam się do pytania Kathe Beatko;-) kurde pomogłaś mi strasznie;-)a dziś u mnie się szykuje romantyczny wieczór;-) wiec poczytam dokłądniej co u was jutro :-) Kapciu już od 19.30 śpi więc trzeba to wykorzystac;-)
buziaki dla wszystkich

Do góry