reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

Cześć laski:-)
Ja tylko na chwilkę, bo musze się szykować na spacerek;-) Później na obiad do teściów:baffled:......

Beata witaj:-)

dziewczyny pomocy co ja moge brac na bolace gardlo i ogolne przeziebienie??:-(do tego mala mi cos pokasluje chyba ja zarazilam:-(

Kathe, ja brałam ostatno oscillococinum, homeogene i rutinoscorbin. Dobry na kaszel jest droseux (czy jakoś tak). Przeszło po trzech dniach:-)

reklama
u mnie tez zimno... <bbbrrr.....>
...ja lykam zestaw witamin dla matek karmiacych..., mam nadzieje ze nic nie zlapie :sorry2: bo do pracy trza niedlugo wracac :cool2:

czesc mamuski

ja wczoraj standardowo o 20 poszlam polozyc Hanie ale taka zmeczona bylam ze na momencik sie polozylam przy okazji....no i obudzilam sie o 2 w nocy jak Hania na mleczko sie obudzila:-)
a filmowy wieczor sie zapowiadal a tu dupka bo wymieklam:-D:-D

wczoraj tak sie narobilam ze szok,bo mielismy miec goscia na noc...i co? i zle sie poczul i nie przyjechal a ja jak wol sie narobilam
teraz przynajmniej chatka lsni:-p
zupy cyganskiej nagotowalam az dwa gary to obiad na dzis tez juz jest:-D

Beatko witaj!!!!! milo nam ze do nas dolaczylas:-)
dzieci masz przeurocze
a Olenka czuprynke ma super;-)

Beatko bidulka Twoja Oleńka:( ale za to te włoski są jak dla mnie bajeranckie:-) heheh i historia z lekarzem super:-) nic tylko się cieszyć że braciszek tak dba o małą siostrzyczkę..ja Ci powiem szczeże że widzę teraz na przykłądzie mojej koleżanki jak ważne jest rodzeństwo..szkoda że Kapik mój nie ma takiego maluszka do pogadania i zabaw ehhh..zawsze ktos musi być pierwszy;-)

Sabinko racja
ja teraz majac dwojeczke widze jak Hania zywo reaguje na Milenke
jak jest nia zainteresowana
wystarczy ze Mila podejdzie a ta juz sie smieje:-)

Witam niedzielnie :)))
Cały weekand miałam zajęty komputer bo robilismy system i takie tam i strasznie nam to dużo zajęło czasu... ale juz jest OKI

Beata34 witam Cię cieplutko i serdecznie :)

Zaraz przyjedzie do nas moja kuzynka z narzeczonym i nawet nie mam za wiele czasu żeby nadrobić co u Was się działo :-(. Achh mam nadzieje że jeszcze mi się to uda

Pozdrawiam i życzę miłej niedzielki:tak:

Dzień doberek kobitki:-D

Women olewa mleko czy ulewa??
Bo ja odstawiłam wczoraj i soczek i kleik ryżowy bo Piotruś zaczął strasznie ulewać.a nawet wymiotować i niewiem co jest grane!:wściekła/y: Zwłaszcze, że zaczęło się to przed podanie soczku więc nie mogło to być przyczyna.
Już sama jestem z tego głupia.
Oby nie miał uczulenia na mleko:no:
W poniedziałek mam kontrol u dermatologa bo z buzi liszaje mu zesżły ale na szyi ma jakies uczulenie dalej i się okaże czy mi coś powie czy nie.
jak nic konkretnego to jade z nim do alergologa, żeby obadał co i jak.

A poza tym nie dałam kleiku na noc i spał tak jak zawsze:tak:

Elbra OLEWA mleko moj mlody jak poznał inne smaki,choc chyba było to chwilowe bo wczoraj na noc wypił 180ml po raz pierwszy i to jeszcze z 4 łyżkami kleiku wiec spał od 22-5 rano a pozniej do 9.30 NARESZCIE znowu ladnie spi.

A co do Twojego bąbelka to mi przykro ze tak ulewa.Mam nadzieje ze lekarze szybciuteńko powiedzą co jest nie tak.

Kurcze my we wtorek też mamy drugie szczepienie. Ale mam nadzieję, że tak jak po pierwszym nic małemu nie będzie.
Ja tez mam taką nadzieje my mamy dzczepienie 29.02 :baffled:

My szczepimy na NFZ
3 wkłucia miała w obie rączki i nóżkę :-:)-(

My tez jedziemy na NFZ:happy2:

dzien dobry
maz spi , dziecko spi ............ja glupia czekam az ksiaze malzonek sie obudzi i zje ze mna sniadanie ......... no coz taki moj los

niki .... sypia super na nowej podusece ... jedzonko o 20:30 pozniej prawie o 4:00 i przed 8
narazie karmie go tylko raz dziennie butla i to w poludnie ale juz polubil to mleko
tutaj jest produkt nestle Beba Start ....jedno wczesniej niz HA1 w polsce sie chyba nazywa Nan1 a to jest jescze wczesniejsze podobno ma badziej zblozny sklad do mleka matki i mozna podawac do 5m-ca ... i jest mniej sycace czyli mozna karmic na zadanie
ja mam jedna paczke nastepne bedzie juz HA1

Elbra a czemu chcesz przejsc na Nan HA 1 ?
Przeciez to mleko dla alergików bo moj Dorian je pije.
Poza tym 2 razy drozsze od zwyklego nan-a i duzo mniej smaczne

Witam wszystkie listopadowe mamy!!!!!!!

Beatko Witaj wśród nas...:-)

Bardzo zapatrzony.T ęskni za towarzystwem bo miał być jedynakiem tam myśleliśmy bo jakoś nigdy nie było czasu na drugie dziecko.Dzisiaj naprzykład była taka prześmieszna historia ja sprzątałam a mała z Michałem bawili się w pokoju i Michał pyta siostrę:poba\wimy się w lekarza o ona:a guuu Michał:ja będę lekarzem a ty pielęgniarką.Michał wziął swojego teletubisia czerwonym mazakiem narysował kreskę nad łukiem brwiowym i pokazuje mi że muszą z Olą pozszywać teletubisiowi ranę.Ale się uśmiałam.Na[prawdę fajne są dzieciaki
Zresztą każde Wasze dzieciątko jest przesłodkie jak zresztą się nie zachwycać nad nimi:-D

Prześmieszna historia fajowo ze Michał tak sie bawi z Oleńką :-D

A ja dzis wyspana z dobrym humorkiem zaczęłam niedziele
Na 16.00 idziemy do mojej siostry na urodzinki
Jutro konczy 30-stkę :-D:-D:-D:-D

Witam Mamcie !

Wczoraj również się powtórzył zły nastrój Amandy dlatego nie miałam jak Was odwiedzić :-( a najgorsze jest to że nie potrafiłam jej niczym uspokoić :no:
Wiecie może czy małe dziecko może dostać przepukliny od krzyku i płaczu :baffled:?

Aluśka, Twoja niunia ma sliczne włoski. Nie mogę się napatrzeć:-)

Dzięki Bira :-D
Twoja Ingusia też jest śliczną dziewczynką :-D:-):-) Buziaczki i kotecek dla niej od ciotki Aluśki i Amandy :tak::-D
1943koton3.gif

Beata witaj :-D ładniutkie masz dzieci :tak::-):-)

Zmykamy do kościółka :tak:

Witam Mamcie !

Wczoraj również się powtórzył zły nastrój Amandy dlatego nie miałam jak Was odwiedzić :-( a najgorsze jest to że nie potrafiłam jej niczym uspokoić :no:
Wiecie może czy małe dziecko może dostać przepukliny od krzyku i płaczu :baffled:?

Z tego co mi wiadomo to jak najbardziej.
Wiem ze są czopki uspokajające w aptece moze warto sie zaopatrzyc w takie.
A tak na marginesie czemu placze,miewa kolki?Musisz poznac powód Aluśka

reklama
Beatko witaj:-)

Kathe jkos nie zapamietałam:zawstydzona/y: czy ty szczepiłas szczepionka 5w1 bo jesli normalna refundowana to popros neurologa aby dał ci zaswiadczenie ze szczepionka ma byc aceluralna...bo ona jest bezpieczniejsza dla takich jak nasze dzieciaki z problemami
szczepilam 6 w 1:-(

Dzień dobry w niedzielny poranek!
Zawsze możesz wziąć coś z homeopatii, na ogólne przeziębienie dobre będzie oscillococinum, na ból gardła np homeogene9 Boirona, w przypadku kaszlu suchego syrop Stodal a mieszanego Drosetux.Jezeli wolisz coś ze środków niehomeopatycznych to na ból gardła do ssania Tantum verde pastylki lub spray albo to samo pod nazwą Hascosept, ewentualnie chlorchinaldin a z syropów prawoślazowy.Myślę że pomogłam

Beatko witaj:-) i odrazu dziekuje za odp :tak:

dzieki mamcie za wskazowki co do przeziebienia:tak:

Witam Mamcie !

aluska powiedz mi bo juz nie pamietam czy twoja mala ma cos zwiazanego z napieciem miesniowym?bo widzisz moja Marysia tez baaardzo duzo plakala zanosila sie placzem, myslalam ze to kolki a to bylo od napiecia, teraz po kilku rehabilitacjach jest lepiej:tak:

Do góry