reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

Ladina witaj po dłuuugiej przerwie.

Ja jakoś nie mogę znów wejść w tryb bb, może jeszcze kilka dni i znów się wkręcę.

Lilus
mialam taki sam plan, tchorz jestem niemilosierny:zawstydzona/y::zawstydzona/y: Ale mi w ciazy plomba wypadla i stwierdzilam, ze tu jednak pojde, bo nie wiem kiedy do Pl polece. Poszlam, plombe zrobilam,ale na rtg okazalo sie , ze pod calkiem innymi zebami mam zakarzenie a , ze nic nie czulam to nie pozwolilam usunac w nadziei, ze moze w Polsce cos z tym zrobie. Niestety po tyg. zaczelo mi dzaslo puchnac i doopa, trzeba bylo meska decyzje podjac. Godzine mi rwal te zeby, prawie nie bolalo, ale i tak skakalam na fotelu:zawstydzona/y::zawstydzona/y: Az stwierdzil lekarz, ze go to irytuje:zawstydzona/y::zawstydzona/y: No coz teraz to musze czekac, zeby sie to wygoilo i cos wstawic, bo bede jesc jak krolik przodem tylko:zawstydzona/y:;-)
U Ciebie tak zle nie bedzie;-)

Och jak bym chciała takie implanty, bo powoli robię się właśnie takim królikiem :-:)-(

reklama
hej mamcie:-)ale naskrobalyscie:confused2:
u mnie walentynki minely cudnie:-)kolacyjka na miescie , piwko, a w domu baaardzo mile spedzony czas z mezulkiem:-D;-)
Kunda biedny Adaś :-( musi się tak o męczyć :-(
u mojej małej też stwierdzono asymetrię ( jakąś ułożeniową ale sama nie wiem o co chodzi pewnie sama wymyśliła sobie taką nazwę :baffled:) i nic mi lekarka nie wspomniała o rehabilitacji :-( :no::wściekła/y:
aluska idz do neurologa koniecznie, lekarz rodzinny widac zbagatelizowal sprawe z reszta tak jak moj:confused2:asymetrie tez sie rehabilituje.moja mala ma wzmozone napiecie i lekka asymetrie i leciutki krecz ale bardzo niewielki i rehabilitujemy ja metoda bobatha. Za okolo miesiac jade z nia do Bartoszyc do szpitala na oddzial rehabilitacyjny na tydzien i tam bedziemy rehabilitowac sie codziennie zeby szybko z tego wyjsc bo im szybciej tym lepiej dla dziecka i mozliwe jest calkowite wyleczenie bez pozostawienia jakis wad jak np skrzywienie krekoslupa czy plaskostopie albo innych owiele wiele gorszych!

kunda a wy jaka metode stosujecie w rehabilitacji?

ja jestem wsciekla bo dowiedzialam sie dzis ze sczepienie moglo wywolac lub nasilic u Marysi napiecie-szczepilismy 6 w 1 i rotawirusy i to te rotawirusy mogly przesilic szale:angry: i wszystko sie zaczelo z prezeniem malej od pierwszego szczepienia:no:a przed drugim pytalam lekarza czy jak jest napiecie to mozna szczepic a on ze mozna!!!a nie mozna!!! bo to nasila napiecie i nie powinnismy byli jej dac tej druigiej dawki rotawirusow bo to tylko nasililo napiecie, Je...y lekarz!!!! tylko o kasie mysli, ojjjjjjjjjjj juz ja mu dam jak pojde do tej przychodni!:wściekła/y:

lilka spoznione zyczonka, duzo zdroooowka i szczescia kochana!!!:-)

Hej dziewczynki,
dlugo mnie nie bylo, pewnie juz nie nie pamietacie;-)
U nas wszystko ok, tylko na nic nie mam czasu. Jestem maksymalnie padnieta...
Poczytam co tam u Was slychac:-)

No pewnie ze ciebie pamietamy
Witaj Ladinko kochana
Co u Was slychac....?

To jeśli pozwolicie to napiszę do Misi o udostępnienie tego zamkniętego wątku oki??:zawstydzona/y:

Ja sie nie zgadzam!!!!!!!!
Zartuje,hehhe przeciez to oczywiste ze powinnyscie juz miec dostep i pochwalcie sie juz swoimi pociechami na galerii:-)

ja jestem wsciekla bo dowiedzialam sie dzis ze sczepienie moglo wywolac lub nasilic u Marysi napiecie-szczepilismy 6 w 1 i rotawirusy i to te rotawirusy mogly przesilic szale:angry: i wszystko sie zaczelo z prezeniem malej od pierwszego szczepienia:no:a przed drugim pytalam lekarza czy jak jest napiecie to mozna szczepic a on ze mozna!!!a nie mozna!!! bo to nasila napiecie i nie powinnismy byli jej dac tej druigiej dawki rotawirusow bo to tylko nasililo napiecie, Je...y lekarz!!!! tylko o kasie mysli, ojjjjjjjjjjj juz ja mu dam jak pojde do tej przychodni!:wściekła/y:

Kurcze zabiłabym gnoja,nie zdają sobie sprawy z konsekwencji
wrrrrrrrrr normalnie zla jestem zaraz jak takie cos slysze.
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

kathe...rozniosłabym chyba tego doktorka,:crazy:
boże skąd się tacy specjaliści biorą:angry::angry::angry::angry::angry:
duża buśka dla naszej dzielnej Marysieńki:tak:;-):-)
no i super że wieczór wczorajszy się udał:happy:

aluśka i pusia ...czekamy na fotki na zamkniętym:-D:-D:-D

Hej kochane :-)

U mnie ciężko z czasem, bo pracuję w czwartki, piątki i soboty w gabinecie.
Dzisiaj udało nam się z małżem pójść i popykać w squasha, mamy o tyle fajnie, że od naszego domku do kortów jest 5 minut spacerkiem. Szybko, szybko i jestem wykończona, ale wiecie z takim uczuciem że zrobiło się coś fajnego ;-)
Jutro mykam na basen ze starszym pacholęciem. Heh, jestem supermenką. Padam na pysk, ale chyba mi z tym dobrze :laugh2:

Wyobraźcie sobie że czasem zaglądam do mojej książeczki zdrowia a tam jak byk pisze że w wieku 12 miesięcy ważyłam 7700 gram i miałam 69 cm... :szok: masakra co? Ale jakoś się wyrobiłam :-p;-)

Poza tym jako ciekawostkę podam fakty z książki pielęgnacyjnej dla młodych matek "Żywienie i pielęgnowanie niemowlęcia" z roku 1982 (książkę wydał PZWL :eek:):

"Czasem może zaistnieć konieczność karmienia noworodka mlekiem ściągniętym z piersi, mleko to przed podaniem dziecku należy przegotować"

"W 3 tygodniu życia rozpocznij podawanie witamin oraz soków z owoców i warzyw"

"Od 3 miesiąca zamiast soku podawaj niemowlęciu przetarte owoce, np truskawki, maliny, porzeczki, jagody oraz pomidory. Jabłko najlepiej podawać skrobane łyżeczką"

i najlepsze:
"W wyjątkowych przypadkach gdy matka nie może karmić piersią lub ma mało pokarmu zamiast pokarmu podaje zamiennie mieszankę II bez mąki (przepis 3, strona 18)"

-> cytuję przepis:

"mleko pełne płynne - 70 g (odmierzyć butelką do podziałki 70)
woda - 30 g
cukier - 1,5 płaskiej łyżeczki

Mleko połączyć z wodą i gotować 3 minuty. Pod koniec gotowania dodać cukru i zagotować. Mieszankę wlać do wygotowanej butelki i ostudzić do odpowiedniej temperatury."

Takie to były czasy :-D

Kathhe co za jelop:wściekła/y::wściekła/y:
biedna ta Marysienka od urodzenia,biedne dziecie sie nameczy,jak nie kolki to co innego
i ty biedna mamusiu
trzymajcie sie kobietki

dzisiaj jak patrzylam na Hanie to ona juz jest fajnym kontaktowym bobasem
rechocze sie jak ja gilam :-D
smieje i rechocze jak rozbawiam :-D

dzis mi prawie wyszla z fotelika samochodowego :szok: to musialam ja przypiac pasami :szok:

Misia ale jaja,kurcze az mi sie wierzyc nie chce,to jest niemozliwe Misia ze w wieku 12 miesiecy tyle wazylas i tyle mialas wzrostu......
A co do przepisow to ja mysle ze cos w tym jest,bo ja tam piernicze czekac do 4 miecha z deserkami i sokami itd.Maly od wczoraj juz wcina sloiczek na poczatek slodkie marchewki i nic mu nie jest,poza tym ze olewa mleko hehe chyba przestalo mu smakowac,a dzie ssal sobie jabłko i tez zyje hehe,takze jutro zapodam mu soczek jablkowy i sloiczek marcew z jblkiem

Lilka Dori ten juz taki kumaty,fajne dzieciaki mamy prawda......Hheh milo patrzec jak sie rozwijają i uczą.

Uciekam spac
dobranoc

Kathe, szlag mnie trafia jak czytam o tych pieprzonych lekarzach - jelopy jedne, brrrr!!!!! Usciskaj coreczke:tak::tak:

Misia, usmialam sie z Twoich zlotych mysli z owej ksiazki z 1982 roku:-D:-D:-D a najbardziej z tego , ze mleko sciagniete z pirsi nalezy przegotowac:-D:-D:-D

Lilka, ja tez zachwycam sie Oskarkiem - niby maluszek, a juz i sie smieje i zlosci i smuci i w ogole kontaktowy brzdac:tak::tak::tak:

Obejrzalam LOSTow (dzisiejszy odcinek byl suuuper, namacil mi jak cholera:-D) i zmykam spac:tak: Dobranoc

reklama
witam!!
ja tylko na chwile;-)
rano zaczelam czytac co u was i neta mi wcielo-wlaczyl sie dopiero teraz-wiec lipa no ale jutro wszystko nadrobie
buziaki i spijcie dobrze!!

Do góry