reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

Elbra kochana dziekuje za odpowiedz.A wiec jutro idziemy po rumiankową herbatkę,tyle ze nie wiem jakiej firmy kupic,ale chyba hipp trudni sie w tych herbatkach,aaa i powiedzcie kochane czy dajecie te herbatki ciepłe,letnie zimne?I czy jak nie wypije to wylewacie czy moze postac np. z 4-5 godzin zrobiona i po tym czasie dac sie ponownie do napicia?
Co do kąpieli to chodzi tylko o to zeby nie dostac krwotoku?Czyli jak ja kąpie sie od przyjacia do domu ale tylko do pachwin to i tak łamałam zasady,wiecie co sprobuje pod koniec tygodnia z kapielą a co tam raz sie zyje.
Pati ty dajesz 100ml ale jakiego ty masz byczka Marcelka no i ma 1.5 miesiąca ,boże jak ten czas leci,a w ciazy było tylko 2 tyg róznicy,a po przenoszeniu troche sie zmieniło hih,blisko miesiąc.

Z suszarką to nie wiedziałam ze takie cuda mozna czynić,ale jak pomaga i do tego usypia to super.

reklama
A czy ja musze konsultować z lekarzem podanie takiej herbatki
Kochane ile dajecie tej herbatki dziennie
.

Ja skonsultowałam te herbtki przy okazji. Lekarka powiedziała, że moge podawać, ale nie za dużo. Daję więc wg. przepisu z uloti 50 ml, ae Inga raczej całości nie wypija.

,aaa i powiedzcie kochane czy dajecie te herbatki ciepłe,letnie zimne?I czy jak nie wypije to wylewacie czy moze postac np. z 4-5 godzin zrobiona i po tym czasie dac sie ponownie do napicia?
.
Ja podaję ciepłą herbatkę. Nasze maluchy są za małe, żeby częstować je letnimi napojami. Jeżeli mała nie wypije wszystkiego o wylewam to co zostało w suie nawet nie wiem czy taie herbati można podgrzać.

zarowno ignacy jak i ela pija cieple
nie konsultowalam nigdy z lekarzami
mala i tak nie wypije wiecej na raz niz 50 wiec jakby co robie jej swierza ale mysle ze mozna odgrzac no problem

co do dziwnych rzeczy to usypiacze to jeszcze: pralka( moj usypial jak stawialam go na wlaczonej pralce hehe) albo nastawienie radia miedzy falami na szum

Pati[/B] ty dajesz 100ml ale jakiego ty masz byczka Marcelka no i ma 1.5 miesiąca ,boże jak ten czas leci,a w ciazy było tylko 2 tyg róznicy,a po przenoszeniu troche sie zmieniło hih,blisko miesiąc.
ja od początku robiłam 100ml,chociaż malutki i tak nie wypijał nawet 50ml:-p
herbatkę daję malutkiemu ciepła ale np Samuelkowi jak był taki malutki to podawałam letnią i zimną-ale on latem urodzony to trochę inaczej:cool2:

.... dobrej nocy kochane, poczytalam tylko co tam u Was, ale nie mam sil pisac do kazdej z osobna -wybaczcie. Mam nadzieje, ze te noc przespie spokojnie..., bo ostatnio maluszek cierpi a ja razem z nim. Blagam o przespana noc :sorry2: I mam nadzieje przywitac sie razem z Wami jutro z samego ranca usmiechnieta i wypoczeta ;-):sorry2:paaaaa

0j0j0j0j0j0000j ejejjjjjjjjj.... ale mialam super nocke :rofl2::rofl2::rofl2: bylo grzeczne [papu o 24,00 3,00 8,00 normalnie szok :-D:-D:-D zero placzu czy nerwow :-D i wyspana jestem :-D:-D:-D zyc nie umierac :-D:-D:-D

sabina stukam sie kawusia :-D

reklama
HEJ, Dziewczyny!

Jolie
- gratulacje! Spóźnione, ale szczere!

Sabinko - mi położna kazała pić herbatkę z melisy na boleści malutkiej. Tylko nie zioła laktacyjne, tylko samą melisę. Podobno działa dobrze na flaczki, a poza tym działa uspokajająco na mamę.

Women - ja tam piorę ciuszki w proszku Bobas, choć pierwszą turę prałam w płatkach mydlanych. Z punktu widzenia chemika nie tyle ważne jest to, w czym się pierze, tylko jak wypłukuje, więc staraj się (o ile tego już nie robisz) wciskać guzik "podwójna ilość wody" a także "podwójne płukanie".

Kathe - ja sprawy becikowego nawet nie ruszyłam. Bez PESELu ani rusz, a na ten musimy poczekać niemal do świąt.

Larvunia - gratuluję spokojnej nocki! A ja się stukam lurowatą herbatką.

U nas lichutko, malutka od 3 dni nie może zrobić kupki, wczoraj była lekarka, pogrzebała w dupci cewnikiem, niestety nieskutecznie. Zapisała czopki glicerynowe, po których też nie było żadnej reakcji, dopiero w nocy Lusia strzeliła kleksika, ale takiego malutkiego, nie na miarę 3 dni nie-robienia. Ale i tak ta żółciutka plamka na pampersie ucieszyła mnie ogromnie.
Jak niewiele trzeba do szczęścia matce, prawda?

No i wpadłam na genialny pomysł. Kupię Lusi materac gimnastyczny. Taki o, tylko może mniejszy:
MATERAC GIMNASTYCZNY T25T-5cm-od SS:-) (274164045) - Aukcje internetowe Allegro
Przyda się teraz do naszych "gimnastyk", potem do zabawy (będzie izolował od podłogi), można też na nim postawić taki stojak:
4w1 KARUZELA Lampka STOJAK GIMN Pianino WYPRZEDAŻ (278438988) - Aukcje internetowe Allegro
A i przedszkolak będzie miał frajdę: turlanie się, robienie fikołków... Dziś będę o taki materac gimnastyczny molestować męża.

Miłego dzionka!

Do góry