reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

reklama
postanowiłam zaryzykować...
odbiorę młodego ze szkoły i skoczymy na shoping
poza tym mały przed chwila zrobił mega kupe
musiałam go wykąpać,bo całe plecy miał obkichane...
łał a teraz jaki zadowolony leży
śmieje się do mamuni i wydaje dzwięki do karuizelki..
kurcze ktoby pomyślał ze tak się mozna z gó.. cieszyc:-p:-p:-p:cool2:

laseczki...
chciałąbym dzisiaj pojechać do Galerii na zakupy
pokupować Samuelowi jakieś ciuchy na zimę
i tak się zastanawiam czy wziąć Marcelka....
czy wy bierzecie bobaski do Centrów Handlowych:confused:
kurde ja sama nie wiem...
co myslicie:happy2:

Pati my z Hania bylismy juz pare razy w centrum handlowym lub w super markecie
z Milena tez szybko poszlam a to bylo lato wiec niby wiecej zarazkow w powietrzu i bylo ok

ja tam jestem za nie takim chuchaniem dmuchaniem na dziecko tylko bach i jakos Milenie dobrze to wychodzi na zdrowiu :-p
wierze ze z Hania bedzie tak samo

a ja jestem zadowolona z nocki :-)
Hanulka budzila sie co 3-4 godzin na jedzenie!!!! :szok:
ale sie nie ciesze....pewnie to jednorazowy wybryk :-)
zaznacze ze na piersi tak spala :-)

ale mam do sprztania a tak mi sie nie chce :dry:

Dzień dobry!
U nas nocka rewelacyjna, Mikuś poszedł spać o 22 potem spał i spał aż 6 godzin do 4 rano :szok:i to tylko dlatego, że go obudziłam, bo przestraszyłam się że głodny i że może kupa ogromna w pieluszce. Czy jestem przewrażliwiona? :sorry2::confused: Wybudzacie swoje piersiowe dzieci? Moje dziecko ostatnio w nocy budzi się coraz rzadziej, spokojnie przesypia 6 godz a raz nawet jak ja zaspałam to spał 7 godzin :szok:

Pati ja planuję chrzciny dokładnie tak samo jak Ty, choć jeszcze nic nie załatwiłam, mówię sobie: "jeszcze zdążę" :-)
A o wizycie w galerii handlowej też myślę i chyba niedługo wybierzemy się razem.

Ja też nie byłam nacięta, ani nie pękłam i czuję się rewelacyjnie, ale z pierwszym razem poczekam chyba do wizyty u gina :tak:(ale to zabrzmiało:sorry2::confused::-D)

Agnieszka, zdecydowanie panuje baby boom, ale poniedziałek już niedługo, a do tego czasu jeszcze ją podtuczysz i zobaczysz jaką masz dorodna córcię ;-):-)

Jak super! U mnie wszystko się unormowało, piersi mięciutkie pełne mleczka, bez nawału i zastoju, a dziecina w końcu sobie przypomniała do czego służy cysio:-D:-D:-D
Pati kupy to drobna rzecz a cieszy:-)

Dziewczyny pomocy!! Nie mam mleka w cyckach prawie wcale, jeszcze jakies resztki zostaly:szok: Znacie jakis sposob zeby mleczko polecialo? Zaraz chyba pojde do apteki jakies sztuczne kupic, bo juz nie wiem co robic:-:)no:. w dodatku maly mial dzis jakies wzdecie cala noc, wiec prawie nie spalam:no::no:.
Pomóżcie:zawstydzona/y:

Waszka a skąd wiesz, że nie masz mleczka? Jak to się objawia, próbowałaś ściągać, dziecko denerwuje sie przy piersi?

malinos cycki zrobily mi sie jak flaki, nie tak jak zwykle gdy byly pelne. Maly sie denerwuje, ssie, ale widac, ze niewiel mu leci, bo tylko czasem przelyka:-(. zasypia na chwilke i zaraz znow sie budzi glodny:no:. Nie wiem co robic:no:

reklama
Dzień dobry
Ja wpadłam tylko na chwilę,mam sporo na głowie i nie mam czasu siedzieć czytac i pisać,przepraszam.
Nie złapałam focha Larvunia;-)Tylko przykro mi sie zrobiło ze moje posty umknęły waszej uwadze,ale ok.
U mnie masakra,jezdze co 2 dni do szpitala,wyciskają mi ropę z rany,wcześniej robiąć pensetą dziury miedzy szwami,pozniej wstrzykują mi 3 strzykamy wody utlenionej zeby zdezynfekowac,ból nie do opisania.Mecze sie strasznie z tą raną,uniemożliwia mi normalne funkcjonowanie.
Jestem do tego lekko podłamana cała sytuacją,poniewaz mały nie był jeszcze na spacerze,siedzimy w domu jestem uziemiona,przez to wszystko.
Nie moge sobie isc zrobic sama zakupów,musze czekac do wieczora az tata mi cos przywiezie.Wkurzam sie z jestem zależna od kogos,meczy mnie to jak smok,poza tym pieniązki sie kończą,co mnie przygnębia na maxa,zadnego wsparcia od ojca dziecka nie dostałam,wiec nie jest mi łatwo.Nie chce tu pisac o tym i psuć atmosfery.
Pozdrawiam wszystkie Mamy.
Ps.Co złego to nie ja.:tak:

Mamy po cesarce: ile wasza blizna ma cm?
Pytam z ciekawości bo moja ma 12 cm :-) i jest piękna, ładnie mi ją zrobili, dużo ładniej niż po Wiku :-p
Moja ma rekordową długość 24 cm więc super.

Do góry