reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

a ja bardzo lubie bawarke z cukrem :-p

i ja! :tak:

Witam dziewczynki!
Przepraszam, ze nie pisuje, ale nie moge sie ogarnac
U nas tez walka z cycoleniem:eek:, momentami mam juz dosc, bo brodawy pogryzione, bola jak cholera. Jedna strone pompuje, bo nie daje rady z przystawianiem. Raz mam za duzo mleka raz za malo:wściekła/y:
Jestem wykonczona...

jejku Ladinko jak ja Cię podziwiam, mama bliźniaków karmiąca cycuchami to rzadkość :tak: trzymam kciuki żeby się wszystko unormowało :-)

Larvuniu
Ty źle to robisz z tymi fotkami, postaram się napisac instruktaż. Albo Cię dorwę na gg.

Laseczki tak czytam że wy strasznie przeżywacie to że wasze dzieci czuwają. Dajcie im żyć :-pniech sobie strzelają ślepiami na lewo i prawo, ich prawo że nie śpią i sobie świat oglądają. Wcale nie trzeba się nimi zajmować ;-) owszem można im jakieś zabaweczki przywiesić nad łóżeczkiem czy karuzelkę pokazać, albo takie obrazki czarno-białe żeby się zainteresowały. Ja to bym się bardzo cieszyła jakby mi tak Igor ładnie spokojnie leżał i patrzył ;-)

reklama
czesc babeczki :-)

W
Lilka u nas na szczescie kupy od trzech dni sa! A meczylismy sie ponad 1.5 tygodnia.
Niestety to jest minus karmienia sztucznym.

Jedna z dziewczyn napisala,ze lepiej piersia bo wyciaga i juz.Ze nie musi sie meczyc z czasem.Ja sie nie mecze.Biore termos,mleko i 3 wyparzone butelki na gore do sypialni.I zrobienie mleka zajmuje mi 1 minute,a nawet krocej.
A pozniej buteleczki laduja w sterylizatorze,8 minut i sterylne jak trza :tak::-D
No i plus jest taki,ze karmimy sie co 4 godzinki.
Ofkors nie namawiam zadnej mamy na porzucenie cycolenia.O to to nie.
Wszystkie jestesmy najlepszymi mamami na swiecie:tak:

Anineczko to super ze problem kup sie u was juz rozwiazal :-)
wiem jaka to ulga :tak:

a co do karmienia butelkowego to zgadzam sie z tobą :tak:
to nie zaden problem
trzeba sobie tak zorganizowac by bylo szybko

ja np.w czajniku mam zawsze przegotowana wode i jak Hania zawola o jesc to poprostu wlanczam czajnik i wkladam palec,jak sie zrobi ciepla odmierzam w butelce i juz

ale...teraz rodzinka jedzie do PL i kupuje sobie podgrzewacz i taki pojemnik-miernik na mleczko,ze tylko ciach i po sprawie bedzie:happy2:

a ja bardzo lubie bawarke z cukrem :-p

niech mnie ktos oswieci co to jest ta bawarka :sorry2::eek::-D

Szalona wspolczuje i mam andzieje ze sie jednak ulozy po twojej mysli
sciskam mocno :happy2:

a my dzis po wizycie z Hanią-taka kontrolna u poloznej

i.....mam żarłacza w domu :-D:-D:-D:-D:-D
Hania jak wychodzilysmy ze szpitala spadla z waga do 3090g a dzis po dwoch tygodniach wazy....3900g :szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D
wiedzialam ze przytyla dosc duzo bo normalnie drugi podbrudek dostala i nzoki takie tlusciutkie :-D:-D:-D

glowka urosla nam o 2cm,mamy juz 36cm

no i pielegniarka bardzo chwalila Hanie ze jest dzieckiem bardzo kontaktowym i silnym:-):-):-):-)
az mnie Hania zadziwiala na tej wizycie

ale jestem dumna :-):-):-):-):-)

a co do karmienia piersia to powiedzialam co i jak i bylo sprawdzanie karmienia-wyszlo ze wszystko ok :tak:
a to ze mnie boli jak karmie to ponoc spowodowane tym ze jej plesniawki zaatakowaly moje piersi :eek::eek:
mam jakąs masc z apteki i zobacze...tak sobie mysle ze moze cos na rzeczy jest bo wczesniej mnie nie bolały...wiec walcze dalej z cycoleniem :happy2:

Misiu zdrowka dla synusia :-)
szybkiego powrotu do zdrowia dla maluszka

Women zmienilas imie syneczkowi?? :-)
jak tam twoja rana? lepiej??? jakas poprawa??

Mamy po cesarce: ile wasza blizna ma cm?
Pytam z ciekawości bo moja ma 12 cm :-) i jest piękna, ładnie mi ją zrobili, dużo ładniej niż po Wiku :-p

witam!!
Ja na chwile...

sabina-ciesze sie ze spacerek byl udany-ja moze w przyszlym tyg. wyjde z malym bo teraz ma troche katarek(oprocz tego kicha od urodzenia) no i nie wiem co robic-walcze z gruszka narazie:-:)-(

sugar-widzialam fotke w galeriii-kochana super!!!
apropos bawarki-to ja pijam zbozowke-normalnie musze wypic ze 3 kubki dziennie-nie wiem co mi sie odmienilo,no i nie wiem w sumie czy malemu nie szkodzi...

misia-moja rana po cc jest 2 razy dluzsza-chyba ze wgledu na ten krwotok co mialam-nie wiem
no i zgrubienie czuje na calej dlugosci-to normalne????

Pati-jak bedziesz miala chwilke,zeby odpisac mi o tych solach to byloby super...

reklama
Elbra my tez mamy te plesniawki
nie martw sie to normalna przypadlosc niemowlakow
z Mila tez to mialam
najgorsze ze ten Aphtin nie dziala tak szybko,jesli wogole
ponoc przemywanie buzi dziecka moczem dziala,ale dla mnie to jakies obrzydliwe..fujjjjjjj :sorry2:

a oczko Hani ktore ropieje mam przemywac nie tylko wodą przegotowana ale i ...moim mleczkiem :happy2:
dla mnie to nowosc hehee
ale polozna mowila ze i na nosek mleczko jest dobre...hmmm wyprobujemy

Do góry