reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

czesc i czolem kluski z rosolem :-p;-):-D:-D:-D

wlasnie sie ubieramy i wybieramy na miasto.... musze jakies kozaczki sobie kupic.
maluszek dzis w nocy sprawowal sie super, najadl sie i zaraz zasypial. Spacerki chyba tez polubial, bo przesypia podroz samochodem (30km do miasta). A jak sie przebudzi to lypie tylko swymi slicznymi oczkami i nawet nie zaskwierczy :tak: Jak wroce z miasta to sie odezwe, ale moze to byc naweyt wieczorkiem bo mam pare spraw do zalatwienia odnosnie mojej dzialalnosci :sorry2:

milego dnia kochane!

reklama
LArvunia dziękuję z KAcperkiem:-):-) udanej wycieczki:-) a my mamy dziś wózek odebrac !!obiecali!! jak nie bezie to ich wystrzelam:-)
o on się drze właśnie w łózeczku:-) a nie lubi łózeczka :-)

właśnie wyszla położna...
krostki Gaby to trądzik niemowlęcy a katarek ponoć jest normalny... sól fizjologiczna, frida i masc mjerankowa...uff...

witajcie mamusie

hehe co do wyrodnych matek to powiem szczerze ze tez nie naleze to fanatyczek piersi:-p choc przyznam ze bardzo mi zalezy zeby karmic jak najdluzej-po prostu to dla mnie przyjemnosc i tyle. W szpitalu i tydzien po mialam zalamke, mala nie umiala chwytac brodawki, polozne w szpitalu na sile jej wkladaly ja do buzi probowalam przez nasadki i nic, odciagalam pokarm i w szpitalu mala dostawala wymieszany z nanem. W domu przezylam koszmar, nie mogla chwycic i plakala przy kazdym karmieniu a ja razem z nia, cale noce walczylysmy zeby chwycila, czasem chwytala po kilkunastu probach, to bylo wyczerpujace dla nas oby a czasem poilismy ja nanem bo juz nie wyrabialam, raz az mi sie pokarm zastal, piersi flaki i nic nie lecialo nawet przy odciagniu:zawstydzona/y: bylam klebkiem nerwow i juz sie zastanawialam zeby rzucic te karmienie w cholere i przejsc na modyfikowane ale z natury jestem uparta i sie nie poddalam. Umowilam sie na wizyte domowa z pielegniarka laktacyjna-oczywiscie za kase ale nie zaluje bo kobieta pomogla, pokazala jak mam robic zeby malej pomoc chwycic, wyjasnila co i jak z karmieniem i dieta itd, zbadala mala przy okazji, naprawde warto bylo sie nie poddawac bo teraz mala ssie slicznie i ja i ona mamy radoche:tak: niedlugo wracam na studia wiec zobaczymy jak dlugo pociagne karmienie piersia, chcialabym jak najdluzej bo w gruncie rzeczy to wygodne jest-wyciagam cyca i mozemy z mala nawet pospac tak razem:-) a przy mleku jest wiecej roboty a ja leniwa jestem:-p

wisienka to sa wody jesli sacza sie caly czas, ja tak mialam i byly czerwone. Nie sluchaj tej durnej baby!:angry:jedz do szpitala bo jak sie sacza to najpozniej w ciagu 2godzin musisz dojechac bo moze byc jakies zakazenie, ja musialam brac antybiotyk bo sie wdalo zakazenie. Jak wody odchodza nie ma bata trza jechac do szpitala:tak:powodzenia , nic sie nie martw;-)

Musze sie pochwalic ze odpadl nam w koncu pepek!!!!!!!!:-)
w 3cim tyg:zawstydzona/y:ale odpadl:-D

Oj widze ze temat karmien był poruszany:-)

Adas tez jest na butli i nie mam wyrzutow sumienia...ładnie je i przybiera na wadze a to najwazniejsze:-)

wisienka przychylam sie do opinii- co za glupia baba!!!
nie ma reguly co do "chlustania" wod
wody moga sie saczyc! powinna powiedziec Ci zebys pojechala do szpitala sprawdzic co i jak
tym bardziej ze masz skurcze
grrr co za konowaly!!

mnie wody wogule nie odeszly, dopiero polozna przebila pecherz

elbra ja mialam to samo z Ignacym- nie umial chwycic!
prawdopodobnie dlatego ze ja po 22h porodu usnelam jak kamien i polozne nakarmily go butla...
potem byla walka na maksa , jego krzyki bo nie umial
no i byl dokarmiany, potem w domu dopiero skumal jak ssac ale przez oslonki awentu
a potem to juz bylo coraz gorzej i poszla butla
i jest zdrowy sliczny i te pe ( tfu tfu)

witam mamusie
troche dzis pozno do was zagladam ale jakos nie bylo kiedy
poza tym jeszcze mnie tylek boli i na niektorych krzeslach nie moge siadac wlacznie z komputerowym ..... ale teraz sobie laptopa przenioslam i na lezaco moge spokojnie czytac i pisac

maly jest cudowny dzis byla nasza 3 nocka i super amciu o 22.30 potem 3 i dopiero 8
kupku i baki super sadzi

co do ssania ja duzo czytalam w ciazy o sposobach karmienia no i ewidentnie moj maly ma talent
bo 5 min po porodzie juz ssal ..... a teraz zupelnie bez podawania sutka sam lapie

nie dawno byla u mnie polozna ( maly urodzil sie w czwartek a ona byla u mnie w piatek, sobote , dzis i bedzie w srode) sprawdzila poraz kolejny moje szwy wszytsko ok
pobrala malemu krew do badania , zwazyla i dala witamine K

jest badrzo zadowlona z takiego serwisu

women : nie przejmuj sie nasze pokolenie w wiekszosci jest z butli i to na pewno nie z takich dobrych mieszanek jakie mozna terza dostac ..... i wszyscy jestesmy piekni i zrowi
najwazniejsze zebys ty czula sie ok to i maly bedzie zadowlony

wisienka : mi tez wody nie odeszy ... do szpitala pojechalam z ponad 7cm rozwarcie a pecherz polozna przebila

jolie : bole okreowe ..... nono juz niedlugo

dzis moja mama przylatuje ..... boze w koncu mi dom sie posprzata .... moj maz jest kochany wszytsko dla nas robi ... ale to tylko facet

reklama
Dzień dobry
Ja tylko sie przywitać wpadłam bo od godz. 11.00 próbuję zjeść sniadanie,ale maluch nie bardzo pozwala,wiec i na siedzenie przed kompem nie ma czasu.
Dzis była położna i obejrzała ranę po cięciu i kazała jechać do szpitala,zaliłam sie boli piecze i rwie,obejrzała i mowila ze może cos sie zbierac,kurcze potrzebne jest mi to jak diabli.Ciezko jest mi samej przy małym,a ta rana mi jeszcze bardziej uniemożliwia.

Women ja nie używam nic na tą rane po cięciu oprócz wody i mydła. Tak mi kazali w szpitalu.
Wogóle to mam lekkie zgrubienie po prawej stronie tam gdzie był dren i mam nadzieje, że to nic złego:no:
Hmmm bo czytałam ze smaruję sie jakąs maścią,i dlatego pytam.Ja tez po prawej stronie mam takie zgrubienie i tam wlasnie strasznie poli puchnie i ciągnie.Polozna kazala jechac na wszelki wypadek i zeby fachowcy to obejrzeli.

women : nie przejmuj sie nasze pokolenie w wiekszosci jest z butli i to na pewno nie z takich dobrych mieszanek jakie mozna terza dostac ..... i wszyscy jestesmy piekni i zrowi
najwazniejsze zebys ty czula sie ok to i maly bedzie zadowlony
Mirka juz mi lepiej dokarmiam go butlą i wiem przynajmniej ze jest najedzony.
Złapałam taka schize ze jak nie bedzie wyarmiony piersią to nie bedzie taki zdrowy,ale juz mi przechodzi.A dodam jeszcze ze co raz bardziej mi sie zaczyna podobac karmienie butlą,wygodniejsze jest to dla kobiety po cc.I to mnie niepokoi zeby nie weszlo mi w krew.

Do góry