reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

reklama
women a moze twoj maly po prostu nieefektywnie je?? tzn moze "smoczkuje":blink: zwroc uwage czy slychac przelykanie jak ssie jesli nie to mozliwe ze "udaje" wtedy trzeb wlozyc mu malutki paluszek w usteczka i sprobowac jeszcze raz. Moja mala tez czasem smoczkuje:tak: albo przysypia i wtedy wiem ze sie nienajada i za godzine mam znowu karmienie

halo laski
u mnie dzisiaj byl bunt na pokladzie od 1 do 3 w nocy
generalnie awanti
na szczescie tatus zabral dziecie i lazil po domu, lulal az w koncu po zrobieniu mega kupy potwornica poszla spac ;-)

ja sama spalam dzisiaj do 14 ( jakis dzien do bani)

women kochana czym Ty sie dolujesz???
2 flaszki dziennie to naprawde nieduzo, poza tym ja np mojego malego karmilam butla TYLKO odkad skonczyl miesiac i tez mialam jakies glupie doly i wyrzuty ale na szczescie moja mama i moj m szybko mnie z nich wyleczyli
ja bylam hepi i maly byl hepi i to bylo najwazniejsze
teraz jest tendencja rzucania gromami na matki karmiace butla i wszem i wobec tylko cycek
ale spoko luz
w koncu cale nasze pokolenie butelkowe a jakie jestesmy piekne i zdrowe!!!
uszy do gory
moja tez dostaje 1-2 butle modyfikowanego jak np gdzies wychodze, nie zdaze zostawic swojego czy po prostu nie mam sily
i wszyscy sa szczesliwi!!!
jestes najlepsza mama dla swojego malego!!

co do mojego lubego hehe
pracuje teraz jako drugi rezyser przy fabule pt "zmiana" i byla jakas relacja z planu to sie zalapal chlopak ;-)
na szczescie jeszcze tylko tydzien i koniec zdjec
5 tygodni po 6 dni w tyg 15-16h na planie biedak zasowa
ale i tak jest fajnie

jak mi juz brakuje pracy na planie!!!
niech tylko mala podrosnie i wracam do gry :cool2:

women..duża bużka dla Dorianka z okazji 1 tygodnia:tak::-):-):-)
kochanie nie dołuj się cycoleniem;-)
ja Samuela karmiłam ponad rok piersią
miałam bradzo duzo pokarmu,a teraz też Marcelek się nie najadał
dostawał 2x90ml mleczka a teraz praktycznie tylko w nocy dostaje pierś :cool2:
synek zadowolony i najedzony a ja szczęśliwa ze synkowi to gra:-):-D
także uszy do góry,nic na siłę;-)
jakie mleczko dajesz Doriankowi:confused:

sugar...jakim mlekiem karmiłaś Ignasia?
aaa i jesli to nie tajemnica powiedz czym się zajmujesz zawodowo;-)
coś mi się zdaje że razem z mężem fajową pracę macie:-)

my dzisiaj obiadek w fajnej knajpce zaliczyliśmy
ale było miło:-)
malutki rośnie w zaskakującym tempie
pani kelnerka myślała ze synek ze 3mc ma:szok:
i ciuszki juz wszystkie na 62cm a przy urodzeniu na 56 były:cool2:

najpierw byl nutramigen- ze wzgledu na te bola brzucha( po nutra przeszlo jak reka odjal, nan ha wogule mu nie podchodzil)
a potem zwykly bebilon 1

ja jestem fotografem i producentem ;-)

co do ciuchow to u nas 56 sa na styk
mala jest dluuugasna
wiec 56 ale wiecej 62

Hejka

u mnie smutno, bo babcia mojego Kuby zmarła :-( w kilka godzin po tym jak rozmawiałyśmy :-(

women a odpadły ci wszystkie strupki z rany? jak odpadną i pojawi się różowa kreska to mozna smarowac kontratubexem albo cepanem - obie przyspieszaja ładne gojenie sie blizny, kosmetycznie działają. A rana Cię bedzie bolec i rwac jeszcze conajmniej tydzien, mnie w obu przypadkach po cesarkach bolała rana 2 tyg, potem już nawet było ok. wszystko sie musi zagoić po prostu.

sugar masz prawidowe podejscie do butelkowego jedzenia :tak: ja też dokarmialam Wika od 3 miesiaca i przestalam sie w koncu stresowac ze nie moge odciagnac odpowiedniej ilosci pokarmu bo musze isc na zajecia na uczelni, mozna naprawde złapać niezłą schize z tą nagonką na butelkowe mamy.
women luzik w ramionkach ja jechalam na cycu i butelce az do 7 miesiaca :tak: teraz sama widzisz jaki diablo z mojego Wika :sorry2:

Misia współczuję z powodu babci Kuby. U mnie sytuacja trochę podobna. Z babcią Damiana jest źle i wszyscy są przygotowani na to, że w każdej chwili może odejść. I tak jest od marca!!! Ma raka jelit, którego wykryli jakiś miesiąc temu, ostatnio doszedł stan martwicy wątrobowej, babcia ma cukrzycę. Wszystko Ją boli, jest mało świadoma, czasem nie poznaje najbliższej rodziny, ale najlepsze, że codziennie po kilka razy pyta czy u Damianka już się urodziło dziecko.

Women głowa do góry. Jesteś super mamą!!!

Sugar myślałam, że może Ty z tej drugiej strony obiektywu się pojawiasz.

Pati to wielki ten Wasz synek, skoro wygląda na 3 miesiące.

Ciepło pozdrawiam wszystkie nie wymienione wyżej mamy.

Jolie może ona czeka tylko na prawnuka, by móc spokojnie odejść? Ja tak pomyslałam, babcia K. zobaczyła Igora po raz pierwszy a w kilka godzin później umarła :-(

reklama
Do góry