reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2007

Mamcie wiadomości od Larvuni dziś w nocy już miała Marcelka przy sobie:-) wiec super:-) ale ma zapalenie płuc maluszek i pewnie prędko nie wyjdą:-( biedaczek:-(

ale zapalenia płuc mija i napewno wrócą szybko do domku :-)ja tak myśle:-)

reklama
Sugar witaj sowrotem. Zaraz idę do galerii zoaczyć Twoją księżniczkę:-)

Anitt powodzenia:-)

Moje dziecko miało kolejną dobrą nockę. Obudziła się tylko raz i później dopiero po 6. Teraz sobie cos od noskiem mamrocze.. Kochana jest:-)

Dzień dobry mamuśki.

Noc jako tako przespana. A rano obudziła się na meczyk - szkoda, że to był ostatni. Na szczęście już niedługo panowie zaczną grać i będzie kolejna dawka sportu :tak::tak:

tutaj z dziecmi sie inaczej postepuje
nawet na spacery mam wychodzic do -10 st. C
a klimat jest tu mrozniejszy niz w PL

co kraj to obyczaj :happy:

Ogólnie jak jest mróz to w powietrzu mniej bakterii jest niż jak jest cieplej i plucha, a i powietrze jest suche, więc tak bardzo nie odczuwa się chłodu. Jak studiowałam w Szczecinie to zawsze marzłam, mimo, że tam niby najcieplej było, a to dlatego, że tam jest wilgotny klimat i to zimno bardziej przenikało i wyziębiało.

Mamcie wiadomości od Larvuni dziś w nocy już miała Marcelka przy sobie:-) wiec super:-) ale ma zapalenie płuc maluszek i pewnie prędko nie wyjdą:-( biedaczek:-(

ale zapalenia płuc mija i napewno wrócą szybko do domku :-)ja tak myśle:-)

Biedny Marcelek. Niech szybko zdrowieje i wychodzi ze szpitala.

Sugar witajcie z małą w dwóch kawałkach :happy:

Anitt, Elbra - powodzenia.

Women, oby dziś już było wszystko dobrze.

Mirka i jak, prace w ogródku przyspieszyły coś?

Pati, jak oczko Marcelka?

Wszystkim mamom życzę miłego dnia.

dzien dobry kochane
no wiec dupa ..... ktg i wszystkie wyniki ok
ale skurczow brak .... no coz maly ma jeszcze jeden dzien

przez noc napadalo duzo sniegu i jest lekki chaos

Pati, jak oczko Marcelka?

Wszystkim mamom życzę miłego dnia.
oczko już prawie wyleczone:tak::-):-)
dzięki za pamięć i milutkiego dnia jolie;-)

biedny Marcelek larvuniowy:-:)-(
ciekawe skąd się przypętało to zapalenie płuc:-:)no:

zaraz do mnie przyjedzie szefowa na kawkę:cool:
ale głównie to Marcelka oblukać:sorry::rofl2:

Witajcie Kochane:-)

Widzę ze wczoraj była dyskusja o karmieniu.A więc u nas wygłąda to tak:w dzień Blanka je 15-20 min czasami z półgodzinnymi przerwami a czasami z dwugodzinnymi licząc od poczatku karmienia, czyli ogólnie ciągle chce jeść:-D W nocy od 3 dni budzi sie tylko 2 razy i marzę zeby tak już zostało:tak: Moja mama jak zobaczyła ze cały dzien musze ją karmic złapała sie za głowe i chciała ja smoczkiem oszukiwac ale Blanka 10 sekund ciagnie smoczka tak jak piers i za chwile płacze ze nic nie leci,wypluwa go i zaciska buzie tak ze nie da sie go znowu wlozyc. Pediatra stwierdzila zeby ja dopoic butla zae jak zobaczyla jak Blania rosnie to zdziwila sie i stwierdzila zeby jednak nie dopajac. Ja uparłam sie ze chce piersia za wszelka cene karmic, zobaczymy jak długo wytrzymam:-D
Dzieki piersi własnie przetrwałysmy wczorajsza koszmarna przygode. Byłysmy u mojej babci samochodem. W drodze powrotnej utknełysmy w korku spowodowanym zamiecią śnieżną, w którym stałysmy 3 godz (gdzie normalnie jade 20 min).Był wieczór,mróz, spanikowałam. Całe szczescie ze mogłam ja karmic i dzieki temu była spokojna i było jej ciepło. Pierwsza przygode mamy za soba, uff.

Co do spacerków to staram sie zeby Blanka codzinnie była choc chwilke na swiezym powietrzu, na pierwszy spacer wyszłysmy po 3 tyg, oczywiscie po wczesniejszym werandowaniu.

Bira widze ze Ingusia spała dzisiaj tak samo jak Blanka, mam nadzieje ze skonczyly sie nieprzespane noce...

Mirka zobaczysz jeszcze troszke i malenstwo bedzie z toba:tak:

jagoda : dzieki ...... wiesz jak to jest kiedy sie czeka ... ale jestem spokojna bo to juz na pewno niedlugo

co do kramienia to wspolczuje , dzis w szpitalu czytalam artykul o karmieniu piersia o tym ze to mit ze karmienie musi bolec i jak wazna jest pomoc poloznych
w nauce kramienia zarowno dla dziecka jak i matki

ciekawe jak to bedzie ze mna .... w teorii to zawsze tak dobrze brzmi a w praktyce to roznie bywa

biedna larvunia .... troche jej zazdrosicilam ze juz ma malego ( bo miala termin po mnie) ale ja juz wole troche poczekac niz przechodzic przez cos takiego

pati : super ze malego oczko juz sie goi ............ a co z women ??!!!

kolejne badanie ma 22 pozniej 25 i homeopatyczne wywolywanie jak sie nic nie bedzie dzialo a 27 juz medyczne wywolywanie

witam kochane!!
wiem,ze dawno mnie nie bylo,no ale wszystko potoczylo sie w tak szybkim tempie,ze nawet nie bylo czasu na informacje,wiec z gory sorki!!
my juz 1 + 1

porod zaczal sie w sobote o godz.22.00 -(jest co opowiadac kochane) i urodzilam w niedziele o godz. 15:45 mojego kochanego synka przez CC niestety-bo komplikacje byly okrotne w czasie i po porodzie -pochrzaniona sluzba zdrowia w uk(no ale opis postaram sie wstawic na odpowiednim watku)

Macius przy porodzie wazyl 4,100 i mierzyl ok. 56cm(niestety sami go mierzylismy-bo tu tego w szpitalu nie robia,wiec moze byc jeszcze cos na +,no ale taki wymiar sobie przyjelismy :tak:)
Jestem niedospana,obolala no i bardzo szceslia
postaram sie wkrotce nadrobic co u was mamcie!!
narazie muze sie poczalgac troche po chacie bo wrocilam ze szpitala wczoraj poznym popoludniem i normalnie jest masakra!!!

wszystkiego dobrego dla przyszlych mamus-bedzie o.k same zobaczycie!!!!

do potem kochane!!!

reklama
Do góry