reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

reklama
Dzien dobry mamuski
Jak tam, zadna sie nam nie rozdwoila przez nocke?:-)
Ja dzis jestem raniutko bo moj skarbik spac mi nie dal cala noc, jak nie kopniaki to skurcze i tak w kolko :rofl2: juz myslalam ze cos z tego bedzie, ale jakos jeszcze sie nie zdecydowal moj skarbus :no:

Women mam nadzieje ze masz racje z tym terminem wg OM, ze najbardziej pewny, bo jesli tak to juz 7.11 powinnam przywitac moje malenstwo :-) :-) :-) bardzo bym chciala bo 7 zawsze byla dla mnie szczesliwa :-)

oki ja spadam zjesc sniadanko a potem tez jade na zakupy,
to milego dnia zycze

hmmm... to ja tez ide sie czyms zajac.. tylko czym.
pokrece sie troszke po mieszkanku....
do pozniej kochane!

pati nawet nie wiedzialam, myslam ze na cyca tez sie budzi maluszki co 3h :zawstydzona/y: Dzieki za odp! :tak::-D

Heloł!

Laski ja tez kawę wypiję a co! ;-)
Moje dziecko dzisiaj slicznie spało! :-) Jestem mega wyspana :-D karmienie o 2 w nocy i 6:30 rano :-):-):-)

Pati kochana my też się borykamy z oczkiem, jedno nam ropieje od urodzenia i przemywamy solą fizjologiczną, ale gdzieś przeczytałam że można przemyć własnym mlekiem bo są w nim przeciwciała i spróbowałam i faktycznie jakby lepiej :tak: można też masować kanalik łzowy tzn tuz nad kącikiem wewnętrznym masujemy okrężnymi ruchami najlepiej małym palcem. Zauważyłam że to pobudza wydzielanie łez i rzadziej się pojawia ropka po takim masowanku.

Ja nie wychodzę codziennie bo mi się tak często nie chce :zawstydzona/y: ale tak co dwa dni jesteśmy na spacerku i wtedy go ubieram tak: body, skarpetki, pajacyk, mięciutki ocieplany misiek, czapeczka zimowa z polaru i do kombinezonu, ładuje go do gondolki na kocyk i przykrywam drugim kocykiem i się robi taki becik ;-) i wio nawet na 2 godzinki, ładni mi śpi na powietrzu :tak:

Sugar a tak w ogóle to jest specjalny wątek z kontaktami do nas:
https://www.babyboom.pl/forum/mamy-listopad07-f160/nasze-namiary-10006/

stuk kawunią i idę na śniadanko! :-p

misia_q...dzięki Kochana za odp.
ja też tak Marcelka ubieram właśnie i w te kocyki ładuje...czyli dobrze:tak::-)
oczko na początku przemywałam solą,teraz tą esensją ale jak się malutki obudzi to spróbuję mleczkiem swoim;-):rofl2:

u mnie leniwe przedpołudnie...
mąż w pracy,Samuel u moich Rodziców....
musze się za porządek zabrać bo po południu mam gości
moja szefowa przyjeżdza na kawkę:-D
a póżniej Rodzice przywiozą młodego i też pewnie posiedzą:happy2:
do pózniej :-)

dzien dobry!!

no czytam kochane co tam sie u was od wczorajszego popoludnia wydarzylo...

Pati-Przesliczna fotka tak ladnie wygladacie razem

women -apropos terminu wg OM to wydaje mi sie ze masz racje-tylko lekarze mysla tu niestety inaczej -bo jak im sie sprawdzilo na dwoch USG (to samo im wyszlo )to tydzien po chca wywolywac
no ale do czwartku jeszcze chwila,wiec zobaczymy...

oki kochane ja spadam na sniadanko i do kapieli, wiec do pozniej....

o terminie wg OM mowilam ja :-p:-p:-p:-p

pati co do oczka: u mnie tez ropialo, dopiero pomogly kropelki pt hibroxin, kilka razy i jak reka odjal
ale np na grudniowkach jest dziewczynka ktora miala z tym problemy chyba z 6 miesiecy
nic nie pomagalo i juz mieli jej to czyscic czy jakos mechanicznie udrazniac az ktoregos razu tatus porzadnie wymasowal kanalik lzowy i przeszlo jak reka odjal

Larvunia widzisz jak to jest samej pić kawke:-) ja tak wczoraj musiałam;-) hehehe
a tak serio to mężuś dziś cała sobote poświęca mi i się plątamy;-) połaziliśmy po sklepach itp...teraz obiadek i delikatne porządki:-) i tyle będe potem;-)

co tu dzis tak pusto ???
pomimo lekkiego niewyspania posprzatalam caly dom
przygotowalam pokoj dla mojej mamy , przyjedzie jak maly sie urodzi zeby mi pomoc
chcialabym juz poscielic lozeczko dla malego ale nie chce zeby sie zakurzylo

reklama
Do góry