reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

Melduje sie 2 w 1:-) Jeszcze:crazy:
Ale juz mialam stracha. Skurcze byly czesto, nawet co pol godziny, ale uspokoilo sie i teraz nic:baffled::baffled:. Szkoda, choc nie wiadomo co mi przyniosa kolejne godziny.
Najgorsze, ze jutro bede w domu sama:szok::szok:. Boje sie!! Normalnie w panike wpadne jak zacznie sie dziac cos takiego jak dzis, a nikogo ze mna nie bedzie:baffled::baffled:.

wisienkaa tak odnosnie tych komentarzy typu "a ty jeszcze nie urodzilas?" to mam juz po dziurki w nosie:wściekła/y:, mam taka znajoma, co jak tylko mnie zobaczy na ulicy to pierwsze co to rzuca wlasnie to pytanie. I tak od miesiaca prawie:angry::wściekła/y:. I do tego jeszcze tekst: "jaki ty masz wielki brzuch!!". Czuje sie wtedy jak wieloryb, a wcale tak nie jest:zawstydzona/y:.

reklama
larvunia czytalam w "M jak Mama", ze wody moga odchodzic na dwa sposoby. Albo od razu, albo beda sie saczyc. mi tez wydaje sie, ze cos mi sie saczy caly dzien:zawstydzona/y::sorry:.
Kurcze i znowu skurczki:eek::eek:. Ja nie wiem, ale cos mi sie wydaje, ze rozdwoje sie podczas tego weekendu.
Bede meldowac co i jak:tak::tak:.

Hej dziewczynki :-)

Misiu prosze,zmien na liscie imie mlodego. Nie Alexander tylko Matthew (Matt,Mati):tak:
Niestety nie mam zbytnio czasu,bo dopiero wrocilam ze szpitala.Porod byl szybki,ale wykonczyl mnie totalnie.
Nooo i tyle stron zapisalyscie,ze szok :szok:
Nawet nie wiem,czy ktos po mnie urodzil???

Mam male problemy z cycuchami,nawal jest,ale jak narazie ja wygrywam :tak:

Ogromne gratulacje dla Anulki i jej męża
Matko święta jakiego klopsa urodziłas Anulka szokkk

Asix
termin porodu ustala sie według Om czyli miesiączki wiec jak by nie było masz jeszcze sporo czasu,wiec nie stresuj sie kobieto,Usg zawsze może być błędnie odczytane.Jak bedziesz kilka dni po terminie według OM to mozesz zacząć sie stresować ale nie 10 dni przed terminem.
Sugar miło że rodzice wpadli w odwiedziny z pysznościami.Popieram Cie z tym schizowaniem i nakręcaniem siebie na wzajem z tymi porodami wywoływaniem.Bez sensu sie nakręcają laski!
Misia gratuluję 2 tygodnia na tym świecie Igora,ucałuj od cioci Moni
Elbra ja dokładnie to samo,codziennie odpowiadam chyba z 10 razy ze mam jeszcze czas na poród.Kurcze zaczynają mnie drażnić te pytanie "kiedy urodzisz" cholera mam jeszcze 3 dni wiec jeszcze czas no nie.
Pati zdaj nam tu troche relacji z domku i jak tam Marcelek ?
Larvunia no wcale sie nie dziwie ze Marcel teraz nie chce wyjśc,jak chciał to mu nie pozwolili teraz ma to gdzieś hehehe i wyjdzie wtedy kiedy bedzie chciał,a wszystko możesz zwalić na służbe zdrowia hehe bo to oni nie pozwolili mu wyjść na świat do mamy i taty.
Sabinka ja tez ostatnio z nudów oglądam wszystkie seriale telewizyjne heheh

Ja dziś byłam u gina.
Zero rozwarcia,ale brzuch jak zwykle twardy jak skała.Lekarz mówi ze spokojnie czekac.
Oznajmił również ze trzyma pacjentkę do 12 dni po terminie w domu,co mnie osobiscie sie nie spodobało.A tak wszystko dobrze.Dziś pojechałam po zakupy,bo od 2 dni jest u mnie Kacperek i trzeba było uzupełnić zapasy,jutro jade na zakupy ciuszkowe dla siebie,bo znajoma pisała ze swieża dostawa, a ja kocham ciuchy kupować.

Z tego artykułu martwi mnie tylko jeden akapit
Przenoszone dzieci

Dzieci, które zbyt długo przebywały w brzuchu matki, są zazwyczaj szczuplejsze, gdyż zużyły swoje zapasy tkanki tłuszczowej, mają dłuższe paznokcie. Ich skóra jest często sucha, pomarszczona, łuszcząca się zwłaszcza na dłoniach i stopach. Mają bardzo małą ilość chroniącej skórę mazi płodowej. Wymagają starannej kontroli po porodzie, ale rozwijają się prawidłowo.

reklama
Anulka - GRATULACJE!!!!!! Biorąc pod uwagę wagę dzidzi to cc było dobrym rozwiązaniem :tak:

Anineczka - witam z powrotem! :-) Jak znajdziesz chwilkę to czekam na relacje, bo z wiadomych względów jesstem baaaardzo ciekawa :-D Pozdrowionka dla Ciebie i Maluszka :tak:

Do góry