reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

Dzień dobry po świątecznej przerwie!

Ladina, szczerze Ci kibicuje, oby samo się rozkręciło do poniedziałku. Doskonale Cię rozumiem, bo mnie też to czeka jeśli mały sam się nie zdecyduje, a też boję się wywoływania.Wczoraj byłam w szpitalu na KTG i p.doktor poleciła picie dwóch łyżek oleju rycynowego dziennie, ma pomóc w wywołaniu skurczów.Dziś mija mi drugi, ostateczny termin porodu i nic się nie zapowiada. ;-)
Mirka będzie Ci łatwiej urodzić Maluszka, potem go podtuczysz. Mój też wielki nie będzie na wczorajszym USG wyszło, że waży 3020, też ok.:-)
ELBRA za to ja wstaję pierwsza od męża, on potrafi spać do 12 w południe i nic go nie ruszy, nawet moje krzątanie. ;-):-D

Wszystkim nowo rozdwojonym Mamuśkom gratuluje i witam Was Maleństwa!!!

reklama
sabina_p , malinois : z tymi ich mierzeniami to nigdy nic nie wiadomo
jestem pewna ze maly bedzie mial 3 kg pulus
w koncu te USG bylo 12 dni temu od tego czau juz podrosl

jednoczesnie sie ciesze ze nie jest za duzy bedzie mam nadzieje latwiej
a wage mial ok stosownie do wieku ;-)

elbra: spij poki mozesz
malinois : u nas to sie nazywa koktail poloznych , olej ryc. i cos tam ... zalecaja jezeli jestes po terminie .... podobno pomaga , mozesz tez pic herbate z lisci malin

Mam obawy co do stosowania oleju ryc, bo też słyszałam, ze ma właściwości przeczyszczające i boję sie jakichkolwiek komplikacji. Dlatego jeszcze się wstrzymam kilka dni może zechce sam wyjść.

no witam!!

sabinka-rano nie witalam sie z toba jak zwykle,bo cos neta nie moglam odpalic no i z tej zlosci poszlam sie jeszcze polozyc-teraz chodzi wiec cale szczescie
( ja juz chyba jestem uzalezniona-i to wszystko przez was-heheheehe!!:-D)

Malino,ladina-wiem o czym mowicie jezeli chodzi o wywolanie-ja juz jestem po terminie no i tez mnie to czeka jak sie nic nie wydarzy do czwartku
a moj maluszek ma wszustko gdzies:tak:
wczoraj brzuch pobolewal-w nocy mialam lekkie skurcze i bol z krzyza a potem nic jak reka odjal wszystko przeszlo!!!:-(

mirka-a myslisz z e ta herba z lisci malin to pomaga?? Bo ja cos slyszalam,ze konieczna jest przy tym konsultacja lekarza,czy cos takiego??

moge ci tylko powiedziec to co mowi moja polozna
tutaj w austrii mozna kupic mieszanke w aptece ktora jest dla kobiet w ciazy , ktora przygotowuje do porodu tzn rozluznia, rozkurcza itp
z tym ze mozna ja pic na 4 tygodnie przed terminem , zeby przypadkiem nie wywolac porodu za wczesnie
to tez podobno nie dziala tak od razu ze wypijesz jednen kubek i juz

glownym skladnikiem sa liscie malin
moze w angli tez cos takiego jest zapytaj sie w aptece

witam mamcie:-)

ja dzis po badankach u lekarza, no i pierwsze KTG zaliczone:tak: chyba tylko z dwa skurczyki mialam 60-80 wiec narazie nic sie raczej nie kroi:confused2: mam chodzic na KTG co dwa dni.

ladina nie boj sie wywolywania, pomysl sobie ze juz bedziesz miala to z glowy:tak: no i twoje dzieciaczki beda nareszcie przy tobie:-)

pati ale ladnie wygladasz:-) gratuluje pierwszego spacerku:tak:

za wszystkie mamcie ktorym minal juz termin trzymam kciuki:-):tak:

reklama
Gdy por�d si� op�nia

Dla mam po terminie lub rychło zbliżających się do terminu wklejam link do artykułu na temat wywoływania porodu o sposobach domowych i szpitalnych.Chyba przekonał mnie do tego oleju rycynowego, aczkolwiek poczekam jeszcze kilka dni.

Do góry