reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

Witam sie ponownie, drugiego jak dla mnie dzisiaj poranka :)
Dzwonila Health Visitor, taka pani ktora przychodzi do domu ciezarnej zobaczyc czy wszystko jest ok, pewnie czy jest czysto i czy warunki sa odpowiednie dla dzidzi, a po porodzie przychodzi pomoc przy dziecku, nauczyc kapac, przewijac, karmic itd. Za tydzien w czwartek wpadnie do mnie.
Hej
troche pozno do Ciebie przychodzi Health Visitor, u mnie byla ponad miesiac temu :tak: ale nie ma sie jej co obawiac, ja tez myslalam ze bedzie mi przeszukiwac mieszkanie itd. :crazy: i jakze sie pomylilam, przynajmmiej u mnie byla calkiem mila kobietke, ktora powinna dac Ci ksiazeczke zdrowia dla twojego maluszka :-D

reklama
misiu..śliczną listę zrobiłaś:tak::-)

ale gapa ze mnie ,dopiero na liście rozdwojonych zobaczyłam ze anineczka wczoraj rano urodziła:sorry::-p
anineczko Kochana...serdeczne gratulacje dla całej familji:-):-):-):-):-)
Alexandrze witamy po tej stronie brzuszka:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
8c34f7f048efaddabb6.gif

Wisienka ja sie niedawno dopiero przeprowadzilam, wiec nie byl u mnie nikt wczesniej z tej przychodni. Na starym mieszkaniu byla u mnie polozna.
A babeczka wydaje sie bardzo mila przez telefon, nawet troche pochichotalysmy :)

no witam!!
nie spie juz -nudze sie ogroooomnie!!!!bla,bla,bla!!!
musze sobie zajecie wymyslec,no bo zaraz zwariuje-pewnie sprzatanie jak zwykle!!!

wlasnie dzwonilam w sprawie jednego mieszkania no i umowilam sie na jutro zeby obejrzec-moglabym tu dac wypowiedzenie i smignac do nowego-zawsze to troche poza miasto by bylo!!

wisienka i anitt -jezeli chodzi o mnie to u mnie niby Health Visitor ma przyjsc dopiero po porodzie 2 tyg. dziwne ze u was przychodzi przed, ale mysle ze to miasto poprostu ma tyle ludzi ze oni sie nie wyrabiaja i tyle...
to samo z polozna-ma mnie gdzies od jakiegos miesiaca-(ponad) no i tylko macanie u gp mialam - a brith plan to nie z polozna tylko sama sobie ulozylam i rzuce im karteczke na porodowce-hehehehe!!!

dobra spadam do sprzatania bo w sumie to troche mam!!! (juz znalazlam!!)
do pozniej-papapapa!!

Anitt to super, to powinna byc mila wizyta :-)
Ja z moja Health Visitor nie mialam okazji wczesniej pogadac przez tel, powiadomienie o wizycie wyslali mi listownie takze nie wiedzialam kogo i czego mam sie spodziewac, ogolnie to mialam niezlego stresa, bo moj jak sie wypytywal znajomych o ta wizyte to wszyscy go straszyli i mowili ze ogolnie nieprzyjemna sprawa, ze babka ci zaglada wszedzie, ocenia jakimi bedziecie rodzicami itp. tak wiec na jej przyjscie dom lsil jak nigdy wczesniej, a ta nawet nie chciala isc na gore zobaczyc przygotowanego juz pokoiku dla dzidzi :-( a tak sie nasprzatalam...

No ja juz sie stresuje, najgorzej tym, ze nie mam jej gdzie posadzic jak przyjdzie:D Do tej pory nasz salon jest tylko prowizorka i stoi w nim cos malo podobnego do wygodnej sofy, mojej wymarzonej :) Sypialnia juz gotowa cala, w niedziele kupilismy wyrko (super wygodne w koncu) i wszystko dla maluszka tez juz jest gotowe, gorzej z reszta. Mam nadzieje ze nie bedzie dlugo :rofl2: wstyd mi, nie mam warunkow zeby jej herbate postawic.

dzien dobry mamuski
ja oczywiscie oddawna juz nie spie ,
bylismy na cmentarzu ( tu jest grob ojca mojego meza i jego rodziny) troche posiedzielismy u tesciowej
przed chwila pomoglam troche mezowi w ogrodzie (mamy dwa duze drzewa orzechowe ktore teraz gubia liscie na potege) ale slabo mi to szlo i wogole dzis sie czuje jakbym miala dostac okres

reklama
Asix to u Ciebie dziwne ze jeszcze nikt nie byl :baffled: , ale faktycznie chyba za duzo ciezarnych jest w Londynie i sie nie wyrabiaja, bo z tego co mi moja HV mowila, to zawsze odwiedzaja przed porodem i daja Ci ksiazeczke zdrowia dla Twojego maluszka. Polozna mi mowila ze musze ja miec ze soba przy porodzie.
A co do birth plan to jak masz ta cala plastikowa paczke dla ciezarnych to na ktorejs stronie jest ze powinnas to uzupelnic ze swoim partnerem. :-) Powodzenia!

A ja za sprzatanie zabiore sie jutro, jak co piatek :p

Do góry