reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2007

Oj Anitt... hmmm, moze to juz:szok::szok:

...mi polozna tlumaczyla, ze skurcz ma trwac k.50 sekund - minuty, potem puszcza i za kilka minut wraca... (jak wraca co 7-9 minut to mam jechac do szpitala...) ale jak to jest w praktyce nie mam pojecia... wczoraj wieczorkiem myslalam, ze cos sie zaczyna - tyle ze mnie sciskalo i puszczalo, a skurcza nie trwal nawet 30 sekund...
daj znac jak po kapieli - ponoc jak skurcze tylko przepowiadajace, to w cieplej wodzie przejda... a jak prawdziwe to po 15 minutach kapania nasila sie...

reklama
Dzien dobry wszystkim!:-)

Pati Wiwlkie gratulacje!! Duzy ten Twoj Marcelek, na pewno jestes bardzo dumna:tak:. Na prawde pozazdroscic!!:tak:

Sabina_p asixJa tez bardzo boje sie tej strasznej daty 1 i 2.11, termin mam na 4.11, wiec mam nadzieje, ze moj synek bedzie bardzo punktualny, albo zechce zostac przywitany troszke wczesniej.:-) Namawiam go, ale nawet jednego skurczka nie mam:sorry:

asix jezeli chodzi o te straszne hormony, to az wstyd sie przyznac, ale ostatnio plakalam dwie godziny w rekaw meza, bo takiego strasznego dola zalapalam, tak zupelnie bez powodu:zawstydzona/y::crazy:

kethhe Wspolczuje nocek;-). Mam podobnie. Jak juz ostatnio dobrze mi sie spalo, tak dzis cala noc wiercilam sie niemilosiernie:-:)crazy:.. Wszystko mnie boli, najbardziej biodra:wściekła/y:, o spaniu na plecach tez moge zapomniec- udusze sie!!:-(

Padi Witam, ja tez jestem tu nowa. :-) Tym bardziej witam mala dziewczynke!! Ja czekam na chlopaka, a tak chcialam coreczke:-) Wybralas juz imie?

anineczka Dzis rano dostalam list z HSE, wiec na 100% wiem, ze bede rodzic za darmo- kamien z serca:-D.

anitt Cos mi sie wydaje, ze juz niedlugo nie bedziesz 2 w1:tak:.

Wow... ale ekspresowo:tak::tak::tak:

Hmmm, no wlasnie sama tak sie zastanawiam nad wyjsciem wczesniej, jak to jest?
Bo Pati chyba tez wychodzi na wlasne zadanie? Misia tez...
a jak to potem (w przypadku Pati) ze szczepieniami, ktore maja miejsce na 3 dobe... i takie tam...
osobiscie nie trawie szpitali i tez chcialabym tak myknac z maluszkiem na drugi dzien do domku... Poradzcie cos...
Jako pierwiastke moga potrzymac Cie 3 doby.
Beda chcieli cie poobserwowac,czy dobrze przystawiasz do piersi i czy dochodzisz do siebie.
U nas tak przynajmniej bylo.
Przy drugim dziecku puszczaja szybciej.Mojego kuzyna zona wyszla na nastepny dzien.
Wiem,ze w Anglii to puszczaja nawet na ten sam dzien.

Poszlam uspic dziecie i oko mi sie zamknelo.Niestety trza bylo wstac bo krokiety robie :baffled:

Waszka to super wiadomosc!!! :tak::tak::tak:
Pamietaj,ze opieke nad soba i dzidzia masz do 6 tygodni po porodzie darmowa.Pozniej trzeba bedzie placic (oprocz szczepien).Tak wiec zaraz po porodzie skladaj papiery na Medical Card.
Jezeli nie pracujesz to powinni Wam przyznac.

co kraj to obyczaj
tu w austri mozesz wyjsc juz po 6 godz. a polozna przychodzi do domu do pomocy np przy karmieniu
ja mam nadzieje szybko wyjsc ... oczywiscie ja bede sie czuc ok , przeraza mnie spanie w szpitalu

Anineczko, dzieki za odpowiedz...:tak::tak::tak:

hmm, a tak swoja droga to zjadlabym krokieta z barszczykiem:rolleyes::rolleyes:
Zapraszam na krokiecika ;-):-D

Mirka no wlasnie tak samo jest w Anglii.
U nas przychodzi pielegniarka srodowiskowa przez 6 tygodni co tydzien i sprawdza stan mamy i dziecka.
W miedzyczasie ma sie 2 wizyty u lekarza,w 2 i 6 tygodni po porodzie.

Anitt kurcze,moze to tylko macica sie stawia.Do porodu potrzebne bolesne skurcze,a ty piszesz,ze ich brak :sorry:
Odpocznij chwilke,poloz sie na kanapie,moze przejdzie?

anineczka Ale mi narobilas ochoty na te krokiety:-D:-D.. Chyba sama zaraz zrobie:tak:.
Niestety Medical card dopiero w satyczniu, bo moja przychodnia na razie nie przyjmuje wnioskow, bo maja za malo lekarzy.:crazy: Dopiero w styczniu przyjma nowego i wtedy mozna skladac. Poczekam, do stycznia nie jest tak daleko:sorry:.

Dzis dostaje kolejna dostawe ciuszkow dla malego:laugh2:, mam tego juz tak duzo, ze teraz bede oddawac:eek:. Ale przynajmniej bedzie co robic- pranie, prasowanie:laugh2:. Boze z nudow to na wszystko ma sie ochote:laugh2:.

Waszka-jezeli chodzi o hormony to ja juz jestem nie dozniesienia-mam nadzieje ze moj mezczyzna nie znajdzie sobie kogos na boku,bo on juz normalnie nie ma do mnie cierpliwosci i najzwyczaajniej w swiecie go wiecznie nie ma(jak nie praca i silownia-to teraz znika gdzies z kolegami,bo ma tak heterew domu)a ja poprostu nie moge sie powstrzymac,moze dlatego ze to juz koncowka i naprawde chcialabym juz miec malenstwo przy sobie...

Anitt-jak by cos to jedz spokojnie do szpitala w ktorym masz rodzic-najwyzej cie odesla,ale chociaz bedziesz miala spokoj bo cie zbadaja

dobra dziewczynki,do pozniej,bo ja jeszcze nic posprzatane nie mam i nie przygotowane do obiadu,buska,papapapa!

reklama
asix Ja podziwiam swojego meza za cierpliwosc..:sorry: Wczoraj na przeprosiny za tamten fatalny wieczor (dwie godziny ryku) upieklam mu pycha ciasto;-). Mam sposob na te swoje humory, jak czuje,ze nadchodza, to ide spac, choc na chwilke. To naprawde dziala:tak:. Wstaje i juz jest o niebo lepiej:-).

Do góry