reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

i jeszcze raz ja, wlasnie zauwazylam ze dzis wlasnie zaczal sie moj 10 tydzien ciazy :) jeszcze 2 tygodnie i bede bardziej spokojniejsza ze wszystko ok :)

reklama
Agulka w takim razie wszystkiego naj naj naj :)
Ten tort to dobry pomysl :) Nie zaluj sobie :p

Ja jestem juz w 11 tygodniu i tez sie nie moge doczekac 2 trymestru :)
Pozdrawiam was dziewczyny :)

Zmarwiłam się troszkę tym, że gdy zapytałam o ewentualny wyjazd na wakacje - samolotem - to pani doktor mówiła, że nie ma żadnych przeciwwskazań, bo ciąża jest jak najbardziej w porządku, ale poleca bardziej auto czy autobus, bo w samolocie są za duże wahania ciśnienia przy starcie i lądowaniu i... lepiej nie ryzykować jak nie trzeba - a zdażały się przypadki, że kobiecie na skutek tego odchodziły wody płodowe.... Wiec już wiem, ze w tym roku jak urlopik to tylko autkiem - moze Chorwacja...
A jakie Wy macie plany? Wybieracie się gdzieś?

Kajunia zdrówka i jeszcze raz zdrówka!!!
Motylinek, cieszę się ze cosik moglo się przydać - ja też lubię wiedzieć więcej :-)

Pozdrawiam

Anulka nie gniewaj sie ale stwierdzam ze twoja doktorka jest cos za mało poinformowana
ja wlasnie leciałam saqmolotem jak byłam u meza w Norwegii i moj lekarz mowił i w poradnikach pisało, ze jesli ciaza jest ok mozna latac do 34tc!!
po tym tygodniu nawet moga cie do samolotu nie wpuscic bo owy skok cisnienia moze spowodowac przedwczesny porod

ale zrobisz jak zechcesz
u mnie było wszystko ok
a leciałam w 7tc i prawie 11tc

Powiedzcie mi dziewczyny czy na 1 USG zobacze co nosze pod serduszkiem? Tak bardzo jestem ciekawa czy to chlopiec czy dziewczynka.
4tego maja ide na USG juz sie doczekac nie moge :)

Ps. czy wy tez dzis ledwo zyjecie przez to slonce?:)

moja kolezanka dowiedziala sie w 17tc
inna w 13tc
ja na 100% w 28tc

chyba zalezy od aparatu usg
no i wiem zeszczuplaczki maja wieksze szanse na dowiedzenie sie co maja w brzuszku od kobitek przy kosci;-)
tak mi mowil lekarz z Mili jak byłam w ciazy

co do upałow to mnie one mecza :sick:
ja nie lubie takiej duchoty
ponoc od jutra ma sie ochlodzic
mam nadzieje....niech jest ciepło ale nie gorąco

ale zyczenia nie??:-D

Agulka
wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :-) dużo zdrowia, szczęścia, pomyślności DUŻO dzieci i radości :-)

misiu - udanych wakacji :-)

Anitt - ja zaczynam II trymest już za 2 dni :tak: czekam na nie z niecierpliwością :-)​

u mnie mężusia też nie ma :-( :no: wraca dopiero 1.05. ateraz jestem chora :zawstydzona/y: wyglądam jak kulfon - nos mam aż obdarty od kataru :sick:
czasami zdarza mi się zwymiotować :cool2:
ale tak czy inaczej ciążę znoszę znakomicie :tak:
brzuszek coraz bardziej widoczny :-p chociaż ostatnio przez chorobę chyba schudłam :wściekła/y: nie mam za bardzo apetytu...chociaż dzisiaj siostra serwuje mi kapuste kiszoną zasmażoną na ostro :-D ot tak sobie zażyczyłam takie danie ;-)​

heeeejj....:)
Agulka WSZYSTKIEGO NAJWSPANIALSZEGO by sie spelnilo :) Ja tez ostatnie urodzinki spedzalam sama... A wogole Ty nie sama tylko z malenstwem jestes, wiec nie tak do konca jestes sama :)

Dziewczyny 12 czy 13 tydzien ciazy jest ostatnim w 1 trymescie? bo od poniedzialku idze mi 12 tydzien.

mam jeszcze jedno (z wielu) pytan dio was moje mamcie....
czy to prawda ze jesli to dziewczynka to idzie w biodra, a jesli chlopiec to brzuch wypycha do przodu jak pileczke? Kolezanka bedzie miala chlopca i faktycznie w biodra jej poszlo ze ho ho :) ale czy to prawda czy zbieg okoliczniosci?:)

pozdrawiam Was :)

reklama
jeżeli chodzi o urodziny to ja ostatnie też spędzałam sama (ale już z maleństwami pod serduszkiem :-) )

larvunia - nie wiem jak to jest z tycie na chłopca czy dziewczynkę :eek: wydaje mi się, że to zależy od kobiety :-p moja szwagierka urodziła dziewczynkę a brzuszek miała okrąglutki i na dole :-p
moja przyjaciółka będzie miała chłopca - to brzuszek ma spiczasty i u góry :-p
więc to chyba nie jest reguła ;-)

jeżeli chodzi o II trymestr to zaczyna się w 13tc :-)

Do góry