reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

Motylinku piękne są Wasze córeczki. Fajnie, że się odezwałaś.

mam pytanko do doswiadczonych
w czym ale lepiej pod czym kladlyscie malucha spac tzn jak w domu jest tem. 20 stopni
pajacyk, spiworek ... a moze kolderka ???????????

Ja od jakiegoś czasu o tym samym myślę :tak:

mirka
ja zwykle ubieralam w body, spiworek i ewentualnie nie za gruba kolderka, albo pajacyk i kolderka . U mnie najlepiej sprawdzal sie spiworek, kupilam rozm. 90 i uzywalismy go od poczatku do prawie 2 roku, nie mialam stresu , ze dziecko sie odkrywa w nocy.

Czy ten śpiworek to coś takiego?
ŚWIETNY ŚPIWOREK (56,62,68,74) - BELLVIT (QS1) (252156867) - Aukcje internetowe Allegro
A jak dziecko spło w śpiworku to przykrywałyście jeszcze np. kocykiem?

Hej
Podloga schnie tak wiec przymusowa przerwa :tak:
Moj mlody spal pod kocykiem,a pozniej pod kolderka.
Jestem 8 kg na plusie,tak wiec prawdopodobnie nie dobije wagi z poprzedniej ciazy (11kg).
Ale niestety widze,gdzie mi sie te kilosy ulokowaly...:sorry:

A kocyk używałyście w poszewce czy bez?

Kurczę wiem, że to takie banalne pytania, ale mi żyć nie dają :confused::confused:

reklama
jolie
ja mialam prawie identyczny spiworek, teraz dokupilam drugi taki sam;-)
ja jeszcze przykrywalam kocykiem lub koldra na ten spiworek, ale wtedy mala tylko w body byla. Do kocyka nigdy nie uzwalam poszewek.

Ale mnie wkurza ta reklama z psami:wściekła/y::wściekła/y: i ciagle mnie wyrzuca z BB:wściekła/y:

czesc
dzisiaj sie wyspałam wiec zupełnie inaczej sie czuje :-) pełna sił,usmiech na twarzy :-)
słoneczko pieknie za oknami swieci....czego chciec wiecej??:-)

dzisiaj mam ambitny plan--->wyprasowac 6 pralek :-p
juz wszystko gotowe i zacze działac za chwilke

Lilka ja 12 na plusie jestem:-)

kochane...wy wszystkie lasie jestescie to mozecie przytyc ile chcecie
moj organizm swoje zapasy jzu ma :-p i nie tyję hihiiii

a na serio to ja od 13 lat cierpie na problemy hormonalne,na skutek czego wygladam jak wygladam i ciąża powoduje ze gospodarka hormonalna w moim organizmie jest normalna i nie tyję :tak:
z Mileną przytyłam całe 9kg a jadłam znacznie wiecej niz teraz :happy:

Kathe gratki dla lekarza,normalnie twoj psorek jakis rąbniety

mam pytanko do doswiadczonych
w czym ale lepiej pod czym kladlyscie malucha spac tzn jak w domu jest tem. 20 stopni
pajacyk, spiworek ... a moze kolderka ???????????

Mirka Milena urodziła sie latem to spała w rampesiku,czy bodziaku w rozku :tak:
teraz pewnie tez na poczatku Hania bedzie spała w rozku,jak bedzie zimno to moze pod kołderka w łózeczku lub kocyku
w kazdym razie jakos tak

Dziewczynki jeszcze sa w szpitalu wiec latam miedzy szpitalem a domem i brak czasu.
SERDECZNIE DZIEKUJE ZA WSZYSTKIE ZYCZENIA!!!
W wolniejszej chwili postaram sie napisac wiecej,obiecuje!
A tymczasem fotka:
Moje maluszki i ja:
Zobacz załącznik 55363
Wstawilam tutaj,mam nadzieje ze sie nie pogniewacie?Nie wiedzialam czy mi sie uda i chyba sie udalo?!Zaraz sprobuje wyslac drugie na ktorym lepiej widac dziewczynki.

jakie maluskie :szok:
juz widac ze jak dwie krople wody :-):tak:
Motylinku sliczne corcie:-)
jak wyglada ich waga teraz??
super ze sie pojawiłas

Witam sie:tak::tak::tak:

Motylinku, dziewczynki sa cudowne... zycze, by jak najszybciej byly juz w domu:tak::tak::tak:

Ja dzis na 9.15 bylam u mojej ginekolog... co do moczu to odpuscilysmy temat (posiew jalowy, wiec gdyby cos bylo to wyszloby...) mam tylko profilaktyczni ebrac 2 tabl. uroseptu.
Zrobila mi KTG i wszystko dobrze. Zastanawiam sie jakie wychodza Wam skurcze macicy na KTG bo u mnie max. pojawiala sie liczba 53. Nie wiem czy to sa duze skurcze czy malutkie...:-):-)

Teraz mam przyjsc 15-go na dokladne USG (poziom wod plodowych, wielkosc maluszka i KTG), no i moja pani ginekolog smiala sie, ze pierwsza ciaza rzadko konczy sie przed terminem... bo ja oczywiscie panikowalam, ze mam skurcze i brzuch juz nie ma jak sie rozciagac i moze juz niedlugo urodze... Hmmm, zobaczymy 15-go co wyjdzie z USG...

No i jeszcze pytalam o badania, ktore mialam do tej pory - na ile sa pewne... Moj znajomy z Hiszpanii opowaidal, ze jego zona teraz jakos usunela ciaze... bo przy badaniach wyszlo, ze malenstwo mialo tak powazna wade serca, ze po urodzeniu tylko przeszczep albo smierc... i mieli 7 dni na decyzje czy kontynuuja ciaze czy nie... i jakos tak zaczelam sie bac o zdrowie synka...
No ale mialam miedzy 11 a 13 t.c badania genetyczne i pozniej USG jakos po 20 t.c gdzie byly sprawdzane narzady... i wszystko ok:-):-):-)
ale dzis spytalam jeszcze raz... no i przeziernosc karkowa daje 80%, ze dzidzius bedzie bez wad genetycznych (m.in zespol Downa) a badanie budowy narzadow tez jest pewne... Wiec pani doktor uspokoila mnie, ze te badania daja swiety spokoj:tak::tak::tak:

No to poki co na tyle, ale sie rozpisalam...

Motylinku
Twoje pociechy są cudowne,super ze wpadłaś nas odwiedzić,i ze wszystko u Ciebie i dzieci jest wpożątku.Wracaj z dziećmi szybciutko do NAS bo tęsknimy ......

Anulka nie przejmuj sie jak byłoby coś nie tak lekarz na pewno by ci o tym powiedział,nie ukrywał by prawdy,wiec uszka do góry,bedzie wszystko dobrze.

Ja jestem dzis strasznie słaba,nie wiem czy to za sprawą ciśnienia,nie mam normalnie siły......Ide sie położyć.

Women, oslabienie pod koniec ciazy to ponoc norma:-) ja tez ciagle nie mam sil...
mieszkamy na 4 pietrze... wiec.. wejscie na nie to mega wysilek - a wchodze kilka razy dziennie..:-p:-p:-p choc ostatnio zauwazylam,ze wchodzi mi sie troche lzej... zastanawiam sie nawet czy to nie za sprawa obnizenia sie brzusia... choc sama nie wiem czy sie obnizyl, mezus tez nie jest pewien... ale czytalam, ze po obnizeniu sie brzuszka oddycha sie latwiej...:tak::tak::tak:

reklama
Do góry