reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

ja juz zrobilam zakupy , nastawilam bigosik ( moj kochany malzonek wczoraj tak sobie zazyczyl :-), wiec niech ma ... zrobilam wiecej to zamroze nigdy nie wiadomo kiedy sie przyda :zawstydzona/y: )
moje koty z przerazeniam patrza na kudelka ale do spotkania bliskiego stopnia jeszcze nie doszlo
tylko za szyba ......... jak dobrze ze to tylko do poniezdialku

co do wagi ja ma 11,5kg na plusie ale czuje sie z tym ok , nic mi nie poszlo w biodra ani w tylek
tylko w brzuszek

kathhe : ten twoj wykladowca to jakis kretyn

women : ja ciagle ma wrazenie ze ciuszkow mam za malo , wszystko miesci sie w jednaj dlugiej , glebokiej szufladzie ....ale wiem ze to nie koniec bo za kazdym razem jak jestem w sklepie z ciuszkami to kupuje cos
dzis np. kupilam pajacaka bez stopek ......
naprawde nie wiem ile tego powinno sie miec , tzn zawsze mozna dokupic

reklama
Mirka ja to mam stosy ciuchów,bardzo duzo dostałam i sporo kupiłam.Ale ciuszki mam w przedziale do 52-80cm wiec moze dlatego jest ich sporo...uciekam jednak na małą drzemkę bo wczesnie dzis wstalam a pozno poszłam wczoraj spac i pyszczek mi sie nie zamyka ziewanko......

Ja tez sie witam!!!
Wczoraj myslalam ze uda mi sie ponadrabiac a tu moj synus jakby wyczol i sie obudzil za wczesnie!!!!
Women, Tobie wspolczuje ze nie masz za bardzo na kogo liczyc przy porodzie! Ja juz rodzilam z Kristianem i weim ze nie tylko ja chce to powtorzyc dlatego tak oczekuje przyjazdu mamy!
Mam nadzieje ze twoja siostre wpuszcza na porodowke, a co niech sie dziewczyna przygotuje!!!!
Trzymam kciuki!!!

Co do mamusiek, ktore w razie koniecznosci proponuja mi zeby allanek zostal z kolezanka to tez jest problem! Jedna moja kolezanka pracuje w aptece a ze od niedawna to nie dostanie wolnego by zajac sie cudzym dzieckiem! Druga, bylaby super opiekunka ale niestety jest ponad 100km od nas bo robi szkole mistrzowska jako krawcowa! Sasiedzi to same stare dziadki a ja nie mam czasu na to zeby im tlumaczyc, co kiedy i jak!!!
W kazdym razie jezelki wczoraj nie urodzilam to mysle ze jeszcze wytrzymam i mojej mamie uda sie przyjechac! Wczoraj mialam taki bol podbrzusza i normalnie czulam jak mi sie kosci biodrowe rozchodza! Jetsem jeszcze w dwupaku wiec to byl falszywy alarm!!! Ufff

To ja tez sie melduje;-)
U mnie plus 19kg, wiec nie jest tak zle jak na blizniaki;-)
Dzisiaj czuje sie fatalnie i nawet beksa juz byla;-) No ale mala poszla spac wiec troche sie zrelaksuje.

mirka
napewno wystarczy Ci ciuszkow, ja bylam w szoku jak wyciagnelam z szafy te najmniejsze ciuszki po mojej Viki, bo to takie male pudeleczko a jednak wystarczylo:tak: dzieci tak szybko rosna na poczatku, ze naprawde nie ma sensu kupowac wiekszej ilosci- sama sie przekonasz;-)

Kreciku
wytrzymasz do przyjazdu mamy;-)

Tez wlasnie sie zastanawiam co tam u nieobecnych dziewczyn:confused2:
Najbardziej sie martwie o Motylinka, bo od narodzin dziewczynek nie ma zadnej wiesci:dull:, mam nadzieje, ze juz sa w domu cale i zdrowe:tak:

mirka
ja zwykle ubieralam w body, spiworek i ewentualnie nie za gruba kolderka, albo pajacyk i kolderka . U mnie najlepiej sprawdzal sie spiworek, kupilam rozm. 90 i uzywalismy go od poczatku do prawie 2 roku, nie mialam stresu , ze dziecko sie odkrywa w nocy.

nowlasnie ja ma 2 spiworki chyba troche mniejsze i zastanawiam sie czy mozna go uzywac od pierwszecgo dnia ??
kolderke tez ma ........ ale mysle ze ona bedzie jak mal troch podrosnie bo jest spora ale cienka

moj spal w pajacu pod kocykiem albo lekka kolderka
spiworek moze zaliczyl 4 noce istnienia
ale moje dziecko do dzisiaj zawsze sie rozkopuje do rosolu a w pokoju ma skrecane kaloryfery na noc

reklama
mirka
mysle, ze spokojnie mozesz uzywac od poczatku spiworka. Z tym ze musisz sie liczyc , ze toche badziej komplikuje to zmiane pieluchy;-) Zreszta sama sie zorientujesz czy bedzie Tobie i dziecku wygodnie.

Do góry