reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

reklama
Witam wszystkie mamcie:tak::tak::tak:

u mnie dzis spadek napiecia za spadkiem napiecia... komputer wariowal:szok::szok::szok: no a potem siadl internet:szok::szok::szok:

ale mam nadzieje, ze juz dobrze bedzie:tak::tak::tak:

Lilka wspolczucia z takim imbecylem od mieszkania, ale jeszcze los mu da w dupe:angry::angry::angry:

Kunda, super masz, ze Adas juz po tej stronie brzucha... u nas kolyska stoi na srodku salonu i co przechodze... to mmmmmm:-D:-D:-D

Olpa, trzymaj sie, dobrze, ze udalo sie postawic wlasciwa diagnoze w I stadium, bedzie dobrze:tak::tak::tak:

Women, mnie brzusio swedzial jakis miesiac temu - ale doslownie kilka dni... a co do rozstepow, to juz sie zalilam wczesniej... mimo mych ogromnych staran pojawily sie po bokach od pepka w dol... i juz nic nie poradze:-:)-:)-( smaruje sie nadal i dbam... ale sa i juz beda:-:)-:)-(

Olpa no to ufff.Bedzie dobrze.
W razie co zapisz sobie moj numer.No wiesz...w razie porodu czekam na sms-ka :-)

Z tym zovirax-em to lepiej zapytac lekarza,choc mojabratowa uzywala go w ciazy na opryszczke drog rodnych :sorry2::dry:

U mnie Alex strasznie spokojny od wczoraj :baffled::eek:
Daje mu czas do wieczora,jak nie poprawi sie podjade chyba do szpitala :dry:

Wróciłam od lekarza i nieco spokojniejsza jestem. Po pierwsze dostałam antybiotyk na 3 tygodnie i potem kontrola, w sumie leczenie ma trwać ok. roku. Lekarka powiedziała, że bakterie boleriozy nie powinny mieć wpływu na dziecko, zwłaszcza, że choroba wykryta jest na I stadium (rumień na nodze ma już 27 cm średnicy :szok:), a antybiotyk też dała mi bezpieczny po konsultacji z innym lekarzem. Dla pewności ja skonsultuję to z moim pediatrą i ginekologiem w Polsce przez @.
Bardzo Wam dziękuję za słowa otuchy i mam nadzieję, że teraz naprawdę będzie już dobrze :tak:

Olpa jaki rumień na nodze??????:szok::szok::szok::szok:Ja też mam taki rumień na lewej łydce kurcze moze ma 4 cm średnicy ale wyszedł jak zaszłam w ciąże i utrzymuje sie do dzis lekko sie powiększył,boże moze ja tez mam tą bolerioze,są jakies objawy?:confused::confused:

Women - ja innych objawów nie mam. 4 tygodnie temu wyglądało to jak zwykłe ugryzienie komara, swędziało i potem rosło. Przy boleriozie często jest tak, że z czasem ten rumień blednie w środku a tylko pozostaje czerwona otoczka, taki pierścień dookoła. U mnie nie wygląda to typowo, dopiero testy z krwi wykazały obecność bakterii. Zawsze bardzo uważałam, po lesie nie chodziłam, a tu masz i tak mnie kleszcz dołapał i do tego zakażony a ja go nawet na oczy nie widziałam :wściekła/y: Na pewno nie martw się na zapas, a jeśli masz wątpliwości to pokaż lekarzowi.

Olpa u mnie to wygląda jak znamie tyle ze jest czerwone,jak krwiaczek wiec nie wiem,pokazywałam położnej ale nic sobie z tego nie zrobiła.Wiec nie wiem.Na zwykłych badaniach krwi takie jakie robimy w ciazy wykazało by?

U nas urodziły sie bliźniaki w szpitalu w którym bede rodzić,bliżniaki urodziły sie zrośniete głowami lecz miałay osobne mózgi,mówią o tym w wiadomościach,jeden zmarł dzisiaj.Kurcze az przykro mi sie zrobiło....

Laski mam pytanie do was
Chodzi o wychowawcze
Jesli jestem zatrudniona od kwietnia tego roku i od czerwca zatrudniona i przysługuje mi macieżyńskie to jak bedzie z wychowawczym,bo pracodawca mowi mi ze mnie sie nie nalezy.
Umowe mam do grudnia i przedłużaja mi do stycznia na okres maciezyńskiego,i w styczniu chca rozwiązać umowe po tym jak sie skonczy maciezynski.
Kiedy i w jakich okolicznociach nalezy sie wychowawcze?

reklama
Do góry