reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

anulka a co za ciasto pieczesz?? :-D;-):-D;-):-D Jak ja bym teraz kawalek jakiegos zjadla... mjami.... przez te skoki cukru molo slodyczy jem....

reklama
czesc mirus :blink:

ja nie spie juz od 6.00 :dry: jakos mnie bola biodra az do nog. W nocy chyba ze 100 razy sie budzilam bo mi zle bylo lezec. No nic jedna noc oki a druga zla.... Czuje sie jakbym niezle sie poturbowala spadajac z czegos wysokiego tak mnie bola biodra. A wogole wstalam tak wczesnie bo podniecona jestem tez tym ogladaniem mieszkanka 70metrowego ;-) Juz sie nie moge doczekac 14.00!! :sorry2:

lilka no ja sobie nie wyobrazam zeby moj marcelek okazal sie dziewczynka :-D Jestem tak bardzo nastawiona na chlopaka ze szok. Poprostu to wiem :cool2: Milenka peweni sie cieszy prawda? Kurcze jakbym miala dziewczynke to tez chyba dalabym Milenka... a tej jak dasz na imie??

oj kawusia mi sie juz konczy, zaraz kapu kapu do wanienki :-) heh milego dnia kochane!!
powodzenia z mieszkanie ;-)

dzien dobry mamusie!
lilka no to masz niespodzianke- corcia:-D fajnie ze wszystko udalo ci sie kupic,masz juz z glowy
anulka jaks ie udalo ciasto?? ja tez wczoraj robilam ciasto- z jablkami dla tesciow,troche sie nie dopiekla kruszonka na ciescie wiec ja pozdejmowalam i zostawilam na blasze w kuchni-byla taka surowa:sorry2:reszte ciasta wystawilam na stol. tesc wpadl do kuchni i mowi" chyba nie zamierzalas tego wyrzucic??przeciez wiesz ze ja uwielbiam takie spieczone resztki" i zanim zdazylam cos powiedziec zjadl wszystkie:szok::-D nic nie powiedzial bo pewnie glupio mu bylo:-pa pozniej tylko widzialam ze trzymal sie za brzuch bo cos go dziwnie bolal:szok::eek::-D smialismy sie z tego z mezem pozniej caly wieczor:-p
hehe fajny ten moj tesc;-)
larvunia udanego ogladania mieszkania:tak:

Kajunia, trzymam kciuki by maluszki jak najdluzej posiedzialy w brzusiu:tak::tak::tak: no i trzymaj sie cieplusio, dobrze, ze jestes pod dobra opieka:-):-)

Lilka... gratuluje cory:-D:-D:-D

...ja wlasnie pieke ciasto ze sliwkami... jakos mnie naszlo:-D:-D:-D

och, dziewczyny tak szukam wozka i mnie trafia... chcemy 3 funkcyjny (gondola, spacerowka i fotelik wpinany w stelaz...) ale ceny sa obledne, albo znowu wozki brzydkie.... ratuuuunku:angry::angry::angry::angry:

Anulka dziekuje :-)
a przepis na ciasto wiesz gdzie napisac nie? :cool2: tez mnie etraz na ciacho ze sliwkami wzieło mhmhmm

a co do wozka to ja byłam u nas w sklepie i jednak jestem zadowolona ze wybralismy X-landera :tak: super duza gondolka,fajnie sie prowadzi
moze przyjrzyj sie im? nie wiem czy cena ok.1500zł wchodzi w gre....my kyupuilismy na Allegro za 1300 juz z fotelikiem
wozek uzywany 4 meisiace....ale do pierwszego dziecka to ja wiem ze chce sie miec wszystko nowe :tak::-);-)

lilka no ja sobie nie wyobrazam zeby moj marcelek okazal sie dziewczynka :-D Jestem tak bardzo nastawiona na chlopaka ze szok. Poprostu to wiem :cool2: Milenka peweni sie cieszy prawda? Kurcze jakbym miala dziewczynke to tez chyba dalabym Milenka... a tej jak dasz na imie??

Larvuniu,Milenka chyba nie kuma jeszcze o co chodzi :-)
mowie jej o dzidzi w brzuszku,to głaszcze i smaruje kremikiem ale...nic pozatym
nie widze nic szczegolnego bym rozumiała ze ona rozumie co to zaraz bedzie :-D

a Milenka....to piekne imie :-) ja je uwielbiam bo mozna tak słodko spieszczac :-D Mili mowimy do małej najczesciej ale rowniez Milka,Milusia :cool2::-)

a co do imienia teraz to nie mam pojecia
bo mial byc chlopak i tylko dwa imiona mi sie podobały Max i Piotr
a dla dziewczynki to fuuuul imion mi sie podoba

o dziwo Karol non stop mowi mi o Celinie :szok::szok: i juz wiem ze jaj sobie nie robi :szok:
Celinka? :confused::sorry2::shocked2: nieeeeeeeee
ja mysle o Hanna (Takie imie jest rowniez tu w Norwegii)
ale podoba mi sie szereg innych: Marta,Ania,Asia,Jagoda,Maria,Dominika(tak miala na imie była Karlosa przede mna i jak mu zaproponowałam to mu sie podoba :cool2::-D)

w kazdym razie teraz mamy co robic i myslec
bo jakies imie trzeba w kocnu wybrac,a czasu mało :szok:

daj relacje z mieszkanka
a swoja droga super metraz :tak::tak:

dzien dobry mamusie!
lilka no to masz niespodzianke- corcia:-D fajnie ze wszystko udalo ci sie kupic,masz juz z glowy

Kathe niespodzinka jak nie wiem co :-)
non stop chodze z bananem na twarzy :-D:-D:-D
a Karlos sie cieszy na drugą coreczke,cały czas był przekonany ze to synek bedzie :cool2: przez tą moja pewnosc,a tu prosze:-)

Witam:-):-):-)

A wiec ciasto sie udalo - taka zwykla a'la babka ze sliwkami, ale chodzilo za mna kilka dni, wiec w koncu sie zabralam za nie:tak:

Lilka, uzywany wozek wchodzi w gre, jak najbardziej, nie mam obsesji, ze wszystko nowka... nowe moim zdaniem maja byc pampersy:-D:-D wanienka (my chcemy kupic regal kapielowy: wanienka + przewijak)i body bielizniane dla maluszka, a pozostale rzeczy jesli trafia sie okazja i sa sliczne to kupujemy uzywane - dzis kupilam kombinezonik na zime uzywany, ale sliczny i bluze z polarku f-my NEXT superasna, spodnie ogrodniczki... i jestem bardzo z zakupow zadowolona:-D:-D

Larvuniu, daj znac co z mieszkankiem:-):-):-)

Zaraz wstawiam ziemniaczki na obiadek:tak::tak:

dziewczyny wkleje posta ktorego napisałam na lipcówkach
wiecie...długi on jest i pisac jeszcze raz to samo to nie ma sensu ;-)

wczoraj wrociłam z Polszy :-)
powoli dochodze do siebie po tej podrozy
normalnie oczy mi sie non stop zamykaja
z 3 nocy spałam 1 (w hotelu),pozostałe dwie troliłam na Okeciu....spac sie bałam by mnie nikt nie okradł

ogolnie podroz mineła dobrze,jestem tylko wypompowana na maxa

z dzidzia wszystko dobrze,wazy rowne 2 kg :-)
i okazało sie ze przeczucia/intuicja mnie zawiodły....bo w brzusiu rosnie druga córeczka :-):-):-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
takze Milenka bedzie miala siostrzyczke :-):-D
super

jestem szczesliwa ta wiadomoscia,to była naprawde niesamowita niespodzinka dla nas
Karol chodzi i wokol sie chwali ze druga córeczke ebdzie miał :-D

podroz była dzika,to był taki ped ze uwierzcie mi jednego dnia nic nie jadłam...nie mialam kiedy i nie czułam glodu....potem na lotnisku zjadłam sobie lasanie i kanapki

przekonałam sie tez ze Warszawscy taksówkarze to wariaci :szok::szok:
a ja myslałam ze tylko Poznaniacy są agresywni na drodze ale Warszawiacy jednak górą :szok::-D
normalnie czułam sie jak na zawodach,gosciu non stop trabił na innych kierowców,wyzywał...normalnie szok...nigdy sie z czyms takim nie spotkałam

ale rowniez z taką uprzejmoscia sie nigdzie nie spotkałam jak własnie w Warszawie :-):tak:
z Poznania do Wawy jechałam EuroCity,mialam bagaz,wielka torbe podrozna,ktora wazyła 18 kg jak sie na lotnisku okazało,plus bagaz podreczny trebke-torbe
było mi ciezko,nie powiem
ale szykujac sie do wyjscia z pociagu dwoch Panow postanowiło mi pomoc,wogole nawet sie nie pytali czy chce tylko czy to moje bagaze :-) wzieli we dwoch,i jeszcze zaprowadzili mnie na przystanek pks,gdzie sie okazało ze ostatni autobus na Okecie juz jechał...
potem na lotnisku,polozyłam sie przy kawiarni na takim miekkim siedzeniu i jeden starszy Pan podszedł do mnie i zapytał sie czy moze byc herbatka :-)
powiedzialam ze dziekuje,a on i tak zaraz przyszedl z herbatka :-):-)
niesamowicie zyczliwych ludzi spotkałam

gorzej było na Etiudzie :baffled: kolejki jak za komuny
zle cholernie zorganizowane lotnisko,teraz mnie nie dziwi ze tak zle mowia o nim w tv....
bo szczerze powiem non stop musiałam sie pytac o cos,a to jak przyleciałam to wogole nie wiedzialam gdzie jestem,musiałam na Okecie dojsc,potem jak jechałam musiałam sie pytac gdzie ta Etiuda....porazka
byłam juz w Oslo,Berlinie,Maladze....i nie mialam problemow z orientacja...a tu poprostu zdurniałam :eek:
wracajac do Etiudy....kolejki były baaaardzo długie:szok: dosłownie za budynkiem!!!
oczywiscie nie stałam w kolejce na zewnatrz,weszłam od razu do srodka,bo na informacji mi powiedzieli ze mam pierwszenstwo....no i wchodze bezposrednio do budynku,stanełam w kolejce mimo ze mialam prawo isc od razu do odprawy bo....normalnie jedna baba jak na mnie ruszyła !! ze kolejka jest tam-i pokaząła mi palcem tył :szok::angry::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
na to sie odwrociłam i powiedzialam ze mam pierwszenstwo!!! babie głupio sie zrobiło i zaczeła zmyslac ze nie do mnie to mowiła :sorry2::wściekła/y:
inna kobieta zaraz sie odezwała i powiedziala ze mam isc od razu do przodu
powiedzialam jej (patrzac sie na tę wredną babe) ze wole juz stac ze wzgledu na nie ktorych ludzi.....
no i stałam
jakies 50 minut :baffled:
brzuch mi twardniał...meczyłam sie juz....
ale jak mnie wkur....ten system na Etiudzie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
jestem juz z przodu a non stop sie darli ci z obsługi czy sa ludzie co leca do Londynu i innego miasta bo odprawa sie konczy
i fuuul ludzi waliło sie do przodu.....z jednej strony rozumiem ale...:wściekła/y: ja stałam z przodu i zaden z tych kretynow nie pomyslał patrzac na mnie ze mam isc....i jakie tu cholera pierwszenstwo??? :baffled:

no to sie rozpisałam :sorry2:

mykam na herbatke i chyba sie poloze bo juz mnie muli :cool2:

Anulka ja tez chce taki regał
super sprawa bo nie musze sie emczyc w dzien z wanienka,w sensie gdzie ma stac :sorry2:
pozatym z doswiadczenia wiem ze pełno kosmetykow dla nowordodka ma sie wkoło+ rozne smarowidła,i poprzednio nie mialam gdzie tego trzymac
a taki regał ma polki i sprawa załatwiona :-)

a z wozkow jakie typy ci sie podobaja??

reklama
lilka no to rzeczywiscie niektorzy ludzie chyba kompletnie nie rozumieja ze kobiecie w ciazy nalezy sie pierwszenstwo!w twoim przypadku to juz byla przesada,powinni cie przepuscic!ja tez sie z tym czesto spotykam,zwlaszcza w sklepie,ludzie tylko odwracaja wzrok ze niby nie widza:sorry2:chca miec czyste sumienie:no:

Do góry