reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

Sylwia ten pomysl wyszedl od Kajuni a ja tylko ukradlam kolejnosc od lutowek!!!! To Kajunia wypatrzyla!!!!

reklama
Probowalam nadrobic zaleglosci w przeczytaniu co sie u Was dzialo podczas mojej nieobecnosci i owszem udalo mi sie ale z napisaniem czegolkowiek to juz problem.
Jakas rozkojarzona chyba jestem?!No i tyle sie wydarzylo ze ciezko...
Mysle ze teraz juz bede na biezaco bo zadnych wojazy w planach juz niema.

Sylwia
Widze ze do pogody masz takie "szczescie"jak i ja:tak:Jak mam ochote wyjsc to pada a jak musze siedziec w domu to piekna spacerowa pogoda.

czesc dziewczyny
wlasnie przegladam rzeczy dla mojego malego
w sumie to juz czas wziasc sie za zakupy jakos nie bardzo mi sie widzi latanie w 9m-ce po sklepach i szukanie tego co chce i jeszcze w dobrej cenie

wiec tak :

to co mam :
- spiworek bez rekawkow
- spiworek z odpinanymi rekawkami
- 5 body z krotkimi rekawkami ( roz 62)
- 4 body z dlugimi (roz 62)
- cieple spioszki rozpinane na calosci ( roz 56)
- cieple spioszki rozpinane w kroku ( roz 62)
- spodenki cieple (roz 62)
- kaftanik ( bluza) ciepla z kapturem (roz 62)
- 2 pajacyki cienkie ( roz 56)
- kaftanik zapinany z przodu (roz 62)
- 2 pajacyki ( roz 62) cienkie
- 1 czapeczka bawelniana
- 1 rekawiczki niedrapki cienkie
- 1 spioszki i kaftanik cieply (roz 50 tak na wszelki wypadek - jak nie to porostu bede na niego patrzec bo jest sliczna , moze dla nastepnego dziecka bedzie :-))
- 6 par skarpetek
- 7 sliniaczkow ( to troche na wyrost:-D)

- posciel x 2
- przescieradlo x 4
- podklad ceratowy na materac
- kocyk polar
- reczniki z kapturkiem x 2

- fotelik samoch.
- wozek
- torba podrozna do przewijania itp.
- oslonka do lozka
- termometr

chce jeszcze kupic

- pieluszki z tetry
- kocyk jeszcze jeden
- chusta albo nosidelko ( nie wiem co lepsze , chuste chyba sie wiaze skaplikowanie ?)
- lezaczek
- karuzela z melodyjka do lozeczka
- lozeczko takie z ikea ktore starcza do ok .3 lat + materac
- przewijak
- termometr do wody
- szczoteczka do wloskow
- troche kosmetykow ( maydlo , cos na odparzenia itp)
- nozyczki do paznokci
- pieluchy jedno.
- wanienka
- kosz na pieluchy
- i pewnie jeszcze jakies ubranka , ale chce kupic tylko min. bo zawsze mozna dokupic no i przeciez niedlugo po urodzeniu dziecka beda swieta ,wiec pewnie dostane duzo rzeczy dla malego

pytanie :

czy warto na poczatku kupowac
- kolderke , skoro i tak mam spiworki no i kocyki
- poduszke , podobno maluchy nie potrzebuja
- jakie macie opinie odn. smoczkow , bedziecie uzywac czy nie

co jeszcze wedlug was powinnam kupic ....... na pewno o wielu rzeczach zapomnialam w mojej liscie :confused:

Sylwia ten pomysl wyszedl od Kajuni a ja tylko ukradlam kolejnosc od lutowek!!!! To Kajunia wypatrzyla!!!!

Bardzo przepraszam :zawstydzona/y::sorry2:,musialam niedoczytac, (mam nadzieje,ze Kajunia mi wybaczy:zawstydzona/y:),ale taka jestem ostatnio zakrecona jak nie wiem,to chyba chormony:-p,maz tez juz nie daje rady,ostatnio mielismy powazna rozmowe i sie poplakalm:-(,nie moglam przestac,od poczatku ciazy nie mialam takich chustawek,wy tez tak macie? :confused:.

Hej dziewczynki,

Motylinek
ja tez to odpieluchowanie czarno widzialam;-) Nie obylo sie bez mokrego dywanu;-) Az ktoregos dnia pytam panny, czy chce siku? oczywiscie odpowiedz: ze nie , no i w tym samym momencie siku na dywanik:angry: Wiec nerwy mi puscily i ja troche skrzyczalam :baffled: od tamtej pory elegancko wszystko do nocniczka. Pojechalismy kupilismy sliczne majteczki i teraz sama nie chce pieluchy zakladac. Aczkolwiek w nocy jeszcze jej zakladamy, bo boje sie, ze jeszcze za wczesnie i ze wpadka sie jakas zdarzy;-)
Musisz po prostu sie zawziasc i przeczekac mokre plamy na podlodze, zawsze to jeden wydatek mniej no i dwoje a nie troje dzieci w pieluchach;-)
U nas poszlo szybko, wiec moze i u Was tak bedzie:tak:

Mirka to juz wyglada jak wyposazenie na lata!!! Tak sobie poczytalam i uwazam ze wsyzstko masz! Poduszki nie potrzebujesz bo maluszkom nie wolno spac na podusi! Kolderka tez poki co niepotrzebna skoro masz spiworki!
Jezeli o smoczki chodzi to lepiej miec jakis! Ja mialam od poczatku i moj Allanke nielubil tego ale jak mu zeby zaczely isc to zaczal usypiac ze smokiem! Do tej pory uzywamy smoka do spania i do zasypianai! Polozna mi powiedziala ze lepiej jak dziecko ssie smoczek niz wlasny kciuk bo ten moze sie troszke znieksztalcic! Sa w kazdym razei rozne opinie ale skoro ktos to kiedys wymyslil to nie moze byc take zle!!

mirka
patrze na Twoja liste i widze, ze niezle sie juz uzbroilas;-)
Moge Ci powiedziec moje spostrzezenia na temat chusty, otorz dla mnie osobiscie to porazka. Uczyli mnie tego wiazac w szpitalu, ale nawet z pomoca pielegniarki niezle sie oszarpalysmy...Dziecko owszem zadowolone...ale...i mama i dziecko spocone jak mysz. Mi osobiscie sie wydaje, ze nosidelko jest lepsze.
Jesli chodzi o smoczek, to ja jak najbardziej jestem za. Nawet nie wiesz jak ulatwia zycie!!! Jezeli tylko dziecko zaakcetuje smoczek jest to rewelacyjny sposob na uspokojenie, uspienie...Moja mala sama odrzucila smoczek po 6 miesiacach, wiec z odstawieniem tez nie musi byc problemu;-)

Hej nosicielki :-D
Sporo dzis popisalyscie.Tak trzymac.
U nas sliczna pogoda,wlasnie wrocilismy ze spacerku.
Zaraz mlody pojdzie lulac.

Mirka w sumie chyba wszystko masz na tej liscie.
Niewiem czy potrzebujesz Niani elektronicznej,ale mi sie bardzo przydala.
Tylko,ze ja mieszkam w domku jednorodzinnym i sypialnie mam na gorze.I bardzo podreczna byla ta niania jak siedzialam w kuchni na dole a maly spal na gorze:tak:

Ja juz tez mam prawie komplet w wyprawce.
Napalilam sie na swietny wozek Phil&Teds,ale drogi troche :dry:
Moze uda mi sie uzbierac przed porodem na niego.
Widzialam na zywo Jane Powertwin i moj mlody ledwo co sie miesci do niego.Taki jakis maly ten wozek :baffled::shocked2:

A co do chust lub nosidelka...
Moje dziecko ani w tym ani w tym nie przebywalo choc mialam te rzeczy.
Po prostu byl tak ciezki,ze mi kregoslup siadal :-D Normalnie ponosilam go 10 minut i wymiekalam:eek::eek:

reklama
anineczka
Chodzi o ten Phil&Teds dla rodzenstwa?
Dla mnie to masakra, to mniejsze dziecko gdzies u dolu:szok:
Ale jak szukasz wozka dla rodzenstwa to fajny ostatnio widzialam , piekny po prostu, ale dla blizniat sie nie nadaje:-( Jak Cie interesuje to poszukam w necie i ci wkleje, ale obawiam sie, ze cena moze byc kosmiczna...

Do góry