reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

reklama
czesc
dziewczyny mam dosc juz pracy! Ehh.. postanowilam, ze na L4 pojde z dniem 1 wrzesnia. Chyba nie dam rady :-( Wyjechalam dzis juz o 7.00 no juz juz siedze w domu. Nogi puchna, rece puchna .. pierscionki wczoraj juz zdjelam. No i zgaga zaczyna znowu palic :-( Dzis jadac przez wioski porzygalam sie. A jakbym w sklepie wlasnie byla?? (przypominam ze jezdze jako przedst.handl.) Zjadlam paczka bo bardzo mi sie go zachcialo, slodyczy nie jadam na codzien... zjadlam i oddalam.

dolargan czy komus cos to mówi i potrafi napisac cos wiecej o tych tabletkach przeciwbólowych,ponoc zamiast zewnątrzoponowego podaje sie równiez dolargan,ale nie mam pojecia o tej tabletce.
Czy jest bezpłatna,nieszkodliwa,i ile kosztuje?
dolargan to narkotyczny srodek przeciwbólowy, który przenika przez łozysko i oddziałowuje na dziecko
mnie go podawali przy porodzie z Samuelem
miałam po nim taki odlot ze hoho
byl okropny,chciało mi sie wymiotowac,za chwile szczękałam zebami z zimna i odpływałam gdzieś daleko
TRAGEDIA......:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::angry::angry:

przepraszam ze tak bez przywitania:rofl2:
dzień dobry mamuśki :tak:
u nas sprzątanie poremontowe:-)
majstry kończą działanie i juz dzisiaj sie wynoszą:-D:-):-p
tralalala jek się cieszę

Dzien dobry kobietki!!!
Jak zyjecie???
Slyszalyscie o tych maluszkach z anglii??? Blizniaki, ktoremu jedno zabieralo krew i mimo wszystko oba zyja!!! Aöle fajne takie wiadomosci!!! Co prawda porod byl wczesniaczy ale czyz wiadomosc ze wszystko gram nie cieszy??? Jeden jest ewiekszy od drugiego ale oba slodkie!!!

Ja wczoraj po tescie na cukier jestem hapy bo nie mam cukrzycy!!!
Dzis dzwonila polozna i od 1 sierpnia ide znoiw do szkoly rodzenia! Chociazyb dlatego zeby oderwac sie troche od codziennych obowiazkow i pobyc z innymi brzuchatkami!!!

I jak Bira, wiesz juz gdzie postawisz lozeczko???

Jak wam idzie dziewczynki???

ojjj u mnie samopoczucie jakoś kiepsko :zawstydzona/y:
jutro o 18.00 mam wizytę u gina :happy2:
jestem tak gruba, że mam trudności ze wstawaniem np. z łóżka ... myciu się itp.
strasznie puchną mi nogi - szczzególnie lewa ... a najdziwniejsze jest że nie ma upałów :zawstydzona/y:
no i nie mam weny do pisania ...:sorry2:

Kajuniu nie ma sie co dziwic ze nie masz jak sie ruszyc! Twoj brzunio jest spory! Ja przed wizyta u gina plakalam w lazience bo nie mialam sie jak ogolic tam na dole! A przeciez nie jest moj bebzonik az taki duzy!
Co do puchniecia to wcale nie musi byc goraco zebys zaczela nabierac wody! Ja juz zdjelam obraczke i butki tez sie robia coraz ciasniejsze i co najlepsze-zanikaja mi kolana!!! hihi
Kajuniu glowka do gory, wypoczywaj i leniu**** ile sie da!!! W koncu jeszcze mozesz!!!

Krecik dzięki za pocieszenie :happy2:
od początku ciąży przytyło mi się już 18 kg :crazy:
o goleniu nie wspomnę bo nawet stojąc nie widzę moich majtek :sorry2:
nogi puchną ... kostek nie mam praktycznie wcale :no: kolana też zanikają :zawstydzona/y:
jedyne co mnie pociesza ... to skaczące non stop maluchy :-D:rofl2::tak:

Witam mamcie:-):-)

Ja dzis w nocy ok. 23.30 obudzilam sie z silnym bolem brzusia:wściekła/y::wściekła/y: ...dokladnie nad łonem, w miejscu gdzie zaczyna sie wystający brzucholek, bol byl na tyle silny, e mialam uczucie, ze nawet ruch noga boli... ...po 40 minutach ustal... Maluszek sie wiercil, ale mimo wszystko sie wystraszylam...:no::no::no:
Obudzilam sie rano bez sladu bolu, ale pelna obaw.
Pojechlam do mojej pani ginekolog, podlaczono mnie do KTG, polezlam na nim 25 minutek... i wszystko ladnie:-):-):-) ...a bol jak sie okazalo byl albo od naglego przemieszczenia sie maluszka, albo jakas kolka jelitowa czy przepelnienie pecherza... Najwazniejsze ze macica ok, maluszek tez ma sie dobrze... Ale sie pozalilam:-:)-:)-(

Dzien dobry mamuski:-)

I jak Bira, wiesz juz gdzie postawisz lozeczko???
Na razie u nas, zasugerowlam sie tym co napisalas. Faktycznie przemierzanie mieszkania kilka razy w ciagu nocy jest malo ciekawa perspektywa;-) Jak mala ciut podrosnie dostanie eksmisje do swojego pokoju, ale na poczatek dla wlasnej wygody bedzie spala ze mna:-)

Kurcze wpolczuje Wam tych opuchlizn. Ze mna jak do tej pory ciaza obchodzi sie dosc lagodnie. Bola mnie plecy, ale czesto poleguje wiec da sie przezyc, i mam bole podbrzusza... po kazdym dluzszym chodzeniu musze swoje odlezec, bo mi sie nogi uginaja od tego... :baffled: Ale ogolnie nie jest zle.Mala rozrabia i tylko to sie liczy. Budzi nie kilka razy w ciagu nocy jak zaczyna swoje akrobacje:-) uwielbiam to:-) i za rada poloznej zaczelam jej czytac bajki:-) Na razie przerabiamy Andersena... zauwazylam, ze zaczyna sie przy tym czytaniu uspokjac. Musze jej zaczac jakas lagodna muzyke puszczac:-)

Na razie uciekam, bo niedlugo wroci az, a dzisiaj moja kolej na gotowanie obiadu:crazy:

Papa mamuski:-)

reklama
Do góry