reklama
Hejka, ta pogoda mnie wnerwia na maksa...
nie można nic powiesić na dworze żeby wyschło bo zaraz deszcz... pogoda w kratkę, raz słonce a za 15 minut leje jak z cebra...
dzisiaj puszczam ostatnie pranie i chyba powieszę u teściowej...
wypiłam kakao na poprawę humorku ale coś mi na razie dalej smutno i źle :-(
Pytacie o bóle - to słówko od rehabilitantki, jeśli kogoś to interesuje ;-)
Bóle bioder, spojenia łonowego oraz kręgosłupa lędźwiowego to normalny choć nieprzyjemny objaw ciąży. Nie wszystkie kobiety na to cierpią, ale jednak jest to dość częste. Jest to spowodowane rozluźnieniem więzadeł pod wpływem hormonów ciążowych, oprócz tego zmieniający się środek ciężkości (przez rosnące dziecko) również zmienia napięcie poszczególnych partii mięśniowych co daje objawy bólowe. Mozna im zapobiegać częściowo poprzez częste odpoczynki od pozycji, które właśnie napinają układ kostno-mięsniowy, rezultaty daje też lekka, rozluźniająca gimnastyka i masaż pośladków (tak tak, dupcie można masować!). Z mojego doświadczenia powiem jeszcze że wizyta u ortopedy jest bez sensu. Po pierwsze ledwo się do niego dostaniecie, a po drugie powie Wam dokładnie to co ja Wam tu wyłożyłam. Może poszukam w notatkach ze studiów jakie ćwiczenia można wykonywać w czasie ciąży, więc proszę o priva w tej sprawie. Chętnie pomogę.
Uciekam do Wika, biedactwo ma dzisiaj taki humorek jak ja :-(
Pa Mamuśki! Do sklikania!
Dziekuje za porade Misia,uspokoiło mnie to,skoro tak musi byc to musi.Ale nie jest to przyjemne,czasami zachowuje sie jak kaleka.O lezeniu na prosto z polozonymi nogami nie ma mowy,pozostaje tylko prawa i lewa strona a wtedy własnie najbardziej je obciazamy,cholerne biodra.Jesli znajdziesz w notatkach to ja chetnie poprosze kilka ćwiczeń...Pozdrawiam
hej
women a juz myslalam ze tylko mnie bola biodra...
misia dzieki!!! :*
Wiecie co..., mnie na codzien boli "rwa kulszowa" + korzonki.... no a jak sie klade spac i dlugo leze zanim zasne to bola mnie wlasnie biodra. Nie jak stoje tylko wlasnie jak leze. Stac dlugo nie wystoje, bo ile mozna... siedzaca pozycja jakoakolwiek to dla mnie masakra.... W samochodzie prawie leze, tez sie ciagle krece bo niewygodnie. No i lezec tez zle... na plasko nie daje rady bo kregoslup boli a na boku czuje jak biodra bola.... I co tu robic?? Dwa razy miala nieznosny bol. Pisalam Wam dziewczyny moze pamietacie... Oby sie nie nasilal juz!
dlaczego ciaza nie ma samych dobrych srton?? Jakies bole, jakies nastroje...ehhh...
O godz 17.00 USG 3/4D !!!!!!!!
Mnie równiez larvunia strasznie bolą biodra,czasami jak stoje lub ide mi az przeskoczy,ale jak leze i to na prostym to zwariowac mozna,wiecie to dziwne bo przed ciąza ja mialam dosc szerokie zawsze biodra,u mnie to rodzinne.
tutaj jest taki orientacyjny kalkulatorek:
http://www.noworodek.pl/index.php?sm=4
Misia hehe to sie teraz załamałam kurde moja waga w 23 tyg jak sie wazyłam na wizycie wynosiła 61,7 i to przypada na 32 tydzień przerażające .
Dziewczyny ile wy przytyłyscie od początku bo mnie juz 12 kg dopadło hih
A
Anitt
Gość
Witam dziewczyny w ten pochmurny (u mnie) dzien.
Co do wagi to jestem 3 kilo na plusie wiec raczej nie mam na co narzekac.
Wczoraj mialam wizyte poloznej, dostalam wyniki badan krwii, wszystko w jak najlepszym porzadku, poziom hemoglobiny 13,9. Wiecie moze jakie wy macie poziomy??
Co do wagi to jestem 3 kilo na plusie wiec raczej nie mam na co narzekac.
Wczoraj mialam wizyte poloznej, dostalam wyniki badan krwii, wszystko w jak najlepszym porzadku, poziom hemoglobiny 13,9. Wiecie moze jakie wy macie poziomy??
A
Anitt
Gość
Wiecie co?? Ta ciaza mnie utwierdza w przekonaniu ze mam wiecej szczescia niz rozumu :/ Tyle madrych, wspanialych kobiet chcialoby byc na moim miejscu, byc w ciazy, czekac na malenstwo, ogladac jego zdjecia z usg, szykowac miejsce dla niego, wic gniazdko... A ja co?? Cale zycie ide po najmniejszej linii oporu, praktycznie wszystko mi sie udaje, chociaz sie zbyt wiele nie staram. Ciaza przebiega idealnie, nie mam zadnych problemow, bede miala zdrowego synka i ogolnie jestem szczesliwa... Tylko ze to wszystko nie jest moja zasluga! Chyba jestem urodzona pod szczesliwa gwiazda... Ostatnio mnie mecza wlasnie takie mysli...Wiem, ze nie zasluguje na wiele rzeczy, ktore mnie w zyciu spotykaja...
anulka7890
Aktywna w BB
Ja miałam 14,8....poziom hemoglobiny 13,9. Wiecie moze jakie wy macie poziomy??
Wiem, ze nie zasluguje na wiele rzeczy, ktore mnie w zyciu spotykaja...
Ej, skąd tyle negatywnych myśli? Co się stało? Może to tylko chwilowe...Pomyśl że wiele kobiet chciałoby nie mieć problemów i żeby ich ciąża przebiegała idealnie, a muszą stawiać czoło naprawdę ogromnym problemom...
Witam!
larvuniu
Marcelek sliczny!
Women
ja w pierwszej ciazy przytylam 13kg a teraz mam juz 10kg na plusie... pocieszam sie, ze to ciaza blizniacza...
Ale ogolnie sie nie martw, ja po ciazy tak schudlam, ze wszyscy mnie przez to nekali, ze za chuda i wogole...osiagnelam wage z liceum
Anitt
a Ty nawet tak nie mysl, bo zapeszysz...
larvuniu
Marcelek sliczny!
Women
ja w pierwszej ciazy przytylam 13kg a teraz mam juz 10kg na plusie... pocieszam sie, ze to ciaza blizniacza...
Ale ogolnie sie nie martw, ja po ciazy tak schudlam, ze wszyscy mnie przez to nekali, ze za chuda i wogole...osiagnelam wage z liceum
Anitt
a Ty nawet tak nie mysl, bo zapeszysz...
reklama
sylwia_27
mama listopadowa 2007
Witam wszystkie mamusie:-)
Faktycznie duzo tych chlopcow,na forum,moze okres jesienno-zimowy sprzyja chlopakom?;-)
Faktycznie duzo tych chlopcow,na forum,moze okres jesienno-zimowy sprzyja chlopakom?;-)
Larvunia naprawde piekny chlopczyk,pozazdroscic,GRATULUJE.
Anitt czyzby mala zalamka?Nie daj sie jest dobrze,ja tez z pierwsza ciaza mialam same miody i latwo przyszla.Z tego powodu tez mialam takie momenty,ale to przechodzi,zobaczysz.
U mnie dzis caly dzien pada,ale to normalka tu zawsze pada,nawet jak ma byc sloneczko nie odpusci i musi popadac,zaczyna mnie ta monotonia dobijac,ale zachcialo sie emigracji to teraz trzeba to dzielnie znosic,ale z ta pogoda to juz nie daje rady.Lato w pelni a tu nawet powyzej 20 st na plusie nie ma.Ciesze sie ,ze zaliczylam 3 tygodne w czerwcu w Polsce to troszke ciepelka zlapalam.Poczekam jeszcze do sierpnia jak tu lato sie nie pojawi to lece do domciu na tydzien sie dogrzac;-).Maz moze tu zostac jemu jest wszystko jedno ma samochud to sie nim wozi i nie mokne w drodze do pracy,a ja musze na autobus zasuwac;-).Ale to lepiej bo sie nie rozleniwiam tak jak on.
Podziel się: