reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2007

Witajcie Kobietki
Mam dobre nowiny.Wczoraj byłam na echo serduszka płodu.Wyniki rewelacyjne.
Serduszko prawidłowe,położenie i wielkość w normie połączenia zgodne i komory również.Przepływy pępowinowe prawidłowe.
Co do obrzęku to:
W osierdziu czyli wokół serduszka całkowite cofnięcie,czyli w normie,w jamie opłucnej niewielka ilość płynu około 2-3 mm oraz troszeczke w brzuszku.Czyli drogie Panie jak by obrzęk sie cofał samoistnie.Uwierzycie! Pani dr. Kruś która wykonywała echo serduszka była zdumiona ze bez leczenia i przyjmowania leków obrzęk sie cofa i jak by wracał do normy,a co do serduszka to opinia poprzedniego lekarza dr. Szymańskiego który wykonywał amniopunkcje wydawałaby sie błedna.
Jestem bardzo bardzo szczęśliwa normalnie nie wierzyłam w to co słyszałam.
Przede mną jeszcze wyniki badania z amniopunkcji które około 10 lipca powinny juz byc.
Będe na bieżąco pisać o wszelkich informacjach/Pozdrawiam Was wszystkie i gorąco całuje,pogłaskajcie swoje brzuszki.JA mojego szkraba codziennie czuje jak kopie i daje mi znaki ze jest tam w środku,hihi.

Szczęśliwa MAMA Monia.....

reklama
Czesc dziewczynki!!

Women
Cudowne wiadomosci!!!!:-D:-D:-D
Dzielna z Ciebie kobietka, to Twoje pozytywne myslenie uczynilo cuda:tak:
Trzymamy kciuki za dobry wynik amniopunkcji:tak:
Cieszymy sie razem z Toba!!!!:-D

Kajunia Motylinek
no to faktycznie troche Wam sie przytylo;-) to przez blizniaki;-) ja mialam ostatnio 3 kg na plusie, ale cos czuje, ze zaraz Was obie dogonie, bo jem jak smok non stop;-)

Lilka
powodzenia w znalezieniu nowego mieszkania! Zagladaj w miare mozliwosci do nas;-)

No i wlasnie chyba w przypadku placenia mniejszych składek jest inaczej:sorry2::sorry2: ...bo owe 1000zł, to tak ale jak placi sie pelny ZUS... (czyli ok.800zł) a my (ja tez mam wlasna dzialalnosc i place mniejszy ZUS)placac cos k. 280zł to dostaniemy ok. 150zł... pytalam w Inspektoracie ZUS i powiedziano mi, ze wylicza sie macierzynski wg wysokosci skladek...:baffled::baffled:

anulka no to zarypiscie :dry:
tak jak mowilam: na wlasnej dzialalnosci jak sie jest, to lepiej nie miec dzieci! :angry:
.... nawet na "waciki" nie starczy :sorry2:

Monia witaj:-):-)

Lilka mam nadzieję, ze szybko znajdziecie nowe lokum i wreszcie będziesz tutaj częściej... kurcze a myślałam, że już się jakoś urządziliście a tutaj taka "niespodzianka"...

Women strasznie sie cieszę, że jest ok. Wszystkie trzymałyśmy za Was kciuki. Teraz będzie już tylk lepiej. Trzymaj się dzielna kobieto

A ja jutro mam gina... kurcze już mi się nogi trzęsą, ale chciał nie chciał iśc muszę, tym bardziej, że zaczął mi się brzuch napinać...:-( kurcze, żeby tylko znowu w szpitalu nie wyladować:-(

monia witaj :-) załóż sobie suwaczek :tak:

women cieszę się ogromnie, że wszystko wporządku :-)

larvuniu będzie dobrze :tak:

bira od szpitali trzymajmy się daleko :sorry2: wszystko będzie dobrze :tak:

Ladina Ty przytyłaś tylko 3 kg :confused: ojjj goń nas goń :-D

a ja jem już drugą kolację :sorry2:

reklama
Women, bardzo sie ciesze ze u maluszka lepiej :-) widzisz, pisalam, ze czasem nieimmunologiczny obrzek mija samoistnie :-) znam takie przypadki i urodziły sie zdrowiutkie dzieci. Trzymam kciuki zeby i Twój maluszek urodził sie zdrowiutki w terminie no i pisz koniecznie czesciej co u Was!!! Wierze ze bedzie dobrze :-)

Do góry