reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

Witajcie Kobietki
Mam dobre nowiny.Wczoraj byłam na echo serduszka płodu.Wyniki rewelacyjne.
Serduszko prawidłowe,położenie i wielkość w normie połączenia zgodne i komory również.Przepływy pępowinowe prawidłowe.
Co do obrzęku to:
W osierdziu czyli wokół serduszka całkowite cofnięcie,czyli w normie,w jamie opłucnej niewielka ilość płynu około 2-3 mm oraz troszeczke w brzuszku.Czyli drogie Panie jak by obrzęk sie cofał samoistnie.Uwierzycie! Pani dr. Kruś która wykonywała echo serduszka była zdumiona ze bez leczenia i przyjmowania leków obrzęk sie cofa i jak by wracał do normy,a co do serduszka to opinia poprzedniego lekarza dr. Szymańskiego który wykonywał amniopunkcje wydawałaby sie błedna.
Jestem bardzo bardzo szczęśliwa normalnie nie wierzyłam w to co słyszałam.
Przede mną jeszcze wyniki badania z amniopunkcji które około 10 lipca powinny juz byc.
Będe na bieżąco pisać o wszelkich informacjach/Pozdrawiam Was wszystkie i gorąco całuje,pogłaskajcie swoje brzuszki.JA mojego szkraba codziennie czuje jak kopie i daje mi znaki ze jest tam w środku,hihi.

Szczęśliwa MAMA Monia.....

reklama
Czesc dziewczynki!!

Women
Cudowne wiadomosci!!!!:-D:-D:-D
Dzielna z Ciebie kobietka, to Twoje pozytywne myslenie uczynilo cuda:tak:
Trzymamy kciuki za dobry wynik amniopunkcji:tak:
Cieszymy sie razem z Toba!!!!:-D

Kajunia Motylinek
no to faktycznie troche Wam sie przytylo;-) to przez blizniaki;-) ja mialam ostatnio 3 kg na plusie, ale cos czuje, ze zaraz Was obie dogonie, bo jem jak smok non stop;-)

Lilka
powodzenia w znalezieniu nowego mieszkania! Zagladaj w miare mozliwosci do nas;-)

No i wlasnie chyba w przypadku placenia mniejszych składek jest inaczej:sorry2::sorry2: ...bo owe 1000zł, to tak ale jak placi sie pelny ZUS... (czyli ok.800zł) a my (ja tez mam wlasna dzialalnosc i place mniejszy ZUS)placac cos k. 280zł to dostaniemy ok. 150zł... pytalam w Inspektoracie ZUS i powiedziano mi, ze wylicza sie macierzynski wg wysokosci skladek...:baffled::baffled:

anulka no to zarypiscie :dry:
tak jak mowilam: na wlasnej dzialalnosci jak sie jest, to lepiej nie miec dzieci! :angry:
.... nawet na "waciki" nie starczy :sorry2:

Monia witaj:-):-)

Lilka mam nadzieję, ze szybko znajdziecie nowe lokum i wreszcie będziesz tutaj częściej... kurcze a myślałam, że już się jakoś urządziliście a tutaj taka "niespodzianka"...

Women strasznie sie cieszę, że jest ok. Wszystkie trzymałyśmy za Was kciuki. Teraz będzie już tylk lepiej. Trzymaj się dzielna kobieto

A ja jutro mam gina... kurcze już mi się nogi trzęsą, ale chciał nie chciał iśc muszę, tym bardziej, że zaczął mi się brzuch napinać...:-( kurcze, żeby tylko znowu w szpitalu nie wyladować:-(

monia witaj :-) załóż sobie suwaczek :tak:

women cieszę się ogromnie, że wszystko wporządku :-)

larvuniu będzie dobrze :tak:

bira od szpitali trzymajmy się daleko :sorry2: wszystko będzie dobrze :tak:

Ladina Ty przytyłaś tylko 3 kg :confused: ojjj goń nas goń :-D

a ja jem już drugą kolację :sorry2:

reklama
Women, bardzo sie ciesze ze u maluszka lepiej :-) widzisz, pisalam, ze czasem nieimmunologiczny obrzek mija samoistnie :-) znam takie przypadki i urodziły sie zdrowiutkie dzieci. Trzymam kciuki zeby i Twój maluszek urodził sie zdrowiutki w terminie no i pisz koniecznie czesciej co u Was!!! Wierze ze bedzie dobrze :-)

Do góry