reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

SORKI ZE SIE WTRACE :-) MOJ SYNUS MA NA IMIE ARYAN (CZT.ARJEN) TEZ MALO SPOTYKANE ALE CHYBA OTO CHODZI I OTO BY SIE NAM PODOBALO;-)JAK SIE INNI PYTAJA O IMIE MALEGO TO MYLA GO Z ARIELEM I MOWIA ZE TO JAK PROSZEK:shocked2:ALE JA SIE TYM NIE PRZEJMUJE I DLA MNIE TO ARYAN:-):tak:

reklama
Motylnek
ja mam nadzieje, ze moze uda sie mi naturalnie urodzic, bo nie bede miala nikogo do pomocy przy dzieciach, a po cc to pewnie tak szybko sie nie wraca do formy.
Anineczka
Ja rodzilam naturalnie tez cos ok 20 godzin i tez z zzo, strasznie mi sie dluzylo, ale za to nie bolalo;-)

Od trzech dni nie robie w domu nic...chyba dzis musze w koncu cos przegranac, bo zaczynam sie do podlogi przyklejac;-)

Hej Dziewczynki!:-)

Misiu oj ty przeszłaś swoje biedactwo:-( Ale najważniejsze ze Wikuś urodził się zdrowy, no i jaaaki duży!:szok::-)

Ja potwornie boję sie porodu, ale dopiero od pobytu w szpitalu. Leżałam na patologii ciazy, obok wszedzie pełno kobiet ze skurczami a bez rozwarcia, albo odwrotnie:szok:
Pewnie inaczej to wyglada z zewnatrz, a inaczej jak już sie rodzi i czeka na maleństwo, nie wiem.
Zapisałam sie do szkoły rodzenia, zeby sie troche z tym wszystkim oswoic, jutro idziemy pierwszy raz, zobaczymy jak bedzie:confused:

Dzisiaj cały dzien spędziłam na zakupach, konczymy remont i musimy troche rzeczy wykonczeniowych pokupic, masakra!!! Jestem cholernie zmęczona... Zajrze do was później....

hej mamcie...
kurde tyle czytalam i zapomnialam co ktorej mialam juz napisac :zawstydzona/y::-D
wiec napisze ogolenie POZDRAWIAM :-D

..u mnie burza... :dry: i cos mnie glowa zaczyna z przodu pobolewac, nie wspomne o pleckach....

Kajuniu oh ja juz sie nie moge doczekac.:-D
Zdawaj relacje koniecznie i wklej zdjecia tam gdzie trzeba :tak:

A ja nie moge chodzic,na takie dluzsze spacery :dry:
Po ilus tam metrach tak mnie boli brzuch.
Tak dziwnie,tak kluje jak kolka tylko w dole brzucha :dry:
Musze przystanac i odpoczac,ostatnio na zakupach dwa razy robilam przystanki.
Co to moze byc?
Moze przed wyjazdem na wakacje odwiedzic lekarza?
W poprzedniej ciazy miala motorek w d*** i chodzilam jak zawodowy chodziarz,a tutaj dopiero polowa ciazy a ja sie czuje jak starowinka:-p

Larvuniu Pozdrowienia.
Pewnie chcialas napisac,ze boisz sie i CC i naturalnego porodu ;-):laugh2::-p

dziewczyny....
tak po cichu chcialabym sie spytac..... czy tez tak macie jak ja. Po wypiciu 2litrow mleka chodze i baki puszczam :/ az mi glupio... maz sie ze mnie smiej a mi glupio...... wiem ze to od mleka i to po 2 litrach dopiero, bo jak zdaza mi sie nie pic to mam spokuj :/

anineczka taaaaaa, kobeto czytasz mi w myslach :-D:-D:-D
oj, maluszek chyba sie obudzil.... wiruje mi cos pod pepkiem :tak: mowie zeby dal mamusi porzadnego kopniaka, ale jakos tylko wiruje :-D

Hej dziewczyny,przepraszam ze nie pisalam ale moja wizyta Usg nie zakonczyła sie dobrze,mianowicie lekarz stwierdził nieimmunologiczny obrzęk płodu.Dostalam skierowanie do szpitala na patologie wczesnej ciazy,po czym nastepnego dnia udalam sie do szptala.Okazało sie ze musze miec zrobiona amniopunkcje czyli badania prenatalne,zgdzilam sie na nie gdy usłyszałam ze z dzieckiem jest zle i szanse na przezycie dają od 5-10%,przeraziłam sie.Po badaniach powiedziano mi ze musze czekać 3 tyg. na wyniki.Wczoraj i dzis od samego rana poruszyłam niebo i ziemie aby zdobyc wiecej informacji,jakos przyspieszyć,ale niestety sie nie.Na amniopunkcji stwierdzono wstepnie równiez chore serduszko u dziecka ,powiekszenie lewej komory serduszka.Jestem załamana,byc moze któras z was przechodzila przez cos takiego zna finał lub rokowania?Prosze dziewczyny o pomoc?

reklama
Dodam jeszcze ze w jamie brzusznej i opłucnej i osierdziu uwidoczniono przesięg.Niesymetrycznosc komór i pogrubienie sciany komorowej lewej.Poszerzenie lewego przedsionka.BDP-50mm(21,3Hbd)

Do góry