reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

ale masz fotę w avatarze Larvuniu fiu fiu :-):-)
a powiedz mi masz juz jakieś rzeczy na wyprawkę? To znaczy czy zostało Ci coś po Fruciu (łóżeczko,wózek) i czy coś będziesz dokupowac?
Oczywiście wiem,że to zależy od płci bo jak Ci się Fruciowa zagnieździła w brzuszku to dużo ciuszków do skompletowania.
I rozwiń mi się tutaj bo coś dziś skąpo z twoimi wypowiedziami ;-):-D:-D

reklama
anineczko normalnie nagana mi sie nalezy :-D:-D:-D:-D
mam wszystko po Fruciu, nic nie oddalam , nic nie sprzedalam...
I chyba nie zaszkodzi na poczatek bynajmniej ubierac dziewczynke w biale spioszki czy niebieskie? Nie mam narazie kasy na cokolwiek. Moze blizej rozwiazania... Mam lozeczka 2 szt, foteliki samochodowe, wozek mam ale chce sprzedac ten po Fruciu i kupic od kolezanki fajniejszy, posciele po Fruciu, jedynie co to kosmetyki i pampersy trzeba bedzie kupic i herbatki, smoczki itp...
Nic nie kupilam jeszcze i chyba nie mam zamiaru dla niowej dzidzi w sensie ciuchow czy innych rzeczy, no chyba ze na polowkowym USG sie dowiem ze bedzie na 100 % dziewucha to moze cos drobnego np czapeczke (nie rozowa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) albo spioszki w kwiatuszki (nie rozowe!!!!!!!!!!!) ;-):-D tak zeby cos nowego miec i dziewczecego.... ale nie bede szalec... mam duzo po Fruciu :tak:

avatara nie widzialas mojego? ale cos krecisz... :-D:-D:-D

he he pewnie masz go juz długo (avatar) a ja dopiero teraz się skapnęłam :zawstydzona/y:
siara na sto dwa :-D:-D

Nie no pewnie o to chodzi by móc jak najwięcej oszczędzic jeśli chodzi o wyprawkę.Masz rację :tak::tak:
i oczywiście,ze dziewczyna może w białych i niebieskich śpioszkach śmigac ;-)
No to czekamy jeszcze niecałe 3 tygodnie i dowiemy się co tam u Ciebie mieszka ;-)

Ja to w zasadzie wsio wydałam albo sprzedałam :baffled:
Ale np.łóżeczko już stało na ostatnich nogach,chwiało się i gibało i teraz pięknie jest przerobione na stojak dla Bazyla i drapak dla Dory :cool2::tak:
Wózek jeden mam,ale to bardziej spacerówka dla starszego dziecka :dry:
Ooo mam jeszcze łóżeczko turystyczne :-p:-D:-D

ja teraz po tym dzieciatku bede wszystko na allegro pchac :tak: Starczy mi 2ka, a jak bedzie niespodziewany 3 potomek to bedzie , oj bedzie :-D;-)

anineczko, ale wy tam taniej macie chyba co? Nowe ciuszki za grosze mozna wykukac... w promocjach co nie.
jak tam Wasze starania :ninja2:

no ja też mówiłam,że mi dwójka starczy :-D:-D
w tym cyklu nici bo jak się pochorowaliśmy to i nici były :sorry2:
nawet ominęłam dni płodne he he i zapomniałam o nich.Ale jak tu myślec jak najpierw wirus jelitowy a później antybiotyki :sorry2:
zresztą byłam przed nowym rokiem na cytologi i poczekam na wyniki coby wszystko grało,za 3 tygodnie mają przyjśc :tak:
zresztą tak sobie kminię kiedy chciałabym urodzic,w jakim miesiącu :dry:;-)

co do ciuszków to i bez promocji można tanie wynaleźc.W takim sklepie jak Penneys,często na allegro sprzedają z firmy Early Days :tak::tak:

jak juz tak na powaznie kochana wezmiesz sie za staranka to ja bym Ci radzila zaglebic sie w swoje cialo... no chyba ze bedziesz liczyc na kalkulatory, ktore uwazam nie sa dokladne... ;-)
a tak z ciekawosci kiedy chcialabys rodzic? na wiosne? lato, jesien.. zime?

Larvuniu właśnie dlatego kupiłam sobie termometr rtęciowy bo mi w domu wszystkie pozbijali.Może znowu założę sobie konto na 28 dniach ;-)

No właśnie najlepszą datą na poród byłaby połowa czerwca-końcówka czerwca,no ale w 2011 się nie wyrobię :-D
Zostaje czerwiec 2012 :-D a to z poczęciem musiałabym poczekac do października 2011 :szok::szok::-D
ale to względy praktyczne bo tak sobie pomyślałam,ze Antek skończył by rok szkolny i miałby 2 miesiące wakacji to i ja nigdzie z noworodkiem nie musiałabym jeździc i odwozic starszego do szkoły a młodszego do przedszkola :dry:
No ale chyba za dużo wymagam i jakoś tak dziwnie to wygląda,że ustawiam macierzyństwo sobie :blink:

dlaczego dziwnie?? ;-)
kazdy chce jak najlepiej by bylo...
ale pewnie zycie pokaze inny scenariusz ;-)
zycze CI jednak jak najlepiej kochana :tak::tak::tak:

komu pomaranczke z bita smietana?? :-D:-D:-D
wczoraj jadlam kiwi z bita smietana :-D:-D:-D

no właśnie nie wiem czy wytrzymam do tego października,w końcu to 10miesięcy...ale tak jak mówisz,życie pisze różne scenariusze.

Hmmmm bita śmietana,a chyba mam w lodówce:-D:-D

dzieciaki zjadły kolację,obejrzą jedną bajkę i w kimono :-)

reklama
Oooo jak fajnie i pełno was tutaj.
no to poznajmy sie;)
ja tu juz pisalam ale was nie bylo.
Jak widac tróka dzieci.
co do meza to sie nie wypowiadam bo niewiem jak bedzie...:dry: i na ogolnym tez nie bede pisac.
ogolnie u mnie jako tako, Hania do przedszkola od wrzesnia... ale zlecialo... a potem za rok Daniel...

larvunia, polecam czerwiec, poczatek na poród ;-)

Do góry