reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

witam niedzielnie :-)
my od 4.00 juz nie spimy :dry: -zeby....
O jak fajnie Larvuniu macie:-D(my też:-D)
Ja tak na szybko bo jedziemy do Galway.
Pospaliśmy do 9:00.Zresztą Matt i Antek rzadko się budzą przed 8 :sorry2:
Dlatego dla mnie to kosmos nie spac od 5-6 :sorry2:

Lece kochane.Do wieczorka,miłej niedzieli :tak:
I jak się Anineczko udał wypad;-)?
No cóż niektórzy ze spaniem maja dobrze:dry:
U nas to uwarunkowane jest praca moja niestety

Kilolek... to dobrze:tak:

Lilus, Beata... pytacie mnie o Chorwacje i Bulgarie... co do Chorwacji to mam sowje wrazenia i sie podziele...:-p ale w Bulgarii nigdy nie bylam:dry:

Jesli chodzi o Chorwacje... to nie polecam. My bylismy w sierpniu 2007. Pojechalismy autem, w ciemno. Dojechalismy do Porec - ok. 1000km od nas, ale jak zobaczylam brak plaz... i to morze... to chcialam plakac...wiec pojechalismy dalej na poludnie... no ale nie za daleko, bo jakies 2000km, chyba... moze Dalmacja jest piekna, tam nie dojechalismy - bo zdecydowanie dalej. A tam gdzie bylismy - niby wszyscy zachwyceni, ale ja jakos nie... brak plaz! Tzn. sa kamienne plyty - raz lezalam - az milam guza... ludzie koczuja przy morzu na trawie, kamieniach... Morze ma dno kamieniste, ja bedac w ciazy w gole balam sie ze sie przewroce... no ale ludzie tez happy:sorry2: w kamieniach przzy morzu skoropiny... w morzu jezowce... ceny wysokie, my np. pierwsza noc spedzilismy za 40 euro w jakiejs willi, 1 pokoj z lazienka i wspolna kuchnia... potem znalezlismy pokoj za chyba 30 euro. Ale naprawde ja w porownaniu z wycieczkami z wyzywieniem, w hotelach, z basenem, plaza piaszczysta i cieplo... a tam nawet pogoda byla w kratke...:baffled::baffled:
Anulka to faktycznie nieciekawie:baffled:
A co do Bułgarii to Bira chyba tam bywała:tak:
Anulka dobrze ze Oskarkowi juz ciutelkę lepiej:tak:
A mój głos dalej taki sam - czyli brak głosu. jak chce coś powiedzieć to mówie taki szeptem. ale oczywiście moje dziecko wykorzystuje ze nie moge mu nic zabronic bo nie dam rady zawołać głośniej no i robi co chce dzisiaj;-)
wogole to gardło mnie nie boli - co jest dziwne.

A i mam pytanko.
Chodzi o górne czwórki dzieciaczków.
Czy u was dzieci maja te czwórki duze? czy normalne małe?
bo Piotrkowi już jakis czas temu czwórki wyszły takie tylko troszeczke wieksze od dwojek.a dzisiaj patrze a on zarz obok tej czwórki od środka dziąsła ma drugiego zeba białego (dopiero co wyszedł). i to wygląda jakby sie ta czwórka podzieliła na dwie części i dopiero wychodzi. Bo juz sama nie wiem czy to taka duza czwóka bedzie? czy to jakas piątka sobie miejsca pomyliła:baffled:
niewiem czy zrozumiale to napisałam ale inaczej sie nie da;-)
Elbra wydaje mi się ze to czwórka potem idą trójki

Elbra nie pomogę bo Dorkowi dopiero wyszły górne jedyneczki,wiec mamy dopiero 4 ząbki
Dorianek zdrowy Anulko chyba leki szybko poskutkowały
Ja tez troche kaszel mam i jest ok Tomek najgorzej heh duży chłop a powaliło go jak niewiem :)

My po obiadku Dorian śpi
Zmykam troche przed tv się pobyczyć co by sie troche w boki odłożyło hehe

A mam pytanko do mam które odnoszą takie sukcesy w nocnikowaniu
Jakie macie nocniki???Bo ja mam ten z FP i jest beznadziejny jak dla mnie,chce zakupić nowy i mysle nad tym zwyczajnym za 10-20zł
Women ja tez mam taki za 10 zł chciałam kupić tego FP ale jakoś ta cena mnie zraziła i pozostałąm przy tym za 10 zł i jest fajny:tak:tzn mamy już drugi bo Ola pierwszy połamała:baffled:

Powiedzcie mamuśki nie wiecie czy do mleka modyfikowanego moge dolać troche krowiego? żeby młody zaakceptował nowy smak?

Mirka.....ty pisałas że powoli przechodizsz na mleko krowie...od razu dałaś synkowi takie mleko czy moze mieszałas?
bo Piter nie chce pic krowiego od razu wyczuje ze to coś innego:dry: i chce sie dowiedziec czy moge pomieszac mleka:dry:
Elbra mysle ze mozna ale ja bym się wstrzymała na twoim miejscu tym bardziej ze Piotruś miał incydent alergiczny ale zrobisz jak uważasz

Nam niedziela minęła bardzo przyjemnie jestesmy objedzeni, wszyscy wykapani i gotowi do wieczornego spoczynku:-D
Marzy mi się wieczór w łózeczku i szybkie spanie bo niecierpię poniedziałków:no:.Jeszcze jutro mam bardzio cięzki dzień i odeszła juz moja stazystka więc mam mnóstwo roboty która musze sama zrobić:baffled:
Lecę na inne wątki

reklama
podajcie mamce linka na ten FP nocniczek, ciekawa jestem jak wyglada...
beata a ile zabkow juz macie? bo my 4, a te 2 nastepne to juz 1,5 miesiaca ida :baffled: i wyjsc nie moga :no:

hej laseczki:-)

u nas weekend jak zawsze udany:-) i jak zwykle nie mam jak was nadrobić tyle napisałyście:-) ale nadrobie jutro bo dziś to meżuś by mnie zastrzelił ze ma wolne a ja na kompie:-)

buziaczki przesyłam wszystkim...:-)
no i chwale się mamy 11 ząbek;-) i już padam z ząbkami..:-) w dzień wsio super ale kapik w nocy się przebudza ;/ a najgorsze ze teraz to już sie tak przyzwyczaił do tych pobudek że cieżko go będzie oduczyć:_-( no cóż do 18-tki nie daleko:-) hiihihih

Larvuniu, co do nocnika to my mamy taki z FP
http://www.allegro.pl/item544794197_muzyczny_nocnik_ze_spluczka_fisher_price_model_08.html

a co do mleka...

Elbra... nie mam pojecia czy mozna mieszac... wiem, ze mleka z piersi nie wolno mieszac z modyfikowanym... a krowie nie wiem:baffled:

jesli chodzi o podawanie mleka krowiego, Larvuniu, to mysle ze jesli mozna to do 3 lat powinno sie nie podawac dziecku mleka krowiego (chyba chodzi zo mleko nieprzetworzone, bo jogurty czy inne rzeczy z mleka dajemy).
Ja podaje mleko w tym co ewentualnie robie - np. racuchy, czy budyn... ale samego mleka jako mleko to nie i nie mam zamiaru.:no:

anulka thx za odp :-)
nocniczek bajera, ale cena tez :sorry2:
pytalam sie o podawanie bo kurde nawet nie pomyslalam zeby mu dawac krowie. Jak narazie jak u anulki tylko w innych potrawach.

....ale mam lenia :sorry2:

u mnie ze wstawaniem to samo:sorry2:

Anulka dobrze ze z Oskarkiem już troche lepiej:tak:
A mój głos dalej taki sam - czyli brak głosu. jak chce coś powiedzieć to mówie taki szeptem. ale oczywiście moje dziecko wykorzystuje ze nie moge mu nic zabronic bo nie dam rady zawołać głośniej no i robi co chce dzisiaj;-)
wogole to gardło mnie nie boli - co jest dziwne.

A i mam pytanko.
Chodzi o górne czwórki dzieciaczków.
Czy u was dzieci maja te czwórki duze? czy normalne małe?
bo Piotrkowi już jakis czas temu czwórki wyszły takie tylko troszeczke wieksze od dwojek.a dzisiaj patrze a on zarz obok tej czwórki od środka dziąsła ma drugiego zeba białego (dopiero co wyszedł). i to wygląda jakby sie ta czwórka podzieliła na dwie części i dopiero wychodzi. Bo juz sama nie wiem czy to taka duza czwóka bedzie? czy to jakas piątka sobie miejsca pomyliła:baffled:
niewiem czy zrozumiale to napisałam ale inaczej sie nie da;-)
Kuba ma takie malutkie ale tak w sumie z boku więć podejrzewam, że druga część dojdzie jeszcze zwlaszcza, ze wciąz ma opuchnięte.
beata a ile zabkow juz macie? bo my 4, a te 2 nastepne to juz 1,5 miesiaca ida :baffled: i wyjsc nie moga :no:

Kubali pierwszy ząbek wyszedł na roczek, a potem poszły jak burza. Nie minęły 3 miesiące a ma już 10.

A my mamy 9 zabek w drodze Larvuniu:-)
Sabinko 11:szok:pięknie kapik ząbkuje:tak:
Elbra wybór kazdej z nas aczkolwiek ja bede trzymała sie zeby jednak chociaz próbować przekonać mamy że robiż krzywde dziecku to takie zboczenie zawodowe;-)

Lecę na film ten na tvn:tak:

reklama
witam wieczorowa pora

elbra .....ja daje malem co jakis czas mleko krowie tylko takie 0,9% tluszczu i pierwszy raz jeszcze mu wody do tego dolalam i jakos nie marudzil ,tez mi sie wydaje ze nie ma co z tym mlekiem modyfikowanym przesadzac ja sie wychowalam na mleku krowim i to juz prawie od samego poczatku bo mam nie mogla mnie karmic piersia .......i jakos ze mna wszystko ok
ale to prywatna decyzja kazdego

anulka ......czworki sa wieksze popatrz na swoje zeby , nicki tez ma tak biale od zew. strony i wew. a posrodku jeszcze dziaslo

beatka.....to ty biedna jestes z tym wstawaniem , moj budzi sie okolo 7 raz wczesniej raz pozniej ale to i tak nie ma znaczenia bo maz do pracy wychodzi o 8 czyli wszyscy wstajemy. Nie wiem jak u was jest ale jakos nie udaje mi sie zeby nicki (spi w naszej sypialni) spal potym jak maz wstanie i sie ubiera

Do góry