reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

Heloł :tak:

Pogoda paskudna u nas więc koczujemy dziś w domu :baffled:ehhh gdzie to słońce jest:-:)-:)baffled:
Larvuniu
brawa dla Marcelka że tak dzielnie zniósł szczepienie zuch chłopak:tak::tak::tak:
Sabinka super że taka miła niedziela Ci się szykuje:tak::tak: :tak:aż Ci zazdroszczę;-):-p
Karinka zrróweczka dla Szymeczka:tak::tak: żeby te wymioty już sie nie pojawiły:confused::confused::confused:
Ja żadnych witaminek wzmacniających nie podaję bo lekarka nam nie kazała:sorry:
Jolie fajnie ze Tymek tak bardzo chce Ci pomagac:tak::tak: ;-)
Anineczko super że własnego samochodziki się dorobiłaś:tak::tak:;-)
przyjemnego sprzątania;-)
Andzia84 witaj wśród nas:tak::tak::tak:

reklama
Witajcie:-)

Karina młody ci chodzi spać ok 22,30-23?? łoooo matko:szok:
A co do pytania o zestaw witamin to hm...nie zastanawiałam sie nad tym bo mój raczej nie choruje więc narazie omijamy temat:tak:
Ja własnie dziś byłam zrobić młodemu badanie krwi i siuśków;-)

Jolie to prawda nasze dzieciaczki coraz bardziej samodzielne chcą być i we wsyztskim pomagać:tak:

Sabina fajnie że masz blisko takiego lumpa. ja jak jade do miasta czasem to też zaglądam i czasem coś wypatrzę ale mało u nas jest rzeczy dla dzieci. a jak już sa to podobno poodkładane pod ladę dla znajomych:-(
ale młody ma też sporo rzeczy z lumpa;-):tak:

Larvunia a to teraz miał pierwszą dawke Marcelek na te pneumokoki? ile jest dawek??
wogóle mamuśki kto jeszcze z was szczepi na to dzieciaczki??

A ja wróciłam niedawno od gina. ale co i jak napisze tam gdzie trza;-)
a teraz spadam wrzucić coś na ruszt.

Kurcze ja tez poszlabym zrobic te badania ale boje sie ze maly podlapie w przychodni jakies swinstwo....

co do pneumokokow:
idziemy pierwszy raz za 4 tygodnie za 290zl (w przychodni taniej o 100zl mamy) a czy beda kolejne to nie wiem. Zabilas mnie pytaniem... musze sie dowiedziec.

Ja tez bede szczepic malego na pneuokoki tyle ze termin nam sie wydluzyl poniewaz przez choroby tak w przyszlym tygodniu ide dopiero zrobic jemu to po 13 miesiacu z obowiazkowych i twedy pneumokoki.
Ja kojarze jak maly byl mniejszy jak mowili mi ze po roczku jest tylko jedna sczepionka ale teraz caly czas slysze ze sa dwie nie wiem dlaczego.
U nas koszt jednej to 300 zl

czesc
spac mi sie chce
elbra .......ja szczepilam juz na pneumokkoki w styczniu i teraz w grudniu 2 dawka .....a cena no wysoka u nas 89 euro za dawke , mam nadzieje ze wszystko ok u gina
karina ......tak pozno chodzi spac , a o ktorej wstaje ??? o 11 ??

Cos Ty:no:wstaje mi dokaldnie pomiedzy 7-8 rano:tak:

Hej dziewuszki.
Melduje,ze doleciałam.Nienawidze tych podróży.Od 15 do 22 non stop w podrózy.
Dzieciaki zszokowane,ze w nowym domu.Antek nie poznał wogóle swojego pokoju,zabawek itp.aż żal mi się robi :-(
No ale jestem,wróciłam na stałe.Porównałam i wiem,że mój dom jest tutaj :tak:
Właściciel spuścił nam czynsz za domek,mam swoje własne autko pod domem (długa historia,ale w skrócie dorobiłam się VW Polo Combi :-D zupełnie za friko ( teraz prawko tylko zdac).
Syf w chacie niemiłosierny ( niech żyje kawalerskie życie facetów :baffled: ) ale tym się zajme jutro i przez cały weekend.Lodówke trzeba jutro uzupełnic,pokazac sie u lekarza rodzinnego i umówic szczepienie na pneumokoki ( po 12 miesiącu nalezy się jedna dawka).I kupa spraw do załatwienia.Ale to juz z uśmiechem na twarzy bo jestem z moim M i tylko to się liczy :sorry:
Dobranoc dziewczynki.Dziekuje za słowa pocieszenia w sprawie prawka.Kiedyś zdam,co nie?
Buziaki ;-)

Anineczko dobrze ze jestes juz na miejscu:tak:

witam u mnie jest piekne slonce
karina............to masz przechlapane moj czasem zasypia o 18:30 i spi do 7 , duzo zdrowka dla malego , o ile ja wiem to sa 2 szczepionki na pneumokki i nicki ma juz jedna i w lutym druga
aluska ......przesylam ci sloneczko
anineczak ......witaj , czyli prawda wszedzie dobrze ale w domu najlepiej

Hej Kochane...

my juz po spacerku w parku - na sankach:tak::happy:, potem byl obiadek i teraz juz godzinke Oskar spi:tak::tak:

czytalam, ze w wiekszosci myslicie o szczepionce p/pneumokokom,
wyczytalam ze sa teraz (12-23 mc z.) 2 dawki w odstepie chyba min. 2 m-ce.

a myslicie tez o szcepionce p/meningokokom (typowo p/ sepsie) - jest 1 dawka.

Hmmm, ja jakos nie myslalam o szczepionkach na to ale poczytalam i chyba tez sie zaszczepimy.

Dzień dobry.

Women super, że z Tomkiem Wam się układa. W szoku jestem, że tak chętnie zajmuje się Doriankiem, naprawdę super trafiłaś. Moja koleżanka z Jeleniej "żłobkuje" córeczkę. Hania jest z maja, czyli jest o pół roku starsza od naszych dzieci, a do żłobka chodzi od września. Więcej choruje, na początku dużo płakała, ale super bawi się z dziećmi. Jak jest sytuacja bez wyjścia, to żłobek okazuje się nie być taki zły.

Ela aż Ci zazdroszczę odsmoczkowania. Smoczek dla Tymka to prawdziwy przyjaciel, aż się boję tego przykrego momentu zabrania go. Piter już wybrał, tylko szkoda, że taka "stra" i juz zajęta ;-)

Odnośnie nocnika to od poprzedniej soboty przez kilka dni Tymek codziennie robił kupę do nocnika, a od dwóch dni coś mu przeszło i siedzi bezowocnie, ale ni epoddajemy się. Sabina a jka Wasze nocnikowanie? Bo pamiętam, że Kapik wystraszył się Waszej radości, a co teraz?

Bajki zaczęliśmy puszczać młodemu niedawno. Kilka razy oglądał Misia Uszatka i Reksia. Kanału z bajkami ni emamy, i całe szczęście. Zauważyłam, że jak ogląda bajki to trze oczka, są nie przyzwyczajone do monitoru. Łącznie Tymek ogląda co najwyżej 10-15 min na dzień, raz na kilka dni. A najbardziej lubi piosenki.

Widzę, że różne postanowienia macie, jedne związane z nauką inne ciążowe, no, no. Powodzenia.

Jagoda miło znów Cię widzieć.

Anineczko powodzeni ana marcowym egzaminie. Miłość rośnie wokół nas :-D:-D:-D fajnie, że odnalazłaś "swoje miejsce". A samochodu zazdroszczę, gdzie je rozdają?

A ja pewnie Was zaskoczę, bo postanowiliśmy nie szczepić już TYmka, chyba, że coś konkretnego znjadziemy, na co warto. Naczytaliśmy się o powikłaniach i o całej kampanii koncernów produkujących szczepionki. Same powiedzcie, chyba lepiej, żeby małe dziecko spokojnie przeszło świnkę czy ospę niz później stary chłop i żeby przez to miał problemy. Ale to ogromny temat do dyskusji.

Tymonu właśnie się obudził, idę do łobuza, bo pewnie złazi już z łóżka ze smoczkiem w buzi i pieluchą w ręce.

Beata to ieźle Cię koleżanki zrobiły. Czy one nie chciały znaleźć kogoś na swoje miejsce, żeby później uciec, jak to właśnie zrobiły? Hieny.

Bira to dziewczyny listopadowe chyba wystartowały w konkursie, "która bardziej wystraszy swoją mamę".

Aluśka podaj adres, mam duuuuużo ubrań do prasowania.

reklama
Aluśka, Jolie my też nie szczepimy młodego na nic więcej oprócz tych obowiązkowych.:no:

Jolie ja sobie już od urodzenia Pitera postawnowiłam że na pierwszy roczek już smoczka nie ebdzie miał i sie udało!
Wam też się uda i jakoś dacie rade!:tak: Choć czytałam że dzieci różnie maja z tymi smoczkami. ale wsyztsko jest do przeżycia:tak:;-)
Co do nocnikowania to Piter tez kupki robi raczej tylko do nocnika bo robi je o tych samych porach zawsze więc wiem kiedy "łapać". ale do nocnika też siusia. bo sadzam go kilka razy dziennie:tak:

Byłam dziś u lekarza z wynikami Pitera. Wszytsko ok na szczęscie.
Tylko musi więcej pić bo ma gęsty mocz.

Elbra ale ja mówię o tych obowiązkowych szczepieniach. Do tej pory rodzice za niezaszczepienie dziecka dostawali kary, a teraz w styczniu znieśli te kary. Szczepienia są obowiązkowe, ale... jak poprosisz lekarza, żeby dał Ci na piśmie informację o tym, że ponosi odpowiedzialność za powikłania poszczepienne, to od razu inaczej mówi i do niczego nie zmusza. Jak na razie ominęliśmy ostatnią szczepionkę, o ile się nie mylę: odra, świnka, różyczka.
Super, że wyniki Pitera są dobre.
A smoczek.... oj, będzie się działo.

Do góry