reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

misia thx za kalkulatorek
heheh z tym mlekiem masz jak moj mezus :)))) ja w sumie nic innego nie pijam tylko mleko, wode to tylko czasami i czasami jakis soczek.
noooo.... popilalam do niedawna energetyki. Zimne, gazowane, poprostu je uwielbiam... przestalam je pic po przeczytaniu zawartosci :))))) no i jak zassalam sie mlekiem tak pije je i pije a energetyki odstawilam ostatecznie. Troche szkoda, bo je uwielbialam.

reklama
Ja mysle że dobrze sie skontrolować od czasu do czasu, bo niektóre się naprawde martwią czy dobrze tyją czy nie ;-)

Ja jestem troszkę do tyłu. Mam wage z 18 tygodnia, ale chyba to nadrobię, szczególnie teraz gdy mam taką ochotę na wszystko co stoi w lodówce. :-D:-D:-D

nieeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ja bede prawie 77kg wazyc w 4o tyg?!!!!!! o zgrozo :/
misia niedobry babolu !!! :p

Spisałam sobie przepis na pastę, bo też takowe rzeczy uwielbiam:-) Wątróbki ogólnie nie znoszę, ale skoro jej nie czuć, może ją przemycę jakoś;-)

Misia bardzo fajny ten kalkulatorek. Też jestem do tyłu z wagą... w niedzielę zaczynam 20 tydz, a wagę mam z 18, ale nie martwię się tym, bo wydaje mi się, że wszystko jest ok. Brzuch rośnie a to najważniejsze:-)

Co do seksu, to nawet nie chcę na ten temat myśleć. Mąż przyjedzie ok. 10 lipca wyposzczony a mi na samą myśl robi się niedobrze... Odrzuca mnie teraz, ale mam prawie miesiąc, moze coś sie zmieni;-)

Hej!
Bylam u gina,wszystko w porzadalu!:-)Co mnie bardzo cieszy.Maluszki baraszkuja az milo co bylo widac i czuc;-)Nadal sa oddzielnie i mam nadzieje ze juz tak do konca zostanie.NIestey nie dowiedzialam sie KTO mieszka w moim brzuszku bo doktorek powiedzial ze jeszcze za wczesnie.Wiedzialam ze to powie wiec nawet nie jestem zawiedziona brakiem tej niewiedzy.Dowiem sie na nastepnej wizycie(17.07)

Mleka nie cierpie od wiekow.Na sam zapach gotowanego mnie odrzuca.Ciekawostka jest to ze wszelkie inne produkty mleczne lubie i owszem.Kwasne lub maslanke wprost uwielbiam a normalne bleeeeeeee!:no:

W pierwszej ciazy bylam antyseksowa;-)i dlugo po porodzie mi sie to utrzymalo.Na szczescie moj jest wrozumialy i nie bylo wiekszych problemow.
A teraz...hm...ani wielkiej ochoty niemam ani tez mam.Z inicjatywa sie nie rzucam.

Za watrobka nie przepadam ale z przepisu chetnie skorzystam bo lubie wszelkiego rodzaju pasty.

Przepraszam za taka "kobyle".

Motylinek super, ze z dzieciaczkami wszystko ok.

Mleka nie cierpie od wiekow.Na sam zapach gotowanego mnie odrzuca.Ciekawostka jest to ze wszelkie inne produkty mleczne lubie i owszem.Kwasne lub maslanke wprost uwielbiam a normalne bleeeeeeee!:no:

Ja gotowanego też nie ruszę. Piję tylko surowe. Inne produkty mleczne też lubię, chociaż nie wszystkie. W ciaży dostałam wstrętu na jogurty owocowe. Ostatnio zmusiłam się, zeby otworzyć jakiś, ale na szczęście mam psa wszystkożercę, więc po dwóch łyżeczkach oddałam wszystko do spałaszowania mojej Ambusi:-)

heeeeej dziewczyny :-D

jak tam dzis samopoczucie? :cool2:
u mnie cala noc padalo, teraz tez pochmurnie ale w koncu mam duzo sily. A moze to dlatego ze sie w koncu wyspalam i do pracy nie musialam wstac ;-) Energia mnie rozpiera dzis dziwna :tak::-D
tez Wam zycze dzis duzo energii :-D buziole mamuski :****

Czesc dziewczynki!

Motylinku no to bardzo się cieszę że wszystko ok z maluszkami. :tak:

U nas wielkie sprzątanie :-) juz miałam taki syf w chałupie, że trzeba było to wszystko odgruzować, właśnie czekam aż mi się podłoga wysuszy :tak: korzystam z wolnego czasu póki Wiktora dziadki mają u siebie.
Mówię Wam: 16 miesięczne dziecko to taki bałagan w chałupie że się w pale nie mieści. Codziennie trzeba odkurzać, bo inaczej chrzęści pod nogami. Jego zabawki walają się po całym domu. Co chwilę muszę coś wycierać, albo zbierać kawałki potłuczonego szkła... Chwilami nie wyrabiam. Nie na darmo ktoś kiedyś powiedział: "Kto ma pszczoły ten ma miód, kto ma dzieci ten ma smród" :-D

Chyba potem skocze na zakupki. Widziałam ładną sukienkę w Orsayu, są wyprzedaże i jak się zmieszcze w nią (bo jest dość rozciągliwa) to sobie kupię :-p

No to spadam :-)

Hej dziewczyny:-)

jak u Was humorki?? ja wlasnie zjadlam obiadek...:-D

muszę sie pochwalic... wczoraj poczulam wyrazne ruchy maluszka...
i dzis juz sie fajnie powtarzaly:-D:-D ale jestem happy:-D:-D
wczesniej mialam watpliwosci, czy takie cos jakby przesuwajace sie... to to.. czy jednak nie... a przedwczoraj w nocy poczulam juz tak wyraznie... a wczoraj powtorka... i dzis juz tez... wiec wiem ze to jest to:-D:-D super!!!

mam pytanko, odnosnie badan, naczytalam sie u nas o toxoplazmie i zrobilam wyniki (jestem czysta:-):-)) ale zastanwiam sie czy badalyscie sie pod katem cytomegalii? Czytalam, ze Ania Światczak poronila wlasnie przez tego wirusa, ale nie wiem czy bada sie u nas pod tym katem, czy nie...?

reklama
Hej Anulka :-)
Ja będę robic badania w poniedziałek m.in. na cytomegalię. Oczywiście płacę za wszystkie badania bo prywatnie chodzę do ginki, no, ale jak kazała to robię, mam nadzieję że moja bilirubina też będzie ok. Nie wiem czy państwowo się zleca takie badania, wiem że są drogie, na samą cytomegalię muszę wydać około 50 zł. A jeszcze toksoplazmoza, mocz, morfologia, oraz enzymy wątrobowe. Eh...

Do góry