reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

A ja właśnie wróciłam od mojej ginki, a wcześniej odebrałam wypis ze szpitala i wiecie co, te moje bóle to na 100% były skurcze ( tego się obawiałam:shocked2: ) Mam skróconą szyjkę i ogólnie muszę już uważać. Nie wiedziałam że aż tak mało potrzeba żeby coś sie zaczeło dziać:no::baffled: Całe szczęście ze pojechałam do tego szpitala i wszystko sie uspokoiło, ufff.... Wogóle to jeszcze mam początki anemii, to przez to ze nie jem mięsa:wściekła/y: Jakoś ostatnio zaczęło się coś knocić, a do tej pory wogóle nie czułam że jestem w ciąży, zero objawów:baffled: Jedyny plus to to że wg gin od początku ciąży przytyłam 2,5 kg, a wydawało mi się że wiecej:sorry2:

reklama
Jagoda
no to nie ma zartow, oszczedzaj sie...
na anemie powinni ci zelazo przepisac, ja bralam dodatkowo w pierwszej ciazy, bo tez mialam poczatki anemii

Jagoda głowa do góry! Nie jedząc mięska też można miec ładne wyniki. Dodawaj dużo pietruchy zielonej do wszystkiego i inne warzywa zielonolistne. Ogranicz picie herbaty bo ona upośledza wchłanianie żelaza. Pamiętam mi teściowa robiła smaczną paste wątróbkową z jajkiem, ona mi b. ładnie ponosiła poziom. Może byś się przekonała? To podam Ci przepis, bo jest naprawdę calkiem zjadliwa ta pasta, a pamiętam też mnie odrzucało od mięska. Daj znać.

No a co do skurczy to fakt, trzeba teraz o siebie bardzo dbać. Dobrze, że sytuacja opanowana.

Fuczak
mnie tez się wydaje, że brzuch mi sporo urósł i się skóra napięła. No, ale staram się zimnym prysznicem zakańczać kąpiel i delikatnie wklepuję mustelę w piersi i brzuch. To dobrze dla skóry - taka pieszczota ;-)

Ladina mnie się w ogóle nie chce seksu :no:

Krecik wow sporo przytyłaś, ale jak ładnie wróciłaś do formy! :-)

Larvuniu dobrze, że już z pleckami lepiej.

Gin przepisała mi zelazo i będę łykać.:tak: Juz teraz wiem czemu ostatnio zasypiam na stojąco:-D

Misiu to proszę podaj mi ten przepis, bo ja uwielbiam wszelkiego rodzaju pasty i może ta wątróbka ujdzie...

Misiu ja też unikam seksu jak mogę:no: A w 2 trymestrze miało być tak pięknie:baffled: Mogłabym się godzinami przytulać ale nic więcej:baffled: Mam nadzieję że mój mężulek bedzie cierpliwy:sorry2:

Espeszjali for Jagódka

Wątróbka po żydowsku:

50 dag wątróbki
2 cebule
1 jabłko
5 jajek
2-3 ząbki czosnku
sól, pieprz, majeranek

Wątróbkę usmażyć, dodać pokrojoną cebulę, jabłko, czosnek. Dusić pod przykryciem ok 10 min. Zmielić wszystko razem z ugotowanymi jajkami
.

Pasta rewelacyjnie pasowała do kanapek. I naprawde była pyszniutka i w ogóle nie było czuć że tam jest wątróbka. :tak::tak::tak: POLECAM!

misia
co do seksu to mi sie teraz baaardzo chce, jak przed pierwsza ciaza i jej trakcie.
Wyobraz to sobie, ze przez dwa lata po porodzie to normalnie zero checi, juz myslalam , ze na jakas terapie sie bede musiala wybrac:szok: i ze maz mi zaraz na jakies baby zacnie chodzic:baffled: za nic nie potrafilam sie zmusic:szok:
Mam nadzieje, ze tym razem bedzie inaczej po ciazy, bo normalnie zalamka:zawstydzona/y:

mozesz mi udostepnic galerie:zawstydzona/y:

ladina a u mnie... tez zero sexu :-(
mi sie bardzo chce, oj i to bardzo... ale mezus za to nie.
dziewczyny on nadal twierdzi ze nie potrafi... :-(
to juz prawie 4 miesiac bez sexu :-(
znowu ostatnio awantura o to poszla... my sie bardzo rzadko klucimy, prawie nigdy
a tu awantura o sex, az mi glupio :zawstydzona/y:

misia
dziekuje!

larvuniu
mysle, ze musisz to zaakceptowac, podobno sporo mezczyzn ma takie opory:baffled: a taki seks na sile z jego strony to tez bez sensu:-(, wiem bo sama nie mialam tak dlugo ochoty, moj maz to przetrzymal i teraz jest znowu super:tak:
Jeszcze sie bedziesz cieszyc z tego;-) bo z duzym brzucham to ciezko na jakies lozkowe manewry;-)

reklama
ladina ale teraz mam takie duze piersi..., czuje sie kobieca bardziej....
teraz bez gry wstepnej jestem gotowa :))))
kurde juz ja bym znalazla odpowiednia pozycje :)))))

no nic, bede czekac....

Do góry