reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

Pusia, już macie szczepienia? My dopiero w grudniu (16), ale to w zasadzie nasza wina, bo jesteśmy w NL i nikomu się nie chce jechać na to szczepienie...

No u nas jest szczepienie zawsze jak dziecko skończy rok , następna szczepionka w marcu :)

hej dziewczyny

oj cos widze ze kiepskie nocki byly, u nas naszczescie spokoj:tak:i spi mi ostatnio do ok 8mej bo ciemno na dworzu jest jeszcze :-p

sabina to maly juz spi w swoim pokoju?? moze dlatego sie budzi, troszke za malutki jest jeszcze chyba na spanko samemu, tak mi sie wydaje:tak:dziecko w tym wieku chce czuc jeszcze ze rodzice sa blisko.

U nas Kacper śpi w swoim pokoju od 6 miesiąca i nie powiem żeby to było dla niego złe, wręcz przeciwnie od kiedy śpi sam 100 razy lepiej zasypia i nie budzi się w nocy :). Kładziemy go do łużeczka wychodzimy i już - zasypia. Im dłużej dziecko śpi z rodzicami tym potem tródniej będzie mu się przestawić na to zeby być w swoim pokoju a tak wydaje mu się to naturalne - takie moje zdanie :tak::-)

Pusia jak szczepienie??

Kacper był bardzo dzielny :)) nawet nie zajęknął wręcz przeciwnie :) śmiał sie bo Tatus go rozśmieszał podczas szczepienia . Poniewaz troszke sie kręcił na wadze cięzko było określić dokładnie ale wyszło że waży 9900 wzrost mniej więcej 74cm , w końcu ciemiączko się zmniejszyło do 0,5 (a było 2) hmm co jeszcze ... pani przepisała multiwitaminy w kropelkach no i dwie kropelki witaminy D.

Po szczepieniu Kacper poszedł spać i teraz bawi sie w najlepszę - naszczęście jak na razie nie ma ubocznych skutków. :)

reklama
masz kielona::-D

ja raz byłam na gorących źródłach i nigdy więcej. jakoś widok tej wody mnie zniechęcił całkowicie:baffled:

A poza tym moja kumpela była w zeszłym tygodniu na pogrzebie. Chłopak miał ślub w lipcu i zmarł w zeszłym tyogdniu. Pojechali sobie właśnie na gorące źródła i jak przyjechali zaczął mieć dziwne objawy - trwało to 5 dni. . Okazało się że zmarł na sepse. Może to zbieg okoliczności że akurat tam byli z żoną. A może miał jakąś rane i się ten syf do krwi dostał. chłop jak dąb odjechał w niecały tydzień.:no:
Elbra już wirtualnie strzeliłam sobie:-D dzięki dzięki
Straszne z tym kolegą aż mam dreszcze:-(

Hello ;-)
Pogoda nas nie rozpieszcza,co?
Wieje,leje strasznie,ale ponoc od poniedzialku śnieg ma padac :-D
Ja dziś pojeździłam sobie po Lesznie,jutro z ranka też jeźdze,chyba polubiałam prowadzic auto :-)
Mąż mój podjarany już przegląda oferty aut :-D a ja jeszcze egzaminów nie mam ustalonych ;-):-)

Jak tylko zamieszkam z mężem i wyniose się "na swoje" młody też dostanie eksmisje do swojego pokoju,niema to tamto.Antek śpi sam (no nie licze teraz jak śpimy 3 w pokoju) odkąd skończył 1,5 roku a i tak uważam ,że cyckaliśmy się z nim za długo.
Im później tym gorzej,macie racje dziewczynki ;-)

znowu pustooo :baffled:

ale mi zimnuuu ratunku . wiecie co u mnie w kuchni np jest 16 stopni zamarzam w pokojach 19 (grzejniki raz grzeją innym razem są zimne masakra :(( ) śpie w spodniach od dresu koszylce bluzie i przykryta kołdrą warunki jak na obozie jakimś. Kacper za to nie znosi się przykrywać i śpi teraz w body z długim rekawkiem, rajstopkach i na to taki pajacyk ciepły.

Jesli chodzi o temperature to to mieszkanie jest masakrycznie bo zimą pizga (za przeproszeniem) a laem jest 30 kilka stopni tak jest gorąco :crazy:

No to pożaliłam się :-D

co do spanka w swoim pokoju to rzeczywiscie fajnie ze dziecko juz spi samo, ja pisalam tylko na swoim przykladzie bardziej, bo mala mi sie budzi parenascie razy w nocy wiec niemozliwe byloby zeby spala sama w pokojku , teraz widze ze u wiekszosci z was dzieci sa juz gotowe:tak:gratuluje :tak:u mnie chyba jeszcze dluuugo:zawstydzona/y:
sabina lacze sie w bolu;-)mnie tez dzis wqrzyl jeden typek, jechalam z mala samochodem wyjezdzalam z drogi podporzadkowanej wiec musialam poczekac az inni przejada, za mna stal facet ktoremy sie widocznie spieszylo , ja z dzieckiem nie bede ryzykowac i na wariata jechac wiec czekalam az przejadac auta te ktore byly blisko mnie, pewie tez facet przejechalby szybciej swoim mondeo ale ja thalia z silnikiem 1.6 nie poszaleje...:dry: jak juz wydostalam sie z tego skrzyzowania , on z piskiem opon mnie wyprzedzil i tylko spojrzal sie z wqrzona mina kiwajac glowa!:angry:dupek, to spojrzenie dalo mi w kosc na caly dzien:no: jestem ostatnio w podlym nastroju wiec to spojrzenie mnie tylko dobilo...normalnie bym to zlała,ehh

pusia to zdrowa macie temperature:) przynajmniej Kacperek pewnie nie nazeka na suchy nosek, u nas za to za cieplo troche

Ostatnia edycja:
pusia to zdrowa macie temperature:) przynajmniej Kacperek pewnie nie nazeka na suchy nosek, u nas za to za cieplo troche

no wałsnie nie bardzo bo jest zimno nawet jak grzejniki sa bardzo gorące, ciepło ucieka cholera wie gdzie przez jakies szczeliny i jest bardzo sucho :((

kurcze trzeba iść spac

ja juz mówie Dobranoc :))

reklama
Cześć lasencje:-) , ja tylko się przywitać poczytam może jutro i zobacze co się dzieje tam u was;-):tak::nerd: , my dzisiaj byliśmy na szczepieniu i mała normalnie mnie zaskoczyła taka dzielna była:tak::szok::-D , waży 11,5 kg i ma 80 cm :happy2:

to do jutra (mam nadzieje:dry: )
DOBRANOC

Do góry