reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

juz jestem :-):-)
dzieci spiace sie zrobily wiec trzeba bylo wracac do domu. Mala troche marudna byla ale ogolnie było ok.

Wisienka, zabezpieczenia kupowalam po 9,99zł za 5 sztuk.

anulka dzieki za info, nawet przystepna cena.

Mam doła bo pokłuciłam się dziś z małzem :no::no::no: o byle g**no:-:)-(
miły prezen na naszą rocznice:wściekła/y: aż płakać mi się chce bo on od razu mi z rozwodem wyskoczył:-:)-:)-(

aluska o kurde, współczuje, malzonek ma wyczucie czasu i niezly tupet!
Moj jak by mi tak powiedzial to nastepneg dnia jakby wrocil z pracy zastalby pusty dom!! :angry:

Wisienka co do wagi to Kapik tez coś koło Davidka:-) chyba 2 chudzielce mamy;-);-)

sabina
a ile ma wzrostu?
bo Davidek około 70 :-):-) maluszek z niego.

jak byłam u kolezanki to paczka mi przyszla z davidka fotelikiem i zebra, dobrze ze sasiadka odebrala. :-):-)

zaraz bede rozpakowywac tylko cos zjem.
U nas tak zimno ze masakra :szok::szok: az sie niechce wychodzic

reklama
co do badania....
w zawaidomiweniu ze spzitala mielismy napisane,ze bedzie Gabrielka badal polski lekarz,ktory wypisywal Gabiego do domku
bylam happy,bo przy okazji chcialam poprosic go o to by osluchal malego
dlatego nie milo sie rozczarowalam,gdy okazalo sie ze jakas mloda siksa Norwezka bedzie malemu robila usg,bo juz na wejsciu okazala sie malo sympatyczna co tutaj zadkoscia jest:baffled:
NIC z nami nie rozmawiala!!! robila badanie a my z K. zajmowalismy sie Gabim,nic jej nie wypytywalismy bo byla bardzo skupiona i nei chcielismy przeszkadzac
gdy skonczyla robic usg poprostu bez slowa jak torpeda wyszla z pokoju :szok:
my ubralismy malego i czekalismy na nia
myslelismy,ze moze na konsultacje poszla do innego lekarza
siedzimy tak z 15 minut jak ona wleciala do pokoju i w przelocie powiedziala nam ze mamy juz isc :szok::crazy::angry:
NIC NIE WIEMY!!! NIE WIEMY CZY MALY ZDROWY CZY JEDNAK COS JEST NIE TAK:crazy::crazy::crazy:
nie bylo okazji jej zapytac
potem na korytarzu czekalismy z nadzieja ze 'przeleci' to ja zaczepimy,ale po paru minutach dalismy sobie spokoj i pojechalismy do domu
jestem poprostu zła
no co za ciele trafilismy :angry:
wiem jednak,ze tutaj jak jest cos zle to przyjdzie poczta list o kolejnym badaniu....ale wkurza mnie ze jako matka nie wiem czy mojemu dziecku cos dolega czy nie:baffled:

potem juz zaczelo sie dobrze
pojechalismy do szkoly, i jestem zapisana na semestr zimowy na kurs norweskiego dla obcokrajowcow :cool2::rolleyes::-):-) zajecia 100% po norwesku:rofl2:
zaczynam od 5 stycznia,zajecia sa w poniedzialki i srody po 4 godziny,a caly kurs to 200godzin,trwa pol roku,a potem moge zapisac sie na poziom wyzszy ktory tez trwa pol roku :biggrin2:
jestem happy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!:-):-):-)

a dzis rano wstaje i szoka przezylam bo ...spadl u nas snieg :szok::eek: normalnie sypalo i teraz sypie znowu :szok:
chyba ok.10cm na samochodzie lezy
bombowo :biggrin2:

Wisienka nie mam pojecia ile ma wzrostu Kapik:-) :-) po roczku ide na bilans to może się dowiem:-)
Liluś i jak tam w szpitalu daj znać co u Gabrysia:-)
Beatka, Bira ja też na scierce dziś wisiałam:-) naszło mnie na wymycie FUG na podłodze w kuchnie chyba mi cos bije na głowę!!!!:-)
Anulka kurde musicie cos zrobić z tym zalewaniem bo wam się grzyb straszny zrobi:-(
Karinka a powiedz mi co planujesz ciagniesz dalej wychowawczy czy jak?
Aluśka chociaż tyle że zrozumiał!:-) bedzie dobrze:-)

wiecie co masakra ale mnie smaki nachodzą...!!!!! nasżło mnei najpierw na placka no i już robiłam listę zakupów...gdzie w tym momencie naszło mnie na fasolkę po bretońsku i zmieniłam listę zakupów!!!!!!! to chyba nienormalne co???????:-)

co do badania....
w zawaidomiweniu ze spzitala mielismy napisane,ze bedzie Gabrielka badal polski lekarz,ktory wypisywal Gabiego do domku
dlatego nie milo sie rozczarowalam,gdy okazalo sie ze jakas mloda siksa Norwezka bedzie malemu robila usg,bo juz na wejsciu okazala sie malo sympatyczna co tutaj zadkoscia jest:baffled:
NIC z nami nie rozmawiala!!! robila badanie a my z K. zajmowalismy sie Gabim,nic jej nie wypytywalismy bo byla bardzo skupiona i nei chcielismy przeszkadzac
siedzimy tak z 15 minut jak ona wleciala do pokoju i w przelocie powiedziala nam ze mamy juz isc :szok::crazy::angry:
NIC NIE WIEMY!!! NIE WIEMY CZY MALY ZDROWY CZY JEDNAK COS JEST NIE TAK:crazy::crazy::crazy:
potem na korytarzu czekalismy z nadzieja ze 'przeleci' to ja zaczepimy,ale po paru minutach dalismy sobie spokoj i pojechalismy do domu
jestem poprostu zła
wiem jednak,ze tutaj jak jest cos zle to przyjdzie poczta list o kolejnym badaniu....ale wkurza mnie ze jako matka nie wiem czy mojemu dziecku cos dolega czy nie:baffled:

pojechalismy do szkoly, i jestem zapisana na semestr zimowy na kurs norweskiego dla obcokrajowcow :cool2::rolleyes::-):-) zajecia 100% po norwesku:rofl2:
zaczynam od 5 stycznia,zajecia sa w poniedzialki i srody po 4 godziny,a caly kurs to 200godzin,trwa pol roku,a potem moge zapisac sie na poziom wyzszy ktory tez trwa pol roku :biggrin2:

a dzis rano wstaje i szoka przezylam bo ...spadl u nas snieg :szok::eek: normalnie sypalo i teraz sypie znowu :szok:
Lilka masakra jakaś:szok:ja bym nie wyszła z pokoju:no:
gratulcje kursu:tak:a daleko masz i mąz bedzie wtedy z dziećmi?

Beatka, Bira ja też na scierce dziś wisiałam:-) naszło mnie na wymycie FUG na podłodze w kuchnie chyba mi cos bije na głowę!!!!:-)
:-)

wiecie co masakra ale mnie smaki nachodzą...!!!!! nasżło mnei najpierw na placka no i już robiłam listę zakupów...gdzie w tym momencie naszło mnie na fasolkę po bretońsku i zmieniłam listę zakupów!!!!!!! to chyba nienormalne co???????:-)
Fugi :dry:niezły pomysł swoje sorowałam około maja chyba czas juz wziąć szczote w ręke i marsz do przedpokoju

A z tymi smakami to Sabinko może odpowiedni teścik wykonasz co?:-D

no i siedzimy w domku ponuro jest zaraz jeszcze muszę poprasować zero planów wieczornych:dry:

juz jestem :-):-)
dzieci spiace sie zrobily wiec trzeba bylo wracac do domu. Mala troche marudna byla ale ogolnie było ok.

anulka dzieki za info, nawet przystepna cena.

aluska o kurde, współczuje, malzonek ma wyczucie czasu i niezly tupet!
Moj jak by mi tak powiedzial to nastepneg dnia jakby wrocil z pracy zastalby pusty dom!! :angry:

sabina a ile ma wzrostu?
bo Davidek około 70 :-):-) maluszek z niego.

jak byłam u kolezanki to paczka mi przyszla z davidka fotelikiem i zebra, dobrze ze sasiadka odebrala. :-):-)
zaraz bede rozpakowywac tylko cos zjem.
U nas tak zimno ze masakra :szok::szok: az sie niechce wychodzic

Wisienka jak rozpakujesz napisz jak wrazenia i jak oceniasz to:tak:

co do badania....
jestem poprostu zła

Lilka jestem w szoku ze na taka babe trafiliscie:no:powiem Ci ze ja nie wyszlabym jak mozna nie poinformowac o wynikach badania:wściekła/y:
Gratuluje zapisu---super.
Niezla z Ciebie dziewczyna jest-podziwiam Ciebie:tak:

Wisienka nie mam pojecia ile ma wzrostu Kapik:-) :-) po roczku ide na bilans to może się dowiem:-)
Liluś i jak tam w szpitalu daj znać co u Gabrysia:-)
Anulka kurde musicie cos zrobić z tym zalewaniem bo wam się grzyb straszny zrobi:-(
Karinka a powiedz mi co planujesz ciagniesz dalej wychowawczy czy jak?
Aluśka chociaż tyle że zrozumiał!:-) bedzie dobrze:-)

Sabinko tak mysle ze na razie napisze jeszcze na trzy miesiace wychowawczy. Sama nie wiem co z tym wszystkim zrobic:no:;-)
Co do Twoich zachcianek to proponuje tak jak Beatka moze odpowiedi tescik;-);-)

Ja zaraz smigam do domku, tesciowa dzwonila i mowi ze maly marudny dzisiaj jest i daje popalic heheh ciekawe jaka nocka bedzie:dry:
Moja meza brat dzisiaj ma urodziny i jedziemy mu kupic torta.

Ach... dziewczyny, nie mam neroww na to z tym zalewaniem... wrrrr, nic... byli dzis obejrzeli i ponoc kominy sa nieszczelne... jak sie rozpogodzi:wściekła/y: to beda robic... a teraz - jak przestanie padac - maja tymczasowo zabezpieczyc, byu nie zalewalo nas...:wściekła/y:

jutro ma byc juz naroznik, wiec przeniesiemy sie na dol... a gore bedzie mozna "naprawic" no i w tym miejscu ma byc szafa suwana, wiec tylko pogipsujemy i obojetnie na jaki kolorek mazniemy...

Lilus, ja tak jak Elbra... nie wyobrazam sobie takiej sytuacji, nie dalabym babie wyjsc... wrrrr, porabani Ci lekarze:no::szok:

Beatko, fajne zdjatka w suwaczkach:tak:
ja moje zmienilam jakies 4 dni temu - ale nikt nie zauwazyl:rofl2::rofl2::-D:happy2:

Elbra, to poszalalas z zakupami:tak: ja dzis kupilam sobie kurtke w reporterze:tak: taka sportowa biala:tak:
pokaz jaki torcik Ci sie marzy?

Karina, oby Szymus wymarudzil sie z tesciowa i w nocy byl grzeczny:tak:

Sabinko... hmmm, ja tez mam zachciewajki... i okres:-D:-p
ale moze wiesz... no kolezanka juz zaciazona, chyba 5-6 tydzien bedzie, a milyscie razem sie umawiac, wiec mozeeeeee....;-);-);-)
hmmmm?

Wisienko, co do ceny to IKEA ma fajna cene na te zabezpieczenia:tak::tak:
jak tam zeberka?? Davidek pewnie happy:tak::tak:

Sabinko tak mysle ze na razie napisze jeszcze na trzy miesiace wychowawczy. Sama nie wiem co z tym wszystkim zrobic:no:;-)
Co do Twoich zachcianek to proponuje tak jak Beatka moze odpowiedi tescik;-);-)

Ja zaraz smigam do domku, tesciowa dzwonila i mowi ze maly marudny dzisiaj jest i daje popalic heheh ciekawe jaka nocka bedzie:dry:
Moja meza brat dzisiaj ma urodziny i jedziemy mu kupic torta.
Karina weź na dłużej wypisz a w razie czego miesiac wcześniej informujesz że wracasz:tak:Pożyczmy sobie wzajemnie spokojnej nocki:-D

Pobuszowałam dziś po sklepach. Ale w sumie nic konkretnego nie kupiłam. Jedynie spodnie czarne 3/4 takie do kozaków zimowych. Miałam ochote na kilka rzeczy ale mamy teraz inne wydatki:-p
A kupiłam jeszcze dżinsy i bluzkę nieużywane w lumpie za 20 zeta;-)
Ale najwazniejsze że się trochę z domu wyrwałam:-)
I kupiłam młodemu cymbałki i bębenek:-D będzie mi teraz na nerwach grał chyba tym cały czas;-)

Poprasowałam teraz, kolejna porcja szmat się pierze, pościel przebrałam, zaraz ide ściągnąć firanki i tez je wyprać i spadam po młodego bo od rana jeszcze jest u mojej mamy:-p:sorry2:

Bira ja zmotywowana twoimi zdjęciami w końcu wzięłam sie wczoraj też za swoje zdjęcia i dziś zaniosłam do wywołania:-p
Elbra wow ja własnie do kozaków szukam takich 3/4 spodenek ale teraz wymiotło ze sklepów.Gratulacje udanych zakupów w lumpie:-Dja też czasami na jakiś rodzynek trafię:-D

Beatko, fajne zdjatka w suwaczkach:tak:
ja moje zmienilam jakies 4 dni temu - ale nikt nie zauwazyl:rofl2::rofl2::-D:happy2:
Anulka dzięki ja zauwazyłam ze masz nowe zdjatka Oskarka ale umknęło mi zeby napisać:zawstydzona/y:Sabinki nowego avatarka też widziałam;-):tak:
Kuźde właśnie nie poszalałam z zakupami bo tamto to kupiłam w lumpie ;-)
chciałam jakąś bluzke jeszcze na teraz jak pojedziemy do rodzinki w niedziele i nie mam nic sensownego;-) może jeszcze znajde chwile to wyskocze po bluzke:sorry2:
Ojjj...chciało się swojego domku to teraz trzeba cały czas pasa zaciskać dosłownie na wszytsko:-p:dry:

A torcik chciałabym taki: (ale u nas to chyba nierealne żeby mi ktoś taki zorbił).
Sama bym jakiś upiekła ale nie umiem nic na nim ładnego namalować:-p
Chcę ten torcik co poniżej tylko zamiast pszczółki mai to Piotrusia Pana jak na tym drugim zdjęciu:-);-)

Elbra super te torciki tak mi przykro ze te konowały nie zrobiły na naszym wizerunku tego konika pony:-(ale szczerze mówiac i tak dobrze ze przy tym moim sranku od paru dni udało mi sie wogle to wyprawić no i dobrze ze tak mało osób było bo bym nie dała rady:no:

No chyba jakis filmik właczymy na dvd;-)bo jakos ostatnio mijamy sie z moim:dry:

reklama
Dobry wieczór:-):-)
Widzę, że wszystkie dzisiaj nas opętał szał sprzątania i prasowania;-) Jutro u mnie zaczyna się gotowanie. Mam już zrobioną roladę z sera żółtego, więc nie za wiele;-) Na szczęście sobie przydzieliłam bardzo mało pracy;-) Teraz czekam na męża, bo jest już gdzieś w Polsce:-):-)

Sabinka, może Ty do tej listy zakupów sobie dopisz test ciążowy?

Lilka, co za patologia ta lekarka... Łeb przy samej du..e bym jej urwała. Ale myśle, że wsio z małym ok, bo może by powiedziała... :baffled: No i gratuluję kursu. Kobieto podziwiam Cię. Jak Ty dasz radę? Ja idę na Holenderski, ale dopiero po wakacjach, cobym miała z kim Indzie zostawić, a wtedy przyjeżdża mojego brata dziewczyna, więc będę miała opiekę:-)

Beata, jak tam u Was próby nocnikowe? U mnie dzisiaj mikro postęp;-) Inga siedziała na tronie kilka ładnych minut. Nie postawiła wprawdzie kocka ani nie zrobiła siku, ale kilka razy ją sadzałam to już nie uciekała z dziką histerią:-)

Elbra, gratuluję zakupów. Daj znać, jak Piotrusiowi podobają się cymbałki. A tort śliczny. Szczególnie ten Piotruś Pan :-) Ja jestem ciekawa mojego jak wyjdzie:-)

Wisienka i jak przesyłka? Podoba się Davidkowi?

Anulka, oby teraz dali rade naprawić...

Do góry