oj ciezko, opracowauje moje badania i w zasadzie naciezsza robota zostala, mam nadzieje ze sie wyrobieKathhe gratulacje dla Marysi za zębole
Jak Ci idzie pisanie pracy magisterskiej?
Kathhe póki Marysia nie chodzi, po prostu kup jej ciepłe butki. Wyjście na dwór to wyjście na zimno, zazwyczaj wtedy maluchy są w kombinezonach, nawet jak już dawno chodzą to taki spacer to po prostu przejażdżka na wózku. Potem kiedy już dziecko się rwie do chodzenia kupujemy stabilne butki ze sztywną podeszwą i usztywnioną piętką.
Kjkwilk dziękuję :-) pisałam o zagadnieniu płaskostopia u dzieci w wieku przedszkolnym, badałam wysokość łuków podłużnych różnymi metodami i porównywałam je ze sobą. Wniosek wychodził taki, że większość dzieci od 3 do 5 roku życia ma płaskostopie fizjologiczne, którego się nie leczy, bo to normalna historia rozwoju stopy. I nie należy ingerować w jej kształtowanie się żadnymi wkładkami, tylko pozwolić jej się rozwijać poprzez ruch i swobodę. To tak w wielkim skrócie ;-)
MISIA to moze powiesz mi cos wiecej na temat mojego szwagra 4ro letniego:-)ma plaskostopie i koslawe kolanka, skad te koslawe kolanka sie biora???tesciowie mowia ze to dziedziczne bo jego tata ma plaskostopieale cos mi sie wydaje ze plaskostopia sie nie dziedziczy aha i co bedzie jesli nie beda go rehabilitowac teraz???bo oni nie chca:-(