reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

witam

ja nie pisze bo...ledwo widze
dwa dni temu w nocy cos mnie musialo w powieke uzrec bo mam taka gorke po ukaszeniu....po dzisiejszej nocy myslalam ze bedzie lepiej ale jest gorzej :-:)-(
oko mam jak chinczyk do tego lzawi mi caly czas i nawet ropieje...buuuu
przesrane na maxa bo to moje zdrowe oko i widziec widze ale gorzej,bo glownie patzre tym chorym :-(

humor staram sie sobie poprawic tym ze upieklam placek drozdzowy z rabarberem i na obiad zrobilam ziemniaki z kalafiorem jajkiem i sosem koperkowym :happy2: mnammm

Hania odkad zaczela raczkowac sie zmienila,jest spokojniejsza,nie rzadzi tak w domu :laugh2:
juz klade ja na podlodze i lata po mieszkaniu :-) wszystko ja interesuje
w lozeczku staje i przemieszcza sie trzymajac,nawet widze ze jak raczkuje to probuje wstac i anjlepiej isc hehee :-D no ale nie wychodzi jeszcze
nie moge sie napatrzec na nia to takie super jak dziecko sie w jakis sposob usamodzielnia :-)

reklama
Witam wszystkie listopadowe mamy :)

Mogę sie dołączyć?
Mój synek rownież urodził sie w listopadzie 07, dokladnie 11 :) byl bardzo mały, bo wazył jedynie 2840 ale teraz nadrobił i waży coś koło 10 kg :)

Pozdrawiam

Lidka witaj :-)
oczywiscie ze mozesz sie dolaczyc krajanko moja :-D;-) (pochodze z Wolsztyna)

pisz czesto i gesto :-) u nas postoj narazie ale to chyba przez wakacje listopadowki wywialo :confused:

Mirka brzusio sie szykuje do godziny zero :tak:
jak dluzej postoje,schyle sie czy inny wysilek to juz mi sie brzuszek stawia
a Ktosik kopie jak szalony :-) wlasnie teraz tez sie przeciaga :-)

kurka troche sie stresuje,bo jedziemy za niecaly meisiac do PL,a te tygodnie teraz ciązowe to jakos szalenie szybko mi mijaja :sorry: a moglyby wlasnie wolno :-p

ok dzieciaczki poszly an drzemke to i ja sie ide polozyc :happy2:

kobitki tak przy okazji moze wiecie gdzie moge znalesc i kupic kojec ale nie taki jak na necie... wszystkie sa jakies dziwne, niby lozeczka turystyczne a napisane "kojec". Szukam z duzymi dziurami, by siatka nie byla taka gesta, by moj babelek mogl sie wspinac po siatce do gory. Moze wiecie gdzie znalesc?

Czesc Wam dziewczyny:-D

Elbra gratuluje nowych umiejetnosci szkraba to jest niesamowite ze potrafia nas zaskoczyc szkraby z godziny na godzine:tak:
Women ciezka sprawa ale tak jak napisaly dziewczyny konsekwencja wiem ze ciezko bedzie ale chyba innej drogi nie ma no i daj malemu faktycznie moze jakis swoj podkoszulek zeby czul zapach.
Beatko ja za Citroenami nie jestem nie wiem czemu ale zawsze jak mielismy samochod to jakis niemiecki Pasaciki sa fajne:tak:my ostatnio jak zastanawialismy sie nad wymiana to bralismy pod uwage Forda S-Maxa (teraz mamy C-Maxa i jestesmy zadowoleni a byl to nasz pierwszy Ford.Do tej marki nie bylsimy w 100% przekonani ale super ze wzielismy)

Ja dopiero od rana jak wyszlam teraz zladowalam w domu ale roboty jeszcze:szok:na sklepie mam kongo wszystko porostawiane i poskladane a jeszcze nie mam wszystkich regalow i tak chodze jak cos zloze i przekladam z kata w kat ale juz blizej jak dalej:tak:
Ciesze sie bo baczka swojego kochanego widze kilka razy dziennie bo tesciowa z nim przychodzi i zawsze troche posiedzi:-)
Zmykam wziasc prysznic i wyrko bo jutro musze wczesnie wstac.

Buziaki

Karina ja też przekonana do forda nie jestem chociaż podoba mi się galaxy rozważamy to:tak:
Fajnie ze interesik się rozkręca daj znać kiedy mogę zamówić fotelik

Witajcie kochane,

dawno mnie nie było a to dlatego że wyprawiłam chrzciny w niedzielę i zwyczajnie czasu nie miałam przez te przygotowania, wszystko wyszło oprócz tego że musiałam wylać gar rosołu który poprzedniego wieczoru gotowałam bo skisł przez kilka godzin... wyobrażacie sobie? czysty klarowny rosół z trzech gatunków mięs :dry: i w kibel... :wściekła/y:

A tak poza tym to wszystko pięknie wyszło, a ja padłam na cycki ze zmęczenia ;-)

Karina widzę że działasz, trzymam kciuki żeby wszystko gładko poszło :tak:

Sabinka wyjeżdża? Szczęśliwej podróży :tak:

Beatka mi też się kiedyś Picasso podobał :tak: ale teraz zakochałam się w Kangoo :-) i w tej miłości właśnie trwam ;-)

Ja jutro jadę sama z K. do Karpacza na dwa dni :-);-)

Stuk kawką :-)
Misia no to udanego wypadu i szkoda tego rosołku ja uwielbiam mniam mniam:-)
Kangoo tez fajny ale już sama nie wiem jaki dla nas ja marzę o Vanie jakimś ale czuję ze na combi się skończy

dzien dobry
wlasnie wrocilam od lekarza , Niki to twardy facet nawet nie zaplakal jak dostal szczepionke
tylko glowa chodzilam mu do okola bo wszytsko bylo dla niego takie interesujace
dostalam masc z olejem oliwek na te suche plamki .... lekarz powiedziala ze maly ma i tak na swoj wiek i w porownaniu do rowiesnikow piekna skore
poza tym wazy 8,58 kg i ma 70,6 cm
lekarz sie smiala ze mam fajne dziecko , na to ja ze no pewnie bo moje a ona ze to nie tak ze naprawde jest fajny bo inaczej to by nic nie powiedziala :)
Mirka no pięknie Niki waży moja już chyba z 10 kg ma bo nie rusza się tylko je jak za dwóch:-D
Jutro mamy szczepienie więc wyjdzie prawda na jaw:-D

witam

podczytuje was, ale ostatnio nie mam weny na pisanie, zreszta takie tu pudtki że nie ma co pisać :sorry2:

women ja ci nie poradzę bo mały śpi z nami. Jak siostra w sierpniu przyleci z mama to mam nadzieje że mi pomogą go oduczyć |:))

elbra no więc.... ja dzisiaj rano sprzątałam kupe :-D:-D

wiecie co wdepłam dziś w synka kupe :zawstydzona/y::cool2: :laugh2::laugh2: mam nadzieje że to na szczęście :-p:-D:-D
obudziliśmy się i zdjełam małemu pieluche i zostawiłam go na chwilę bez, żeby skóra pooddychała, bo lekko pomarszczona była......zostawiłam go na podłodze (bo z łóżka by pewnie zleciał) i poszłam do wc, i w drodze powrotnej przydażyła mi się niespodzianka :-D:-D nie wiem jak on to zrobił bo był czysty (dobrze że się nie umorusał :wściekła/y: ani ze nie na łóżku bo bym się wściekła) zaraz go złapałam i położyłam na przewijaku i jeszcze jedna za sek. poleciała :szok::-D:-D

ostatnio w ogóle myślałam na kupnem nowej sofy bo ta nasza to już stara i brzydka, ale jak widzę jak on brudzi to jednak się wstrzymam jeszcze te 2-3 lata.
WisienkA ta kupa to tylko na szczęście:tak::-)
Dzien dobry
dziekuje za porady dziewczyny,dzis w nocy bylo nieco lepiej
co tutaj takie pustki.........uuuuuuuuu
Women cierpliwości pewnie będzie lepiej już:tak:

o rajku padam kochane...

ugotowałam gulaswz wysprzatałam i mam dosć:-)

Misia super że chrzciny udane czekamy na foteczki:-) ja jade nad morze w niedzielę;-) ale dziękuję za życzenia szczęśliwej podróży:-)
Beatko Ty mnie nie strasz z tą pogodą na szczęscie jeszcze tydzień czasu ma pogoda:-)
Elbra ja czekałam rano na Ciebie z kaweczka ale sie nie doczekałam:-)
Mirka super ze Niki tak pięnie zniósł szczepienie:-) no i waga piękna i wogóle miła ta Pani doktor jak tak powiedziała;-) extra buziak dla maluszka
Wisienka z tą kupą to na szczęscie;-) ja też jakoś ostatnio nie mam weny...
Women super ze nocka lepsza oby tak dalej:-)

a do mnie dziś przyjeżdza kuzynka na 3 dni więc będę miała robote pewnie ehhh:-( dam rade:-)

buziak mamcie ide robić kaweczke popołudniową która chętna?:-)
Sabinko oby była pogoda życzę Wam no i baw się dobrze z kuzynką:tak:
bry :-)

sabina kapik po mamusi pewnie z tym wkladaniem w oko paluszkow :-p:-p:-p hehehehehe....

powiedzcie kochane czy moj babaelek wyglada na roczne dziecko? kurde zatkalo mnie jak na innym watku mi to dziewczyny powiedzialy :szok: ehm... :confused:
Larvuniu przesada na roczne nigdy bym nie powiedziała:no:
witam

ja nie pisze bo...ledwo widze
dwa dni temu w nocy cos mnie musialo w powieke uzrec bo mam taka gorke po ukaszeniu....po dzisiejszej nocy myslalam ze bedzie lepiej ale jest gorzej :-:)-(
oko mam jak chinczyk do tego lzawi mi caly czas i nawet ropieje...buuuu
przesrane na maxa bo to moje zdrowe oko i widziec widze ale gorzej,bo glownie patzre tym chorym :-(

humor staram sie sobie poprawic tym ze upieklam placek drozdzowy z rabarberem i na obiad zrobilam ziemniaki z kalafiorem jajkiem i sosem koperkowym :happy2: mnammm

Hania odkad zaczela raczkowac sie zmienila,jest spokojniejsza,nie rzadzi tak w domu :laugh2:
juz klade ja na podlodze i lata po mieszkaniu :-) wszystko ja interesuje
w lozeczku staje i przemieszcza sie trzymajac,nawet widze ze jak raczkuje to probuje wstac i anjlepiej isc hehee :-D no ale nie wychodzi jeszcze
nie moge sie napatrzec na nia to takie super jak dziecko sie w jakis sposob usamodzielnia :-)
Lilka fajna ta Hanulka kiedy moja bedzie tak wycierać kurze:-D?
Widzę ze z oczami to w tej ciazy masz cały czas coś

Witam wszystkie listopadowe mamy :)

Mogę sie dołączyć?
Mój synek rownież urodził sie w listopadzie 07, dokladnie 11 :) byl bardzo mały, bo wazył jedynie 2840 ale teraz nadrobił i waży coś koło 10 kg :)

Pozdrawiam
Witaj Lidka:tak:

kobitki tak przy okazji moze wiecie gdzie moge znalesc i kupic kojec ale nie taki jak na necie... wszystkie sa jakies dziwne, niby lozeczka turystyczne a napisane "kojec". Szukam z duzymi dziurami, by siatka nie byla taka gesta, by moj babelek mogl sie wspinac po siatce do gory. Moze wiecie gdzie znalesc?
Larvuniu kojce składają się na płasko i raczej nie do spania zobacz na stronie Chicco mają przykładowy.Ja już sobie odpuściłam

reklama
beata dziekuje kochana za pomoc. Te co mi pokazujesz maja bardzo drobna siateczke a ja szukam z wiekszymi dziurkami. Nie takie by raczke wsadzil przez nia - mniejsze, ale nie az takia rzadka jak te maja na fotach. Ale i tak dzieki za pomoc... poszukam jeszcze gdzie indziej.
sabina ma taki jak ja chce, widzialam na fotkach na picassie. Sabina zapodaj fotke jak mozesz. Ona ma w spadku po kims wiec tez nie wie gdzie kupic :sorry2: a szkoda.

Do góry