reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

reklama
dzień dobry!

Nocka była masakryczna......znowu Amanda nie dała pospać:baffled: szybko zasnęła za to po godzinie się obudziła a potem co 15 minut się przebudzała i marudziła:szok: potem po godz.2.00 zaczęła się budzić co godzinę aż przyszła godzina 4.00 i stwierdziła że się wyspała:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: męczyłam się do 5.30 żeby raczyła trochę jeszcze pospać gdy zaczęłam opowiadać jej bajkę to ładnie zamknęła oczka ale jak tylko bajka się skończyła otworzyła oczy i zaczęła się drzeć :crazy::wściekła/y:
małe diable chce mnie chyba wykończyć :crazy:
i dzień zapowiada się nie ciekawie :crazy::wściekła/y::wściekła/y:

Patrząc na zachowanie Amandy to od razu odechciewa się mieć więcej dzieci:growl::growl::crazy::wściekła/y:

Hello
padam na mordke,niech ten mój luby już wraca :-(

Usypianie Matt zajeło mi ponad 2 godziny.Co za czort mały :baffled:
Grrrr

Ide po piwko małe.
Może jak padne snem kamiennym to młody odpuści w nocy ;-):laugh2:
A wiem,czuje w moczu,że dzisiejsza nocka będzie do bani :-:)wściekła/y:
anineczko jak nocka? mam nadzieję że już dużo lepiej :tak:
Jupi jupi Amanda usnęła zaraz po odłożeniu do łóżeczka:-D
jakieś święto mi dzisiaj zrobiła czy co:confused::laugh2::-p
mam nadzieję że w nocy też się spisze na medal:tak::laugh2::laugh2::laugh2:
cieszyłam się jak głupia to teraz mam bal murzynów:growl:
dzien dobry moje kochane dziecko spalo dzis od 8 wieczorem do 7 rano ale fajnie normalenie jest glody kolo 6 i pozniej jeszcze troche spi .........a dzis 7 super
Mirka super że tak ładnie Ci Nicolasek śpi :-) tylko pozazdrościć ;-):tak::-):-)

aluska ....... moge cie tylko pocieszyc ze kiedys przyjdzie i czas na amanda ........ na pewno jak bedzie juz rozumiec ze np. trzeba isc rano do przedszkola albo szkoly to wtedy bedzie chcciala dlugo spac a tu kicha .............. ja wiem to jeszcze daleko ale kiedys to nastapi

dzień dobry!

Nocka była masakryczna......znowu Amanda nie dała pospać:baffled: szybko zasnęła za to po godzinie się obudziła a potem co 15 minut się przebudzała i marudziła:szok: potem po godz.2.00 zaczęła się budzić co godzinę aż przyszła godzina 4.00 i stwierdziła że się wyspała:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: męczyłam się do 5.30 żeby raczyła trochę jeszcze pospać gdy zaczęłam opowiadać jej bajkę to ładnie zamknęła oczka ale jak tylko bajka się skończyła otworzyła oczy i zaczęła się drzeć :crazy::wściekła/y:
małe diable chce mnie chyba wykończyć :crazy:
i dzień zapowiada się nie ciekawie :crazy::wściekła/y::wściekła/y:

Patrząc na zachowanie Amandy to od razu odechciewa się mieć więcej dzieci:growl::growl::crazy::wściekła/y:

Współczuje nocki ale na pewno to sie niedługo poprawi życzę dużo cierpliwości i wytrwałości :tak::tak:

Kacper spi od 10 a ja zrobiłam sobie w tym czasie peeling kawowy poczytałam o nim na stronie: :tak::-) http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=20584&page=8
i postanowiłam spróbować i nie żałuje jak dla mnie superrrr wysmarowałam sie cała a ciałko po nim miodzio :tak::-) troszkę zmodyfikowałam przepis - kawa +kakao+cynamon+cukier+oliwa+jogurt naturalny+troszkę żelu (akurat miałam do higieny intymnej o zapachu brzoskwini + kilka kropel cytryny (MIESZANKA WYBUCHOWA) Wysmarowałam sie cała Po spłukaniu nałożyłam balsam Achhh jak przyjemnie hihi :-D:-):rofl2::rofl2::rofl2:

dziendoberek

widze ze nie rozpisałyscie sie za duzo, moj synus kochany od rana jakis marudny jest, chyba się nie wyspał - zaraz ide na spacerek to mam nadzieję że sie yuspokoi.

annineczka i jak nocka?

aluska współczuje nocek, u nas pewnie by było poodbnie jakby spał sam w łóżeczku ale że ja jestem leniwa i kocham spać to śpi z nami i śpi pięknie całe nocki :-):-)

helo

do Hanusi jakies cholerstwo sie przypaletalo :crazy:
boszzz normalnie nie pamietam co to znaczy chore dziecko....Mila jeden raz byla chora jak miala 10 miesiecy

Hania ma nosek zawalony
dzialam juz Nurofenem i Otrivinem do noska,dodatkowo wit.c w kropelkach dolozylam jej do mleczka i mam nadzieje ze moja apteczka podziala...

ogolnie dzielna z niej dziewczynka,aczkolwiek w nocy sie denerwowala bo miala problem z oddychaniem ale Otrivin znaczcnie pomogl,bo ogolnie nocka przespana ladnie :happy:
oby biednej przeszlo

kurka jutro przylatuje psiapsiola,mam nadzieje ze dziadostwo opanujemy

cos mi sie kiedys obilo ze zabkujace dzieci sa podatne na infekcje...hmmm cos mi tam switaja dolne jedynki ale kurka juz watpie czy kiedykowliek wyjda:-p

Lilus, powodzonka w kurowaniu Haneczki:tak: oby szybko przeszlo dziadostwo:tak:

Wisienka, udanego spacerku:-)

Pusia, napisz jak mozesz przepis na ten cud kawowy, bo czytalam w necie - teraz i chyba to cos rewelacyjnego:-):-):-)

U mnie synus spi od 10.20... mezus w firmie, jak wroci to chyba wybierzemy sie na spcerek:-)

Dziewczyny dajecie swoim dzieciaczkom witaminki i probiotyk? Bo ja od miesiaca podaje witamink w kropelkach (D3 daje osobno, od 28 dnia zycia) a probiotyk daje od 10 dni, ponoc super sprawa (w koncu to zywe kultury bakterii)

Pusia, napisz jak mozesz przepis na ten cud kawowy, bo czytalam w necie - teraz i chyba to cos rewelacyjnego:-):-):-)

Dziewczyny dajecie swoim dzieciaczkom witaminki i probiotyk? Bo ja od miesiaca podaje witamink w kropelkach (D3 daje osobno, od 28 dnia zycia) a probiotyk daje od 10 dni, ponoc super sprawa (w koncu to zywe kultury bakterii)

ja jak juz pisałam wyżej zrobiłam tak :

1.
kawa +kakao+cynamon+cukier+oliwa+jogurt naturalny+troszkę żelu (akurat miałam do higieny intymnej o zapachu brzoskwini + kilka kropel cytryny

a można jeszcze :

2. Należy wymieszać w miseczce dwie garści soli ( ja wybieram drobną, jeżeli ktoś woli może gruboziarnistą ), garść świeżo zmielonej kawy, garść cynamonu. Dodajemy bezzapachowy ( to ważne ) żel. Ja dodaję żel do mycia twarzy dla skóry wrażliwej Clean & Clear. Dodajemy go tyle by powstała w naczyniu dość gęsta masa.

Następnie starannie ale delikatnie masuję całe ciało od stóp do szyi. Spłukuję skórę a po wytarciu należy wklepać balsam (ujędrniający, nawilżający). Peeling wygładza skórę, pobudza krążenie, pięknie pachnie.

3. kawa, 3 łychy miodu, 3 - 4, 4.5 łyżek oliwy z oliwek

4.kawa + śmietana + cukru troszeczke

dziewczyny dodają różne rzeczy jakieś olejki zapachowe w zależności co kto lubi

Co do witamin to Ja Kacperkowi podaje wit D (2 -3 kropelki zależy ile byliśmy na dworze i witaminę C w kropelkach (5 kropelek)

reklama
dzien dobry!!!
w sumie juz nie spie od 8 ale nie mialam weny na pisanie-sorrki, ze nie popisze juz ale mam dola i rycze od rana, oprocz tego wciagnelam tabliczke czekolady bo bylam glupia i myslalam, ze mi przejdzie.... tak wiec kochane mamuski milego dnia wam zycze i przy lepszym nastroju popisze jutro, wspolczuje noce i marudnych babli, ale bedzie dobrze...sama tez sie tak pocieszam...

Do góry