reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

reklama
Bira o to ze sie obudzi nad ranem sie nie boje bo Hania naszczescie spac chodzi 18.30-19.00 i zawsze budzi sie o 8-9 rano :-)
mam dobrze wiem,ale pfu pfu odpukac :rofl2:

Beata wspolczuje pzrezyc w szpitalu :baffled: co za palanty :baffled:
oby Olce z tym oczkiem juz sie poprawilo na dobre :tak:
Mam taką nadzieję Liluś no to kiedy USG bo jesteś po połowinkach?

Witam Kobitki ponownie:tak:

Byłyśmy dziś prywatnie u ortopedy na 17.40 i jestem bardzo ale to bardzo szczęśliwa :-):-):-):-) Po pierwsze bioderka są zdrowe :tak::tak::tak: lewe bioderko jest już symetryczne do prawego:tak::-) i pielucha ortopedyczna wcale nie jest konieczna:tak::-D:-D:-D
po drugie nie ma wcale skrzywionego kręgosłupa :tak::-D:-D:-D
Pan doktor powiedział że tamten ortopeda chciał chyba na siłę wcisnąć nam chorobę:baffled:
Poza tym mamy zabraniać Amandzie stania na nóżki żeby zapobiec ich się wykrzywianiu :tak: bo stwierdził że to jednak dużo za wcześnie:tak:

Super wiadomość :-):-):-):rofl2::rofl2::rofl2:. Dobrze że poszliście do innego lekarza :). Amanda na pewno szczęśliwa że nie musi nosić tej pieluchy :tak:.

A mnie nie było przy kompie bo bylismy na zakupach a potem trzeba było szybko ogarnąć mieszkanie bo niespodziewanie przyjechał brat mojego Piotrka i Tata (pierwszy raz od kiedy tu mieszkamy:szok:) i to nie specjalnie do nas tylko byli coś we wrocku u załatwić wiec mojemu Mężulkowi udało sie namówić żeby do nas zajechali (żeby cholerka rodzinę trzeba było namawiać do odwiedzić zwłaszcza że Paweł brat mojego męża jest chrzestnym Kacperka ... ach szkoda gadać. Przez te odwiedziny Kacper poszedł spać po 21 ale szybko i ładnie usnął

Lilka, podziwiam i zazdroszczę. Jak udało Ci się coś takiego osiągnąć?

hi
mam patent :cool2: z Mila mialam tak samo
a wiec 2 miechy i pzrejscie na butle,3,5 meisiaca zageszczanie kleikiem czy kaszka dozwolona od 4 mieisaca->zageszczanie kazdej porcji mleczka,do czasu az sen nocny sie wydluzy na pzrespana cala noc :happy2:
Milenie zajelo to tydzien,a Hani 2 tygodnie az zaczela pzresypiac cala nocke

gdy dziecko pzresypia juz nocke zageszczam tylko mleko an noc
i to wszystko :-)

dodatki to lampka nocna,by maluszek sie nie bal ciemnosci,spanie we wlasnym lozeczku,i to wszystko :-)

oby z nr 3 poszlo tez tak gladko :cool2::sorry2:

Mam taką nadzieję Liluś no to kiedy USG bo jesteś po połowinkach?

hmm nie wiem kiedy to usg
bo polowkowe jzu mnie ominelo :cool:
ale powiem im ze maja mi zrobic i mam andzieje ze wydusze
za tydzien pojedziemy do spzitala sie zpaisac,bo moj maz jutro idzie do pracy jednak bo go poprosili :dry:
a tak to juz jutro bysmy to zalatwili

Ja jak pisała Anineczka ciągle w biegu ale udało mi się z Olą i okiem.Nie ma co prawda przepchanego kanalika ale ma przepłukany przewód nosowo-łzowy.Najpierw mnie chciała znowu odesłać:wściekła/y:ale powiedziałam ze nic z tego albo robi albo idę do ordynatora bo już 3 skierowania na ten zabieg miałam.Ordynatorem okazał się ten stary konował do którego trafiłam za pierwszym razem co mnie opiepszył że wogle przychodzę na dyżur.I co dziwne już wiem czemu nie buyli tacy chętni mi to zrobić.Otóż u nas sa na tym oddziale sami łapówkarze.wszyscy po operacji którzy mieli dzisiaj wizytę kontrolną przychodzili z reklamówkami wypchanymi bombonierami i alkoholem.Co jeszcze było nie wiem wiem jedno ze czekałam 4 godziny i widziałam co się dzieje.A pan ordynator ciągle powtarzał kiedy przyjmuje pryeatnie fiut jeden normalnie.Mam nadzieję ze ostatni raz tam byłam.dobra idę się kąpać

Nie wszystkim odpisałam sorki może w końcu na zamknięty skoczę

Beatka co do Olenki to bardzo sie ciesze ze z oczkiem jest dobrze. Jezeli chodzi o lekarzy to mi scyzoryk sie otwiera w kieszeni kurcze co za ludzie to za co oni biora kase:no::no::no:ale to jest tez wina nasza czyli pacjentow bo sami uczymy tego a oni sie przyzwyczaili do tego i wrecz tego oczekuja:crazy:szkoda slow

Moj maluch w koncu zasnal ale dal popalic o matko:-(
Dziekuje Wam za slowa otuchy i trzymanie kciukow-trzymajcie mocno bo jak pojde z torbami to bedzie placz i zgrzytanie zebow i bede Wam sie wyplakiwac az bedziecie mnie mialy dosc i wykopiecie z BB hehehehe:-):-)
Teraz na wieczor smarowalam dziaselka malego Dentinoxem i juz palec poszorowal o zabek:tak:
Dziewczyny mam pytanko troche z innej beczki czy orientujecie sie jak to jest z rentami czy emeryturami?????wiem ze kilka latek wam jeszcze brakuje hehehehe ( ale zaraz kopa mi dacie:rofl2:)ale moze cos wiecie na ten temat.
Pytam pod katem swojej tesciowej bo jak otworze sklep potrzebuje kogos do dziecka no i wolalabym juz swoja tesciowa niz obca kobiete.
Jej brakuje piec lat do wypracowania sobie lat pracy i 4 lata zeby osiagnacwiek emerytalny i tak sobiemyslalam czy nie mzoe przejsc na jakas rente czy wczesniejsza emeryture......wtedy bylaby z moim baczkiem a ja dawalabym jej pieniazki zeby miala rownowartosc swojej pensji.
Zastanawialam sie czy jej nie zatrudnic ale nie moge bo to rodzina tak samo moj Daniel i jego musialam wciagnac jako osobe wspolpracujaca bo jako pracownika nie moge a co za tym idzie place pelny ZUS ( ale sprawiedliwosc na tym swiecie tak za prcaownika placilabym mniejszy ZUS)
Tak wiec zalzaloby mi zeby tesciowa miala odprowadzane skladki zeby zbierala latka pracy a ja placilabym jej zeby miala rownowartosc pensji.
Mam nadzieje ze w miare zrozumiale napisalam:-D

Wisienka niestety jak tata jest czy go nie ma to Haniula zachowuje sie jak zachowuje :-p
ona widac ma juz taki charakter :rofl2::szok::nerd:

Lilka to faktycznie ma charakterek :-):-) biedny bedzie ten moj synus w przyszlosci ;-):-D:-D
Beata dobrze ze sie nie dalas kolejny raz splawic i w koncu zrobili jej to oczko, przeciez to nie dopomyslenia czekac tyle i zeby Olenka tak sie meczyla, bo napewno sprawialo jej to dyskomfort albo i bol :sorry:

bira widze ze obcykana jestes w tych zabobonach ;-)

karina madra, przedsiebiorka kobieta z Ciebie, na pewno dasz rade i bedzie dobrze!!
Propo twojego pytania to na rente moze isc tylko jak ma uszczerbek na zdrowiu i jest nie zdolna do pracy, ale to musialaby byc powaznie na cos chora, bo teraz ciezko osobie na wozku ja zalatwic :szok::wściekła/y: a emerytura to wiem ze 10 lat wczesniej mozna isc na wczesniejsza, ale to w sumie musisz sprawdzic przepisy, bo slyszlalam ze maja to zmienic czy juz zmienili :dry:

no wreszcie nadrobiłam
nie miałam wcześniej chwili żeby popisac, trzeba było chatke ogarnąć bo jutro nie będzie czasu (jak meżulo wróci z pracy to jakieś szybkie zakupy , bo w sobote będzie u nas impreza Global geterig , i jak znajomym nie uda sie wbić to wpadńą na grila, a mają raczej małe szanse się dostać), gotowałam dzisiaj małej pierwszy raz obiadek i spaliłam garnek :wściekła/y::zawstydzona/y::angry: ale za druim razem było ok i mała wcinała że ho ho:-D:szok::-D , wogóle zaczeła bardzo ładnie jeść aż jesteśmy w szoku nocki są troche lepsze (budzi się tylko 2 razy i szybko usypia):tak::tak:

wisienka o tych zabobonach to sie śmiałam do łez:-D:-D:-D:-D

anulka torcik rewelka, krzesełko fajoskie ,:laugh2: my mamy baby ono

karina powodzenia ze sklepem:-):tak:

aluśka to super że z małą wszystko ok:-):-):-), a co do stawania to się zaniepokoiłam bo moja oliwka ma ostatnio jazde na stawanie:szok: nie raczkuje co prawda umie tylko siedzieć ale chciała by tylko stać
:confused: , oczywiście trzymana przez nas, preży się itrzyma sztywno nogi i jest cała hapy a jak ją sadzam albo kładę to zaraz atak złości, boję się żeby nie wykrzywiła sobie nóżek :szok::szok::-:)-(

film byl super, nawet mojej mu podobal, powiedzial ze dobry film a on zazwyxczaj takich filmow w klimacie komedii romantycznych nie lubi :-):-)

zmykam spac
DobRaNoC...

900000 l9p0,08,9mu ,9,.,m0,,,7,m,../0000,0klmmno 8n / <- to moj synus napisal :))

reklama
Czesc Wam dziewczyny

No to u nas juz postanowione otwieramy sklep normalny u nas i plus sklep inetrnetowy:tak:oj chyba z wagi szybko polece heheheh ale to dobrze:-D
Ale mam stracha z tym sklepem
Dzisiaj zlozylam pierwsze zamowienie od producenta ale to takie mniejsze reszte bede zamawiac jak dostane decyzje odnosnie lokalu:baffled::-p
Tak wogole to dzisiaj mam jakis sadny dzien w mojego terroryste malego cos wstapilo wykonczyl mnie caly czas marudzi i placze:szok::wściekła/y:
Przez to tak ciezko bylo rozmawiac mi z facetem i skladac zamowienie bo tutaj maly placze pies szczeka a ja mam telefon w reku i pisze zamowienie z malym na rekach:szok:mam nadzieje ze dobrze sie zrozumielismy z zamowieniem

Noooooo MOJE GRATULACJE KOCHANA
Cieszę sie przeogromnie hehe,będe stalą klijentką hahaha
Już dziś życze samych sukcesów.:-)

elbra o kurcze :szok::szok: to strasznie duzy on jest, chyba Dorianka przeskoczyl co?
women ile ma Dorianek? :-):-D:-D

moj ma 65 wiec nie ma sie czym chwalic ;-);-):-)

Dorian dziś mierzony ma 74cm wiec nie dużo urósł bo zaledwie 12 cm

Witam Kobitki ponownie:tak:

Byłyśmy dziś prywatnie u ortopedy na 17.40 i jestem bardzo ale to bardzo szczęśliwa :-):-):-):-) Po pierwsze bioderka są zdrowe :tak::tak::tak: lewe bioderko jest już symetryczne do prawego:tak::-) i pielucha ortopedyczna wcale nie jest konieczna:tak::-D:-D:-D
po drugie nie ma wcale skrzywionego kręgosłupa :tak::-D:-D:-D
Pan doktor powiedział że tamten ortopeda chciał chyba na siłę wcisnąć nam chorobę:baffled:
Poza tym mamy zabraniać Amandzie stania na nóżki żeby zapobiec ich się wykrzywianiu :tak: bo stwierdził że to jednak dużo za wcześnie:tak:

Bardzo ale to bardzo sie cieszę ze Amanda już nie potrzebuje tej pieluszki,i ze wszystko ok,no i ze ty jestes szczesliwa i zadowolona z doktora.

Chciałam zapytać jak sie miewa malutka Blnaeczka Jagody
Ona też chodziła w pieluszce,ale cos Jagoda nas nie odwiedza.Hmmm ktoś coś wie?:confused:

Oglądałyście
You can dance?
Kibicowałam Arturowi - na moje jest genialnym tancerzem i odwiedzi trochę scen w swoim życiu.

No to ja mykam na inne wątki i do wyrka spać
A tutaj robie
PSTRYK
i dobrej nocy życze.

Do góry