reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

Witam Kobitki ponownie:tak:

Byłyśmy dziś prywatnie u ortopedy na 17.40 i jestem bardzo ale to bardzo szczęśliwa :-):-):-):-) Po pierwsze bioderka są zdrowe :tak::tak::tak: lewe bioderko jest już symetryczne do prawego:tak::-) i pielucha ortopedyczna wcale nie jest konieczna:tak::-D:-D:-D
po drugie nie ma wcale skrzywionego kręgosłupa :tak::-D:-D:-D

Aluska super wiesci !!!!!!! Dobrze ze poszliscie prywatnie do innego lekarza :-):-) annineczka jak dobrze pamietam, dobrze Ci doradzila ;-):-)

Wisienka jestem jestem :-):-)
dzis moj mial wolny dzien to pojezdzilismy troszke
zalatwilismy juz ostatnie formalnosci tutaj
a wiec wystapilismy o te wszystkie socjale na dzieci,i zapisalismy sie do lekarza

niestety do Polki lekarki miejsc nie bylo wolnych i mamy Norwezke :rolleyes:
po pol roku mam nadzieje ze sie zrobi meijsce u Polki bo tutaj co pol roku mozna zmienaic lekarza

Lilka to no super, widze ze same dobre wiesci :-):-) jak tam Hanula dalej daje w kosc czy spokojniejsza jak tatus w domciu?

Anineczko, tak czytalam co sie zbilo - i przypomnialam sobie,ze jak bylismy teraz prywatnie u lekarki to pytala czy dajemy jakies witaminki, a ja ze tylko d3.. no i kazala nam dawac... a te pipy z przychodni nic nie powiedza... ach, szkoda gadac:no:
no i robilismy morfologie Skwareczkowi - tak dla kontroli, zalecila ta pediatra prywatna - wsio oki:-)

anulka ale kazala podawac ten Cebion czy wit D3 bo nie zrozumialam :zawstydzona/y:
rowniez super ze Oskarek ma dobre wyniki.

ja spadam ogladac DVD :-):-)

reklama
My juz po drugim spacerku teraz tylko czekam jak moj maly terorysta zasnie ale dal mi dzisiaj w kosc:wściekła/y:;-)ale mysle ze to z powodu zabka juz go widac ale jeszcze calkiem nie wyszedl

Byłyśmy dziś prywatnie u ortopedy na 17.40 i jestem bardzo ale to bardzo szczęśliwa :-):-):-):-) Po pierwsze bioderka są zdrowe :tak::tak::tak: lewe bioderko jest już symetryczne do prawego:tak::-) i pielucha ortopedyczna wcale nie jest konieczna:tak::-D:-D:-D
Pan doktor powiedział że tamten ortopeda chciał chyba na siłę wcisnąć nam chorobę:baffled:
Poza tym mamy zabraniać Amandzie stania na nóżki żeby zapobiec ich się wykrzywianiu :tak: bo stwierdził że to jednak dużo za wcześnie:tak:

Aluska bardzo ale to bardzo sie ciesze i gartuluje ucaluj szkrabka:tak:

moja terrorystka naszczescie spi od 18.30 :happy2:

Wisienka niestety jak tata jest czy go nie ma to Haniula zachowuje sie jak zachowuje :-p
ona widac ma juz taki charakter :rofl2::szok::nerd:

ale dzisiaj sobie pomyslalamz e moze to dziaselka ją bola ze taka niespokojna i drazliwa??:confused:
OBY!!!!!!!!!!

Aluśka smaczego:-)

Kapik też często kończy z nami nocki:-) ale to z czystego lenistwa bo on się czasem przebudzi a mi się nie chce wstawać do neigo:-) a jak go wezmę to spi i nic go nie rusza:-)
Aluśka no to przyznam się ze mi sie czasami nie chce przeciągać łózeczka i przenoszę Olę na rekach do swojego wyrka a ona szczęśliwa:tak:
Heloł.

Dzisiaj nga dała mi pospać:baffled: Wstała o 4:baffled: Wymiękam z tym małym terrorystą.

.
Bira no to super widzę ze sie wysypiacie:-D

Pusia Kaceprki są super z tym spaniem:-) mi nie przeszkadza branie młodego koło 5 do łózka:) a śpi najpóźniej od 19.30:-) bo ja już jestem wyspana a on wtedy zawsze się przytuli do mnie i jest super:-)
kurde wiecie co ile macie stopni w mieszkaniu!
bo ja od 24-25!!! masakra mnie tu przekręca a ja sobie niw yobrażam lata gdzie w zeszłym roku było 31 stopni w mieszkaniu!:-)

Anulka pstanowilam juz sie nie przejmowac:-) będzie co będzie:) tylko kurde będę jak coś wychowawczy musiała odkrecać:-( no bo bez sensu:-( jak coś to na l4 potem trza będzie isc:):):) przynajmniej jakas kasiorka a nie za free:-)
No własnie Sabinko co będzie to będzie:tak:

Beatko ty jak zwylke w biegu.Chciałabym mieć Twojego powera ;-)
;-):-):-):-)

Anineczko jak zwykle;-)

ja mam tak samo. po prostu MUSZĘ się wyspać i moje dziecko chyba o tym wiedziało od początku ialbo podało sie na mnie bo śpi cały czas od 20 do 7,30:-D:-D:-Djak w zegarku. no i przez dzień ma zawsze identyczne drzemki i o tych samych porach. Jestem strasnzie zadowolona, że tak się u nas to ułożyło.

Apropos Sabinko jakby było bejbi to napewno też by było oki. miałaś się razem ze mną starać jeszcze w tym roku. Ja tak myślę już na jesień zaciązyć (o ile nie bedzie znowu takich nieudanych prób jak z Piotrusiem:-(). A mój małż chodzi za mną codziennie że on chce już:-p ale przekabacam go żeby do jesieni poczekać:rofl2: marzy mi się drugie bejbi.:blink:

Elbra no to działajcie oby się szybciutko udało zaciążyć:tak:

widze ze nie tylko mnie rozbawilo to ociotowanie :-D:-D nadal jak o tym pomysle to mnie na smiech bierze :laugh2::laugh2: az mnie brzuch boli...

my juz po wazeniu i spacerku, ale sie dzis nalazilam :szok: no ale nie wazne
David juz wazy 7,480 :-):-) a tydzien temu 7,300 wiec moim zdaniem bardzo ladnie przytyl :-):-) strasznie sie ciesze

women ja tez zaraz oddam swoj glos na ciebie :)
dziewczyny ktore jeszcze nie glosowaly to zapraszam

Wisienka ide zagłosować:tak:

Mnie strasznie żal,że nie pojedziemy nigdzie,a zwłaszcza do Polski,ale cóź.Życie.
Niedługo chcemy się przeprowadzić (again :angry: ) i trzeba kaske zbierać na to.

Anineczko a czemu? niedobrze Wam tam ?

Czesc Wam dziewczyny

No to u nas juz postanowione otwieramy sklep normalny u nas i plus sklep inetrnetowy:tak:oj chyba z wagi szybko polece heheheh ale to dobrze:-D
Ale mam stracha z tym sklepem
Dzisiaj zlozylam pierwsze zamowienie od producenta ale to takie mniejsze reszte bede zamawiac jak dostane decyzje odnosnie lokalu:baffled::-p
Tak wogole to dzisiaj mam jakis sadny dzien w mojego terroryste malego cos wstapilo wykonczyl mnie caly czas marudzi i placze:szok::wściekła/y:
Przez to tak ciezko bylo rozmawiac mi z facetem i skladac zamowienie bo tutaj maly placze pies szczeka a ja mam telefon w reku i pisze zamowienie z malym na rekach:szok:mam nadzieje ze dobrze sie zrozumielismy z zamowieniem

Karina gratulacje i życzę aby interesik szedł dobrze na mnie też możesz liczyć:tak:

Pan doktor powiedział że tamten ortopeda chciał chyba na siłę wcisnąć nam chorobę:baffled:
Poza tym mamy zabraniać Amandzie stania na nóżki żeby zapobiec ich się wykrzywianiu :tak: bo stwierdził że to jednak dużo za wcześnie:tak:

Aluśka wspaniałe wieści buziak dla Amandzi:tak:

Ja jak pisała Anineczka ciągle w biegu ale udało mi się z Olą i okiem.Nie ma co prawda przepchanego kanalika ale ma przepłukany przewód nosowo-łzowy.Najpierw mnie chciała znowu odesłać:wściekła/y:ale powiedziałam ze nic z tego albo robi albo idę do ordynatora bo już 3 skierowania na ten zabieg miałam.Ordynatorem okazał się ten stary konował do którego trafiłam za pierwszym razem co mnie opiepszył że wogle przychodzę na dyżur.I co dziwne już wiem czemu nie buyli tacy chętni mi to zrobić.Otóż u nas sa na tym oddziale sami łapówkarze.wszyscy po operacji którzy mieli dzisiaj wizytę kontrolną przychodzili z reklamówkami wypchanymi bombonierami i alkoholem.Co jeszcze było nie wiem wiem jedno ze czekałam 4 godziny i widziałam co się dzieje.A pan ordynator ciągle powtarzał kiedy przyjmuje pryeatnie fiut jeden normalnie.Mam nadzieję ze ostatni raz tam byłam.dobra idę się kąpać

Nie wszystkim odpisałam sorki może w końcu na zamknięty skoczę

Bira alle masz nocnego marka :szok::szok:
A o której Inge kładziesz spać?
Jej współczuje,ja to bym już chodziła wkurzona od rana.Jak się nie wyśpie to jestem wredna i wściekła :baffled:

Anineczka, kładę ją między 19 a 20. Teraz raczej ok. 20. Później sie nie da, bo chyba nikt z pobliskiego otoczenia by tego nie przeżył:baffled:;-) Jest już tak nieznośna, ze całe osiedle ją słyszy:baffled: Ja nie wyrabiam już. Jestem śpiochem i wstawanie o 3-4 rano to dla mnie mordęga. Rano jestem tak wściekła, ze każdy kto mi podejdzie jest napadany:baffled: Nawet bogu ducha winne psy mają przesrane... ^ rano jakoś byłam w stanie przeżyć, ale 3 to jest ku..a środek nocy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

bira pewnie Inge ktos ociotowal :-D:-D musisz ja wykapac w tym gownie jak to moj danny powiedzial ze tak to wyglada :-):-) zobaczysz ze bedzie lepiej ;-) :laugh2::laugh2:
Wiśnia, teraz już jestem pewna, że jest ociotowana. Niestety na kąpiel za późno bo śpi, ale jutro jak mnie obudzi o 3 to ją na trzy zdrowaśki do pieca wrzucę (tak kiedyś też odczyniali uroki:baffled::baffled::szok:) A jak to nie pomoże, to jej wosk nad głową przeleję;-)

ja mam tak samo. po prostu MUSZĘ się wyspać i moje dziecko chyba o tym wiedziało od początku ialbo podało sie na mnie bo śpi cały czas od 20 do 7,30:-D:-D:-Djak w zegarku. no i przez dzień ma zawsze identyczne drzemki i o tych samych porach. Jestem strasnzie zadowolona, że tak się u nas to ułożyło.
Elbra, Inga tez kiedyś wstawała 6-7, ale teraz jej odbiło. Jesssu mam nadzieję, ze szybko wróci do dawnych przyzwyczajen:baffled:

Ps. Ten wątek o zabobonach to jakas masakra hehe prawie z fotela spadłam jak ludzie to biorą na serio,jaies biedne dziecko musialo sie kąpac w jakies "brudnej" wodzie hehe,maskara

Kochana, to urok się zmył, dlatego ta woda była taka brudna;-)

Matt dziś cały dzień spi.
Od rana miał tylko jedną przerwe dwugodzinna w spaniu,a tak cały czas spi :baffled:
Oj chyba go coś bierze :-(
Anineczka, ja myślę, ze on ma taki dzień dzisiaj. Inga czasami też tak miewa. Bardzo rzadko, ale zdarzają się takie cudowne dni. Będzie ok.

Czesc Wam dziewczyny

No to u nas juz postanowione otwieramy sklep normalny u nas i plus sklep inetrnetowy:tak:oj chyba z wagi szybko polece heheheh ale to dobrze:-D
Ale mam stracha z tym sklepem
Dzisiaj zlozylam pierwsze zamowienie od producenta ale to takie mniejsze reszte bede zamawiac jak dostane decyzje odnosnie lokalu:baffled::-p
Tak wogole to dzisiaj mam jakis sadny dzien w mojego terroryste malego cos wstapilo wykonczyl mnie caly czas marudzi i placze:szok::wściekła/y:
Przez to tak ciezko bylo rozmawiac mi z facetem i skladac zamowienie bo tutaj maly placze pies szczeka a ja mam telefon w reku i pisze zamowienie z malym na rekach:szok:mam nadzieje ze dobrze sie zrozumielismy z zamowieniem

Karina, super, że sprawy już ruszyły. Teraz czekam na adresik w necie :-)

A własnie zapomniałam powiedzieć. Ide za tydzień na weselicho i kupiłam sobie dzis kiecke. w końcu bo już ostatni dzwonek był. jak mi małż zrobi fotki (z czym będzie ciężko) to wkleje na tajnym;-)

Elbra, czekamy na fotki:-)

Super, brawo, gratulacje:-):-):-):-):-):-):-)

Elbra... no no to na jesien bedziesz 2 w 1:-);-)

Mam wielką nadzieję, ze tak będzie:tak:

Elbra, Inga tez kiedyś wstawała 6-7, ale teraz jej odbiło. Jesssu mam nadzieję, ze szybko wróci do dawnych przyzwyczajen:baffled:

życzę żeby wszytsko wróciło do normy:tak:

Aluśka super, że z małą wszytsko ok. A ten lekarz to szkoda gadać.....tylko stresują człowieka i martwią .

moja terrorystka naszczescie spi od 18.30 :happy2:

Wisienka niestety jak tata jest czy go nie ma to Haniula zachowuje sie jak zachowuje :-p
ona widac ma juz taki charakter :rofl2::szok::nerd:

ale dzisiaj sobie pomyslalamz e moze to dziaselka ją bola ze taka niespokojna i drazliwa??:confused:
OBY!!!!!!!!!!

Widać tutaj sam terroryści;-) Lilka, oby Ci nie obudziła się o 4 rano jak tak wcześnie spać poszła;-)

Bira no to super widzę ze sie wysypiacie:-D
No, też się cieszę;-)

Ja jak pisała Anineczka ciągle w biegu ale udało mi się z Olą i okiem.Nie ma co prawda przepchanego kanalika ale ma przepłukany przewód nosowo-łzowy.Najpierw mnie chciała znowu odesłać:wściekła/y:ale powiedziałam ze nic z tego albo robi albo idę do ordynatora bo już 3 skierowania na ten zabieg miałam.Ordynatorem okazał się ten stary konował do którego trafiłam za pierwszym razem co mnie opiepszył że wogle przychodzę na dyżur.I co dziwne już wiem czemu nie buyli tacy chętni mi to zrobić.Otóż u nas sa na tym oddziale sami łapówkarze.wszyscy po operacji którzy mieli dzisiaj wizytę kontrolną przychodzili z reklamówkami wypchanymi bombonierami i alkoholem.Co jeszcze było nie wiem wiem jedno ze czekałam 4 godziny i widziałam co się dzieje.A pan ordynator ciągle powtarzał kiedy przyjmuje pryeatnie fiut jeden normalnie.Mam nadzieję ze ostatni raz tam byłam.dobra idę się kąpać

Nie wszystkim odpisałam sorki może w końcu na zamknięty skoczę

Boże, co za banda. Skurwiele. Za co te chamy kasę biorą? Ja bym zrobiła takie czystki wśród lekarzy, ze by m się od razu wszystkiego odechciało...

reklama
Bira o to ze sie obudzi nad ranem sie nie boje bo Hania naszczescie spac chodzi 18.30-19.00 i zawsze budzi sie o 8-9 rano :-)
mam dobrze wiem,ale pfu pfu odpukac :rofl2:

Beata wspolczuje pzrezyc w szpitalu :baffled: co za palanty :baffled:
oby Olce z tym oczkiem juz sie poprawilo na dobre :tak:

Do góry