reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

Sabina współczuję bólu głowy:-:)-(
Karina wszystkiego najlepszego z okazji 2 rocznicy ślubu:-):-):-)
14er1.gif

Beata ładne wymiary ma Oleńka :tak:
Dzisiaj maluszek dal popis na maksa, bylismy z mama w kawiarni na lodach i kawce i pozniej na zakupach no i Domis wykorzystywal swoje umiejetnosci. Zaczepial kazdego po kolei, robil UUUUHUUUhuhu a jak ktos sie na niego spojrzal to smial sie w glos wraz z charakterystycznym odrzucaniem glowy do tylu. Niemozliwy jest, rozbraja mnie na kazdym kroku.
Anitt widać że Dominiczek lubi być w centrum zainteresowania:tak::-D no i słodko musi wyglądać to jego uuuhhh:-D:-D:-D
DZIEN DOBRY:tak:
U mnie nocka ciezka jak diabli ale z milych rzeczy to wczoraj urodzil sie synek mojej siostry o 14.25 tak wiec porod miala bardzo szybki i latwy ( czy ja musialam sie tak meczyc hehehehe:-D)Michalek urodzil sie z waga 3140 i 54 cm dlugosci mi nawet nie bylo dane miec tak malutkiego dziecka bo moj Szymek 4500 i 60 cm dlugosci hehehee.
Karina fajnie że siostra miała szybki poród:-):-D
Buziaczek dla Michałka:-D:-D:-D:-D
Pusia super że nocki są już w porządku:-D:-D;-):-)
Oj mój mąż to kochany człowiek.Wczoraj wyprasował wielką sterte,walczył ponad 3,5 godziny,aż go później nogi bolały :szok:
Anineczko fajnie że małżuś się poświęcił i zabrał się za prasowanie:tak::-):-) Wzór do naśladowania:tak::-):-)

Jutro moj tata kończy 50lat
wow co za powazny juz wiek
w sobote robi impreze w lokalu z kolacja ciastem no i oczywiscie wódeczką hehe
to sie pobawimy i spotkamy sie z rodzinką,bo zjerzdzaja z calej Polski.
Women Sto lat dla Twojego Taty:-):-):-)
Tak doczytalam jak to u Was panowie spisuja sie w brudnej robocie przy maluszku... to moj mezus daje rade...
Rano jak sie obudzimy, ja w lozku daje cyca Oskarkowi i schodze na dol cwiczyc, myc sie, ubierac i szykowac sniadanko... A mezus wstaje, ubiera sie, przewija Oskara, ubiera go w ciuszki naszykowane przeze mnie, potem schodzi na dol po owoc dla Oskarka (albo deserek sloiczkowy), karmi go, wyciera buzke i kladzie na mate czy do lozeczka... i schodzi do mnie po sniadanko... w dzien to glownie ja zajmuje sie Oskarem, chyba ze mezus w domku, no a wieczorem to pomagam im szykoac kapiel i ide sobie na gore, a chlopaki kapia sie, kremuja buzke, i ubieraj sami... Noca to zawsze mezus idzie po Skwarka do jego pokoiku przynosi mi go na amciu i potem odnosi... (choc wczesniej nocki byly cale bez amciu, to teraz sa jednak pobudki przez zabki...).
Takze chyba niemoge narzekac na faceta:-p;-);-)
Anulka super twój mąż się sprawuje
Women ,tatus juz sie odgraza ze bedzie chlopakow gonił:laugh2::laugh2:
z tego co mowi to jak jakis gagatek przyjdzie to K.zamierza sie z nim ladnie przywitac i...wskazac drzwi do wyjscia:-D:-D:-D:-D
do takich ładnych panienek kawalerka będzie się pchała drzwiami i oknami i może nie zdoła poprzeginać:laugh2::laugh2::laugh2:;-):tak:
witam mamuski
musze pochwalic sie jakiego zdolnego mam synka :-):-) nauczylam go dawac mi 5, powiem mu David give me five i on normalnie kladzie swoja reke na mojej, bo wiadomo ze jeszcze mnie nie klepnie :-):-) jestem strasznie dumna
Brawa dla Davidka :-):tak::-D zdolny chłopczyk z niego :tak::-):-)
Nasz Oskar cwiczyl z tatusiem "przybij piatke" i tez mu nawet fajnie wychodzilo... a jaki tata dumny, to nie musze mowic:-D:-D
Gratulaski dla Oskarka :-):-):tak:
ale sie wscieklam przed chwila na malego :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: doslownie wyszlam tylko do kuchni aby wstawic wode na herbate a ten myk i zaczal kolka od wozka ssac, bo jeszcze go 0ie zlozylam po spacerze :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: nie bede mowic jakie sa czyste, bloto, lisci trawy itd. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: wymiekam :-:)-(
dzisiaj na 100 kupuje kojec!!!!!!!!!!!!
Wisienka wszystkiego Davidek chce spróbować:tak::laugh2::laugh2:
:szok::szok::szok::szok::szok:
:-D:-D:-D:-D:-D
Przepraszam Wisienko,ale uśmiałam się :sorry2:
Ha ha powiem Ci,że to dopiero początek :rofl2:
Mój Antek jak miał 10 miesięcy wyjadał pety po fajkach na plaży :baffled::angry::laugh2::laugh2:
anineczko a to dobre he he he:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::-p
Amandzia może jeszcze ostatkiem sił was sprawdza,czy aby nie da się spowrotem do wyrka rodziców wejsć :tak::-D
Przetrzymajcie to bo już wiele zrobiliście i szkoda to zaprzepaścić.
teraz już się nie poddamy bo tak się nam dobrze nam się śpi tylko we dwoje :laugh2::laugh2::laugh2::tak:;-)
aluska ładnie Amandzia waży,co do przychpdni tez bym chetnie zmieniła
Women dzięki:tak::-)

zmykam z małżem na zakupy bo zostały mi dwie pieluchy dla Amandy

reklama
wreszcie przysla paczka z USA...

krzeslko FP i nocnik FP... cudne:-):-):-):-)

krzeselko tylko obejrzalam tak z grubsza, mezus wroci to zlozymy;-);-) ale sie ciesze... no i musz poszukac baterii do tego drzewka... bo chyba juz nie mam... dzis ostatnie chyba poszly do bebenka:sorry2:

Sabinko
widze, ze Ty masz tak czesto jak ja te bole glowy:-( Ja mam zdiagnozowana migrene:-(, naszczescie do tej pory mialam 2 razy tylko taki prawdziwy atak migrenowy (tfu, tfu) i dziekuje nie chce wiecej.

Beatko
gratulacje dla Oli! Nasz pediatra tez potrafi szybko robic szczepienia, tak ze dziecko sie nie zorientuje.
No to laseczka Ci rosnie, moje chlopaki tez tego wzrostu, ale Viki w tym czasie byla 6 cm krodsza:tak:

Karina
a jak synek siostry ma na imie?

Michał w jej wieku był ciut mniejszy i nie ważył tyle ale to pewnie dlatego że on juz prawie śmigał po domu to i spalał kalorie no i niejadek

No młody już śpi a Antek na nocniku tworzy :laugh2:
Obiad już zjedzony,nawet mąz w przelocie w takcie pracy podjechał i zjadł :tak:
Tak więc czas na kawusie :-)
Pusia sporo je Kacperek.Mój ledwo co wciągnie 130gr i popije wodą :tak:
Beatko Ola waży w sam raz.Dzielna dziewuszka :tak:
Ciekawe ile mój klocek waży? Zobaczymy 3 czerwca na szczepieniu ;-)
Sabinko współczuje bólu.Ja na szczeście nie mam takich atrakcji,tylko jak w ciąży jestem :sorry2::rofl2:
Ladinko czyżby mój wczorajszy wiatr do was przyszedł?
No tak wiało,że 3 prania wyschły mi w trymiga :-D
Nie da się już uratowac róż ?

Anineczko no gratulacje nocnikowania a róży szkoda.Olka dość sporo waży ale ma +71 centyli i waga i wzrost pediatra powiedziała ze jest ponad normę no ale duża też się urodziła

Anineczka ale ci dobrze ze juz po obiedzie masz
ja dzis mam lenia i jestem w tyle
wlasnie ide skladac golabki
musze sie wyrobic do 16.15 bo rozmowy w toku o aborcji dzisiaj
beda baby co usunely bo chcialy i takie co zostaly zmuszone...

Ja tam prawie nigdy nie mogę zdążyć na ten program:-(

Anineczko
kuzwa mega wiaterek byl wczoraj, tez wlasnie specjalnie pralam, zeby w suszarce nie suszyc;-) a na tym wietrze to pranie w 15 minut doslownie bylo suche:tak:
A roze mam nadzieje, ze sie wyliza, bo sie tak cieszylam , w tym roku tak duzo pakow maja...mam dwie takie pnace na domu i jak zakwitna to bedzie slicznie:tak:

Lilka
ja tez roboty mam po pachy i lenia , ze hej;-)

U nas też coś zaczęło wiać zaraz posprawdzam pranie:tak:i hajda do prasowanka:baffled:

matko niech mi ktos zasadzi skopala w dupala :baffled:
co za len dzisiaj ze mnie wylazi noooo

Anineczka wbrew pozorom golabki to latwizna
sama sie balam a nie ma czego
surowe mieso przyprawiasz,dodajesz ugotowany ryz
do garnka wkladasz kapuste,zalewasz woda,wkladasz na palnik
ja ja trzymam tak 20-30min
potem wylewasz wode,czekasz az kapusta sie ostudzi
obierasz z lisci i faszerujesz :-)
potem zwijasz jak dewolaja,a ja jeszcze obkrecam nitka co by sie nie rozwalily
ukladam w garnku,na dno wlewam troche wody i wstawiam na palnik
one sie dusza i po jakiejs godzinie sa gotowe ino sos pomidorowy zrobic i ziemniaki ugotowac :-)

ok ide:rofl2:

Women wpadaj,towarzystwo mile widziane :-):-)

Liluś ty nasza kuchareczko przyznam się że gołąbków nigdy nie robiłam w swojej karierze:zawstydzona/y:

Dzień dobry Kobitki:tak:

Co do nocki to....... jak to się mówi nie chwal dnia przed zachodem słońca:baffled: :crazy:
Amanda zrobiła nam pobudkę o północy, potem o 2.00 a następnie o 4.00 i przy okazji dała popis swojego donośnego głosu :szok::crazy:

o 6.00 sami już wstaliśmy bo miałam dziś jechać do urzędu pracy :dry: a potem koło 10 poszłam z niunią do przychodni na szczepienie:tak: Strasznie płakała bidulka i się żaliła:-:)-(
Ale tym razem byłam u innej pani doktor bo tamta już dziećmi się nie zajmuje tylko starszymi ludźmi:szok::dry:
A ta nie przypadła mi do gustu i Amandzi też nie bo jak tylko ją zobaczyła zaczęła płakać:dry:
Jutro jak znajdę czas przenoszę papiery do innej przychodni :tak:
Amandzia waży 7100g i ma 69cm wzrostu:tak::-):-):-)

Po wizycie u lekarza poszliśmy na spacerek chodziliśmy 4 godziny aż mnie nogi zaczęły boleć .......:szok::dry:

Aluśka u nas 2 dni temu też się Oli coś pochrzaniłoi dokładnie tak samo się budziła a ja jak meteor na drugi dzień

Mój Antek jak miał 10 miesięcy wyjadał pety po fajkach na plaży :baffled::angry::laugh2::laugh2:

Anineczka:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Wisienko no własnie to poczatek zobaczysz potem jak dzieci zaskakują

Ale miałam przed godzinką jazdę.Pojechaliśmy po przedszkolu do dziadków jest 16,30 a Ola chce mleko więc wyciągam mleko termos i jezuń nie ma butelki myslałam że skonam szybko zebraliśmy się i do chatki pędzę a tu jeszcze nauka jazdy ale naprawdę takich ludzi to nie powinno się na drogę wypuszczać jechał może 40 na godzinę i mega korek się zrobił a jeden pas jest.Ola wyje jeszcze nigdy tak błagająco nie płakała aż zapuchnięte oczka ma ale juz dostała dała w kimkę i luzik.No i tutaj zazdroszczę mamą cyckowym nie musza nosić gadżetów do karmienia:tak:

wisienko hehehe ale jaja hehehehe ł

to wcale nie jest smieszne :sorry2: :laugh2::laugh2::-D:-D
annineczka jak moj teraz taki jest to ja niechce wiedziec co bedzie potem

aha anulka dziekuje bardzo,milo ze zdjecia sie podobaja
ja nie lubie monotoni wiec i podpis musze co jakis czas zmieniac hee

women
rzeczywiscie ladne zdjatka, ja tez nie luie monotoni
:-):-)
wszystkiego najlepszego dla ojca, musialam przeoczyc :dry: moja starusza za rok ma 60

i propo staruszki to strasznie mnie wkurza ostatnio z moja siostra a dzis to juz w ogole przesadzily :wściekła/y::wściekła/y:

no i mnie tez rozbolala glowa :no::no::no:
wisienka ...........zdolny davidek , no i pewnie mu blotko smakowalo
women ...............50 lat co to za piekny wiek , .........moj maz ma 51 :-D:-D
lilka .....ja poprosze 4 golabki na obiad

Ale miałam przed godzinką jazdę.Pojechaliśmy po przedszkolu do dziadków jest 16,30 a Ola chce mleko więc wyciągam mleko termos i jezuń nie ma butelki myslałam że skonam szybko zebraliśmy się i do chatki pędzę a tu jeszcze nauka jazdy ale naprawdę takich ludzi to nie powinno się na drogę wypuszczać jechał może 40 na godzinę i mega korek się zrobił a jeden pas jest.Ola wyje jeszcze nigdy tak błagająco nie płakała aż zapuchnięte oczka ma ale juz dostała dała w kimkę i luzik.No i tutaj zazdroszczę mamą cyckowym nie musza nosić gadżetów do karmienia:tak:

Beata to mi przypomnialas sytuacje jak bylam w polsce i sie wybralismy na basen.
Juz po basenie wracamy samochodem do domu a tu Davidek tak zaczal wrzesczec ze cios okropnego, korek na maxa!!! siostra i szwagier juz sie wkurzaja abym go uciszyla bo jeszcze nie przyzwyczajeni do placzu dziecka :sorry2: akurat tak utknelismy ze nie bylo gdzie zjechac i sie zattrzymac a nic nie pomaga go uciszyc, wiec ja sie odpiechal z pasow, troche powyginalam i dalam cyca i dopiero spokoj :zawstydzona/y::-):-):-D:-D i tak wracalismy do domu ponad 40 min ja z cyckiem na wierzchu.

Sabinko
widze, ze Ty masz tak czesto jak ja te bole glowy:-( Ja mam zdiagnozowana migrene:-(, naszczescie do tej pory mialam 2 razy tylko taki prawdziwy atak migrenowy (tfu, tfu) i dziekuje nie chce wiecej.

Beatko
gratulacje dla Oli! Nasz pediatra tez potrafi szybko robic szczepienia, tak ze dziecko sie nie zorientuje.
No to laseczka Ci rosnie, moje chlopaki tez tego wzrostu, ale Viki w tym czasie byla 6 cm krodsza:tak:

Karina
a jak synek siostry ma na imie?

Ladina synek jej ma na imie Michalek

no juz jestem z powrotem
mialam nadzieje ze maly mi usnie na spacerku, ale gdzie tam :dry:
teraz tez sie na to nie zanosi. Dalam mu sloiczek to zjadl pare lyzeczek a reszte dojadl z cyca.
Od wczoraj juz jedzie na pieluszkach nr 4 :-):-) jeszcze by mogl w sumie na 3, ale juz nam sie skonczyly i same 4 mam w domu, bo kedys kupilam hurtowo pare kartonow 3 i 4 :-):-)

sabina zycze aby bol glowy szybko przeszedl

karina czekamy an fotki malego

annineczka szybko jesz ten obiad, dalej jestes na diecie?

Oj Wisienka z fotkami to ja zalegam Wam i sukni z wesela i fryzury i malego i teraz synka siostry:sorry2:ale bede musiala sie zebrac i poprzesylac

wreszcie przysla paczka z USA...

krzeslko FP i nocnik FP... cudne:-):-):-):-)

krzeselko tylko obejrzalam tak z grubsza, mezus wroci to zlozymy;-);-) ale sie ciesze... no i musz poszukac baterii do tego drzewka... bo chyba juz nie mam... dzis ostatnie chyba poszly do bebenka:sorry2:

Anulka super ze zakup udany:tak:

Beata dziekujemy za pamiec

ja wlasnie zgrywam fotki do albumu internetowego i bede zamawiac kopie ;-) oraz szukam jakis ladnych ramek na te zdjecia u fotografa

reklama
Do góry