sabina_p
Mamusia Kapiczka i Tymka
Wisienka dla Ciebie:-) herbatka..>Asix pożycz emotikionka z herbatką:-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Pusia super filmiki zdolny chłopak z Kacperka:-)
Dziunia ja obecnie ważę mniej niż z przed ciąży a żadnej diety nie stosowałam chyba klimat w tym domu tak na mnie działapytanko , czy wróciłyście już do wagi sprzed ciąży? :-)
Anitt widzisz nie ma się czym przejmować może z czasem polubi leżenie na brzusiu Gratki za siadanieA tak w ogole to ostatnio martwilam sie bardzo tym, ze maly nie chce lezec na brzuszku i ze od razu sie przekreca na plecy. Juz mialam w glowie napiecie miesniowe (ze niby nikt go nie wykryl do tej pory) i ogolnie problemy z cialem Nic a nic go nie interesowalo, moglam przed nim skakac, piszczec i robic wszystko zeby zostal na brzuchu a on tylko ciach i juz na plecach. Na boki przewraca sie w obie strony ale dalej juz ani rusz. W koncu postawilam mu laptopa i puscilam filmik z jego "dziecinstwa" hehe jak nomen omen lezy na brzuszku i bardzo placze. Zainteresowal sie placzem i nawet wytrzymal na brzuchu! Juz wiem ze umie, ale nie lubi wiec sie tak nie schizuje)) Zreszta wiem ze jest z niego straszny len i pewnie mu sie nie chce
A tak na marginesie to Domisiowi ostatnio wychodzi siedzenie. Jak sie zapomni to siedzi i siedzi:)
Pusia ładnie Kacperek siedzi:-)Skoro filmiczki się podobały z Kacperkiem to mam jeszcze jeden z wczoraj hihi YouTube - Siedzę sobie
Karina co za wredna s...ka chyba sprawia jej przyjemność krzywdzenie własnego dzieckaNapisze Wam jedna rzecz ktora dzisiaj widzialam az mnie wscieklosc wziela.
Bylam u mojej tesciowej i na przeciw niej mieszka takie mlode malzenstwo ktore ma chlopca kilkuletniegna jakis czas temu zostawila meza i dziecko i wyjechala sobie za granice bo tam poznala przez internet jakiegos faceta.
Teraz przyjechala spowrotem na kilka dni w zaawansowanej coiazy chyba z tym drugim facetem do domu.(nie rozumie jak jej maz mogl ja wpuscic).
Najlepsze jest to ze chodzi z tym brzuchem po ulicy rozmawia z sasiadami jak gdyby nic sie nie stalo no i dzisiaj wyjechala.
Najgorsze jest to ze znowu zostawila tego chlopca bo ona jego nie chce i jak wsiadala do samochodu nawet nie porzegnala sie z nim ani nie pomachala tylko wsadzila do dupe i pojechala a on bidulek stal i plakal na ulicy
Po jasna cholere ona przyjechala ( zrobila juz tak drugi raz) i caly czas rozdrapuje ta rane u dziecka jak ja jego widzialam to sama zaczelam plakac
Jak mozna byc taka sz....ta wyrodna matka
Larvuniu to super że Marcelek już reaguje na swoje imie Gratulaski :-)dzionek zlecial mi leniwie..., byczylam sie caly dzien Marcelek zadziwia mnie z dnia na dzien bardzxiej..., jest kochany! Zauwazylam ostatnio, ze rozumie swoje imie... Gdy wolam go po imieniu to odwraca sie w moja strone. Jak wolam psa czy cos mowie do mezulka to bawi sie dalej, ale jak tylko powiem "Marcelku" to patrzy w moja strone i sie chochrac zaczyna Czy myslicie ze rozumie juz czy to poprostu zbieg okolicznosci ze sie odwrocil na wolanie??
Jutro ide do rodzicow na obiadek. Nie widzili Bąbelka juz 2 tygodnie i tesknia Kurcze ale ten czas leci....
Wisienka faktycznie obraz złej jakości ale udało mi się dostrzec jak Davidek przekręcił się z plecków na brzuszek a potem podniósł się na czworaka nie wiem czy dobrze zauważyłam ale chciał się do czegoś zbliżyć coś chwycićmoj synus
YouTube - Davidkek
mozecie zobaczyc jak moj sie obraca, raczkuje i podnosi pupe
tylko obraz jest strasznie zlej jakosci
kamerke internetowa mam do du...
asix współczuję, biedny Maciuś :-(bylam u lekarza ale ci poj*** nic nie wiedza i dziecko mi sie meczy juz ponad 2 tyg. nawet skierowania do pediatry nie dostalam, chociaz powinnam odrazu je dostac
ale posiedzialam wczoraj dosc dlugo w necie i podejrzewam robaki (wiesz grzyby itp.)
ma identyczne objawy
ale do lekarza znowu dopiero we wtorek
Kathhe ładnie Ci Marysia śpiwitam mamuski:-)
u nas mala zasypia miedzy 19 a 20-przewaznie juz o 19 , o 23 albo 24 karmie ja na spiaco-daje cyca i spi mi do 6-7mej , chyba ze nie dam cyca o 23 to wtedy chce jesc tak gdzies 1-3cia ale i tak potem budzi mi sie miedzy 6ta a 7ma naszczescie nauczylam ja ze zaraz potem zasypia-wiec biore ja do nas do lozka , bawi sie troche grzechotka i potem tak gdzies po 8mej zasypia, spi godzinke niecala i pozniej sie bawimy i za dwie godzinki znowu zasypia. Pozniej juz jest gorzej bo jest aktywna nawet 5godzin
Ja jeszcze nic nowego nie wprowadziłamDziewczyny, karmiace piersia... Czy ktoras wprowadza amciu wedlug nowego schematu zywienia niemowlat?? Tzn, najpierw zupki z kasza manna, potem zupki z kasza manna z mieskiem i z zoltkiem + przeciery owocowe...
Karina ja dziś zrobiłam przemeblowanie takie małe zamieniłam ustawienia szafki i komody ale teraz ma trochę burello bum bum bo musiałam wszystko powyciągać z nich a Amandą w tym czasie teściowa się zajęłaWitajcie dziewczyny ja dzisiaj jestem zadowolona oprocz konikow zrobilam w mieszkaniu przemeblowanie i przejrzalam szafki z ciuchami i porobilam porzadki to co nie potrzebne wywalilamTak wiec odwailam kawal dobrej roboty:-)bo bylo tego sporo
moja teściowa ma naczynia w których można gotować na parze 6 tys za nie daładziewczyny macie to urzadzenie do gotowania na parze???
Misia może ten sen to jakaś ukryta w podświadomości chęć posiadania kolejnego dzidziusiaCześć laseczki :-)
Igor dzisiaj prawie sam usiadł z raczkowania, no boski jest tak pięknie się rozwija. Lada moment zacznie śmigać na czworaka. Oprócz tego układa usteczka w takim dzwinym grymasie i cmoka, takie to śmieszne jest że boki można zrywać. My się brechtamy z niego a ten zadowolony cmoka.
Od dwóch dni poza tym jest b niespokojny. Wściekle gryzie wszystko dookoła, wyczuliśmy lewą jedyneczkę pod dziąsłem na dole, więc chyba niedługo wyjrzy na światło dzienne ;-)
Wiku niewyżyty jak zwykle. Ale już się przyzwyczaiłam do tego. Mam więcej cierpliwości od K, a przeca to ja jestem cholerykiem
K już dużo lepiej. Pogadaliśmy o jego systematyczności. No nic trzeba ścisnąć zadek i robić po troszku, tak żeby nic mu się z terminami nie waliło na głowę przy tej pracy doktorskiej. Damy radę, już tyle żeśmy zrobili, tyle przeszliśmy w ciągu tych 3 lat że nic tylko szczyty zdobywać
K chce mieć córeczkę i mi o tym co jakiś czas mówi. Już mu powiedziałam że nie ze mną a jak już to koło 40tki
Mam dosyć łażenia w ciąży i karmienia piersią. Od tego wszystkiego przyśniło mi się że mam piękną 3 miesięczną córcię
Kathhe super :-)Gratulaski dla rozgadanej Marysi:-):-)witam z rana z kawusia:-)
moje dziecko dzis powiedzialo MAMAwiem ze nieswiadomie ale to tak slicznie brzmi:-)uczylam ja od jakiegos czasu MAMA TATA DADA BABA i powiedziala w koncu MAMA
Pusia świetnie że nocka była lepsza oby tak było zawsze:-)Dzisiejsza nocka była dużo lepszaaaaa :-):-).
TZN. Kacper poszedł spać o 20:15 obudził się na karmienie koło 1 a potem o 5 (a o 5 to chyba obudziło go głośne kichanie mężulka hihih) Dostał cycka i poszedł spać jeszcze do 7:15 . Cały czas kierujemy się książką i chyba pomaga :-):-)
Iwcia ja tez się staram nauczyć Amandę samodzielnego zasypiania ale pomału mam już dośćje.
Pusia cieszę się,że jest lepiej, ja nadal uczę Madzię samodzielnego zasypiania, jakoś tam idzie ale nie jest jeszcze idealnie.W nocy raz lepiej, raz gorzej, najgorsze ze jej się coś przestawiło i teraz co noc robi kupę i ja to wybudza.Nauka samodzielnego zasypiania jest ciężka ale zaprocentuje później.
Asix fajnie że małż też pomaga Ci w wyborze sukienki
jeszcze nie dostałamaluska ty nasz pracusiu :-)
a @ dostaniesz, nie martw sie!!!
karina teścika jeszcze nie zrobiłam załamałabym się jakby wyszedł pozytywny ....bo ja nie mogę być teraz w ciąży.....nie mogę:-(Aluska a tak na wszelki wypadek tescik zrobilas????myslisz ze on przeziebienia tak przesunelaby sie miesiaczka?????
Bira super że Ingusia zjadła samo mleczkoCześć wieczorowo:-)
Inga śpi... zresztą przez cały dzień nic nie robiła tylko wyła na przemian ze spaniem. Koszmarny dzień. Ale na koniec miło mnie zaskoczyła, bo pierwszy raz od ponad miesiąca albo i dłużej zjadła mleko bez dodatków. Normalne z szoku wyjść nie mogę.
Jolie postaram się to prosto wytłumaczyć :a więc jest taki przyrząd jak gracka i nim zrusza się ziemię żeby pozbyć sie badyla i nie tylko...i to jest tzw. gracowanie a przynajmniej tak babcia m. mówiłaDobry wieczór.
Aluśka kurczę dopadli Was z robotą a co to znaczy "gracować"?
Elbra przykro mi że Piotruś jest alergikiem,:-( ale mam nadzieję że mu to z czasem przejdzie tego Ci życzęJolie byłam prywatnie u alergologa bo nasi lekarze za bardzo się nie przejmują. tylko by maśći sterydowe dawali. A lekarza mam poleconego i sprawdzonego bo szwagier ma dzieci, które są alergikami i im bardzo pomogła i trafiła w ich choroby. Musiałam tylko trochę daleko jechać ale to nie ma znaczenia.
No więc tak. Piotrek ma atopowe zapalenie skóry:-( Jest alergikiem tak jak dzieci szagra (brat mojego małża i teściowa też są alergikami), także u nas to chyba rodzinne.:-(
Tak wogóle to byłam tam ze szwagrem i wszyscy myśleli, że to tatuś;-)
Od jutra Piotrek ma być na samym mleku Bebilon Pepti (TYLKO). Jak on to przeżyje jak już wszystko jadł
no i mam maść, krem, syrop itp.
Jak już bedzie na samym mleku i bedę stosować te przepisane leki to jak zejdą zmiany skórne to dopiero mam wprowadzać jeden produkt na tydzień.
a więc nawet mleka nie mogę zagęszczać kleikiem. Także młody jest jak ja to mówię, od jutra na diecie;-)
Ale oby pomogło. No i nie może pić nawet herbatek kompletnie NIC. wodę do picia tylko!
Pani alergolog przypuszcza, że Piotrek ma uczulenie na trawe i drzewa, które teraz bardzo pylą. no zobaczymy co się okaże.
mam prać pranie w Jelpie.
A najważniejsze, że nie podawać wogóle jabłka narazie. będzie to ostatnia rzecz jaką mam wprowadzać młodemu. MASAKRA! ale jak mus to mus.
A dlatego, że jesli rzeczywiście jest uczulony na tą trawe itp to jabłko najbardziej też go będzie uczulać
Także Piter od jutra zaczyna jeść jak noworodek - tylko mleko
Ale babka zna sie na rzeczy. Cały wywiad ze mną pzreprowadziła od urodzenia ?Piotrka co i kiedy się działo i podawało. Siedziałam z nim tam dłuuugo ponad godzinkę. Współczuję ludziom, którzy byli za mną w kolejce
Lekarka wszystko pisała mi na kartce o i jak mam podawać w jakich kolejnościach. co podać a czego nie. Jestem narazie zadowolona z jej podejścia. Jest to babka z doświadczeniem więc może trafi co jest z młodym.
Także miejsmy nadzieję, że dieta cud;-) pomoże.
Jolie łodki Tymuś to jak mógłby nie czarować sama jestem jeszcze pod wrażeniem jego uroku po obejrzeniu foteczek w galerii:-):-)U nas dzień minął spokojnie. Wieczorem byliśmy na pizzy u teściów, którzy jutro lecą do Izraela na tydzień. Musieli sie nacieszyc wnusiem przed wyjazdem
Wczoraj byliśmy na komunii u mojej siostry. Było całkiem fajnie, ale męczą mnie takie imprezy gdzie jest dużo ludzi, hałas i ucztowanie cały dzień. Jestem typową domatorką, chociaż bardzo lubię spędzać czas wśród ludzi. Po prostu jestem inna niż moi rodzice Mimo wszystko Tymek wszystkich czarował swoim uśmiechem i błękitem oczu. Dzielnie znosił hałasy cały dzień, w przeciwieństwie do swojej mamy, która w pewnym momencie wyzwała swojego męża i się poryczała... ale to dłuższa historia. A wszystkiemu winien był cholerny deszcz. Wieczorem przeprosiłam Damiana za swoje paskudne zachowanie.
Niestety swojego aparatu nie wzięliśmy, więc zdjęć na razie żadnych nie mam :-(
Misia Gratulaski dla Igorka za ząbka;-)Witajcie :-)
Mój Igorek od dzisiaj ma zęba prawa dolna jedyneczka, a obok lewy się czai pod dziąsełkiem. Wrzeszczał dzisiaj strasznie
Dzisiaj Igor chwycił mój widelec i mało brakowało a wpakowałby sobie mojego kotleta mielonego do paszczy rzucił się na mięcho, muszę mu zrobić coś ala kotlecik z indyka mielonego.
Nie wiem czemu, ale dzisiaj jestem strasznie szczęśliwa
Pusiu hehe z przyjemnością obejrzałam filmiki z Kacperkiem :-) Wiku patrzy na film z gimnastyką a tam Twój mąż i mówi do mnie: "Mamo, kto to? To wujek?"