reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

pusia no wlasnie strasznie u pusto. moj tez juz po kapaniu, ale jeszcze nie spi, Mozesz mi powiedziec co zrobilas ze twoj maly tak ladnie je z butli>? Moj nic po za cyckiem niechce jesc :-(

elbra no wlasnie mow co ci powiedzial alergolog

reklama
Cześć wieczorowo:-)

Inga śpi... zresztą przez cały dzień nic nie robiła tylko wyła na przemian ze spaniem. Koszmarny dzień. Ale na koniec miło mnie zaskoczyła, bo pierwszy raz od ponad miesiąca albo i dłużej zjadła mleko bez dodatków. Normalne z szoku wyjść nie mogę.

Dobry wieczór.

Pusia widzę, że w końcu miałaś spokojną noc. Super!!! Oby tak dalej.

Asix sukienki, które Ty wybrałaś są bardzo kobiece, a ta którą wybrał Twój mąż jest bardzo oryginalna i jak dla mnie ma to "coś". I wydaje mi się, że duży biust nie wyglądałby w tym ładnie, więc tu jest na "+" dla Ciebie. Ja jestem za tą, to jest taka "sukienka z charakterem", a skoro podoba się Twojemu facetowi, to Ty w niej będziesz piękna (a push-up czyi cuda;-)) . Z tamtych obstawiam 2 lub 3.

Lilka dużo zdrówka.

Kathe wszystkiego naj z okazji rocznicy.

Elbra fajnie, że udało Ci się znaleźć tak szybko alergologa, czekam na relacje z wizyty.

Aluśka kurczę dopadli Was z robotą :crazy: a co to znaczy "gracować"?

Kreciku witaj. Rzeczywiście chłopcy są już duzi. A jak się pozmieniali!!!

Anineczko a gdzie byliście, bo chyba przeoczyłam :zawstydzona/y:

Anulka oj jaka ulga, że Oskarek powoli wychodzi na prostą ze swoimi kupkami.

Jolie byłam prywatnie u alergologa bo nasi lekarze za bardzo się nie przejmują. tylko by maśći sterydowe dawali. A lekarza mam poleconego i sprawdzonego bo szwagier ma dzieci, które są alergikami i im bardzo pomogła i trafiła w ich choroby. Musiałam tylko trochę daleko jechać ale to nie ma znaczenia.

No więc tak. Piotrek ma atopowe zapalenie skóry:-( Jest alergikiem tak jak dzieci szagra (brat mojego małża i teściowa też są alergikami), także u nas to chyba rodzinne.:-(
Tak wogóle to byłam tam ze szwagrem i wszyscy myśleli, że to tatuś;-)
Od jutra Piotrek ma być na samym mleku Bebilon Pepti (TYLKO:szok:). Jak on to przeżyje jak już wszystko jadł:-p
no i mam maść, krem, syrop itp.
Jak już bedzie na samym mleku i bedę stosować te przepisane leki to jak zejdą zmiany skórne to dopiero mam wprowadzać jeden produkt na tydzień.
a więc nawet mleka nie mogę zagęszczać kleikiem. Także młody jest jak ja to mówię, od jutra na diecie;-)
Ale oby pomogło. No i nie może pić nawet herbatek kompletnie NIC. wodę do picia tylko!
Pani alergolog przypuszcza, że Piotrek ma uczulenie na trawe i drzewa, które teraz bardzo pylą. no zobaczymy co się okaże.
mam prać pranie w Jelpie.
A najważniejsze, że nie podawać wogóle jabłka narazie. będzie to ostatnia rzecz jaką mam wprowadzać młodemu. MASAKRA! ale jak mus to mus.
A dlatego, że jesli rzeczywiście jest uczulony na tą trawe itp to jabłko najbardziej też go będzie uczulać:tak:
Także Piter od jutra zaczyna jeść jak noworodek - tylko mleko:dry:
Ale babka zna sie na rzeczy. Cały wywiad ze mną pzreprowadziła od urodzenia ?Piotrka co i kiedy się działo i podawało. Siedziałam z nim tam dłuuugo ponad godzinkę. Współczuję ludziom, którzy byli za mną w kolejce:-p
Lekarka wszystko pisała mi na kartce o i jak mam podawać w jakich kolejnościach. co podać a czego nie. Jestem narazie zadowolona z jej podejścia. Jest to babka z doświadczeniem więc może trafi co jest z młodym.
Także miejsmy nadzieję, że dieta cud;-) pomoże.

U nas dzień minął spokojnie. Wieczorem byliśmy na pizzy u teściów, którzy jutro lecą do Izraela na tydzień. Musieli sie nacieszyc wnusiem przed wyjazdem :blink:
Wczoraj byliśmy na komunii u mojej siostry. Było całkiem fajnie, ale męczą mnie takie imprezy gdzie jest dużo ludzi, hałas i ucztowanie cały dzień. Jestem typową domatorką, chociaż bardzo lubię spędzać czas wśród ludzi. Po prostu jestem inna niż moi rodzice :sorry2: Mimo wszystko Tymek wszystkich czarował swoim uśmiechem i błękitem oczu. Dzielnie znosił hałasy cały dzień, w przeciwieństwie do swojej mamy, która w pewnym momencie wyzwała swojego męża i się poryczała... ale to dłuższa historia. A wszystkiemu winien był cholerny deszcz. Wieczorem przeprosiłam Damiana za swoje paskudne zachowanie.
Niestety swojego aparatu nie wzięliśmy, więc zdjęć na razie żadnych nie mam :-(

pusia no wlasnie strasznie u pusto. moj tez juz po kapaniu, ale jeszcze nie spi, Mozesz mi powiedziec co zrobilas ze twoj maly tak ladnie je z butli>? Moj nic po za cyckiem niechce jesc :-(

Wisuenko ja nie musiałam nic robić bo Kacper nigdy nie miał problemu żeby jeść z butelki kiedyś jak odciągałam pokarm żeby np iść gdzieś to bez problemu pił no i teraz też. My mamy tą butelkę co ma smoczek jak sutek firmy TOMMEE TIPPEE może ona by przypasowała Davidkowi

Elbra na fajną kobietę trafiłaś, świetnie. Współczuję Piotrusiowi diety, po takich smakołykach z powrotem wracać do mleka :-(

dokładnie. teraz mu ślinka będzie ciekła na wszytsko co będzie miało inny kolor niż mleko;-)
Aha mogę zagęszczać mleczko tylko Sinlaciem

A jeszcze mi sie przypomniało. Pani przebadawła małego od A do Z. i co ciekawe. powiedziała, że małemu ucieka prawe jąderko. i mam obserwować czy często bo jak nie to trzeba coś z tym zrobić. bo nie może tak być. a kuźźźźwaaa tyle razy byłam u mojej lekarki to nic nie zauważyła. a pytałam czy wsyztsko ok.
jak zobaczyłam jak ta alergolog bada małego to mi oczy na wierzch wyszły. wszytsko sprawdzała. nawet u nas zwykła lekarka nigdy takiego dokładnego badania mu nie zrobiła.:no:
Ta lekarka nie dość, że jest alergologiem to pediatrą i jeszcze jakimś specjalistą chorób dziecięcych.

dokładnie. teraz mu ślinka będzie ciekła na wszytsko co będzie miało inny kolor niż mleko;-)

A jeszcze mi sie przypomniało. Pani przebadawła małego od A do Z. i co ciekawe. powiedziała, że małemu ucieka prawe jąderko. i mam obserwować czy często bo jak nie to trzeba coś z tym zrobić. bo nie może tak być. a kuźźźźwaaa tyle razy byłam u mojej lekarki to nic nie zauważyła. a pytałam czy wsyztsko ok.
jak zobaczyłam jak ta alergolog bada małego to mi oczy na wierzch wyszły. wszytsko sprawdzała. nawet u nas zwykła lekarka nigdy takiego dokładnego badania mu nie zrobiła.:no:
Ta lekarka nie dość, że jest alergologiem to pediatrą i jeszcze jakimś specjalistą chorób dziecięcych.

O kurczę, nie wiem co napisać w związku z panią doktor, do której chodzicie. Nosz.... wściec się można, że takich ważnych rzeczy nie widzi. Dobrze, że ta pani w miarę szybko zauważyła problem.

Anulka
pytałaś o kalendarz i jedzenie. My nie trzymamy sie kurczowo kalendarza. Jak na razie kupowałam deserki i zupki "po 4" i "po 5 miesiącu". Tymek mięska jeszcze nie jadł ani żółtka. A powiedz jak robisz to żółtko? Gotujesz całe jajko na twardo i później dodajesz tylko żółtko czy jakoś inaczej?
Jutro chcę Mu podać samego brokuła ze słoiczka.

reklama
Moj maly tez zasnal:tak:co tutaj tak pusto?????

ja jestem
choc nerwowo u nas w domu :baffled:
zwracamy auto!!

Asix sukienki, które Ty wybrałaś są bardzo kobiece, a ta którą wybrał Twój mąż jest bardzo oryginalna i jak dla mnie ma to "coś". I wydaje mi się, że duży biust nie wyglądałby w tym ładnie, więc tu jest na "+" dla Ciebie. Ja jestem za tą, to jest taka "sukienka z charakterem", a skoro podoba się Twojemu facetowi, to Ty w niej będziesz piękna (a push-up czyi cuda;-)) . Z tamtych obstawiam 2 lub 3.

Lilka dużo zdrówka..

Jolie dziekuje
a co do sukienki mam takie samo zdanie :tak:
facet wie w czym jego kobiecie jest najlepiej!!
nikt mi tak nie umie doradzic podczas zakupow jak moj mezulo :-)

No więc tak. Piotrek ma atopowe zapalenie skóry:-( Jest alergikiem tak jak dzieci szagra (brat mojego małża i teściowa też są alergikami), także u nas to chyba rodzinne.:-(.

Elbra strasznie wspolczuje :-:)-( licze ze uda wam sie pokonac alergie z czasem...zycze tego z calego serducha

Asix to sie pokazałaś jak ja poszłam buuu:(
a ja własnie de volai-a robie:-) Lilka chyba robiła w weekend?:-) i tak mnie naszło:):):)
Karinka no już zimna zoska minęła więc można kwiatki na balkon;-)

Sabinka i jak wyszly dewolaje?? :-)

No :-) Kacper śpi od 20:15 i pierwszy raz zjadł całe 180ml mleka bebilon z dwiema łyżkami sinlacka :tak::tak: robi się z niego żarłok hihi:-D:-D

wow,pieknie!! Kacperek sie wprawia :-) a im wiecej wypije mleczka zageszczonego tym z czasem wydluzy mu sie sen w nocy :tak:
powodzenia!!

Do góry