reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

reklama
Dzień doberek Kobitki :tak:

Czuję się fatalnie mam straszny katar pojawił się tak nagle wczoraj po południu :-:)-( i dzisiaj się nasilił Amanda też jest zakatarzona :no:
Mieliśmy wczoraj jechać na aerobik ale musiałam zrezygnować żeby Milenki i Kubusia nie zarazić (dzieci mam październikowych):-:)-(
:-(

Tak nagle się zakatarzyłam i się zastanawiam czy przypadkiem to nie przez jakieś "badyle" rosnące wokół bloku :crazy:
Jakaś alergia siewna czy jak to się tam nazywa :-:)dry:

Aluska
mnie tez przewialo niedawno, mialam straszny kaszel a teraz cala moja trojka ma:-( Ode mnie sie zarazily biedule:-(
Z dwojga zlego lepiej zeby to nie byla alergia.

A ja uporalam sie z prasowaniem, a teraz moja ulubiona czesc dnia sie zbliza...gotowanie...
Slodkie jest zycie kury domowej...

Karinko horror fajny :)) to hiszpański film "Rec". Nie był puszczany w Polsce, a reklamowano go nie pokazując fragmenty filmów tylko reakcje ludzi siedzących w kinie :)

No tego nie ogladalam dzisiaj musze powiedziec tyyul mojemu Danielowi:tak:

Dzień doberek Kobitki :tak:

Czuję się fatalnie mam straszny katar pojawił się tak nagle wczoraj po południu :-:)-( i dzisiaj się nasilił Amanda też jest zakatarzona :no:
Mieliśmy wczoraj jechać na aerobik ale musiałam zrezygnować żeby Milenki i Kubusia nie zarazić (dzieci mam październikowych):-:)-(
:-(

Tak nagle się zakatarzyłam i się zastanawiam czy przypadkiem to nie przez jakieś "badyle" rosnące wokół bloku :crazy:
Jakaś alergia siewna czy jak to się tam nazywa :-:)dry:

Aluska mysle ze z dwojga zlego lepiej zeby to byl zwykly katar niz alergia bo bedzie Ci sie to dlzuej trzymac teraz jest wszedzie pylenie.....:no:

Lilka, Indze jak się odmieni to zostanie aniołkiem. Przy niej AlKaida to mały piko. Mój mąż twierdzi, że jakby ja na pustynie do talibów wypuścić, to by tak spieprzali, że by te kiecki po drodze pogubili:baffled:

strasznie sie usmialam

Slyszalyscie o czyms takim???

Kupilam gazete Mamo to ja... a tam taka reklama...

LABO ROZSTĘPY ze striadene®. Wyłączny dystrybutor preparatów szwajcarskiej firmy Labo Cosprophar 2008-01-27
Naukowcy z firmy Labo opracowali pierwszą i unikalną pielęgnację miejscową do stosowania na skórze z rozstępami. Jej formuła oparta jest na nowym kompleksie substancji aktywnych o nazwie Striadene®, która posiada patent szwajcarski CH 696 659 A5. Matrykiny i drożdże z gatunku Saccharomyces Lysate, występujące w kompleksie Straidene®, wykazują działanie stymulujące odnowę tkanki łącznej w miejscach pokrytych rozstępami. Dzięki tej właśnie stymulacji przywrócony zostaje prawidłowy stan tkanki w miejscu, w którym pojawił się rozstęp, a w której włókna zniknęły lub utraciły swoje właściwości podporowe.

Firma Labo przygotowała dla państwa cztery warianty: Pielęgnacja Miejscowa, Przedłużenie Pielęgnacji, Kompletną pielęgnację lub Pielęgnacja Prewencyjna

hmmm, gdyby to byla prawda... och... to skusialbym sie...

brzmi zachecajaco-ja narazie uzywam Musteli-pisalam ci o niej wczesniej no i jak na razie widze mala poprawe-tzn. rozstepy zrobily sie mniej rozowe i plytsze, no ale zobaczymy jak to bedzie jak skoncze kuracje :tak:

Cala trojka ma kaszel, ode mnie sie zarazili:angry: a do tego jeszcze kotka ma ruje- z cyklu ¨goraco polecam¨.

biedne dzieciaczki-zycze zdrowka!! no i swietnie opisalas kotke :-D:-D:laugh2:

Iwcia
Powtarzalam mezowi, ze w nocy musimy mleko rozzedzac a nie zageszczac, ale chlop jak to chlop...On karmil w nocy wiec ciagle dosypywal kaszki do mleka.Gutek to potrafil nawet 3 razy cala butle wytrabic:szok: No i ostatnio na szczepieniu lekarz sie za glowe zlapal ile nasze chlopaki jedza w nocy;-) i tez polecil, zebysmy w nocy rozzedzali.Pierwszej nocy troche pociagneli , ale im nie smakowalo za bardzo i teraz juz wogole sie nie upominaja:no: Tylko podobnie jak u Beatki rzucaja sie jeszcze troche, gadaja i cuduja, ale mam nadzieje, ze to minie;-)
A dalismy tak na 180ml 3 miarki mleka w nocy.

a zazwyczaj na 180 ile dawaliscie miarek? no i ile ci chlopaki w nocy zjadali bo mati wciaga 180ml

Cześć laseczki!

Kawusia wypita bez was niestety :zawstydzona/y:;-) ale dopiero teraz mi się udało kompa włączyć.

Dostałam smsa od małża że coś się źle czuje i ma bóle zamostkowe, tak się o niego martwię :baffled: teraz jest w pracy, ale przyjedzie na obiad za jakąś godzinę więc zobaczymy czy w ogóle wróci do roboty :-( Mamy na miejscu aparat ekg to mu zrobię badanie i zobaczymy czy będzie trzeba z nim do lekarza jechać. On jest trochę za młody na takie dolegliwości sercowe, ale kto go tam wie, teraz ma tyle stresów...:-(

Lilka wiesz co, ja bym robiła taki kurs, choćby dla samej siebie. Jak bym miała więcej czasu to bym se poszła w ramach rozrywki na kurs fryzjerski :tak: Czasami ścinam moją mamę i siostrę, brakuje mi takiej fachowej wiedzy bo zazwyczaj polegam na mojej intuicji, no ale one są zadowolone :-D

Ladina i Aluśka
zdrówka Wam życzę. Kurcze tak ciepło teraz, a tu choróbska się pojawiają... :dry:

Aha i chciałam się pochwalić że mój Igi jak dostał cyca o 24:00 tak przespał mi pierwszy raz w życiu do 8:30, aż się przestraszyłam że ja pierwsza wstałam przed nim ale okazało się że słodko spał w swoim łóżeczku, starszak też ładnie mi spał do 8:30 a zwykle wstaje z dzikim rykiem o 5-6 rano :-):-):-):-):-):-)
CHYBA SIę WYSPAłAM :-p

ja tylko na chwilkę bo dopiero wróciłam..
Kapik zaszczepiony waży 7400:-) czyli wszystko w normie przez 2 miesiace przytył kilogram...
dostał tabletki na wzmocnienie kosci...ossopan... no bo on to jeszcze taki lelawy :-) hehe
ogólnie wszytsko ok..
Sabinka ładnie Kacperek Ci waży :tak:
czesc
nie poczytam co u was bo jestem tak zmeczona i bola mnie oczy mam chyba alregie na cos co pyli bo bym tylko ciagel chodzila z zamknietymi oczami bo w tedy przynosi to ulge
mam tylko pystanie czy ktoras wie ile powinno dzienie tzn na dobe jesc kcal dziecko 6m-czne ?
Mirka współczuję alergii:-:)-:)-(
co do kalorii to nie pomogę bo wiem:sorry2:
ale fajnie ide dzis na aquaaerobic :-):-)
danny sam zadzwonil do szwagierki aby mnie zabrala :-p:-)
Wisienka jak tam po aquaaerobicu?
wiecie co?? tak sie od dzis zastanawiam nad zrobieniem kursu w PL jak bede :happy:
chodzi mi o kurs robienia paznokci,stylizacji,manicure itd.
kurs trwa tydzien
tutaj moglabym sobie po godzinach dorabiac,a jak za rok bede szukac pracy to moze bym znalazla pracke w salonie kosmetycznym??
strasznie sie napalilam :rofl2: wreszcie umialabym cos czym moglabym sobie kaske dorobic :-)
tylko sie zastanawiam jak ja bym z tym moim brzuchem dala sobie rade na tym kursie :nerd:
Liluś fajny pomysł z tym kursem :tak::tak::tak::tak:
Lilka, Indze jak się odmieni to zostanie aniołkiem. Przy niej AlKaida to mały piko. Mój mąż twierdzi, że jakby ja na pustynie do talibów wypuścić, to by tak spieprzali, że by te kiecki po drodze pogubili:baffled:

A co do kursu to fajna sprawa. Jeżeli Cię to interesuje. Moja znajoma robi żele i mozna fajne pieniądze z tego wyciągnąć. Tylko nie wiem czy te preparaty nie będą szkodliwe dla maluszka.
Bira a na zdjęciach Ingusia wygląda na grzecznego aniołka :dry:
....śmieszny przykład podałaś z tymi talibami, uśmiałam się do łez:laugh2::laugh2::laugh2::-p:-p
Slyszalyscie o czyms takim???

Kupilam gazete Mamo to ja... a tam taka reklama...
LABO ROZSTĘPY ze striadene®. Wyłączny dystrybutor preparatów szwajcarskiej firmy Labo Cosprophar 2008-01-27
Naukowcy z firmy Labo opracowali pierwszą i unikalną pielęgnację miejscową do stosowania na skórze z rozstępami. Jej formuła oparta jest na nowym kompleksie substancji aktywnych o nazwie Striadene®, która posiada patent szwajcarski CH 696 659 A5. Matrykiny i drożdże z gatunku Saccharomyces Lysate, występujące w kompleksie Straidene®, wykazują działanie stymulujące odnowę tkanki łącznej w miejscach pokrytych rozstępami. Dzięki tej właśnie stymulacji przywrócony zostaje prawidłowy stan tkanki w miejscu, w którym pojawił się rozstęp, a w której włókna zniknęły lub utraciły swoje właściwości podporowe.

Firma Labo przygotowała dla państwa cztery warianty: Pielęgnacja Miejscowa, Przedłużenie Pielęgnacji, Kompletną pielęgnację lub Pielęgnacja Prewencyjna

hmmm, gdyby to byla prawda... och... to skusialbym sie...
anulka ciekawe czy to skuteczne bo brzmi zachęcająco :tak::tak:;-)
No i w koncu udalo nam sie oduczyc jedzenia w nocy moich dwoch wampirow, mam nadzieje, ze jak ten kaszel ustapi to beda cale noce przesypiac..., bo dzisiaj sie jeszcze troche rzucali:baffled: Ehh...gdyby mnie moj malz sluchal juz bysmy dawno zapomnieli o nocnym karmieniu;-)
Ladina gratuluję odstawienia żarłoczków od nocnego karmienia:tak::tak:;-):-):-):-)
witam

wpadlam tylko na chwilke sie przywitac, bo zaraz jedziemy do USC zalatwic formalnosci, zlozyc dokumenty i oplacic, w golr zapomniaam ze mamy dzis umowione spotkanie :-):-)
tak wiec do potem kochane mamuski
milego dnia!!!!!!!
Wisienka powodzenia w załatwianiu spraw:tak::tak::tak:
Aluska
mnie tez przewialo niedawno, mialam straszny kaszel a teraz cala moja trojka ma:-( Ode mnie sie zarazily biedule:-(
Z dwojga zlego lepiej zeby to nie byla alergia.
Aluska mysle ze z dwojga zlego lepiej zeby to byl zwykly katar niz alergia bo bedzie Ci sie to dlzuej trzymac teraz jest wszedzie pylenie.....:no:
Ladina,Karina skoro tak uważacie to mam nadzieję że to się okaże tylko zwykłym katarem i szybko mi przejdzie:dry::tak:
Beata udanego wypoczynku:-):-):-) z niecierpliwością czekamy na foteczki :tak::tak:;-)

Cześć laseczki!

Dostałam smsa od małża że coś się źle czuje i ma bóle zamostkowe, tak się o niego martwię :baffled: teraz jest w pracy, ale przyjedzie na obiad za jakąś godzinę więc zobaczymy czy w ogóle wróci do roboty :-( Mamy na miejscu aparat ekg to mu zrobię badanie i zobaczymy czy będzie trzeba z nim do lekarza jechać. On jest trochę za młody na takie dolegliwości sercowe, ale kto go tam wie, teraz ma tyle stresów...:-(
Ladina i Aluśka
zdrówka Wam życzę. Kurcze tak ciepło teraz, a tu choróbska się pojawiają... :dry:

Aha i chciałam się pochwalić że mój Igi jak dostał cyca o 24:00 tak przespał mi pierwszy raz w życiu do 8:30, aż się przestraszyłam że ja pierwsza wstałam przed nim ale okazało się że słodko spał w swoim łóżeczku, starszak też ładnie mi spał do 8:30 a zwykle wstaje z dzikim rykiem o 5-6 rano :-):-):-):-):-):-)
CHYBA SIę WYSPAłAM :-p
Misia dziękuję :tak::tak::tak:
super że chłopaki dały Ci się wyspać:tak::-D

Dużo zdrówka również dla Twojego M:tak: oby to się okazało tylko zwykłym przemęczeniem :dry:

Zmykam na dworek i przy okazji zobaczę czy sie katar nasili:dry::-:)-:)-(

Asix
normalnie na 180ml dajemy 6 miarek, wiec na noc o polowe zmniejszylismy. A moje zarloki to roznie w nocy jadly, padaly rekordy -3 razy po 240ml zageszczonego mleka:szok:

Misia
Mam nadzieje, ze u Twojego meza to falszywy alarm, bo wiesz faceci tak lubia czasem sie nad soba pouzalac;-) ...Przynajmniej moj-lekko chory to juz normalnie umierajacy:wściekła/y:, nie raz mialm ochote go dobic;-) co by sie dluzej nie meczyl;-)

reklama
Witam
Normalnie poranki spędzam jak pracownik przy komputerze :laugh2:
Bo listopadówki trzeba odwiedzić i wrześniówki :-D:-D

U nas nocka spoko.Ząbek w końcu wyszedł.Mamy juz dwie jedyneczki dolne :rofl2:

Teraz jest strasznie ciepło i wyciągne zaraz wózek i go wypiore na ogródku.

Ladinko
super,że chłopaki już śpią w nocy,ja czekam na to u nas z utęsknieniem.
Tylko mam pytanie.
Na opakowaniu mleka pisze,żeby rozrabiać tyle mleka ile wody.Zwiększenie lub zmiejszenie mieszanki na ilość wody może spowodować ból brzuszka :dry:
Pytam bo boje się troche tak zrobić jak ty :sorry2:
Jak myślisz,nie ma to znaczenia?
Aluśka zdróweczka :tak:
Pusia no to może idziecie ku lepszemu? Oby,oby :tak:
Misiu jak tam mąż?
Oby to tylko przemęczenie.No i gratki z okazji nocki :-)
Wisienko super.Dobrze,że sobie przypomniałaś :laugh2:
Sabinko ile masz do tych Gorlic? Bo to są niemieckie Gorlice?
Beatko ehhhh normalnie zazdroszcze.To już jutro :-)

Do góry