reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

reklama
Dzień doberek :tak:

u nas nocka zapowiadała się ładnie ale nie ładnie sie skończyła:dry::szok:

Wykąpaliśmy Amandę o 20.30 potem posmarowałam jej dziąsełka żelem (bobodent) po 30min. dostała amciu i zasnęła :tak:
Następnie dopiero po 3.00 wstała na cysia ale już bez płaczu:tak: zjadła i zasnęla i sielanka się skończyła:baffled: bo po 4.00, 5.00 i 6.00 powtórzyła się sytuacja z poprzednich nocek:szok::no::no:
ale już o 6.00 znowu wzięłam jej posmarowałam te dziąsełka i uspokoiła dostała cycka i niestety jak zjadła stwierdziła ze się wyspała i chcąc nie chcąc trzeba było ją zabawiać :szok::szok::szok:

Zrobiłam też już pranie i poprasowałam a za jakąś godzinę śmigniemy na spacerek:tak:

Zaraz mykamy na spacerek, ale nie wiem co Madzi założyć bo wczoraj było zimno a dziś chyba dużo cieplej. nie chciałabym jej przgrzewać.Co dziś zakładacie, bo u mnie słońce piękne i temp 13 st?

Zapraszam ja juz przy drugiej kawce.

Women ja tez przy kawce siedzę:-) zapraszam:-)

Karinka u mnei tez wypadają ostatnio włosy masakrycznie..;/ i tak jak mówisz jeszcze mały w tym pomaga:-)

Iwicia nie mów o wolnym ... mi właśnie ostatnia wypłąta przyszła za urlopy... i od 3 maja na wychowawczy...buuuuuuuuuuu:-( :-(
No to nie wiem do kogo jechać hmmmmmmmmm
:-D:-D:-D:-D
Dzień doberek :tak:

u nas nocka zapowiadała się ładnie ale nie ładnie sie skończyła:dry::szok:

Wykąpaliśmy Amandę o 20.30 potem posmarowałam jej dziąsełka żelem (bobodent) po 30min. dostała amciu i zasnęła :tak:
Następnie dopiero po 3.00 wstała na cysia ale już bez płaczu:tak: zjadła i zasnęla i sielanka się skończyła:baffled: bo po 4.00, 5.00 i 6.00 powtórzyła się sytuacja z poprzednich nocek:szok::no::no:
ale już o 6.00 znowu wzięłam jej posmarowałam te dziąsełka i uspokoiła dostała cycka i niestety jak zjadła stwierdziła ze się wyspała i chcąc nie chcąc trzeba było ją zabawiać :szok::szok::szok:

Zrobiłam też już pranie i poprasowałam a za jakąś godzinę śmigniemy na spacerek:tak:
Aluśka współczuje takich nocy,oby było lepiej,u nas sie unormowało chyba to byla tylko 3 dniówka ,zeby nie idą.

Zaraz mykamy na spacerek, ale nie wiem co Madzi założyć bo wczoraj było zimno a dziś chyba dużo cieplej. nie chciałabym jej przgrzewać.Co dziś zakładacie, bo u mnie słońce piękne i temp 13 st?

Bira ja ubierałam malego na spacer tak
body krótki rękaw,koszulka,bluza,rajstopki,jeansy buciki i jest ok,nie jest spocony a i cieple raczki i kark ma.

ide powiesić pranie małego i tez smigniemy na spacerek i po zakupy,dzis az tak ladnej podogy nie ma jak przez ostatnie dni ale i tak trzeba korzystać poki nie pada deszcz.

Ps.Oglądałyście wczoraj 39,5 na TVN?
Kurcze ale sie uśmiałam,super ten serial

Ps.co do włosów to ja z tej grzywy jestem bardzo zadowolona

witam!!!
poczytalam co u was ale siedze przy kompie z piaskiem w oczach a na 2 kawe pod rzad sie nie pisze(narazie)

sabinka-z filmikiem maciusia to sie postaram, ale nie obiecuje, bo nie wiem gdzie mam kabel do kamery:dry: no i wlasnie tak na niego patrze a on siup w jedna strone na brzuszek, a potem przekladam go na plecki i to samo w druga no ale niestety z brzuszka na plecki sie jeszcze nie przekreca

anineczka-chyba wykrakalas z tym mlekiem -wczoraj w ciagu dnia bylo wszystko ok ale w nocy nie chcial mleka, wyginal sie i plakal-poszlam mu zagescilam kleikiem i zjadl wszystko
zreszta juz 2 nocke mam do kitu-wczoraj tez sie budzil co chwile no i dzisiaj 24,00, 3,00-4,00 i 6,30 jestem nieprzytomna-nie wiem czy to przez zmiane mleka czy przez to ze lozeczko przestawilam bo obydwie rzeczy zrobilam w 1 dniu nie wiem o co lotto - mam teraz metlik w glowie

bozieeeeee zasyiam przy kompie a maly fika na podlodze w najlepsze:sorry2:

Aluśka to i tak ładnie do 3 :-) jak już ząbki wyjdą to będzie wszystko lepiej:-)
u nas Kapik budzi sie najczęściej raz czasem zdaży się 2 razy a czasami wogóle:-) ale to nie jest uciążliwe bo to tylko przebudzenia są:-) dostanie smoka i śpi dalej:-)

Iwcia narazie napisałam na rok bo planuję 2 bobaska od razu;-) w sensie pod koniec roku...:-) no i dlatego nie chcę jak coś potemzrywac wychowawczego tylko od razu na l4;-) no chyba że sie przydaży wcześniej dzidziuś to bede zrywała niby wracała do pracy a potem szła na l4;-) szefostwo wszystko wie więc luz;-)

Asix poszukaj poszukaj:-) a co przewrotów z brzuszka na plecy to ostatnio pisałam że jak byłam u tyhc rehabilitantów i lekarzy to mówili że z brzucha na plecy świadomie to sie dopiero dziecko przewraca w 7 miesiącu...zresztą mam całą kartkę co w którym miesiącu dziecko powinno umieć i rzeczywiście tam taki pisze że w 7 miesiącu z brzucha na plecki wiec luz;-)

reklama
Aluśka to i tak ładnie do 3 :-) jak już ząbki wyjdą to będzie wszystko lepiej:-)
u nas Kapik budzi sie najczęściej raz czasem zdaży się 2 razy a czasami wogóle:-) ale to nie jest uciążliwe bo to tylko przebudzenia są:-) dostanie smoka i śpi dalej:-)

Iwcia narazie napisałam na rok bo planuję 2 bobaska od razu;-) w sensie pod koniec roku...:-) no i dlatego nie chcę jak coś potemzrywac wychowawczego tylko od razu na l4;-) no chyba że sie przydaży wcześniej dzidziuś to bede zrywała niby wracała do pracy a potem szła na l4;-) szefostwo wszystko wie więc luz;-)

Hehe Iwcia wiec kombinujesz tak jak ja z ta roznica ze ja jeszcze nie rozmawialam ze swoja dyrektorka ale tez tak chcialabym bo bede wtedy dluej z Szymonkiem a jak wroce do pracy to musze wynajac nianie a nie usmiecha mi sie to za bardzo.
Zreszta do 8 maja mam urlop i potem wychowawcze pisze do konca roku ( szkoda ze grosza nie bedzie no ale trudno jakosc sobie poradzimy)

Do góry