reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

reklama
Dzień doberek :tak:

u nas nocka zapowiadała się ładnie ale nie ładnie sie skończyła:dry::szok:

Wykąpaliśmy Amandę o 20.30 potem posmarowałam jej dziąsełka żelem (bobodent) po 30min. dostała amciu i zasnęła :tak:
Następnie dopiero po 3.00 wstała na cysia ale już bez płaczu:tak: zjadła i zasnęla i sielanka się skończyła:baffled: bo po 4.00, 5.00 i 6.00 powtórzyła się sytuacja z poprzednich nocek:szok::no::no:
ale już o 6.00 znowu wzięłam jej posmarowałam te dziąsełka i uspokoiła dostała cycka i niestety jak zjadła stwierdziła ze się wyspała i chcąc nie chcąc trzeba było ją zabawiać :szok::szok::szok:

Zrobiłam też już pranie i poprasowałam a za jakąś godzinę śmigniemy na spacerek:tak:

Zaraz mykamy na spacerek, ale nie wiem co Madzi założyć bo wczoraj było zimno a dziś chyba dużo cieplej. nie chciałabym jej przgrzewać.Co dziś zakładacie, bo u mnie słońce piękne i temp 13 st?

Zapraszam ja juz przy drugiej kawce.

Women ja tez przy kawce siedzę:-) zapraszam:-)

Karinka u mnei tez wypadają ostatnio włosy masakrycznie..;/ i tak jak mówisz jeszcze mały w tym pomaga:-)

Iwicia nie mów o wolnym ... mi właśnie ostatnia wypłąta przyszła za urlopy... i od 3 maja na wychowawczy...buuuuuuuuuuu:-( :-(
No to nie wiem do kogo jechać hmmmmmmmmm
:-D:-D:-D:-D
Dzień doberek :tak:

u nas nocka zapowiadała się ładnie ale nie ładnie sie skończyła:dry::szok:

Wykąpaliśmy Amandę o 20.30 potem posmarowałam jej dziąsełka żelem (bobodent) po 30min. dostała amciu i zasnęła :tak:
Następnie dopiero po 3.00 wstała na cysia ale już bez płaczu:tak: zjadła i zasnęla i sielanka się skończyła:baffled: bo po 4.00, 5.00 i 6.00 powtórzyła się sytuacja z poprzednich nocek:szok::no::no:
ale już o 6.00 znowu wzięłam jej posmarowałam te dziąsełka i uspokoiła dostała cycka i niestety jak zjadła stwierdziła ze się wyspała i chcąc nie chcąc trzeba było ją zabawiać :szok::szok::szok:

Zrobiłam też już pranie i poprasowałam a za jakąś godzinę śmigniemy na spacerek:tak:
Aluśka współczuje takich nocy,oby było lepiej,u nas sie unormowało chyba to byla tylko 3 dniówka ,zeby nie idą.

Zaraz mykamy na spacerek, ale nie wiem co Madzi założyć bo wczoraj było zimno a dziś chyba dużo cieplej. nie chciałabym jej przgrzewać.Co dziś zakładacie, bo u mnie słońce piękne i temp 13 st?

Bira ja ubierałam malego na spacer tak
body krótki rękaw,koszulka,bluza,rajstopki,jeansy buciki i jest ok,nie jest spocony a i cieple raczki i kark ma.

ide powiesić pranie małego i tez smigniemy na spacerek i po zakupy,dzis az tak ladnej podogy nie ma jak przez ostatnie dni ale i tak trzeba korzystać poki nie pada deszcz.

Ps.Oglądałyście wczoraj 39,5 na TVN?
Kurcze ale sie uśmiałam,super ten serial

Ps.co do włosów to ja z tej grzywy jestem bardzo zadowolona

witam!!!
poczytalam co u was ale siedze przy kompie z piaskiem w oczach a na 2 kawe pod rzad sie nie pisze(narazie)

sabinka-z filmikiem maciusia to sie postaram, ale nie obiecuje, bo nie wiem gdzie mam kabel do kamery:dry: no i wlasnie tak na niego patrze a on siup w jedna strone na brzuszek, a potem przekladam go na plecki i to samo w druga no ale niestety z brzuszka na plecki sie jeszcze nie przekreca

anineczka-chyba wykrakalas z tym mlekiem -wczoraj w ciagu dnia bylo wszystko ok ale w nocy nie chcial mleka, wyginal sie i plakal-poszlam mu zagescilam kleikiem i zjadl wszystko
zreszta juz 2 nocke mam do kitu-wczoraj tez sie budzil co chwile no i dzisiaj 24,00, 3,00-4,00 i 6,30 jestem nieprzytomna-nie wiem czy to przez zmiane mleka czy przez to ze lozeczko przestawilam bo obydwie rzeczy zrobilam w 1 dniu nie wiem o co lotto - mam teraz metlik w glowie

bozieeeeee zasyiam przy kompie a maly fika na podlodze w najlepsze:sorry2:

Aluśka to i tak ładnie do 3 :-) jak już ząbki wyjdą to będzie wszystko lepiej:-)
u nas Kapik budzi sie najczęściej raz czasem zdaży się 2 razy a czasami wogóle:-) ale to nie jest uciążliwe bo to tylko przebudzenia są:-) dostanie smoka i śpi dalej:-)

Iwcia narazie napisałam na rok bo planuję 2 bobaska od razu;-) w sensie pod koniec roku...:-) no i dlatego nie chcę jak coś potemzrywac wychowawczego tylko od razu na l4;-) no chyba że sie przydaży wcześniej dzidziuś to bede zrywała niby wracała do pracy a potem szła na l4;-) szefostwo wszystko wie więc luz;-)

Asix poszukaj poszukaj:-) a co przewrotów z brzuszka na plecy to ostatnio pisałam że jak byłam u tyhc rehabilitantów i lekarzy to mówili że z brzucha na plecy świadomie to sie dopiero dziecko przewraca w 7 miesiącu...zresztą mam całą kartkę co w którym miesiącu dziecko powinno umieć i rzeczywiście tam taki pisze że w 7 miesiącu z brzucha na plecki wiec luz;-)

reklama
Aluśka to i tak ładnie do 3 :-) jak już ząbki wyjdą to będzie wszystko lepiej:-)
u nas Kapik budzi sie najczęściej raz czasem zdaży się 2 razy a czasami wogóle:-) ale to nie jest uciążliwe bo to tylko przebudzenia są:-) dostanie smoka i śpi dalej:-)

Iwcia narazie napisałam na rok bo planuję 2 bobaska od razu;-) w sensie pod koniec roku...:-) no i dlatego nie chcę jak coś potemzrywac wychowawczego tylko od razu na l4;-) no chyba że sie przydaży wcześniej dzidziuś to bede zrywała niby wracała do pracy a potem szła na l4;-) szefostwo wszystko wie więc luz;-)

Hehe Iwcia wiec kombinujesz tak jak ja z ta roznica ze ja jeszcze nie rozmawialam ze swoja dyrektorka ale tez tak chcialabym bo bede wtedy dluej z Szymonkiem a jak wroce do pracy to musze wynajac nianie a nie usmiecha mi sie to za bardzo.
Zreszta do 8 maja mam urlop i potem wychowawcze pisze do konca roku ( szkoda ze grosza nie bedzie no ale trudno jakosc sobie poradzimy)

Do góry