mnie się też przy pierwszym sprawdziło, mówiłam że czuję że to syn, a teraz czuje że to córa, tak mocno że zdziwię się jak usg pokaże inaczej ;-)mi sie sprawdziło
od poczatku mowiłam ze corcia bedzie
ale brzuch mialam na chlopca (zabobony rodziny),i tata tez nie wierzył nawet usg ze to laska a nie syncio bedzie
no i wszyscy mi owili ze chlopak a ja swoje
dlatego mysle ze etraz tez sie moje przeczucia sprawdza
jestem ciekawa
reklama
Lilka
mnie uczyli w szpitalu, ze bez potrzeby nie powinno sie oddciagac, bo jeszcze bardziej pobudzasz laktacje (organizmowi sie wydaje, ze dziecko tyle potrzebuje), czyli bledne kolo. Mi w razie nawalu i bolu cyckow , kazali wziasc goracy prysznic i masowac cycki a nadmiar sam wyplynie. Nie mialam zadnego problemu z karmieniem , nie mialam zastojow ani zapalenia piersi. Wiec jezeli nie wracasz do pracy to nie ma sensu kupowac laktatora. Ja np. zamrazalam to mleczko co lecialo z drugiej piersi podczas karmienia, na wypadek gdybym musiala dziecko z kims zostawic:-)
mnie uczyli w szpitalu, ze bez potrzeby nie powinno sie oddciagac, bo jeszcze bardziej pobudzasz laktacje (organizmowi sie wydaje, ze dziecko tyle potrzebuje), czyli bledne kolo. Mi w razie nawalu i bolu cyckow , kazali wziasc goracy prysznic i masowac cycki a nadmiar sam wyplynie. Nie mialam zadnego problemu z karmieniem , nie mialam zastojow ani zapalenia piersi. Wiec jezeli nie wracasz do pracy to nie ma sensu kupowac laktatora. Ja np. zamrazalam to mleczko co lecialo z drugiej piersi podczas karmienia, na wypadek gdybym musiala dziecko z kims zostawic:-)
co do imionek myśmy wybrali już dawno dawno temu
dla dziewczynek: Olivia, Nicola, Julia ...
dla chłopczyków: Olivier, Nikodem, Aleksander ...
a jak będzie parka: Olivier, Nicola
myśmy też wybrali Nikolę ale przez "k" - jest w słowniku imion
a dla chłopca Arkadiusz
Lilka
Fanka BB :)
Lilka
Ladina ja wiem :-)tez nie miałam problemow z piersiami
fakt pare razy mialam guzka w piersi ale to zastoj i go rozmasowałam
na poczatku jest nawał,piersi robiły mi sie obrzmiałe,bolace i musiałam sie pozbyc nadmiaru
szybko jednak mi sie to unormowało
ale wiesz....nie wiem jak ebdzie teraz boje sie tego całego karmienia i wolałabym miec w razie awarii taki laktator....no naprawde nie wiem co robic...
hahaha super opis!!
wiecie co? nie ma nic ciekawego
juz z zapasem na rosnace cycki i brzuch znalazłam o takie cos
XXL nocna koszulka + figi ... bajecznie ładna. (199224611) - Aukcje internetowe Allegro
XXL nocna koszulka + figi ... bajecznie ładna. (199224937) - Aukcje internetowe Allegro
co myslicie??
takie nie do konca fajne ale nic nie znalazłam w tym rozmiarze w miare fajnego![]()
moim zdaniem rudo-pomarańczowa fajniejsza
Lilka
wiesz co?
przekonałas mnie :-)
jak juz to kupie sobie jakis za 20 zł reczny w aptece i sjo
nie bede patrzec na te elektryczne bo masz racje po co mi jak nie bede chodzic do pracy
a zanim pojde minie z rok to maluch na cycu juz nie bedzie
przekonałas mnie :-)
jak juz to kupie sobie jakis za 20 zł reczny w aptece i sjo
nie bede patrzec na te elektryczne bo masz racje po co mi jak nie bede chodzic do pracy
a zanim pojde minie z rok to maluch na cycu juz nie bedzie
Lilka
moim zdaniem rudo-pomarańczowa fajniejsza
dzieki :-)
tez sie zdecydowałam na ten kolorek
Ladina a skorzystałas z mezusia odciagacza hihiiii:-) ??
swoja droga super ci pwoiedzili w szpitalu :-)
reklama
Podziel się: