reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

mi sie sprawdziło :tak:
od poczatku mowiłam ze corcia bedzie
ale brzuch mialam na chlopca (zabobony rodziny),i tata tez nie wierzył nawet usg ze to laska a nie syncio bedzie
no i wszyscy mi owili ze chlopak a ja swoje :-D

dlatego mysle ze etraz tez sie moje przeczucia sprawdza :cool2:
jestem ciekawa
mnie się też przy pierwszym sprawdziło, mówiłam że czuję że to syn, a teraz czuje że to córa, tak mocno że zdziwię się jak usg pokaże inaczej ;-)

reklama
Lilka
mnie uczyli w szpitalu, ze bez potrzeby nie powinno sie oddciagac, bo jeszcze bardziej pobudzasz laktacje (organizmowi sie wydaje, ze dziecko tyle potrzebuje), czyli bledne kolo. Mi w razie nawalu i bolu cyckow , kazali wziasc goracy prysznic i masowac cycki a nadmiar sam wyplynie. Nie mialam zadnego problemu z karmieniem , nie mialam zastojow ani zapalenia piersi. Wiec jezeli nie wracasz do pracy to nie ma sensu kupowac laktatora. Ja np. zamrazalam to mleczko co lecialo z drugiej piersi podczas karmienia, na wypadek gdybym musiala dziecko z kims zostawic:-)

nadrabiam i odpisuje, rany jak dalej będzie takie tempo to nienadążę hehe, nadrabiam dalej

co do imionek myśmy wybrali już dawno dawno temu :eek:

dla dziewczynek: Olivia, Nicola, Julia ...

dla chłopczyków: Olivier, Nikodem, Aleksander ...

a jak będzie parka: Olivier, Nicola

myśmy też wybrali Nikolę ale przez "k" - jest w słowniku imion
a dla chłopca Arkadiusz

Lilka
mnie uczyli w szpitalu, ze bez potrzeby nie powinno sie oddciagac, bo jeszcze bardziej pobudzasz laktacje (organizmowi sie wydaje, ze dziecko tyle potrzebuje), czyli bledne kolo. Mi w razie nawalu i bolu cyckow , kazali wziasc goracy prysznic i masowac cycki a nadmiar sam wyplynie. Nie mialam zadnego problemu z karmieniem , nie mialam zastojow ani zapalenia piersi. Wiec jezeli nie wracasz do pracy to nie ma sensu kupowac laktatora. Ja np. zamrazalam to mleczko co lecialo z drugiej piersi podczas karmienia, na wypadek gdybym musiala dziecko z kims zostawic:-)

Ladina ja wiem :-)tez nie miałam problemow z piersiami
fakt pare razy mialam guzka w piersi ale to zastoj i go rozmasowałam
na poczatku jest nawał,piersi robiły mi sie obrzmiałe,bolace i musiałam sie pozbyc nadmiaru
szybko jednak mi sie to unormowało
ale wiesz....nie wiem jak ebdzie teraz boje sie tego całego karmienia i wolałabym miec w razie awarii taki laktator....no naprawde nie wiem co robic...

Lilka
mi w razie jakiegos strasznego zastoju kazali meza podlaczyc;-)
Serio:tak::-D
Mysle, ze jak nie mialas poprzednio problemu to teraz tez nie bedziesz miala:tak:

wiesz co?
przekonałas mnie :-)
jak juz to kupie sobie jakis za 20 zł reczny w aptece i sjo
nie bede patrzec na te elektryczne bo masz racje po co mi jak nie bede chodzic do pracy
a zanim pojde minie z rok to maluch na cycu juz nie bedzie

reklama
Ja już laktator mam, więc problem z głowy, ale jak masz kupować to nie kupuj, w razie naprawdę dużej potrzeby zawsze możesz wysłać męża albo np. mamę, wtedy kupi w aptece i po problemie

Do góry