reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

Dziewczyny pochorowałam sie dzisiaj, jakies cholerne przeziebienie mnie złapało. nie ma sie czym leczyć i umieram...:sick::sick::sick:

Lecz się dziewczyno! Mnie dorwało jakieś dwa tyg temu takie paskudztwo i dzwoniłam do gina żeby ratował co mogę brać... przepisała mi Grip Heel - tak chyba się to pisze - możemy to zażywać spokojnie to homeopatia... i bardzo mi pomogło i szybko, a było nieciekawie, zażywaj tak jak piszą, na początku tak często! + rutinoscorbin + jak Cię boli gardło to można Tantum Verde... POWODZENIA, trzymam kciuki by szybko przeszło! a i pod żadnym pozorem nie wolno nic na katar - żadnych kropli do nosa!

reklama
ooo
to mnei zaskoczyłas
ja tez nie przechodziłam tej choroby
no i lekarza sie nawet nie pytałam o te truskawki,do glowy mi to nie przyszło,ale chyba zadzwonie is ie zapytam z ciekawosci co mi powie

ja też nie pytałam, do głowyby mi nie przyszło, sama mi powiedziała jak zobaczyła wyniki, mówiła że właśnie przez te truskawki lądują potem u nich na patologii ciąży z tym bakcylem

no i zadzwoniłam
mozna jesc truskawki!! lekarz pwoiedzial ze musza byc umyte!!
no i nie wolno z nimi przesadzac bo mzona dostac np.pokrzywki :eek:
ze nie wiecej niz 1 kg (a jadłam i po 2kg :-p )
widac co lekarz to inna opinia :tak:

zreszta....w ciazy wolno jesc wszystko
wiadomo dziecko nie lubi ostrych smakow,wiec powinno sie je unikac
pozatym w ciazy powinno sie jesc co sie chce bo po urodzeniu karmiac piersia trzeba uwazac :cool2:

moja kolezanka zjadła ostatnio kawałeczek papryki i maluch plakal cały dzien :-( ..... czasami mysle o tym okresie i sie boje...

Jagoda kup sobie tez syrop z Herbapolu malina z dodatkiem lipy i pij z przegotowana woda czy niegazowana
albo rob słabe herbaty i jak ci ostygnie to dolej syropu
mi on pare razy pomogł :tak::tak:

choc zadzwon do lekarza i sie zapytaj
bo wiem ze maliny,herbaty z malin i syropy pomagaja przyspieszyc porod......ale wiem ze jak jest juz termin
nie wiem jak to we wczesniejszej ciazy :confused:
lepiej zapytaj.........

no i zadzwoniłam
mozna jesc truskawki!! lekarz pwoiedzial ze musza byc umyte!!
no i nie wolno z nimi przesadzac bo mzona dostac np.pokrzywki :eek:
ze nie wiecej niz 1 kg (a jadłam i po 2kg :-p )
widac co lekarz to inna opinia :tak:

zreszta....w ciazy wolno jesc wszystko
wiadomo dziecko nie lubi ostrych smakow,wiec powinno sie je unikac
pozatym w ciazy powinno sie jesc co sie chce bo po urodzeniu karmiac piersia trzeba uwazac :cool2:

moja kolezanka zjadła ostatnio kawałeczek papryki i maluch plakal cały dzien :-( ..... czasami mysle o tym okresie i sie boje...

no tak to jest co lekarz to inne zdanie, ale powiedziała że truskawek się tak nigdy nie domyje i że lepiej się powstrzymać dla pewności, powiem że jak jednego roku nie będę jadła to mi nie ubędzie a sumienie będę miała spokojniejsze - trochę mnie nastraszyła i tak maleństwo sporo wyrzeczeń kosztuje wię jedno więcej?! nic nie zmieni

oj ja się tego okresu też boję tym bardziej że pierwszy był kolkowiec i nawet jak już nie miał po czym ich mieć to i tak miał :szok:

To co mam jesc te truskawy czy nie :confused::dry::laugh2::laugh2:

Ja mam nadzieje,ze drugie dziecko bedzie takie jak pierwsze :tak::-D
zadnych kolek,odparzen,plesniawek itp. paskudztw ;-):-)
Tylko,ze moj na butli od 2 tygodnia zycia :tak:
Przeszlam taka traume z karmieniem cyckiem,ze teraz ciagle sie zastanawiam czy karmic :-:)-(

Ja mam nadzieje,ze drugie dziecko bedzie takie jak pierwsze :tak::-D
zadnych kolek,odparzen,plesniawek itp. paskudztw ;-):-)
Tylko,ze moj na butli od 2 tygodnia zycia :tak:
Przeszlam taka traume z karmieniem cyckiem,ze teraz ciagle sie zastanawiam czy karmic :-:)-(

nas też odpukać sporo ominęło, ale kolki były i zęby dają w dupę

a z karmieniem Cię doskonale rozumiem :-( wiem co to znaczy, nie chciał łapać cyca długo, co na oddziale przeszłam przez te 3 dni w szpitalu to moje, potem jak nauczyłam go łapać to ssał 1,5 godziny, ale tak ssał że ledwo cycka puścił to płakał z głodu o butlę! masakra a mleka miałam na 2-kę dzieci, tyle tego było... do 2 miesiąca karmiłam butlą swoim mlekiem - odciągałam, potem już blokowałam po kolejnym zapaleniu piersi, do 3 miesiąca karmiłam moim mlekiem z zapasów bo tyle się tego uzbierało, że potem już wywalałm - bo za długo tego trzymać nie wolno i już jechał na Bebilonie - strasznie się boję karmienia jak to będzie z drugim, ale już nauczona w przykry sposób przejściami będe chciała karmić piersią, ale nie na siłę jak się nie da to nie będę się tyle czasu męczyć :no:

reklama
Do góry