reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2007

Aluska w poniedzialek? dziwne :dry: ale zycze zdrowka dla meza i powodzenia w organizacji, aby wszystko bylo super !!!
Tak jak Elbra już napisała bo są święta i tu u mnie chrzci się w sobotę albo w poniedziałek wielkanocny :tak:
Poza tym będzie mi na starość łatwiej zapamiętać kiedy małą chrzciłam :-D:-D:-D

:-):-):-) Wisienko serdeczne gratulaski
z okazji ustalenia daty ślubu :-):-):-)

reklama
Wisienko tak potrzebujesz przetlumaczone przez przysieglego akt urodzenia angielski.
I raczej na nadanie peselu bedziesz czekala do miesiaca.Ale mozesz upowaznic kogos z rodziny do odbioru peselu.
A i teraz weszlo cos takiego (podaje tylko i wylacznie na swoim przykladzie jak w styczniu zalatwialam dla Matta pesel),ze najpierw musisz go w Polsce zameldowac,wtedy dostaniesz pesel.
Gratki z okazji daty.

a my juz kupilismy bilety i do Polski lecimy w trojke 31.03 do 07.04.2008 nawet nie wiecie jak sie ciesze!!! :-):-)
jutro bede zajeta wydzwanianiem i umawianiem sie do lekarzy :confused2::confused2:

Wisienko super że macie już termin ustalony i niebawem przylecisz do Polski :tak:
Cieszę się razem z Tobą bo wiem że bardzo Ci na tym zależało :rofl2::laugh2:;-)

Witajcie

Widziałam że pisałyście odnośnie nie zapowiedzianych wizyt. Powiem że ja nie znosze takich a rekordy bija w tym moja siostra z mezem i pare znajomych ktorzy dzwonia domofonem i pytaja sie czy jestem w domu bo oni zaraz przyjda na kawe ( a co mam powiedziec jak odebralam domofon ze mnie nie ma????:confused2:)
Jezeli chodzi o chrzest to ja mam ustalony termin na 27.04 (nawet nie wiem czy pisalam Wam o tym)

pamietacie jak wam pisalam ze Milena w wieku niespelna 3,5 miesiaca postawiona na nogi robila kroki do przodu?
oto zdjecia

Jejku niesamowite ze taki babelek stoi na nozkach:-Djaka sliczna ona jest:-)

A wiec widze temat krzesełek do karmienia
Ja mam narazie to krzesełko z hustawki bo to jest 3w1 ale tez bede musiała cos kupic
Wiec polecacie ?Jakas firma?

Jezeli chodzi o krzeselka to ja tez o tym mysle i mi podoba sie takie tylko troche kosztuje.......Mi podobaja takie:
Krzesełka Baby Ono Kwiatek i prezent dla każdego (325131649) - Aukcje internetowe Allegro
Krzeselko SUN STELLA max wyposazenie SUPER CENA (326715516) - Aukcje internetowe Allegro
kolor pomaranczowy w tym drugim.

Co do zębów to Anineczko niestety potrafą tak długo wychodzić.Ola mega się ślini od 1,5 miesiąca zmieniam jej z 5 śliniaków ale jeszcze daleko do zębów:tak:
Najgorsze że dzieciaki takie przeważnie marudne są

Ciekawe kiedy mojemu przebija sie lekarz jak bylismy w ieku 2 misiecy mowil ze cos sie szykuje a jak bylismy w weiku 3 miesiecy stwierdzila ze ida dolne jedyneczki maly ma spuchniete dziaselka i jest marudny nieraz posmaruje jemu dziaselka zelem.Mogloby to isc troche szybciej zeby nie meczyc maluszka:crazy:

Wszystkiego najlepszego

dużo zdrówka i słodyczy dla Adasia z okazji skończenia 6 miesiąca :-D:-D:-D
Aluśka życzy​

36401607id1.gif

Kunda szybko zleciało :tak:;-)

Dolanczam sie do zyczen wszystkiego najlepszego.Sle duzego buziaka:-)

Bira to Inga ma wlasna kase? :-D:-D

Elbra no tak...swieta, ja tu zyje to w gole nie czuje ten swiatecznej atmosfery co w Polsce ...
dziekuje za gratulacje :tak: :-) dokladnie mam slub o 15:30 :-):-)

mirka a nawet nie wiem, ale pewnie tak, tyle ze w paszporcie ma wpisane angielskie :-):-)
a orientujesz sie czy jak bede rejestrowac w urzedzie to musze miec przetlumaczony akt urodzenia ??? :confused::confused:

lilka zupelnie inne wloski ma ;-) wiec moze dlatego
rowniez dziekuje za gratulacje :-):-) oraz Beatce :-):-)

a my juz kupilismy bilety i do Polski lecimy w trojke 31.03 do 07.04.2008 nawet nie wiecie jak sie ciesze!!! :-):-)
jutro bede zajeta wydzwanianiem i umawianiem sie do lekarzy :confused2::confused2:

Gratuluje ustalenia terminu slubu teraz mozna juz odliczac:-D:-D:-D:-D

Tak jak Elbra już napisała bo są święta i tu u mnie chrzci się w sobotę albo w poniedziałek wielkanocny :tak:
Poza tym będzie mi na starość łatwiej zapamiętać kiedy małą chrzciłam :-D:-D:-D

:-):-):-) Wisienko serdeczne gratulaski
z okazji ustalenia daty ślubu :-):-):-)

Tak jak napisałam wyżej my chrzcimy Musia 27.04 a 19.04 idziemy na slub mamy chrzestnej malego:-):-):-)
i kurcze musze kupic jakas kiecke moje ktore mam po ciazy zrobily sie obcisle:wściekła/y::zawstydzona/y:

U Was tez jest taka pogoda do niczego dzisiaj?????Mialam wyjsc z malym ale chyba bede uziemiona bo niedosyc ze zimno to sypie i wieje jak diabli.
Ide zrobic sobie druga kawke bo mi glowa peknie.

POZDROWIONKA

KARINA

dzien dobry
wisienka ... tak jak pisala aninieszka potrzebujesz tlumaczenie co do peselu to albo go zameldujesz alebo zadzwon do konsulatu oni tez moga wystapic od nadanie peselu jezeli nie chcesz meldowac go w polsce ale poczekaj jak maly /chyba/ bedzie mial 5 lat to wystap o polski paszport w tedy dostanie paszport na dluzszy czas bo teraz dostal by chyba na rok czy jakos tak

moj ma pesel i jest zameldowany w polsce ale na paszport troche poczekamy bo po ch.... mu teraz 2 paszporty

reklama
Do góry