reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

hej dziewczyny
wczoraj wieczorem nie bylo dobrze...
malemu skoczyla temp na 37,9 dzwonilam doszpitala kazali zbijac podalam syrop na zbicie temp i czopek viburcol czy jak tam sie go zwie,maly zrobil sie spokojniejszy,robilam caly czas oklady i czuwałam.
Nocke przespał z drobnymi przerwami na fride i przebranie i znowu syrop na zbcie temp.
Dzis rano wydawalo by sie ze jest lepiej,ale nadal temp sie utrzymuje do teraz.
Z noska sciagam caly czas gluty bo az sie dusi ale juz zaczyna sie podrazniac sluzowka nosa i leci troszke krwi z glutami,dzwonilam pytac do szpitala czy scigac dalej ale nic nie powiedzieli.
Maly spi niespokojnie przez zapchany nos i kaszel,jest rozpalony.Jesli do wieczora temp sie nie unormuje jade z nim do szpitala.
Zal mi biedaka bo widze jaki jest oslabiony leje sie przez rence i patrzy tak jak by chcial powiedziec pomocy mamo!Straszne.....
Mnie chwycilo cos w szyje od plecow jak by naciągniete miesnie,bardzo boli chyba od noszenia,nasmarowalam kamforą i chodze w szaliku.

Larvunia my od 1,5 tyg mamy spacerowke i jest ok
Kathe cholernie wspolczuje Tobie i Marysi nawet w najmniejszym stopniu nie potrafie wyobrazic sobie przez co przechodzicie,jestem z Wami.

reklama
My w tej samej przychodni byliśmy, a wiem jaki lekarz dzięki pieczątce w książeczce Tymka, bo na drzwiach trzy różne nazwiska były.
A chrzest będzie 16 kwietnia, bo tak pasuje chrzestnemu (a i nam też). Będzie w Wojciechu między mszami na 12.30. Trochę dziadki (rodzice męża) są niezadowoleni, bo Oni by chcieli, żeby to było uroczyście podczas mszy i najlepiej w Święta, a my tak nie chcemy. Wczoraj usłyszeliśmy, że pozbawiamy dziecka pięknej uroczystości. A ja tam nie chcę, żeby wszyscy się gapili na mnie jak idę przez cały kościół z Tymkiem. Żebym jeszcze tych wszystkich ludzi znała. Wolę skromnie, w gronie ludzi, których znam i lubię, tak kameralnie. Ostatecznie to nasze dziecko i nasza decyzja, a rodzice muszą ją zaakceptować i już :tak:

I wszystko jasne :-);-);-)

hmmm, nam pieczatki nie dal do ksiazeczki - wpisu tez nie... ani teraz ani za pierwszym razem...

A co do chrztu, to fajnie... tak kameralnie - nie wiedzilam, ze tak mozna... to jest wtedy bezposrednio po mszy, bez ludzi z zewnatrz?? hmmmm, unas poki co w parafii ma byc 6cioro dzieci chrzczonych razem z naszym Oskarkiem... no i to jest specjalna msza chrzcielna, martwie sie tylko czy Oskar tyle wytrzyma... bo teraz te dziaselka i w ogole...:dry::dry::dry:

Anulka u nas raz w miesiącu jest msza z chrztami i pewnie też by się trochę dzieci nazbierało. A nie na mszy chrzczą w każdą niedzielę.

Women bądź dzielna, biedny Dorianek.
Wiesz nie chcę się wymądrzać, ale może to właśnie przez spacerówkę, bo jednak 4 miesiące to mało jak dla takiego dziecka, a pogoda teraz jest bardzo zdradliwa. W gondoli dziecko jest bardziej osłonięte od wiatru i chłodnego powietrza. Ja raz bez czapki wyszłam na chwilę do sklepu, niby słońce świeciło, a i tak się rozchorowałam

Witam Was w niedzielne popołudnie :-)

Jak kazda niedziela leci mi bardzo szybko a to jest jedyny dzień który cały możemy z mężem spędzic razem więc byłam sobie na spacerku z moim małym i wpadły mi do głowy dwa pytania które mnie nurtują.
Po pierwsze czy po porodzie dostałyście juz miesiączke?????bo ja nadal nie mam.
Jak na wizycie byłam tydzień temu ( dopiero na kontroli po porodzie:tak:)lekarz zbadał mnie, zrobił cytologie i dał skierowanie na zrobienie BHCG co to jest za badanie?????
Tak wogóle czy któras z Was spotkała sie z tym że macica obnizyła się i wychodzi???
No i miałam drugie pytanie ale jak na razie wypadło mi zgłowy:-pjak sobie przypomne to napisze.

POZDRAWIAM
KARINA

dzien dobry
women .... trzymam ksiuki za dorianka ob wsyzstko bylo ok

my tez mielismy prywatny chrzest , bylo super i uroczyscie jak dla mnie bo bylismy tylko my (nasza rodzina itp) a nie tabun ludzi .... zdjecia robilismy sami

a mnie od rana tak glowa na piernicza naszczescie udalo mi sie w sumie pospac ze 2 godz w ciagu dnia

A i juz mam moje drugie pytanie:-)Czy juz chrzciłyscie Wasze maluszki bo ja chce iśc jutro załatwiac jak uda się to na koniec marca i powiedzcie mi co muszę wziąść ze soba ???jakie dokumenty????

KARINA

Women współczuje Ci wiem jak wyglada dziecko jak ma temperature tak jak napisałam wczesniej mój mały miał prawie 40 i lał mi się przez ręce i te spojrzenie jego straszne.......straciłam głowe i płakałam a mąż działał więc trzymaj się dzielnie na pewno bedzie wszystko dobrze.
Mam nadzieje że jak pogotowie przyjedzie to cos pomogą biedny maluszek napisz jak będziesz miała chwilke wytchnienia.

POZDRAWIAM WAS GORĄCO

karina

reklama
Karina to znalazłam przez google: Badanie beta-hCG to badanie na zawartość gonadotropiny kosmówkowej, czyli hormonu wytwarzanego najpierw przez kosmówkę, potem przez łożysko - bada się najczęściej w moczu kobiety. Obecność tego hormonu w moczu kobiety może oznaczać obecność ciąży. Z posiadanych mi wiadomości, popularne testy ciążowe badają własnie bhCG.
Poziom beta-hCG może pomagać w diagnostyce zaśniadu groniastego czy kosmówczaka, ale to zupełnie inna bajka.

Do góry