reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

Lilka o tym sposobie to nie slyszalam, pewnie dobry ale strasznie czasochlonny..

Mi wszyscy mowili i co gdzie czytalam to ze trzeba dziecko zostawic zeby plakalo i tak bedzie przez 3 dni z tym ze kazdego dnia krocej az w koncu przestanie :-( tylko wlasnie nie wiem czy wytrzymam te 3 dni aby tak siedziec i patrzec jak placze :no: :-(
a co podeszlam i chcialam uspokoic to mialam wrazenie ze jeszcze glosniej placze

Anineczka jak jest w Irlandi z Policja to nie wiem, wiem ze np. w Londynie czy innych wiekszych miastach jest takie zaludnienie i tyle cudzoziemcow ze policja nie dahe rady.

Wisienka kompletnie jestem zdziwiona,zszokowana tym co zaznaczylam na tlusto
te metody byly stosowane kiedys tam,teraz sa bardzo negowane!
to tylko niemowle!! a moj sposob jest moze czasochlonny ale humanitarny ze tak to nazwe:sorry2:
niestety nauczylas malego zlego nawyku to teraz matka cierp :tak:;-)
maly ma juz prawie 4 miesiace,wiec teraz troche czasu musisz poswiecic na jego oduczenie;-)

nie pozwalaj by dziecko ci plakalo bo sie kiedys jeszcze zdziwisz jak ci z placzu oddech straci ..... :-( niestety dzieci jak sie zanosza jest to dla nich baaaardzo niebezpieczne
mi sie raz tak zdarzylo...bylam w toalecie i Hania poszla w tango...jak do niej dobieglam byla cala czerwona,nie oddychala bo sie zaniosla placzem...musialam w twarz jej dmuchac
teraz do toalety z nia chodze

reklama
no ja moze do toalety z malym nie chodze ale i tez nigdy nie jestem od niego tak daleko zeby go nie slyszec .... a on czesto potrawi 30 min samemu sie bawic ..... ja nieznosze jak maly placze
raz sie zadazylo ( jakies 2m-ce temu ) zostawilam malego z mezem na godzine i pojachalam do sklepu .... ja wrocilam , pytam jak sie maly zachowywal a maz mi na to ze jak tylko wyszlam zaczal plakac wiec go polozy do lozeczka i zamkna dzwi od pokoju i po jakis 20 min sie uspokoil
myslalam ze go zabije polecialam do malego a ten tak sie wtuli we mnie , male przestraszone biedactow ..... powiedzialam ze sobie nie zycze ze moje dziecko plakalo
ale to byly poczatki teraz jest duzo latwiej , jak zaczyna plakac to maz sie z nim bawi .... bardzo kreatywny i maly sie uspokaja

Women23: bardzo dziekuje za pomoc i w obawie o wlasny tyleczek, co by nie ulegl skopaniu, juz zaczynam sie udzielac :)
Na poczatek, cosik o nas: jestem mloda mama (21 lat) jutro juz 4ro miesiecznego Alexandra (8/11 2007r).
Mieszkamy jeszcze razem z Tata w Szwecji :)
I od tygodnia jemy juz kaszke bananowa :)
Kto nas doda do tabelki?

czesc dziewczyny :-)
zalatana jestem.... dziekuje za pamiec women i sabina ;-)
kurcze jeszcze nie ogarniam wszystkiego. Przyjezdzam do domku jest ok 17.00 -18.00 , zajmuje sie malym ok 20.00 zasypia a ja pozniej sprzatam, zajmuje sie papierkowa robota z pracy do nocy.... brak czasu na przyjemnosci kobitki. No ale jeszcze troche i powinnam nauczyc sie lepiej organizowac czas :tak:

pozniej postaram sie poczytac co u Was, w sumie weeken mam wolny i ponadrabiam wsio co tam u Was.....
A teraz lece do syneczka......
milego wieczorka kochane :***

przepraszam dziewczynki, ze Was nie poczytam , ale dzisiaj mam super dzien:wściekła/y:
Nie dosc ze dzisiaj czuje sie jak w pierwszym trymestrze ciazy...mdlosci, zawroty glowy...To jeszcze przyslali mi dzis do pomocy nawalona babe. Oczywiscie nie dalam jej sie dziecmi zajmowac, bo jechalo alkoholem na kilometr:wściekła/y::wściekła/y: Kazalam jej wszystkie podlogi i drzwi wyszorowac, po 3 godzinach nadal walilo od niej z duzej odleglosci, wiec przypuszczam , ze nie byla to lampka wina do obiadu:wściekła/y::wściekła/y: I teraz nie wiem czy zadzwonic i wypier... ja automatycznie z roboty, czy moze dac jej jeszcze szanse:confused: Za pierwszym razem bylo ok, wiec moze to tylko jednorazowy wyskok, ale w sumie jak ktos sie idzie dziecmi opiekowac...:angry:
Wiec jak widac nie tylko w Polsce takie cuda sie dzieja:no:

zgadzam sie 100% ja nie daje malemu plakac dluzej niz 5 min .... ale on generalnie i tak nie placze bo zawsze czyms go zajmuje .... karuzela w lozeczku , mata , lezaczek z zabawkami
czasami ponosze go w nosidelku na brzuchu ... jest super ja mam czas i on jest zadowlony

Mirka masz w 100% racje,u mnie tez maly tylko steknie ja juz lece,zazwyczaj jest bardzo grzecznym dzieckiem nie płacze umie sie sam pobawic w lozeczku wiec jak juz cos mu nie gra i plecze to biore go na raczki i mocno przytyulam,bo gdzies czytałam ze to budzi u dziecka bardzo duzo emocji i uczuc i wie ze jest kochany i chroniony,bezpieczny.

Women23: bardzo dziekuje za pomoc i w obawie o wlasny tyleczek, co by nie ulegl skopaniu, juz zaczynam sie udzielac :)
Na poczatek, cosik o nas: jestem mloda mama (21 lat) jutro juz 4ro miesiecznego Alexandra (8/11 2007r).
Kto nas doda do tabelki?

No to fajnie,witamy malutkiego Aleksandra,tez chcialam dac tak na imie synkowi.
I pytanie dlaczego piszesz ze "jeszcze" razem mieszkacie z tatą :confused::confused::confused:

witaj migotek ............. az mi sie bajka o muminkach przypomniala tam byla chyba panna migotka

hehe mi też
A teraz zagadka.....
Jak miała na imię mama muminka jak jeszcze nie miałam małego muminka
Zagadka z serii głupie :-D:-D:-D

przepraszam dziewczynki, ze Was nie poczytam , ale dzisiaj mam super dzien:wściekła/y:
Nie dosc ze dzisiaj czuje sie jak w pierwszym trymestrze ciazy...mdlosci, zawroty glowy...To jeszcze przyslali mi dzis do pomocy nawalona babe. Oczywiscie nie dalam jej sie dziecmi zajmowac, bo jechalo alkoholem na kilometr:wściekła/y::wściekła/y: Kazalam jej wszystkie podlogi i drzwi wyszorowac, po 3 godzinach nadal walilo od niej z duzej odleglosci, wiec przypuszczam , ze nie byla to lampka wina do obiadu:wściekła/y::wściekła/y: I teraz nie wiem czy zadzwonic i wypier... ja automatycznie z roboty, czy moze dac jej jeszcze szanse:confused: Za pierwszym razem bylo ok, wiec moze to tylko jednorazowy wyskok, ale w sumie jak ktos sie idzie dziecmi opiekowac...:angry:
Wiec jak widac nie tylko w Polsce takie cuda sie dzieja:no:

Ladina ja bym bezwłocznie to zgłosiła ktos taki miałby chuchać twoim dziecią alkoholem bleeee brzydze sie takimi ludzmi,nie pozowliłabym dotknąć mojego dziecka.

Larvunia witak kochana,no nikt nie mowil ze bedzie łatwo ale dajesz rade podziwiam malenka.

Dzięki Laski za odpowiedzi w sprawie tej kreski bo już myślałam że tylko mi została jeszcze taka pamiątka :baffled::confused:
Ladina współczuję Ci takiejsytuacji też bym nie wiedziała co zrobić :baffled: czy się zlitować i dać jeszcze jedną szansę czy od razu wywalić na zbity r....:no: Ja bym jej opowiedziała że nie zgłoszę tego ale jeszcze raz taki numer wykręci to nie będzie przeproś ...:wściekła/y:
Kto nas doda do tabelki?
Witaj migotek coś mi się wydaje że jesteśmy z tego samego rocznika(86') czyż nie?;-)

Gdy mi Amanda zaczyna płakać to biorę ją na ręce przytulam, potem kładę ją do łóżeczka i pokazuje jej po kolei grzechotki, maskotki i śpiewam jej pioseneczki :tak: i całkiem zapomina że w ogóle płakał :-)ale to skutkuje tylko wówczas jeżeli płacz nie był spowodowany jakimś bólem czy mokrą pieluszką :sorry2:

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry