reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

o kurde :szok::szok::szok: ale jakos tu w UK mnie to nie dziwi, tylko wspolczuje sytuacji bo teraz to ja bym sie nie czula bezpiecznie w tym domu; dzis policja jest, jutro nie ma a znajac tutejsze realia to dlugo minie o ile w ogole znajda sprawce.
Wiesz,mnie tez to nie dziwi...ale jak sie widzi i ma sie to dookola to uwierz mi,czlowiek iinaczej reaguje.
W domu tym zostane,bez przesady.
Tak naprawde wszedzie i wszystkim moze sie to zdarzyc.
Dzis zapytalam policjanta czy mam sie bac.Odpowiedzial,ze nie bo to najprawdopodobniej porachunki a nie na tle rabunkowym.
I niewiem czy wiesz ale np.Scotlandyard ma najlepsze wyniki w lapaniu mordercow (mowie tutaj o Uk) i niewiem dlaczego w policje nie wierzysz.
Zabojcow 2 polakow z Dublina zatrzymali w niespelna tydzien.

Ale co tam.Potrzeslam sie troche i wrzucam na looooz :cool2:

reklama
Kobitki mam pytanie czy którejś z Was została jeszcze taka ciemna linia na brzuchu?:dry: pamiętam że kiedyś o tym pisałyście ale czy na chwilę obecną:oo: jeszcze ją macie ? Bo mi się trochę rozjaśniła ale nie znikła a już tyle czasu minęło od porodu :szok: :no::baffled:

Lilka o tym sposobie to nie slyszalam, pewnie dobry ale strasznie czasochlonny..

Mi wszyscy mowili i co gdzie czytalam to ze trzeba dziecko zostawic zeby plakalo i tak bedzie przez 3 dni z tym ze kazdego dnia krocej az w koncu przestanie :-( tylko wlasnie nie wiem czy wytrzymam te 3 dni aby tak siedziec i patrzec jak placze :no: :-(
a co podeszlam i chcialam uspokoic to mialam wrazenie ze jeszcze glosniej placze

Anineczka jak jest w Irlandi z Policja to nie wiem, wiem ze np. w Londynie czy innych wiekszych miastach jest takie zaludnienie i tyle cudzoziemcow ze policja nie dahe rady.

Wisienka wg mnie 30 minut to za duzo aby dzieciatko tak zostawic by sobie plakalo,czy to mocno czy slabo... :sorry2:
wg super niani i wg mnie tez bo sama to wyprobowalam na Hani ;-)
jak dziecko zaczyna plakac bierzesz na rece i uspokajasz
jak przestaje plakac odkladasz
i tak do bolu
dzieciaczki glupie nie sa i naprawde pojmuja o co chodzi ;-)
ta sama zasade stosowalam jesli chodzi o zasypianie w lozeczku

w ten sposob dziecko nie zostaje nagle i gwaltownie zostawione sobie
a zasnal ci po z tego plakania sie zmeczyl poprostu :sorry2:

ja was podczytuje ale nie mam sil pisac....te nerwy mnie z lekka wypalily
nadrobie pozniej,obiecuje:sorry2:
Lilka dobrze gadasz.
Wisienko nie zostawiaj go na tak dlugo :no:
Az mi sie smutno zrobilo :-(
Jezeli wiekszosc czasu spedzasz przed kompem to ogranicz to i pobaw sie z Davidem.
Albo poloz go na macie do zabawy lub na brzuszku.Cokolwiek,ale nie zostawiaj go tak bo on za maly jest jeszcze.Potrzebuje ciebie i Twojego ciepla.
Ja siedze przed kompem kiedy Matt spi lub sie bawi sam.Kiedy widze,ze jest juz niezadowolony to sie bawimy.A zabawa wcale nie musi byc na rekach.Czesto klade sie kolo niego na podlodze i sie po prosu wyglupiam :happy2:

Kobitki mam pytanie czy którejś z Was została jeszcze taka ciemna linia na brzuchu?:dry: pamiętam że kiedyś o tym pisałyście ale czy na chwilę obecną:oo: jeszcze ją macie ? Bo mi się trochę rozjaśniła ale nie znikła a już tyle czasu minęło od porodu :szok: :no::baffled:
Wlasnie sie przyjrzalam brzuchalowi i widze kreske od piersi do pepka :tak:

Women Zdroweczka dla Dorianka :-)

Ehhh Beatko chcialabym,zeby to byl film...a jeszcze ja w roli glownej,to by bylo cos :-D:-D:-D:-D
Ale niestety...godzine temu wynosili czarny worek :-(
Chyba pojde wieczorem swieczke tam zapale :dry:

Lilka ale system:-(

Anineczka ale mialas przezycia:-)

A u nas nie wesoło Maciowi juz prawie przeszlo ale Adas sie zaraził wczoraj zwymiotował ale potem zjadł i grzecznie spał wiec myslalam ze moze sobie palucha za gleboko wsadzil ale dzis juz zrobił trzy paskudne kupki takie bardzo wodniste gadałam z lekarka mam podawac to co Maciowi no tylko w mniejszych proporcjach i dietka...tylko ze Adas nie chce pic samej wody:-( bo woli herbatke...w sumie to jest wesoły i pogodny:-)
A nadomiar złego jeszcze wczoraj ja zachaczyłam o kiblek i cały czas mnie mdli...:-(

Wisienko nie zostawiaj go na tak dlugo :no:
Az mi sie smutno zrobilo :-(
Jezeli wiekszosc czasu spedzasz przed kompem to ogranicz to i pobaw sie z Davidem.
Albo poloz go na macie do zabawy lub na brzuszku.Cokolwiek,ale nie zostawiaj go tak bo on za maly jest jeszcze.Potrzebuje ciebie i Twojego ciepla.
Ja siedze przed kompem kiedy Matt spi lub sie bawi sam.Kiedy widze,ze jest juz niezadowolony to sie bawimy.A zabawa wcale nie musi byc na rekach.Czesto klade sie kolo niego na podlodze i sie po prosu wyglupiam :happy2:
Popieram
Wsienko to moze sie zle skonczyc dla małego...Poczytaj sobie co sie dzieje kiedy dziecko za długo płacze.Zastosuj inne metody

Popieram
Wsienko to moze sie zle skonczyc dla małego...Poczytaj sobie co sie dzieje kiedy dziecko za długo płacze.Zastosuj inne metody
zgadzam sie 100% ja nie daje malemu plakac dluzej niz 5 min .... ale on generalnie i tak nie placze bo zawsze czyms go zajmuje .... karuzela w lozeczku , mata , lezaczek z zabawkami
czasami ponosze go w nosidelku na brzuchu ... jest super ja mam czas i on jest zadowlony

reklama
Do góry