reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

Hej, już dziś na szczęście nie jest tak upalnie.
Mam do siebie żal, bo wczoraj koleżanka namówiła mnie na pizze a od początku ciąży przytyłam już.....5 kg. :wściekła/y: A widzę,że tu wypowiadają się same chudziny, które przytyły dopiero 1-2 kilo.Tylko ja miałam zero mdłości i wymiotów.

hehehe, wcale że nie :-D dzisiaj na wadze 52 kg czyli na plusie 4 kg :tak:

Dziewczyny, zapytam jeszcze raz, jak to jest z tymi kopniakami? Czy możliwe jest, że poczułam kopniaki, a potem przez dwa dni cisza???

Kochana, no pewnie że może byc nawet kilkudniowa cisza, na tym etapie ciąży te ruchy dziecka muszą być naprawdę silne żebyś je poczuła, później już będziesz czuła każde przeciągniecie się, ruch rączki, czkawkę :-)

Ja od wczoraj nic nie czuję :no: i wcale się nie martwię, wiem że zaniedługo znowu dzidzia da mi znac o sobie. A potem to już nie da żyć, aż żebra będą bolały :-D:-)

reklama
Witam
U nas pochmurno,pewnie zaraz lunie :baffled:

Ja jestem na plusie 1,5 kg. Obym nie przytyla wiecej jak 10kg bo bedzie zle:laugh2:
Przed Antkiem wazylam 48 przytylam 11kg. Schudlam do 54 a ta ciaze zaczynalam na 57 kilogramach:eek:
Po tej ciazy biore sie ostro za siebie:dry:

Ja juz nie czuje ruchow od 3 dni :-:)eek:
No ale wiem,ze dzidzia zyje,slyszalam wczoraj:tak:

Lilka
Misia

dziękuję za odpowiedź w sprawie kopniaków, właśnie dziś, przed chwilą znowu poczułam po dwudniowej przerwie, także pewnie jest wszystko ok-uspokoiłam się :-D

Witam
U nas pochmurno,pewnie zaraz lunie :baffled:

Ja jestem na plusie 1,5 kg. Obym nie przytyla wiecej jak 10kg bo bedzie zle:laugh2:
Przed Antkiem wazylam 48 przytylam 11kg. Schudlam do 54 a ta ciaze zaczynalam na 57 kilogramach:eek:
Po tej ciazy biore sie ostro za siebie:dry:

Ja juz nie czuje ruchow od 3 dni :-:)eek:
No ale wiem,ze dzidzia zyje,slyszalam wczoraj:tak:

Anineczka, mi już przed ciążą się trochę przytyło, więc zaczynałam od 58 teraz już 63 :zawstydzona/y:, ale nie ma się co martwić po ciąży też się wezmę za siebie i będzie dobrze.

Ja kopniaczka poczułam tydz temu a teraz cisza ale wczoraj słyszałam serducho wiec napewno wszystko ok...zreszta macio mnie tez nie rozpieszczał kopniaczkani:-) Zreszta teraz dzidzie maja jeszcze duzo miejsca wiec nie zawsze je czujemy:-)

A tak wogole to od ostatniej wizyty jestem kg na plusie:-)i narazie wszystko ok.
Za tydz ide na badanka i okulisty ciekawe co powie:-)

hej,
widze, ze o kopniaczkach ciagle rozprawy...
mi sie wydawalo, ze czuje jakis ponad tydzien temu a teraz cisza:confused:
mam za to jakies dziwne ciagniecie, jak sie np. za szbko podniose, bardzo nieprzyjemne uczucie:szok:

Hej Dziewczęta:-) Mój dzidzius rozchulał sie na dobre, kilka razy w ciagu dnia czuje jak sie rusza. A do tej pory martwiłam sie ze jest za mały jak na "swój wiek" ale widać wszsystko w porzadku:-D
Kunda a gdzie dokładnie mieszkasz bo jesteśmy prawie:-D sasiadkami?
Ladina z tym ciagnieciem to lepiej zapytaj gin, chociaż pewnie to rozciąga się tam wszystko w srodku żeby było miejsce dla Maleństwa:tak:

No wlasnie Jagoda moze dlatego mnie tak ciagnie, bo sa dwa bable i potrzebuja wiecej miejsca. W kazdym badz razie w piatek zapytam.

reklama
No wlasnie Jagoda moze dlatego mnie tak ciagnie, bo sa dwa bable i potrzebuja wiecej miejsca. W kazdym badz razie w piatek zapytam.

Ladina mnie też czasami tak zakłuje aż do pachwin :zawstydzona/y: wydaje mi się, że to przez rozciąganie macicy :-) maluchy rosną no i potrzebują więcej miejsca :tak:

Do góry