reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

anineczka ale w PL tez jest na recepte. Ja nie wiem czy jakby moja mama poszla i poprosila doktora to by dal :sorry2: wiem ze wczoraj wyslala mi paczke to kupila jakis specyfik multiwitaminowy, z tranem rekina i zaw. D3 to mam nadzieje ze jak bede to pic to troche przejdzie do mojego mleczka.

moze ktoras z was ma na zbyciu troche D3?? :-):-)

a co do cytologii to mi wlasnie Asix tez mowila ze zalecaja po porodzie i zebym sie spytala no to sie spytalam i mnie doktorek zbyl :zawstydzona/y:

w maju na 99% bede w PL to sobie zrobie prywatnie, w dupie mam ta angielska sluzbe zdrowia, pozatym niebardzo mi pasuje aby lekarz rodzinny mi tam zagladal :cool2:

reklama
anineczka ale w PL tez jest na recepte. Ja nie wiem czy jakby moja mama poszla i poprosila doktora to by dal :sorry2: wiem ze wczoraj wyslala mi paczke to kupila jakis specyfik multiwitaminowy, z tranem rekina i zaw. D3 to mam nadzieje ze jak bede to pic to troche przejdzie do mojego mleczka.

moze ktoras z was ma na zbyciu troche D3?? :-):-)

a co do cytologii to mi wlasnie Asix tez mowila ze zalecaja po porodzie i zebym sie spytala no to sie spytalam i mnie doktorek zbyl :zawstydzona/y:

w maju na 99% bede w PL to sobie zrobie prywatnie, w dupie mam ta angielska sluzbe zdrowia, pozatym niebardzo mi pasuje aby lekarz rodzinny mi tam zagladal :cool2:
Wiem,ze na recepte,ale jak mowisz,moze lekarz przepisze mamie?
A niema u was klinik planowania rodziny? Tam tez mozna zrobic cytologie :tak:

dziendoberek!!
dzisiaj pozno bo pospalismy-wreeeszcie!!!
jestem wyspana i pelna zycia-pewnie trzasne porzadki i obiadzik zaraz
no i moze jakies cwiczonka wreszcie-moj M stworzyl mi caly zestaw a ja sie malym wymiguje no i w necie siedze no ale chyba czas sie wziac ostro do roboty niedlugo lato i wyjazd do polandu wiec trza cos ze soba zrobic-apropos wyjazdow to jak myslicie jak dlugo mozna jechac z 8-miesiecznym dzieckiem samochodem bez postojow,bo my pod koniec czerwca przed wyjazdem do polski chcemy zwiedzic europe autem

jeszcze raz dziekuje za komplementy :zawstydzona/y::-)
konkurs? hmm wyslalabym gdzies ale nie mam pojecia gdzie :sorry2:
w ogole to sie zastanawialamjuz dawno czy nie umiescic mojego synka w jakiejs agencji reklamowej :-D:-D:-D
zawsze mi sie marzylo zeby moje dziecko wystapilo w reklamie Pampers :cool2:

Asix a Macius Ci sie tam prezy tylko jak ma problem z kupka czy ogolnie? bo jesli ogolnie to moze powinnas isc do GP zeby dal Ci skierowanie do fizykoterapeuty aby zbadal czy nie ma napiecia czy cos :dry:
9 lat i nie jestescie malzenstwem, o kurde ja to bym chyba nie wytrzymala i zostawila takiego kolesia, nie wiem czemu ale mi to zawsze bylo spieszno do zareczyn czy slubu :zawstydzona/y::zawstydzona/y::cool2::cool2:
macie jakies plany na przyszlosc??

nie wiem w sumie o co chodzi z tym prezeniem wydaje sie jakby za szybko jadl-ja go biore do odbicia to jest potem ok no i nie kazde karmienie-przez sen je jakos spokojniej i nie ma takich cyrkow moze dlatego ze przeszlam juz na smoczek z 2 dziurkami odkad nie karmie piersia:confused: a co obi zawsze to jak go karmie to skula sie tak jakby chcial usiasc i znowu opada-tez nie wiem czy to przez powietrze ktore sie nalyka czy co???
jezeli chodzi o mojego M to zareczeni jestesmy juz jakies 5 lat-dobre co???
w polsce nie bylo nas zbytnio stac na slub a teraz-mhhhhh... ja moze nowoczesna jestem ale po co mi ten papier-skolei moj M zaczyna naciskac-zobaczymy!! Najwazniejsze jest to ze sie kochamy...:tak:
]

KOCHANE: ANINECZKO I KAJUNIU :-)

Uśmiechu w każdej sekundzie,
radości w każdej minucie,
przyjaźni w każdej godzinie,
szczęścia każdego dnia,
miłości przez całe życie!!!

życzymy z całego serduszka
Sabina i Kapik

winko.gif
bukiet.jpg

przylączam sie do tych wspanialych zyczen

Mój mężuś jest koziorożec a bliźnięta a podobno te znaki do siebie nie pasują :-p

Kucia my też jeszcze pieluszkujemy następną wizytę mamy 12 marca i mam nadzieję że na tym się skończy :sorry2:
Na brzuszku teraz już nie wygląda tak radośnie :shocked2: teraz jest płacz i zgrzytanie zębów :baffled:
No i co do asymetrii to też u mojej ją stwierdzono :confused:

No a ja rowniez blizniaki a moj M Rak nie wiem czy to do siebie pasuje czy nie
i w mordeczke tyle dzieci ma asymetrie a u ciebie jak sie to objawia?

zapomnialam napisac ze pytalam sie o wit. D3 to nie chce mi przepisac :wściekła/y: powiedzial ze spacer w weekend wystarczy :szok: oraz moja zrownowazona dieta!!! cymbal jeden z tego posranego angielskiego doktora:wściekła/y: powiedzial rowniez ze dziecko bardzo ladnie i zdrowo wyglada i nie ma wskazan do zastosowania.

Asix pytalam sie tez o cytologie to powiedzial ze nie ma potrzeby robic bo mam stalego partnera :sorry2::shocked2:
ze dopiero za jakies 2 lata wysla mi list abym sie zglosila.

chyba co miasto to obyczaj z ta cytologia -ja mowilam ze profilaktycznie bedac w polsce co roku ja robilam ale oni stwierdzili ze tu w uk zakladaja moja karte i kobieta po 25 roku zycia powinna miec to zrobione n o i trzeba bylo zrobic:tak: a i wisienka my to sie mamy z tymi lekarzami -jakbym siebie slyszla jak tak psiocze na nich:angry:

Anineczka - pytalas jak mowimy do malego otoz macius albo mati bo czytalam ze matt to tez skrot od matthias no i ja tez go posle do angielskiego przedszkola od razu a teraz przeprowadzam sie na dzielnice gdzie prawie wogole polakow nie ma wiec ufffff!!!

wit.D3 nie jest w pl na recepte
ja w pl bylam we wrzesniu i witamine kupilam normalnie w aptece:confused:
no ide do apteczki zobaczyc jak pisze
najwyzej Beata mnie poprawi co kupilam :-p;-)

co do jej podawania to w Angli nie zapisuja jej
tutaj w Norwegi tez nie
choc w Norwegi podaje sie dzieciom tran :-p ja dziekuje,wole juz dawac te wit.choc Milenie nie podawalam i Hani jeszcze tez nie

a sa sa nawet 2 czy 3 :-) zreszta z ta cytologia to mi sie nie pali, rok temu w styczzniu mialam robiona. Bardziej mi na tej wit, D3 zalezalo.

ja dostalam od lekarza zestaw witamin no i tam jest wit D2 ktora podobno w organizmie zamienia sie w d3 tak wiec ja mam d3 w domu ale na razie nie podaje zapytaj gp o witaminy i juz-moze ci te chamki przepisza:tak:

ja mam VIGANTOL to jest wit.D
ja mialam przy Mili i teraz kupilam dla Hani
Milenie w sumie podawalam krotko,Hani jeszcze wogole
i nie wiem czy podawac bo w mleku modyfikowanym jest tez ta wit. i poprostu nie chce przedawkowac jakby co
bo kiedys tam czytalam ze przedawkowanie jest rownie grozne

Beata napisz co w tym temacie;-)

reklama
Do góry