reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

anineczka ale w PL tez jest na recepte. Ja nie wiem czy jakby moja mama poszla i poprosila doktora to by dal :sorry2: wiem ze wczoraj wyslala mi paczke to kupila jakis specyfik multiwitaminowy, z tranem rekina i zaw. D3 to mam nadzieje ze jak bede to pic to troche przejdzie do mojego mleczka.

moze ktoras z was ma na zbyciu troche D3?? :-):-)

a co do cytologii to mi wlasnie Asix tez mowila ze zalecaja po porodzie i zebym sie spytala no to sie spytalam i mnie doktorek zbyl :zawstydzona/y:

w maju na 99% bede w PL to sobie zrobie prywatnie, w dupie mam ta angielska sluzbe zdrowia, pozatym niebardzo mi pasuje aby lekarz rodzinny mi tam zagladal :cool2:

reklama
anineczka ale w PL tez jest na recepte. Ja nie wiem czy jakby moja mama poszla i poprosila doktora to by dal :sorry2: wiem ze wczoraj wyslala mi paczke to kupila jakis specyfik multiwitaminowy, z tranem rekina i zaw. D3 to mam nadzieje ze jak bede to pic to troche przejdzie do mojego mleczka.

moze ktoras z was ma na zbyciu troche D3?? :-):-)

a co do cytologii to mi wlasnie Asix tez mowila ze zalecaja po porodzie i zebym sie spytala no to sie spytalam i mnie doktorek zbyl :zawstydzona/y:

w maju na 99% bede w PL to sobie zrobie prywatnie, w dupie mam ta angielska sluzbe zdrowia, pozatym niebardzo mi pasuje aby lekarz rodzinny mi tam zagladal :cool2:
Wiem,ze na recepte,ale jak mowisz,moze lekarz przepisze mamie?
A niema u was klinik planowania rodziny? Tam tez mozna zrobic cytologie :tak:

dziendoberek!!
dzisiaj pozno bo pospalismy-wreeeszcie!!!
jestem wyspana i pelna zycia-pewnie trzasne porzadki i obiadzik zaraz
no i moze jakies cwiczonka wreszcie-moj M stworzyl mi caly zestaw a ja sie malym wymiguje no i w necie siedze no ale chyba czas sie wziac ostro do roboty niedlugo lato i wyjazd do polandu wiec trza cos ze soba zrobic-apropos wyjazdow to jak myslicie jak dlugo mozna jechac z 8-miesiecznym dzieckiem samochodem bez postojow,bo my pod koniec czerwca przed wyjazdem do polski chcemy zwiedzic europe autem

jeszcze raz dziekuje za komplementy :zawstydzona/y::-)
konkurs? hmm wyslalabym gdzies ale nie mam pojecia gdzie :sorry2:
w ogole to sie zastanawialamjuz dawno czy nie umiescic mojego synka w jakiejs agencji reklamowej :-D:-D:-D
zawsze mi sie marzylo zeby moje dziecko wystapilo w reklamie Pampers :cool2:

Asix a Macius Ci sie tam prezy tylko jak ma problem z kupka czy ogolnie? bo jesli ogolnie to moze powinnas isc do GP zeby dal Ci skierowanie do fizykoterapeuty aby zbadal czy nie ma napiecia czy cos :dry:
9 lat i nie jestescie malzenstwem, o kurde ja to bym chyba nie wytrzymala i zostawila takiego kolesia, nie wiem czemu ale mi to zawsze bylo spieszno do zareczyn czy slubu :zawstydzona/y::zawstydzona/y::cool2::cool2:
macie jakies plany na przyszlosc??

nie wiem w sumie o co chodzi z tym prezeniem wydaje sie jakby za szybko jadl-ja go biore do odbicia to jest potem ok no i nie kazde karmienie-przez sen je jakos spokojniej i nie ma takich cyrkow moze dlatego ze przeszlam juz na smoczek z 2 dziurkami odkad nie karmie piersia:confused: a co obi zawsze to jak go karmie to skula sie tak jakby chcial usiasc i znowu opada-tez nie wiem czy to przez powietrze ktore sie nalyka czy co???
jezeli chodzi o mojego M to zareczeni jestesmy juz jakies 5 lat-dobre co???
w polsce nie bylo nas zbytnio stac na slub a teraz-mhhhhh... ja moze nowoczesna jestem ale po co mi ten papier-skolei moj M zaczyna naciskac-zobaczymy!! Najwazniejsze jest to ze sie kochamy...:tak:
]

KOCHANE: ANINECZKO I KAJUNIU :-)

Uśmiechu w każdej sekundzie,
radości w każdej minucie,
przyjaźni w każdej godzinie,
szczęścia każdego dnia,
miłości przez całe życie!!!

życzymy z całego serduszka
Sabina i Kapik

winko.gif
bukiet.jpg

przylączam sie do tych wspanialych zyczen

Mój mężuś jest koziorożec a bliźnięta a podobno te znaki do siebie nie pasują :-p

Kucia my też jeszcze pieluszkujemy następną wizytę mamy 12 marca i mam nadzieję że na tym się skończy :sorry2:
Na brzuszku teraz już nie wygląda tak radośnie :shocked2: teraz jest płacz i zgrzytanie zębów :baffled:
No i co do asymetrii to też u mojej ją stwierdzono :confused:

No a ja rowniez blizniaki a moj M Rak nie wiem czy to do siebie pasuje czy nie
i w mordeczke tyle dzieci ma asymetrie a u ciebie jak sie to objawia?

zapomnialam napisac ze pytalam sie o wit. D3 to nie chce mi przepisac :wściekła/y: powiedzial ze spacer w weekend wystarczy :szok: oraz moja zrownowazona dieta!!! cymbal jeden z tego posranego angielskiego doktora:wściekła/y: powiedzial rowniez ze dziecko bardzo ladnie i zdrowo wyglada i nie ma wskazan do zastosowania.

Asix pytalam sie tez o cytologie to powiedzial ze nie ma potrzeby robic bo mam stalego partnera :sorry2::shocked2:
ze dopiero za jakies 2 lata wysla mi list abym sie zglosila.

chyba co miasto to obyczaj z ta cytologia -ja mowilam ze profilaktycznie bedac w polsce co roku ja robilam ale oni stwierdzili ze tu w uk zakladaja moja karte i kobieta po 25 roku zycia powinna miec to zrobione n o i trzeba bylo zrobic:tak: a i wisienka my to sie mamy z tymi lekarzami -jakbym siebie slyszla jak tak psiocze na nich:angry:

Anineczka - pytalas jak mowimy do malego otoz macius albo mati bo czytalam ze matt to tez skrot od matthias no i ja tez go posle do angielskiego przedszkola od razu a teraz przeprowadzam sie na dzielnice gdzie prawie wogole polakow nie ma wiec ufffff!!!

wit.D3 nie jest w pl na recepte
ja w pl bylam we wrzesniu i witamine kupilam normalnie w aptece:confused:
no ide do apteczki zobaczyc jak pisze
najwyzej Beata mnie poprawi co kupilam :-p;-)

co do jej podawania to w Angli nie zapisuja jej
tutaj w Norwegi tez nie
choc w Norwegi podaje sie dzieciom tran :-p ja dziekuje,wole juz dawac te wit.choc Milenie nie podawalam i Hani jeszcze tez nie

a sa sa nawet 2 czy 3 :-) zreszta z ta cytologia to mi sie nie pali, rok temu w styczzniu mialam robiona. Bardziej mi na tej wit, D3 zalezalo.

ja dostalam od lekarza zestaw witamin no i tam jest wit D2 ktora podobno w organizmie zamienia sie w d3 tak wiec ja mam d3 w domu ale na razie nie podaje zapytaj gp o witaminy i juz-moze ci te chamki przepisza:tak:

ja mam VIGANTOL to jest wit.D
ja mialam przy Mili i teraz kupilam dla Hani
Milenie w sumie podawalam krotko,Hani jeszcze wogole
i nie wiem czy podawac bo w mleku modyfikowanym jest tez ta wit. i poprostu nie chce przedawkowac jakby co
bo kiedys tam czytalam ze przedawkowanie jest rownie grozne

Beata napisz co w tym temacie;-)

reklama
Do góry