reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

Dobry wieczor:tak:

Beatko... mam pytanie;-) Moj Oskarek mocno kicha i leciutko kaszelkuje (choc sama nie wiem czy to kaszelek czy krztuszenie sie slinka) i ma troszke zapchany nosek (dajemy mu Disne mar)...nie wiem czy to poczatki jakiegos przeziebienia czy ot tak zwykle a psik... Czy moge cos mu podac zeby zapobiec ewntualnemu rozwojowi przeziebienia...? Tak mi go szkoda, w nocy budzil sie godzinke, poltorej... - przez ten nosek (choc nie cieknie mu nic, tylko slychac ze zapchany...) Proszę poradz cos...:-:)-:)-(

reklama
Ale zrobiłam wczesnym popołudniem awanturkę były krzyki, płacz ale chyba jest dużo lepiej dlaczego faceci są tacy tępi?Mój to nie kuma niczego myśli że jak kupi raz na jakiś czas coś dla mnie to sprawa załatwiona i nie trzeba się starać ach ci faceci:angry:

Bo to podgatunek. Oni mają bardzo wąski zakres myślenia;-)

Beata no to mala sie nacierpiala jak byla malutka
kucia ja palilam kiedys ale pol roku przed ciaza rzucilam

dziewczyny widze ze wiekszosc dzieci juz spatulka, my kapiemy mala ok 21 i po 22 spanko, nie za pozno??

Kathe, ja kąpię małą przed 19 a po 19 żegnam koleżankę:-) Mi odpowiada taki system, bo mam wieczór dla siebie:-) Wg. mnie Wszystko zależy od Was, jake godziny Wam odpowiadają:-)

cholera jasna~! tyle się opisałam i mi sie skasowało!!!!!!!!!!!wrrrrrrrrr

w skrócie:-) pisze jeszcze raz:-)

Beatko a prosze bardzo troszke słoneczka:-)) napewno do was też dojdzie:-)
Kucia kochana witaj i pisz częściej:-) ślicznaaaaaaa córeczka:-)
Kathe Kapik najpóxniej 19.30 śpi;-) jak dla mnie to za późno by było ok. 22:-) bo mamy tylko dla siebie czas z męzusiem:-) ale to wasza decyzja jak wam odpowiadaja to wszystko jest ok
Larvunia i co postanowiliście dacie teściowej Marcelka do pilnowania czy nie?
Mircia powodzenia dla męża w rzucaniu palenia;-) a co do migren to mnie od kilku dni codziennie popołudniu rozwala;/ nie wiem o co chodzi

mój "podgatunek " jak to określiła Bira już dymi że kolacje idziemy robić:-) a swoją droga super trafne określenie:tak::tak:
buziaki dla wszystkich./....

heheheh moj sie oburzyl jak powiedzialam do niego "choc tu ty moj pogatunku daj buziaka";-)heheheheheh....

sabina a nie wiem... watpie. Pewnie zdazy sie sytuacja ze maly nie bedzie mial z kim zostac wiec w tedy MOZE (nie mowie nigdy "nigdy":sorry2:).
bira thx za odp. Jesli beda jeszcze grac w weekend nastepny to pojde na pewno na ten film.
beata34 niby lepiej,na raczkach nic nie ma, glowka jaby wyleczona (na tym znamieniu) nie ma juzn"lusek". Pomogla masc.... "cutivate 0,05mg/g" na te glowke. HHmmm.. juz glupieje od czego on ma te wysypke. Czy od mleka czy od proszku. Wypralam ciuszki malego w tych platkach mydlanych o ktorych pisala sugar, zobaczymy jutro czy cos sie bedzie dziac. Ma krostk na brzuszku ale tak dziwnie bo koncza sie w momencie gdzie zaczyna sie pieluszka :confused: Na srode mam kontrole u dermatologa to zobaczy , ostatnio nie bylo krostek na brzuszku... jak na zlosc w ten dzien zniknely gdy byla kontrola.

Dobry wieczor:tak:

Beatko... mam pytanie;-) Moj Oskarek mocno kicha i leciutko kaszelkuje (choc sama nie wiem czy to kaszelek czy krztuszenie sie slinka) i ma troszke zapchany nosek (dajemy mu Disne mar)...nie wiem czy to poczatki jakiegos przeziebienia czy ot tak zwykle a psik... Czy moge cos mu podac zeby zapobiec ewntualnemu rozwojowi przeziebienia...? Tak mi go szkoda, w nocy budzil sie godzinke, poltorej... - przez ten nosek (choc nie cieknie mu nic, tylko slychac ze zapchany...) Proszę poradz cos...:-:)-:)-(
Anulka disnemar przy gęstym katarku jest ok i po wpsiknięciu na brzuszek i odciąganie fridą też mu pomoże.Jeżeli kaszelek będzie trwał z 2-3 dni to leć do lekarza.U nas spisuje się Eurespal w syropie jak mała ma kaszel i katar działa przeciwzapalnie i oklepuję jej plecki(swoją drogą b.polecam bo to pomaga oderwać się wydzielinie).Super sprawą jest inhalator(nebulizator)z solą fizjologiczną super nawilża śluzówkę noska i katarek szybciej mija polecam chociaż wydatek od 120-200 zł ale na lata.Dużo zdrówka życzę Oskarkowi i jak nie będzie lepiej idź do lekarza:tak:

Bo to podgatunek. Oni mają bardzo wąski zakres myślenia;-)
super określenie:-D

Beata no to mala sie nacierpiala jak byla malutka
kucia ja palilam kiedys ale pol roku przed ciaza rzucilam

dziewczyny widze ze wiekszosc dzieci juz spatulka, my kapiemy mala ok 21 i po 22 spanko, nie za pozno??
oj tak pierwszą chorobę ma za sobą ja też paliłam ale przed ciążą parę miesięcy przestałam:confused:

cholera jasna~! tyle się opisałam i mi sie skasowało!!!!!!!!!!!wrrrrrrrrr

w skrócie:-) pisze jeszcze raz:-)

Beatko a prosze bardzo troszke słoneczka:-)) napewno do was też dojdzie:-)
.
A dzięki Sabinko czekam na promyki od rana:-D
Mówię dobranoc już bo miałam ciężki dzionek

heheheh moj sie oburzyl jak powiedzialam do niego "choc tu ty moj pogatunku daj buziaka";-)heheheheheh....

sabina a nie wiem... watpie. Pewnie zdazy sie sytuacja ze maly nie bedzie mial z kim zostac wiec w tedy MOZE (nie mowie nigdy "nigdy":sorry2:).
bira thx za odp. Jesli beda jeszcze grac w weekend nastepny to pojde na pewno na ten film.
beata34 niby lepiej,na raczkach nic nie ma, glowka jaby wyleczona (na tym znamieniu) nie ma juzn"lusek". Pomogla masc.... "cutivate 0,05mg/g" na te glowke. HHmmm.. juz glupieje od czego on ma te wysypke. Czy od mleka czy od proszku. Wypralam ciuszki malego w tych platkach mydlanych o ktorych pisala sugar, zobaczymy jutro czy cos sie bedzie dziac. Ma krostk na brzuszku ale tak dziwnie bo koncza sie w momencie gdzie zaczyna sie pieluszka :confused: Na srode mam kontrole u dermatologa to zobaczy , ostatnio nie bylo krostek na brzuszku... jak na zlosc w ten dzien zniknely gdy byla kontrola.
Larvuniu Cutivate to steryd dlatego poznikało ja też jak posmaruję to jest lepiej oby pozostało do wizyty u dermatologa to może coś konkretnego powie
uciekam dobranoc ;-)

reklama
Anulka disnemar przy gęstym katarku jest ok i po wpsiknięciu na brzuszek i odciąganie fridą też mu pomoże.Jeżeli kaszelek będzie trwał z 2-3 dni to leć do lekarza.U nas spisuje się Eurespal w syropie jak mała ma kaszel i katar działa przeciwzapalnie i oklepuję jej plecki(swoją drogą b.polecam bo to pomaga oderwać się wydzielinie).Super sprawą jest inhalator(nebulizator)z solą fizjologiczną super nawilża śluzówkę noska i katarek szybciej mija polecam chociaż wydatek od 120-200 zł ale na lata.Dużo zdrówka życzę Oskarkowi i jak nie będzie lepiej idź do lekarza:tak:

Beaciu, dzieki sliczne - poki co Oskarus pojadl cyca i spatunia...

Do góry